IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

    Прав си, може и без бойлер, тя тръбичката си стои празна в чекмеджето под тезгяха
    Ми максимално може да възстанови 1.85%, което означава че може и така да си я монтираш. Като ентусиаст, си разбиваш стените и шкафовете да сложиш нови тръби, слагаш тръбичката и готово!

    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
      Матеев много насериозно го взимате измамника.

      От друга страна, бойлер не е задължително да има.

      Прав си, може и без бойлер, тя тръбичката си стои празна в чекмеджето под тезгяха

      Коментар


      • Матеев много насериозно го взимате измамника.

        От друга страна, бойлер не е задължително да има.

        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
          Аз нещо не разбрах относно тръбичката. За да има тръбичка и бойлер ли трябва да има???
          Да, трябва да има и бойлер с моментно загряване, иначе къде другаде ще я слагаш икономисаната енергия?

          Концепцията на Pyramid е следната:
          1. Топлата вода за мивката се получава от бойлер с моментно загряване.
          2. В този бойлер влиза студена вода от водопровода, но преди това тя е минала през единия кръг на тръбичката
          3. Идеята е тази студена вода малко да се позатопли от топлата вода, изтичаща в сифона на мивката
          4. По този начин бойлера консумира малко по-малко електроенергия за затопляне на водата

          В тази идея няма нищо ново. Няма откритие, няма изобретение - има само надуване и биене в гърдите. Има обаче и една голяма лъжа за количеството енергия, което може да се икономиса. Теоретично това е 50%, но Pyramid лъже, че може да достигне до 70%. Тоест имаме тотална некомпетентност и липса на теоретична подготовка. Втората лъжа е, че с такава малка контактна площ се постигат такива големи ефективности, каквито ги постигат професионалните топлообменици с 50 пъти по-голяма площ.

          И двата най-големи проблема:
          1. Pyramid отказва да направи официални измервания на ефективноста, защото така ще лъсне голия му задник и огромната лъжа
          2. Pyramid отказва да премахне от сайта си лъжливите числа за високата ефективност 50-70%..
          Last edited by Mateev; 21.05.2020, 13:45.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
            Аз нещо не разбрах относно тръбичката. За да има тръбичка и бойлер ли трябва да има???
            А, що, може с бойлер, а може и без бойлер.
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Аз нещо не разбрах относно тръбичката. За да има тръбичка и бойлер ли трябва да има???

              Коментар


              • Метрологията не е чак толкова сложна наука, Матеев. Прехвърляш топката в друго поле, понеже не можеш - щото нямаш как - да оспориш написаното. Изобщо -ама никога - за „откритие”, не сме претендирали, и няма да се хвърлим в ненужни глупотевини, щото ти си бил рекъл. Твоите панаири са единствено, маркетингов трик, нищо повече. Елементарно устройствво не можеш да разгадаеш, а можеше да попиташ.
                Пределно си наясно, колко методи има за измерване и, че единствено, качулиш ненужно, за да се правиш на тежък пред непосветени. Прави се но, пред наистина, балъци като онези двамата. Тук не предеш. Пази се, моля те да не умреш, слъчайно, от фукария, в опитите да вечатлиш грешните хора. Все пак, имаш близки и роднини, които, сигурно, те обичат. Не ги наранявай, изглеждат добри хора.
                Накачулването със скъпи и маркови уреди, което „препоръчваш”, разсейва наивните покрай теб и пречи да се съсредоточат, приемайки НА ВЯРА ДУМИТЕ ТИ, т.к. не са в състояние, да оценят видяното. ТОВА Е.
                Повечето глупчовци се хващат (номерът е стар но, работи), ала твоята негодност именно като „експерт”, а не търговец, вече бе доказана. Сам се изтърва че, и другите ти две „висши” образования (допускам, и разбираш от темата) другите, са, за да имаш лицензи, допуск и ФОРМАЛНА „компетентност”а не точно, за да знаеш и да можеш. ИНВЕСТИРАШ В ПРИВИДНОСТ, а виж, една „тръбичка” - и се разпадна. Неслучайно, не ти се вързах да ти „доказвам” тук, ако не си разбрал.
                Поздрави.
                Last edited by Pyramid; 21.05.2020, 16:33.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  .......
                  3.Гореспоменатото „вещо лице”, ПЕРМАНЕНТНО, бърка понятията „температура”, „температурна разлика”, „топлина” и физическия ѝ еквивалент, РАБОТАТА, въз основа на което, дори не може да определи кпд въпреки хвалбите си, че е завършил ВМЕИ.
                  4.Същият „експерт”, твърди обратното на приборните показания, без да се е доближавал до опитната постановка на по-малко от 5 метра и да е отчел показанията на поне 3 термометра..........
                  Отново в темата се обсъжда моята компетентност, а не некомпетентноста на Тодор Несторов.

