IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пирамида или не? Проект на "Лонг Лайф Корпорация" АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Модерен кумплекс с клизмено помещение до топлата кухня. Скатен покрив


    Първоначално изпратено от georgnank Разгледай мнение
    Истерически парк е облицован с италянски мрамор
    Болницата в Радунц- с врачански камак


    За коповане ан собствена стая или апартъмент в болницата в Радунци. Конплект с среновековна къща в Ноефит Рилски. Имали пордробен бизнесплан като на Ивелин парк? Забравяли ся да добавиат следниа текст

    Проектирането и изграждането на подобен обект изисква огромен експертен потенциал и отнема над 15 години. Това налага дългосрочно планиране и е предпоставка за устойчиви приходи от ефективното експлоатиране на създадената бизнес ниша.

    Иновации:

    Характерното за новата болница е, че тя ще бъде от изцяло иновационен тип. Ще включва отделни крила от болничния комплекс за здрави хора, с цел регенерация и подобряване на сегашното им състояние. Наша бъдеща практика ще бъде да въведем и научна превенция на здравето, в която да прилагаме и обучаваме нашите клиенти и пациенти как да не се разболяват, а да се регенерират. Друг научен подход към превенция на здравето е въвеждане в масов прием на научно доказани хранителни добавки подпомагащи клетъчното хранене и регенерация от най-добрите компании за хранителни добавки. Болницата ще включва високо квалифицирани лекари, както и научни специалисти в сферата на медицината ! В Болничния комплекс ще бъдат реновирани и много спортни съоръжения с цел регенерация на целия опорно - двигателен апарат на всеки пациент независимо от възрастта му, както и съоръжения за забавления, отдих и почивка за пациенти от всички възрасти. Много е важно да отбележим, че към дадения момент ние имаме вече успешни договорни отношения с БАН и Тракийски университет, Mедицински факултет – Стара Загора . Имаме възможност да сведем най- новите медицинско-научни световни практики и да ги въведем чрез обучения в бъдещия болничен комплекс и лекарите работещи в него.

    Видове услуги:

    Лечения и превенция на всички видове Белодробни заболявания, след болнично лечение. Цялостна регенерация на всеки пациент независимо от възрастта му, като за целта болницата ще разполага и със специалисти от следните направления:
    Пулмология, Очни болести, Ортопедия и травматология, Хирургия, Урология, Хематология, Гастроентерология, УНГ, Ендокринология, Неврология, Кардиология, Ревматология,Педиатрия,Медицинска онкология,Съдови болести, Физиотерапия и рехабилитация,Клинична лаборатория, Клинична микробиология, Образна диагностика, Лицево-челюстна хирургия.

