IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся си бизнес инвеститор за сериозна идея

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

    Собствениците на Гугъл стартират с доста по-малко пари но, с доста повече като багаж: ЯСНА ПРЕДСТАВА КАКВО ТОЧНО ИСКАТ И ДОСТАТЪЧНО СОБСТВЕНА ПОДГОТОВКА.
    Парите, и тях, ги спохождат по-късно.
    Като обърнеш стойността на парите, когато са стартирали в сегашната стойност на парите, са баш толкова някъде 1-2 милиона лева.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

      Прочети още веднъж историята на гугъл...
      Няма кой да се навие да поеме 100% от риска. В идеалния за теб случай ще е до 40%, което те оставя да заработиш останалите 600-1200 хил.лв.
      Склонен съм заради поетия риск да вдигна печалбата на инвеститора на 55% за период от 3-4 години,след това да си си станат 50%.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

        Аха. А откъде енергия за въртене на ТОЗИ двигател?
        Не съм запознат по-конкретно ,но предполагам някаква магнитна енергия нещо. Но това е нещо адски трудно за реализация и рискуваш мафията да те гръмне.

        Коментар


        • Имхотеп, то е ясно за участието, намирането на инвеститора също е участие , това с "купената" идея от някакъв българин също е много интересно. Дали ще го потърси след успеха все пак да му се отчете по някакъв начин на човека..сигурно, по принцип казва ще се дели по братски.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Матеев, биткойна точно през банките мина и държавите го одобриха, но сега му се кланяте. Гугъл бил голям изкуствен интелект ! Голям но например не показва ранг за достоверност на твърденията които може да откриеш чрез него. Например търсиш лекарство за рак и Гугъла ще ти покаже толкова много, а те всъщност са много малко за много малко видове рак. Човека може да е открил начин да го доближи до това което може естествения интелект, ти му казваш - нямаш нищо. Виж да беше казал, че тази идея понеже е свързана с Гугъл а той е прекалено голям и е изял много такива като него е трудна за реализация по щях да те разбера.
            Точно нещо такова подобно е идеята! Не точно същото,но доста подобно!

            Коментар


            • fearlessss8, а това за магнитните двигатели е ясно, само за мафията как го спира не знаех и съм се чудил що така спира.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                По темата: Да не разочаровам fearlessss8 но, явно, е сгрешил мястото и публиката, която ангажира с темата си. Тези не са Онези (на които разчита). Най-добре, да разяснява и да популяризира, а след това, да търси директен контакт с хората, които му отговорят. И да внимава, какво си пожелава, т.к.може и да се сбъдне.

                Казвам го като човек, на два пъти, намирал инвеститори и подкрепа точно В ТОЗИ форум.
                А ДАНО! ЧУЛ ТЕ ГОСПОД! Успех и на теб!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                  Хората с пари имат пари именно защото не ги дават на такива като тебе. Има си два начина човек да се сдобие с пари - банките и държавата, по някоя програма. Ако "изобретателя" не е в състояние да направи свестен Бизнес-план и да премине през филтрите на държавата или банките, какви илюзии храни, че ще премине през филтрите на един частен предприемач?

                  Ясно ми е, че търсиш лесни пари от типа "вервай ми, няма да те излъжа", но такива които търсят такива пари се наричат ИЗМАМНИЦИ.

                  Преди много време, когато все още бях млад и зелен, съм давал пари на много хора - уж приятели. Това, което ми остана, е един тефтер, пълен с невърнати задължения до ден днешен. И разбира се списък със загубени приятели, с които ако случайно се срещнем в града, минават на другия тротоар и се правят, че не ме виждат.

                  Та толкова по даването на пари хей така на юнашко доверие, особенно на "приятели" .....
                  Ако искаш да загубиш някой приятел, дай му пари назаем.
                  Значи аз не искам някой да ми даде 1-2 милиона лева на мене просто ей така на доверие. Целта е рамо до рамо,ръка до ръка заедно да направим идеята, с този който излезе сериозен инвеститор,като всичко да е прозрачно на 100%.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    ...Как стават тези отговори на изтрит коментар: Виждам го активен, започвам да пиша отговор но, имам служебна работа, настройвам машина на 4 м от земята и, написал, пускам...ала бдителен, модератор, изтрил, междувременно...
                    Както и да е, пожелавам момчето да намери човек, а не тъпанар.
                    БЛАГОДАРЯ! ЧУЛ ТЕ ГОСПОД!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение

                      Няколко въпроса, чиито отговори трябваше да са горе в представянето за да се очакват сериозни коментари/въпроси:

                      1. Екип зад проекта. Има ли такъв или сте само вие. Няма лошо във второто, НО - каква е вашата роля, какви са вашите умения? Например, сами ли ще разработите проекта или просто имате идея и тепърва ще търсите програмисти? Образование, опит. Защо точно вие (идеята не е всичко, дори да е гениална)?