                  Драги ми Пирамидчо, горните точки, които си ги написал за мене, всъщност се отнасят за тебе. Явно ти не правиш разлика между температура и топлинна енергия, щом си тръгнал с термометри да мериш ефективноста на тръбичката си. Това обаче го знаят дори и децата от детската градина, и е разбираемо да ти се смеят.

                  А сега явно трябва аз да ти опиша опитната постановка, защото на тебе явно не ти стига пипето сам да си я измислиш. И така за да получиш НАУЧНИ РЕЗУЛТАТИ от твоя експеримент, трябва да сложиш съответните измерителни прибори на всички места, които искаш да проследиш какво се случва, и след това да логнеш данните на компютър, и после да ни ги предоставиш за анализ и направа на правилни изводи. Така се постъпва в научните общности - прави се научен експеримент, натрупват се първични данни, тези данни се анализират, и на тяхна база се правят изводи. Всичко това се описва в статия и тя се публикува в научните издания. Никъде никой учен не кани другите учени в гаража си - това е толкова смешно и непрофесионално, че само заради него заслужаваш да ти се подиграват хората още 100 години.

                  И така - на бойлера трябва да сложиш електронен електромер с възможност за логване на данни и евентуално някакъв импулсен изход в реално време. Препоръчвам ти SIEMENS SENTRON PAC4200:
                  https://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...4200&_osacat=0

                  Разбира се трябва да направиш едно табло с токови трансформатори и с този електромер, и след това да вържеш бойлера към това табло. Електромера го включваш в LAN мрежата на гаража (ако нямаш, си направи) и след това дистанционо с програмата SIEMENS PowerConfig четеш данни от електромера в реално време, както и разглеждаш логнатите данни за последните 2-3 месеца.

                  С този електромер можеш да засечеш мощноста и натрупаната консумираната енергия в двата установени режима при константен дебит:
                  1. Миене на чинии без тръбичка
                  2. Миене на чинии със тръбичка

                  За да не стане проблем с константния дебит, защото той може да се промени по време на експеримента, пък и да се появи по различно време, трябва да се сложат два датчика за дебит. Аз предлагам следните датчици:
                  https://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...er+flow+sensor

                  Тези датчици дават импулси на изхода си във функция от преминаващия през тях дебит. Тези импулси трябва да ги получаваш и логваш с някакъв промишлен контролер, например SIEMENS LOGO 0BA7:
                  https://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...MENS+LOGO+0ba7

                  В този контролер освен импулсите от датчиците за дебит се добавят и импулсите от електромера, както и през аналогови входове се включват и два термодатчика PT100, сложени до двата датчика за дебит. По този начин се сдобиваш с цялата налична информация, постъпваща едновременно в един и същи промишлен контролер. От тука нататък информацията можеш да я логваш локално или дистанционно, да я обработваш, да я наблюдаваш на графика, както и да изчисляваш всякакви следствени данни, като например мечтаната от тебе ефективност при различните режими на работа.

                  Докато не направиш такава измерителна система и не ни удавиш с данни, ще считаме че си селски тарикат, занимаваш се с измами, а не инженер или дори учен-изобретател, който професионално се занимава със започнатия проект.