    Кратко описание на обекта към настоящия момент

    Специализираната болница за долекуване и продължително лечение на пневмофизиартерични заболявания и рехабилитация – „Радунци“, село Радунци, община Мъглиж, област Стара Загора над половин век е била най-големият център за лечение на белодробни заболявания в България и на Балканите. Разположен сред зелените склонове на южната част на Тревненска Стара планина на 670 метра надморска височина в най-добрите си времена в комплексът са работили висококвалифицирани специалисти. Лекувани са хора не само от цялата страна, но и от чужбина. Мястото за построяването на болницата е избрано от лекари и учени, които след 20 месечно проучване установяват, че това място в Стара планина е с изключително чист въздух и това е подходящо за лечение на белодробни проблеми и до днес.
    Проекта на компания „Лонг Лайф Корпорация“ АД, цели закупуване и възстановяване на съществуващата сграда, увеличаването на капацитета на легловата база от 700 на 1400 легла и предлагането на съвременни медицински дейности и болнични услуги. За постигането на целта компанията дава възможност за привличане на капитал, чрез продажба на акции, пряко участващи във възстановяването на болницата. Проектът на „Лонг Лайф Корпорация“ АД е с международно значение.
    Направените маркетингови проучвания доказват, че болницата ще бъде посещаван както от граждани от Европейския Съюз, така и от Русия и Турция.
    1. Местонахождение
    Обекта се намира в полите на Стара планина. Индифицира се като имот №000003 землище на село Дъбово, община Мъглиж, с административен адрес - село Радунци, община Мъглиж , улица Царица Йоана №1. Добра транспортна достъпност. Напълно изградена техническа инфраструктура. Улиците са с трайна настилка. Околната застройка се състои от помощно стопанство на болницата – дизелова централа, кислородна станция, дърводелска работилница, централна баня, парова централа, складова база, пералня, както и сгради с обществен характер – културен дом, детски заведения, спортен комплекс, с жилищни сгради, магазини и гаражи.
    Централен корпус на болницата, представляващ масивна четириетажна сграда / четири надземни етажа и сутеренен под цялата сграда / строена през периода 1938-1953г. Със застроена площ от 4167,00м.РЗП-15220м. Построена в поземлен имот №: 000003, в землището на с. Дъбово, община Мъглиж, област Стара Загора с площ 58, дка при граници съседи: имот №00012-местен път на община Мъглиж, имот №000426-дървопроизводствена площ на М-во на здравеопазванетостоящ се от сутерен под цялата сграда със складови помещения , партерен етаж, в който са разположени складови помещения, кухня , столова и транжорни, първи етаж, в който е разположена административната част на болницата , с лекарски и други кабинети, заседателни зали и санитарни помещения , втори и трети етаж, на който са разоположени лекарски кабинети, операционни помещения и стандартни зали, рехабилитационен център , асансьор, тоалетна и бани.
    Застройката, предмет на оценката включва: масивна четириетажна сграда със сутерен етаж.
    Сградата представлява единен разчленен обем, функционално свързан помежду си. Състои се от централно тяло и две болнични крила, както от всяко от крилата има по три броя функционални и обслужващи помещения. В момента цялото източно крило на сградата не се ползва и не се стопанисва.
    В сутерена под цялата сграда са разположени складови помещения за инвентар. Не се ползва от години и не се стопанисва ефективно. Много лошо експлоатационно състояние. Падащи мазилки, силно амортизирана дограма.
    В приземния (партерен) етаж на сградата, двете крила самостоятелно са разположени кухня, столова, транжорни складови помещения за продукти, напитки, амбалаж, санитарни възли за персонала.Целият етаж не се ползва от години и не се стопанисва ефективно. Много лошо експлоатационно състояние. Обрушени мазилки. Силно амортизирана дограма.
    На първия етаж в централно тяло, се намира представително входно фоайе, административни помещения и лаборатория в източната част и десет броя стаи за прием, регистрация, преглед, архива, лекарски кабинети, сестрински кабинети и WC в западната част.
    Двете крила на сградата на първия етаж са разположени десет броя стаи (големи), лекарски кабинети, сестрински кабинети в западната част и 13 големи стаи, лекарски кабинети, сестрински кабинети в източната част. Функционални помещения по 3 броя във всяко едно от крилата със почти идентични разпределения.
    На втория етаж в централното тяло е разположен операционен блок и ренгеново отделение.
    В западното крило са разположени 10 броя големи стаи, лекарски и сестрински кабинет и 13 големи стаи лекарски и сестрински кабинет и източното крило.
    В централната част на третия етаж е раположен рехабилитационен център.
    В западното крило има 19 малки, и една голяма стаи 4 бр. Складове баня. В източната част са разположени 25 малки и 2 големи стаи.
    В сградата има болничен асансьор.
    В конструктивно отношение, сградата е изпълнена със скелетногредова конструкция , тухлени огради и вътрешнопреградни стени , скатен покрив , покритие – керемиди, на централно тяло – поцинкона ламарина.
    Качеството на довършителните работи отваря на изискванията за болнично заведение.
    Подови настилки: обикновена монолитна мозайка в преобладаващата част и мозайчни плочки.
    Стени: мазилка, латекс в помещенията и фаянсова облицовка във wc бани , клизмено помещение , топла кухня.
    Тавани: мазилка, латекс в преобладаващата част и окачен в салона на рехабилитационния център.
    Дограма: преобладаващо дървена , частично алуминиева в административната част.
    Сградата е облицована отвън с плочи от естествени скални матриални – врачански камък.
    Застроена площ - 4167 кв.м
    РЗП – 15220 кв.м
    Качеството на довършителните работи не отговаря на съвременните изисквания и е необходимо пълно реновиране.Практически за едно бъдещо използване в настоящия си вид , обекта може да се счита в състояние на „груб строеж“, но при всички случаи ще е необходимо и вътрешно преустроиство във връзка с изискванията за функционалност.
    Към момента болницата не е в експлоатация и не се стопанисва ефектно.