                      2. Относно проекта - на какво ниво е? Има ли нещо разработено? Разбирате ли конкретно какво му липсва на Гугъл и как точно технически да го интегрирате? Имате ли някаква валидация дали това е необходимо? Колко време очаквате да е необходимо за изработката, грубо какви дейности има.

                      3. Какъв е бизнес модела ви? Или основната/единствена надежда е бърз изход към Гугъл.

                      4. Какво финансиране търсите и срещу какъв процент? За какво ползвате парите конкретно. Имате ли изработен финансов план?

                      И все пак в някакъв момент ще се наложи да споделите идеята. Колкото и да е гениална е изключително важно изпълнението (ноу-хау да го наречем). С други думи, дори да го развиете някак си в пълна секретност, когато е готово и го изкарате на бял свят какво би спряло Гугъл да го направи след като чуе предложението ви и реши, че е добро? Какво пречи друг да го направи бързо и по-добре от вас? Патент/ ноу-хау?
                      1. Само аз съм.Разбирам от компютри ,но не съм програмист.Образованието ми е средно-специално в сферата на кинотехника,аудио,видео и телекомуникациите.

                      2.На ниво идея за сега е.Да разбирам! Един българин се беше опитал да направи това нещо,но доста базово на листовки и флаери, и от там видях идеята, и ми хрумна след това как може да се доразвие сериозно. Започнал е да изкарва пари и се е отказал,тъй като с флаери и листовки е доста трудно да достигнеш до доста хора.


                      3.GOOGLE ADSENSE да се използва и GOOGLE MAPS.

                      4.1-2 Милиона лева и печалбата да се дели 50% на 50% по-равно.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
                        Мой ........... ти наистина ли тука ни вземаш за балъци само така да те питам за протокола ??

                        Начи ..... ся ....... имам една гениална идея ...... ама няма да ти кажа за кво иде реч и ква е тя ........ ама ти дай ся едни пари тука напред..... дай едни примерно 50 К лева и не питай повече ....... нъл ти казах,, идеята е гениална !!!!!!!
                        Момко ...... ти наистина ли си толкова наивен да мислиш, че в гигантския мозъчен екип на Гугъл никой не се е светнал за твоята идея ??
                        Ама наистина ли го мислиш тва, а ??
                        И ако са се сетили и не са пуснали това Велико и Гениално ноу- хау ..... ми начи не си е струвало да го пускат в действие ве .......
                        Ай ............ жив и здрав ...........
                        Може да се провери дали от GOOGLE са се сетили за идеята. Ако има направен патент, значи са се сетили.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение

                          Ами горе-долу с колкото собствениците на GOOGLE са стартирали в началото- 1-2 милиона лева.
                          Регистрирана фирма нямам, патент също ще трябва да се направи.
                          Прихода очаквам да бъде какъвто е и основния приход на GOOGLE ТЪРСАЧКАТА.
                          Завършил съм средно специално образование в сферата на кинотехника,аудио,видео и телекомуникации.Разбирам от компютри и не съм програмист.
                          Еми за създаването на идеята- патент,регистрация на фирма,сървъри,реклама на идеята, вероятно програмист хакер трябва да се наеме,който да направи професионален сайт и т.н.
                          Де факто нямаш нищо.
                          Някой да даде 1-2 милки.
                          Да регистрира фирма.
                          Да даде пари за патент който ще регистрираш на свое име - но който някой "програмист хакер" да създаде.
                          Да организира сървърите и да плати за тях.

                          Всичко дотук добре, но остава един въпрос: Какво ще е твоето участие в това ... приключение?

