IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
    Гледам сте достигнали до разбирателство, сега само остава да произведете петдесетина бройки и да покажете как вървят продажбите.
    Много се радвам да те видя. Мдам.

    Коментар


    • Гледам сте достигнали до разбирателство, сега само остава да произведете петдесетина бройки и да покажете как вървят продажбите.
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Pyramid, да се монтира в шкаф под мивка при положение че смесителната батерия е монтирана на плота и свързана с мека връзка допълнителния разход ще е само още една мека връзка и в общи линии другото е същото като монтажа на стандартния сифон. Прав ли съм за това. Майстори в България които могат да се справят с толкова "трудна" задача със сигурност има много, хайде да не кажа че много хора и сами ще могат да го монтират с умения на домашен майстор ще се справят. Същото се отнася и за проточен бойлер който е монтиран на плота. Само забележката ми е за икономията, тя въобще не е толкова важна защото реално проточните бойлери са с малка мощност съобразена с електрическата инсталация на домовете и когато температурата на входящата вода падне не вършат добра работа и не топлят водата. С такъв топлообменник ако стане да работят добре и през зимата е напълно достатъчно основание той да се използва и произвежда. Не знам защото всички гонят икономията, при по добре работещи устройства резултата е по голямо желание от потребителите да ги използват. А топлообменници все повече ще се използват и трябва да са конструирани добре, жалко че толкова много хора дори не успяват да проумеят как работи и защо ще работи.
        За каската не си прав, такова нещо дава възможност да се използват филтри през които скоростта на потока на въздуха е по ниска. По ниска и съответно налягането на повърхността на филтъра ще бъде по ниско, само се представи имаш отвори които трябва да не пропуснат, задържат частици които не са чак толкова твърди и налягането като им въздейства ще успява да ги избута през по малки от тях отвори, няма ли налягане те няма да могат да преминат с негова помощ и филтрите ще са по ефективни макар че ако караме по формулата щом частицата е по голяма от отвора тя няма да мине и ако формулата не отчита че то може да я свие или отвори уголеми отвора ще заключим пак че от такава каска няма смисъл.
        Ето, ТОВА се казва конструктивен диалог. Приветствам и благодаря. Дори аз не се досетих за подобни аргументи но, определено, имаш право. За икономайзера. Иначе, за "каската", само напомних. Да се обърне внимание на изхвърлянето Матеево. Човекът какви ли не ги изприказва, рови в търговския регистър, да търси "компромати" (доколко успешно, въпрос трети и четвърти) но, уж бил "на светлинни години напред по всички показатели", а една конструкция да представи, да изпита, да пусне в производство - никакъв го няма. Да а не говорим за брътвежа "хиляда пъти по-евтино", дето и китайците му се смеят. Обичал жена си, имало било 7 милиарда (явно, потенциални щото, реални няма) клиенти но, НА ти, каска йок. Друго нещо са собствените килограми.
        Иначе, Дани, икономията - освен осезаема и ежедневна - е по няколко линии: Снижени разходи, повишен комфорт, екологично отражение напр., от снижени замърсявания, поевтиняване на разходите за ВиК (при нови инсталации) и дори,бори реновиране на налични и т.н. Не е лошо да се отчитат и останалите фактори, които ти посочи но, оставяме място за добрите неща, които, клиентите сами да откриват. Бонус.

        Коментар


        • Pyramid, да се монтира в шкаф под мивка при положение че смесителната батерия е монтирана на плота и свързана с мека връзка допълнителния разход ще е само още една мека връзка и в общи линии другото е същото като монтажа на стандартния сифон. Прав ли съм за това. Майстори в България които могат да се справят с толкова "трудна" задача със сигурност има много, хайде да не кажа че много хора и сами ще могат да го монтират с умения на домашен майстор ще се справят. Същото се отнася и за проточен бойлер който е монтиран на плота. Само забележката ми е за икономията, тя въобще не е толкова важна защото реално проточните бойлери са с малка мощност съобразена с електрическата инсталация на домовете и когато температурата на входящата вода падне не вършат добра работа и не топлят водата. С такъв топлообменник ако стане да работят добре и през зимата е напълно достатъчно основание той да се използва и произвежда. Не знам защото всички гонят икономията, при по добре работещи устройства резултата е по голямо желание от потребителите да ги използват. А топлообменници все повече ще се използват и трябва да са конструирани добре, жалко че толкова много хора дори не успяват да проумеят как работи и защо ще работи.
          За каската не си прав, такова нещо дава възможност да се използват филтри през които скоростта на потока на въздуха е по ниска. По ниска и съответно налягането на повърхността на филтъра ще бъде по ниско, само се представи имаш отвори които трябва да не пропуснат, задържат частици които не са чак толкова твърди и налягането като им въздейства ще успява да ги избута през по малки от тях отвори, няма ли налягане те няма да могат да преминат с негова помощ и филтрите ще са по ефективни макар че ако караме по формулата щом частицита е по голяма от отвора тя няма да мине и ако формулата не отчита че то може да я свие или отвори уголеми отвора ще заключим пак че от такава каска няма смисъл.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
            Щеше да си прав в оправданията си и в критиките към нас, ако бизнеса ти с тръбичката процъфтяваше. Да, ама е точно обратното. При това положение не е ли време да си свалиш розовите очила и да погледнеш в очите действителноста такава, каквато е?