    Коментар


    • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

      Ще им разкажем играта, само да пуснат схемата пускам едно сигналче до КФН
      Не по-малко интересна е фирмата ЛЛ-Медика ООД, която се рекламира като част от Лонг Лайф Корпорейшън АД, регистрирана юли 2019 г. със 100 лв. капитал от двамата мажоритари и членове на СД на Лонг Лайфа и логата на фирмите бяха почти еднакви - брандинг, разбийш ли
      https://ll-medica.com/about.html

      Още по-интересен е магазина им:
      https://ll-medica.com/shop/
      за продажба на некакви магични продукти за удължаване на живота (по-скоро хранителни добавки, а не лекарства, щото информация за разрешения не видях в сайта), но цените масово са в рейндж 150-450 лв. за некви капсули, 10, 30 или 90 на брой примерно. Има и статии за това как можем да живеем 100-200 години и така.

      Но по-интересно е, че чутовните добавки се произвеждат от кУрпорацията, чийто сайт днес временно беше спрян, уж за няколко часа, после чак син екран само излизаше. Невероятен опит и иновативни технологии, години разработки, но със скромен учредителен капитал от 50 000 лв., от които внесени 12 500 лв. (минимално възможното по закон). ЛЛ-Медика е член на СД на кУрпорацията, т.е. имаме съвет на директорите от двамата собственици на ООД-то.

      Интересното е, че сайта на корпорацията е подстраница на домейна ll-medica.com като ll-medica.com/invest, и се достига с клик на линка, но в тоя сайт има адрес поне, а телефона е един и същ и за двете дружества.
      Click image for larger version

Name:	ll-invest.jpg
Views:	2
Size:	57.7 КБ
ID:	3720845




      А според мен би трябвало великата корпорация-производител да има отделен сайт, а това да е дъщерното дружество. А ЛЛ-Медика е регистрирана 1 месец преди Лонг Лайф Корпорацията, щото няма как иначе да е в СД. Сега поне е ясно ЛЛ какво е - Лонг Лайф.
      Явно бизнесът е почнал добре с добавките, приличат ми на скъпите хапчета, дето се продават с телемаркетинга в късните часове за отслабване примерно, и изведнъж на някой е блеснала идеята за разбитата болница в Мъглиж (близо е до Стара Загора) и що да не се използва по примера на други познати нам герои. Речено-сторено, но работата е направена аджамийската, без консултация с добър адвокат по корпоративно право и знания за регулациите в пазарите на ЦК, и е станал фал.