                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение

                            Ами горе-долу с колкото собствениците на GOOGLE са стартирали в началото- 1-2 милиона лева.
                            Регистрирана фирма нямам, патент също ще трябва да се направи.
                            Прихода очаквам да бъде какъвто е и основния приход на GOOGLE ТЪРСАЧКАТА.
                            Завършил съм средно специално образование в сферата на кинотехника,аудио,видео и телекомуникации.Разбирам от компютри и не съм програмист.
                            Еми за създаването на идеята- патент,регистрация на фирма,сървъри,реклама на идеята, вероятно програмист хакер трябва да се наеме,който да направи професионален сайт и т.н.
                            Прочети още веднъж историята на гугъл...
                            Няма кой да се навие да поеме 100% от риска. В идеалния за теб случай ще е до 40%, което те оставя да заработиш останалите 600-1200 хил.лв.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                              Не казваш нищо конкретно за идеята си... какво ще прави това "нещо" и защо са ти необходими пари, ако беше нещо което може да се обясни с две думи, (съответно два реда програмен код), какво ти пречи да го релизираш в момента?!

                              Единственото което казваш е "справочник"... това нещо като дир-а от преди 20 години ли ще бъде... сериозно ли мислиш че някой ще ти даде пари за подобно нещо. Те част от търсачките така започнаха... ти искаш да ги връщаш назад. (този метод със справочниците мисля Yahoo също го използваха, отдавна го изоставиха, а други никога не са го използвали).

                              Някой твой преподавател (*или друг възрастен човек) е имал проблем с търсенето в Гугъл и ти е подшушнал "идеята...", "ако имаше сега един справочник.... ехеее..." . Това че има хора които не знаят как да си задават въпросите, не означава че Гугъл има необходимост от подобни "разширения".

                              Не случайно търсачките на които си писал не ти отговарят, ако знаеше на какво ниво е Гугъл, нямаше да се опитваш да го "подобряваш".

                              Гугъл в момента е нещо като персонален ИИ за всеки от нас... как ще "подобриш" подобно нещо с някаква "външна приставка"?! Единственият начин да го "подобриш" е или да предоставиш повече информация за себе си и на базата на този профил Гугъл да си състави по-точно "мнение" за теб и съответно твоите търсения... или да подобриш самият ИИ. Повечето други "надграждания" биха били безсмислени.

                              Тази тайнственост на гениалната ти идея, също не е необходима, напиши с няколко думи по-конкретно какво искаш да направиш, иначе просто приличаш на измамник който си търси наивници из форумите.

                              Също така се замисли, ако идеята ти е толкова уникална и едновременно елементарна, защо никой от програмистите на Гугъл и дори самият ИИ на Гугъл, не са се "досетили" преди теб... можеби там е отговорът, сетили са се много отдавна, но "идеята" можеби не е добра.

                              Според мен да "подобриш" Гугъл е като да "подобриш" Слънцето... захвани се с нещо по-земно и реалистично, няма лошо от велики идеи, но се целиш прекалено високо.


                              П.С. Между другото ако става въпрос за търсене в систематизирана "научна информация",отдавна има такава специализирана търсачка, ето линк: https://www.wolframalpha.com

                              Не става въпрос за справочник като на Yahoo и Дир.бг, а за нещо модерно и в стил 21 век. Да се търсят неща,които в GOOGLE не могат да бъдат открити или пък отнемат страшно много време. Нещо както фейсбук е намалил доста времето за комуникация,а преди със скайповете отнемаше доста повече време да си пишеш с някой(да му откриеш скайп името,пък той/тя докато влезне в скайпа,пък в монента не е на линия и т.н.).

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение

                                Ами горе-долу с колкото собствениците на GOOGLE са стартирали в началото- 1-2 милиона лева.
                                Регистрирана фирма нямам, патент също ще трябва да се направи.
                                Прихода очаквам да бъде какъвто е и основния приход на GOOGLE ТЪРСАЧКАТА.
                                Завършил съм средно специално образование в сферата на кинотехника,аудио,видео и телекомуникации.Разбирам от компютри и не съм програмист.
                                Еми за създаването на идеята- патент,регистрация на фирма,сървъри,реклама на идеята, вероятно програмист хакер трябва да се наеме,който да направи професионален сайт и т.н.
                                Собствениците на Гугъл стартират с доста по-малко пари но, с доста повече като багаж: ЯСНА ПРЕДСТАВА КАКВО ТОЧНО ИСКАТ И ДОСТАТЪЧНО СОБСТВЕНА ПОДГОТОВКА.
                                Парите, и тях, ги спохождат по-късно.

                                Коментар

                                Working...
                                X