            Ако ти имаше необходимите качества, и ако изделието ти имаше необходимите качества, отдавна бизнеса ти да се беше разрастнал и без 300к начален капитал. Тези 300к са само едно оправдание, измислено от собствения ти мозък за собственото му самооправдание, че някой друг е виновен, а не той самият.

            Едно време един от първите ни бизнес опити беше направата на лампиони. Понеже разбирахме от електроника, бяхме модернизирали един струг, монтирайки на него собствена процесорна конфигурация. Благодарение на нея можехме програмно да правим стойките на лампионите с произволна форма - направо чудо на технологиите за него време.

            Произведохме около 30 лампиона буквално с нулев начален капитал. Разнесохме ги в няколко софийски магазина, и ги дадохме на консигнация. Е да, ама никой клиент не пожела да си купи наши лампиони, така че бизнеса умря.

            В момента при тебе е същото, дори и по-лошо - не си произвел 20-30 бройки и не си ги раздал на магазини на консигнация. Просто стоиш на едно място, и си мислиш, че основният ти проблем са 300к, а в действителност основният ти проблем е твоята ПАСИВНОСТ - типичен проблем на всички бедни.

            При аналогичния наш подобен случай ние не се отчаяхме, а веднага започнахме друг бизнес опит. Ходих например до Македония да си търся контрагенти за износ на някакви стоки. След това тази наша инициатива се разрастна и в бившите републики на СССР. Изминали сме с лека кола милиони километри до къде ли не, докато не намерихме контрагенти, които да заявят доставка на шампоани, пасти за зъби, детски играчки и т.н.

            И така тръгна потока от ТИР-ове за Русия и републиките, след това дойде производството и т.н. Преди това пък имахме склад за търговия на едро на стоки на Ален Мак, който той ни ги даваше на консигнация, а ние ги дистрибутирахме (продавахме) в 2-3 окръга около Габрово.

            Всичко това го започнахме с 0 (НУЛА) лева начален капитал. Единственото ни достойнство беше ОГРОМНАТА АКТИВНОСТ - работа ден и нощ, събота и неделя, и така дълги години. При тебе обаче виждам една БЕЗКРАЙНА ПАСИВНОСТ, която те е довела до просешка тояга и до избиване на комплекси по форумите вече дълги години. Това не е заяждане, а безпристрастна констатация.
            Както винаги, неподготвен но, "активен". Евалата. Ти кажи, какво става с каската, щото се затъжихме за нея.
            И, ако може, по същество. Без брътвежи.
            Last edited by Pyramid; 17.02.2021, 19:44.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Периодично, хората правят промени в домовете си.
              Щеше да си прав в оправданията си и в критиките към нас, ако бизнеса ти с тръбичката процъфтяваше. Да, ама е точно обратното. При това положение не е ли време да си свалиш розовите очила и да погледнеш в очите действителноста такава, каквато е?

              Ако ти имаше необходимите качества, и ако изделието ти имаше необходимите качества, отдавна бизнеса ти да се беше разрастнал и без 300к начален капитал. Тези 300к са само едно оправдание, измислено от собствения ти мозък за собственото му самооправдание, че някой друг е виновен, а не той самият.

              Едно време един от първите ни бизнес опити беше направата на лампиони. Понеже разбирахме от електроника, бяхме модернизирали един струг, монтирайки на него собствена процесорна конфигурация. Благодарение на нея можехме програмно да правим стойките на лампионите с произволна форма - направо чудо на технологиите за него време.

              Произведохме около 30 лампиона буквално с нулев начален капитал. Разнесохме ги в няколко софийски магазина, и ги дадохме на консигнация. Е да, ама никой клиент не пожела да си купи наши лампиони, така че бизнеса умря.