      Скоро няма да го видим това бутонче на сайта да функционира, но ще е интересно да се следи случая.
      Last edited by Kildirim_Bei; 19.02.2021, 02:15.
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
        Явно го четат форума и тия "нови звезди" или някой им е подшушнал.
        В момента се провежда мощен брейнсторминг по повод предупреждението за налазване до гуша във водите на законите за публичното предлагане на ценни книжа и вредните последици за новата "кауза" от намесата на регулаторния орган.
        Очакваме продължението на тази "кауза" след супер аматьорското начало сайта към 16:40 ч. днес [ATTACH=CONFIG]n3720666[/ATTACH]
        Ще им разкажем играта, само да пуснат схемата пускам едно сигналче до КФН

        Коментар


        • Явно го четат форума и тия "нови звезди" или някой им е подшушнал.
          В момента се провежда мощен брейнсторминг по повод предупреждението за налазване до гуша във водите на законите за публичното предлагане на ценни книжа и вредните последици за новата "кауза" от намесата на регулаторния орган.
          Очакваме продължението на тази "кауза" след супер аматьорското начало сайта към 16:40 ч. днес
          Click image for larger version

Name:	LL-site-9.jpg
Views:	1
Size:	80.7 КБ
ID:	3720666

          Last edited by Kildirim_Bei; 18.02.2021, 17:09.
          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Гошо Тъпото Разгледай мнение
            От сайта на КФН:

            Съобщения за нарушения на ЗПМПЗФИ: +359 2 940 45 45

            ЗПМПЗФИ - Закон за прилагане на мерките срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти.
            Май обаждането ще отнеме по-малко време от писането на пост от половин страница, а и е възможно да има по-голям ефект, ама какво знам, аз, Тъпото.
            Да не си се обадил вече? Сложих ти +1 на мнението.

            Last edited by Kildirim_Bei; 18.02.2021, 17:02.
            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
              Бахти, тия още не са си спрели сайта, след очевиден намек за директно нахендряне на законови разпоредби и наличие на регулаторен орган, който да ги приложи.

              Е, има няква иновация в сравнение с други текущо обсъждани във форума "иновативни начинания"
              Това са начините на плащане, които са избрали. Няма банки и други такива остарели методи на плащане на "акциите", публично предложени без проспект.
              Очевидно таргетът е към млади хора, "девствени" откъм древните познания за строителство на пирамидални постройки, завещани още от финикийците, когато са измислени първите парични знаци. [ATTACH=CONFIG]n3720435[/ATTACH]
              Любопитно ми е нещо друго. Защо пак си избира България за място, където да си разиграва коня.

              Коментар


              • От сайта на КФН:

                Съобщения за нарушения на ЗПМПЗФИ: +359 2 940 45 45

                ЗПМПЗФИ - Закон за прилагане на мерките срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти.
                Май обаждането ще отнеме по-малко време от писането на пост от половин страница, а и е възможно да има по-голям ефект, ама какво знам, аз, Тъпото.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  тоз неделин събираше пари за едни уникални влакчета въздушни... пълен измамник
                  Ти виж мажоритарите в кУрпорацията

                  За първият преброих 28 фирми из различни населени места, дето е минал като някакъв, само на първата страница с резултатите в ТР. Следват още 5 страници, не ги гледах въобще

                  За вторият преброих 33 фирми из различни населени места, дето е минал като някакъв, само на първата страница с резултатите в ТР. Следват още 3 страници, не ги гледах въобще
                  Има съвпадение на имена на фирми, дето са вършали заедно.

                  То тва само като видиш, и става ясна работата. Тия трябва да са гении като Елън Мъск, със способностите на Наполен, да могат да отглеждат такова съзвездие от "бизнес начинания" успешно

                  Такова чудо скоро не бях виждал. Орлетата могат само да завиждат като трак-рекърд на тия
                  Чак нереално, ама възникват и едни допълнителни съмнения що от усмихнатите лица в сайта няма нито един акционер в дружеството, за което ще се събира капиталът? Ъррм?
                  А тия пичове, мажоритарите, са толкова опитни "серийни" предприемачи, че имат кво да кажат на инвеститорите
                  Last edited by Kildirim_Bei; 18.02.2021, 17:05.
                  Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                  ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                  Коментар


                  • тоз неделин събираше пари за едни уникални влакчета въздушни... пълен измамник
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                    Коментар


                    • Бахти, тия още не са си спрели сайта, след очевиден намек за директно нахендряне на законови разпоредби и наличие на регулаторен орган, който да ги приложи.

                      Е, има няква иновация в сравнение с други текущо обсъждани във форума "иновативни начинания"
                      Това са начините на плащане, които са избрали. Няма банки и други такива остарели методи на плащане на "акциите", публично предложени без проспект.
                      Очевидно таргетът е към млади хора, "девствени" откъм древните познания за строителство на пирамидални постройки, завещани още от финикийците, когато са измислени първите парични знаци.
                      Click image for larger version

Name:	LL-site-8.jpg
Views:	1
Size:	46.5 КБ
ID:	3720435

                      Last edited by Kildirim_Bei; 18.02.2021, 14:51.
                      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                        Боже и този е огладнял. Жив ли е още?
                        Един път схемаджия, цял живот схемаджия. Бивши схемаджии няма. Ама някои поумняват от собствен или от друг опит, а други - не.
                        В пирамидката, дето се обсъжда тук, мажоритарчетата вече са минали през хиляда фирми, видно от ТР. Голяяяма червена лампа, ако такива кажат "дайте да дадем"
                        Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                        ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                          ПУБЛИЧНО ПРЕДЛАГАНЕ НА АКЦИИ БЕЗ ПРОСПЕКТ с МЛМ-елемент за развиване на мрежа от дистрибутори
                          Боже и този е огладнял. Жив ли е още? Сега трябва да е 67-68 години според данни от пресата.
                          Last edited by Selena; 18.02.2021, 11:30.

                          Коментар


                          • Пирамидалните измами от 90те

                            Написано на: 02.08.2010 · 15 коментара


                            Днес получих „Предложение за платено блог-сътрудничество“, отправено от MAARS, което е „мултилингвистичен информационен проект“, основан от лице с име Майкъл Капустин. Да, оказа се същия Майкъл Капустин от „Лайф чойс интернешънъл“ АД. „Фараонът“ който е един от малкото осъдени за длъжностно присвояване и измама за една от многото финансови пирамиди в началото и средата на 90те години се е захванал с правна информационна мрежа. Писмото стана повод да си припомня за няколко от схемите за измами и механизмите, по които бяха извършени.

                            Лайф чойс
                            Дружеството предлагаше „финансов продукт“, наречен откупваеми доверителни разписки. На притежателите са обещани 8% месечен и 151% годишен дивидент за левовите вложения, а за доларовите – 51% на годишна база. По-късно се появяват и американски доверителни разписки, наричани още „златни сертификати“, лихвата по които е 217% (да не се бъркат с депозитарните разписки за ценни книги, които са различни). Фирмата се рекламира изключително много, като ѝ се доверяват предимно бедни хора и пенсионери. На попиталите какво вложение ще върне такава доходност се отговаря, че дружеството инвестира във фундаментални проекти като лекарство срещу СПИН. Броят на засегнатите е толкова голям, че срутването на пирамидата се превръща в сериозен политически въпрос и Майкъл Капустин дълго време успява да използва надеждите на измамените да си получат парите, за да избегне арестуването си.


                            МММ
                            Оригиналната схема е руска и бе рухнала поне година преди да стъпи в България със същото име. Въпреки че бяха давали и по новините протестите на тълпите измамени от МММ в Русия, мнозина се включиха в търговията с уникалната лилава хартия. Лилавата хартия не беше ценна книга, не се търгуваше на борса, но си имаше цена. Цената се определяше два пъти седмично от самата компания МММ, методът откровено се наричаше самокотировка, и разбира се цената неизменно се покачваше. Бяха закупени рекламни карета във вестниците, имаше клипове по радиото в които се обявяваха не само предишната и настоящата цена, но и прогнозната цена за следващата седмица. Помня имаше хора, които продаваха коли и залагаха апартаменти, за да могат да се сдобият с това лилаво нещо. Още помня рекламната им песничка „Даваш левче, взимаш две. Пълниш празно портмоне“. Много народ се хвана, други, с ясна идея какво ще се случи, успяха да използват началото за да спечелят. Нямам ясен спомен, но мисля, че тях данъчните успяха да ги спрат и поне нямаше изцяло загубени пари.