              В момента при тебе е същото, дори и по-лошо - не си произвел 20-30 бройки и не си ги раздал на магазини на консигнация. Просто стоиш на едно място, и си мислиш, че основният ти проблем са 300к, а в действителност основният ти проблем е твоята ПАСИВНОСТ - типичен проблем на всички бедни.

              При аналогичния наш подобен случай ние не се отчаяхме, а веднага започнахме друг бизнес опит. Ходих например до Македония да си търся контрагенти за износ на някакви стоки. След това тази наша инициатива се разрастна и в бившите републики на СССР. Изминали сме с лека кола милиони километри до къде ли не, докато не намерихме контрагенти, които да заявят доставка на шампоани, пасти за зъби, детски играчки и т.н.

              И така тръгна потока от ТИР-ове за Русия и републиките, след това дойде производството и т.н. Преди това пък имахме склад за търговия на едро на стоки на Ален Мак, който той ни ги даваше на консигнация, а ние ги дистрибутирахме (продавахме) в 2-3 окръга около Габрово.

              Всичко това го започнахме с 0 (НУЛА) лева начален капитал. Единственото ни достойнство беше ОГРОМНАТА АКТИВНОСТ - работа ден и нощ, събота и неделя, и така дълги години. При тебе обаче виждам една БЕЗКРАЙНА ПАСИВНОСТ, която те е довела до просешка тояга и до избиване на комплекси по форумите вече дълги години. Това не е заяждане, а безпристрастна констатация.
              Last edited by Mateev; 17.02.2021, 16:11.

              Коментар


              • Периодично, хората правят промени в домовете си.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                  Аз няма да си къртя кухнята дори и без пари да ми я дават тази тръбичка, и освен това да кажат, че ще ми я монтират без пари. Дори и тогава няма да се съглася да си повреждам стената и съществуващото оборудване..
                  Че кой нормален човек ще си разкърти и кухнята, и банята, за подобно нещо? Ми в повечето случаи мифката е вградена в шкаф, ся кво, и шкафовете ли да изхвъли?
                  Трябва нещо да е много, много сгрешено в такива.

                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Не е задължително да си слагате нищо. И без вас двамата, съмва.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                      Значи едно петстин лева за монтаж. и сто лева за тръбичка, и цената отиде до шестин лева.

                      Аз няма да си къртя кухнята дори и без пари да ми я дават тази тръбичка, и освен това да кажат, че ще ми я монтират без пари. Дори и тогава няма да се съглася да си повреждам стената и съществуващото оборудване..

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                        Човек, като ви слуша, още малко, бижутери да търсите. А не знаете двете изисквания, без които, просто не става. Признал съм ви за екЦперти.
                        Тия изисквания ти требва да ги знаеш. Нас ни болат ония работи.

                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                          Ами "майсторите" вземат по 100 лева на ден, като под "ден" те разбират 2-3 часа работа. После оставят след себе си кочина, която трябва да я чистиш още един ден. Това го знам от скорошен личен опит ...

                          Освен всичко друго тези "майстори" са дефицитни - един месец трябва да си търсиш такъв и после да му се молиш да те вмести в "графика си".
                          Значи едно петстин лева за монтаж. и сто лева за тръбичка, и цената отиде до шестин лева.

                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                            Ами "майсторите" вземат по 100 лева на ден, като под "ден" те разбират 2-3 часа работа. После оставят след себе си кочина, която трябва да я чистиш още един ден. Това го знам от скорошен личен опит ...

                            Освен всичко друго тези "майстори" са дефицитни - един месец трябва да си търсиш такъв и после да му се молиш да те вмести в "графика си".
                            Човек, като ви слуша, още малко, бижутери да търсите. А не знаете двете изисквания, без които, просто не става. Признал съм ви за екЦперти.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                              Ти кажи колко ще струва монтажа, бас държа че няма да те изтрият.
                              Ама не можеш защото и хабер си нямаш.
                              Ами "майсторите" вземат по 100 лева на ден, като под "ден" те разбират 2-3 часа работа. После оставят след себе си кочина, която трябва да я чистиш още един ден. Това го знам от скорошен личен опит ...

                              Освен всичко друго тези "майстори" са дефицитни - един месец трябва да си търсиш такъв и после да му се молиш да те вмести в "графика си".

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                                Ти кажи колко ще струва монтажа, бас държа че няма да те изтрият.
                                Ама не можеш защото и хабер си нямаш.
                                Ами зависи, бе.

                                Коментар

                                Working...
                                X