                            „Класическа“ пирамида
                            Нещо много подобно на т.нар. мулти-левъл маркетинг, но с разликата, че няма реална продажба на стока. При пирамидите долните нива плащат на по-горните и се стремят да се придвижат нагоре създават ниво под себе си, което да им плаща. Спомням си за много такива „игри“, които се отличаваха единствено по сумата. Примерно купуваш талон за 10 лева и трябва да продадеш други такива талони за по 10 лева на 10 човека, като се задължаваш да пращаш части от получената сума на хората, от които ти си купил своите талони. В WikiPedia e обяснено по-добре. Привидно всички имат стимули като твоя, но проблемът е че хората свършват, защото броя им се увеличава в експоненциална прогресия. Печелят само създателите на пирамидата, които са на най-горния етаж. Без значение, че математическата невъзможност на схемата да бъде печеливша за всеки бе ясно обяснена, хората още дълго време продължиха да участват в пирамидалните игри с надеждата да прецакат близките си.

                            Клубна схема
                            Всеки вярва, че с нищо не е по-лош от хората с пари и иска да му бъде открита тайната на парите и богатството. Тайната е нещо което се съдържа в добре крита древна книга, която само ти можеш да закупиш. При друг вариант тайната е във възможността да вложиш парите си във високодоходно и безрисково начинание. Измаменият е поканен в ексклузивен клуб, затрупан е с презентации, графики, проспекти, но най-важно – заобиколен е от видимо богати хора, които желаят да го направят един от тях. Театърът би научил много от такива пирамиди, които още съществуват.

                            Липсата на регулация на финансовите пазари правеше пирамидалните схеми незабранени, но възможни ги правят единствено мързела и алчността на участниците. Във времена на кризи и отчаяние, критичното мислене изчезва и хората стават много по-склонни да вярват в свръхестествено решение. Сигурен съм, че и сега около нас има такива схеми, но са вече много по-сложни и прикрити. Ако се сещате за някоя подобна настояща или минала схема, ще ми е интересно да я чуя.

                            Взето назаем от:
                            http://blog.peio.org/?p=6113

                            П.С. Моля администраторите да не трият информацията като линк към друга медия. Полезно е за дискусията. Благодаря предварително.
                            Last edited by Kildirim_Bei; 18.02.2021, 11:22.
                            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                            Коментар


                            • Мисля, че "инвеститорите" в Истерически Цирк трябва да инвестира и този "проект. Ще се обоснова:
                              - явно имат ненужни пари (ако са им останали, де)
                              - харесват пирамидите във всичките им разновидности
                              - харесват Орлета "консултанти"
                              - и не на последно място, ще им трябва лична болнична стая с меки стени, когато пробват да си продадат акциите от ИП. Точно след като не са получили дивидент, но малко преди да са открили кой е фактическият собственик на бутафорията.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                                Привличат пари за акции, които още не съществуват. Не са вписали клас привилегировани акции в ТР.
                                Имат само 50 000 акции с номинал 1 лв., обикновени, поименни. Внесени са само 25% от капитала, или 12 500 лв.
                                Балъци пълни. Попадат точно в хипотезата на чл. 221, ал. 4 от ЗППЦК, а именно "привлича или допуска привличането на парични средства и/или други имуществени права, освен при условия и по ред, определени в друг закон, чрез покани (изявления), отправени до повече от 150 лица или до неопределен кръг лица, включително и чрез средствата за масово осведомяване"
                                КФН е на ход.
                                ПУБЛИЧНО ПРЕДЛАГАНЕ НА АКЦИИ БЕЗ ПРОСПЕКТ с МЛМ-елемент за развиване на мрежа от дистрибутори
                                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                                Коментар

                                Working...
                                X