                  Предполагам сега разбра каква е разликата между неук селски тарикат и професионален изобретател. Разликата е в това има ли научен подход в изследванията или няма. Ти към днешна дата си първото (неук селски тарикат), но ако искаш да видиш второто (научния подход), мога да ти покажа подобна система, само че не с 4, а със 100 различни датчика. Системата работи вече 4-5 години и мога да те удавя с измерителна и изчислителна информация и с хиляди графики на различните процеси, които се случват. Това у дома е факт.

                  Та това е разликата между мене и тебе драги ми Пирамидчо. Аз отдавна съм реализирал нещо подобно, дори много по-добро и в много по-голям мащаб, и съм го направил професионално със стотици датчици и с логване на колосален обем от информация, и въпреки това не се мисля за изобретател, а просто за нормален инженер, който не е бягал от часовете като тебе, и който вече е натрупал огромен теоретичен и практически опит. На фома на мене твоите порнографски изцепки са направо смешни, а невежеството ти и пълната липса на професионализъм са направо впечатляващи. Самочувствието ти на изобретател пък е една огромна смешка - падам по гръб и ритам с крака, докато се смея.

                  ПП: Бих описал моята система и бих ви удавил със снимки, графики и числа, но аз не се считам за изобретател, не се нуждая от чуждо финансиране, и най-вече - не виждам какъв е смисъла да се хваля като тебе. От хорска срама обаче в твоята тема довечера ще хвърля няколко снимки и графики просто за да ти докажа това, което вече го знаеш - че ти си на светлинни години под мене като познания, опит и най-вече като професионализъм.
                  Last edited by Mateev; 21.05.2020, 13:52.

                  Коментар


                  • Приведените пи-долу факти необоримо доказват, че:.
                    1.Лицето Росимир Матеев не е достатъчно технически и теоретично подготвено, за да бъде прието мнението му като експертно.
                    2.Същото лице, не е безпристрастно и многократно, си позволява заместването на обективни данни с необосновани мнения, с явен прочит на желанието всячески да торпилира усилието на екипа. За мотивите му, може да гадаем но, действията му, са аморални и недопустими.
                    3.Екипът ни с основание игнорира явните безсмислици на набедения „експерт” и го поздравява, с надежда, все някога, да му мине.
                    4.Предпенсионната възраст и здравословното състояние на „експерта”, екипът ни счита за смекчаващи вината обстоятелства и, съответно, му прощава най-великодушно. Бихме купили някога мед от него но, честно казано, малко се притесняваме . Така де, дали ще е безопасно, особено, за нас?

                    Мир и любов ти желаем, Матеев.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      Модераторите искат да пишем по темата, ама тя темата вече се изчерпа. На всички вече стана ясно за какво става въпрос, но може би наистина си струва в заключение да систематизирам:

                      1. Топлообменика на Pyramid представлява тръба в тръба, като вътрешната тръба е медна и тънка с цел по-висок топлообмен.
                      2. Самия Pyramid никога не е правил топлотехнически изчисления, защото не знае как се правят.
                      3. Сам си призна, че е скаран с формулите и с математиката.
                      4. В резултат на това е конструирал топлообменика с чесане зад врата и гледане в тавана, и освен това има много версии, плод на нулевата теоретична подготовка.
                      5. По груби сметки при този топлообмен се връщат 1-2% от енергията, но Pyramid твърди, че са 20%.
                      6. Този параметър на топлообменика (прехвърлената енергия) никога не е измерван, в резултат на което твърдението на Pyranid е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА, плод само и единствено на болното му въображение.
                      7. Освен това Pyramid твърди, че в схемата на свързване има РЕКУРСИЯ, посредством която ефективноста нараства на 50-70%.
                      8. Недвусмислено беше доказано от мене, че при такъв тип схеми РЕКУРСИЯ НЯМА и НЕ Е ВЪЗМОЖНО ТЯ ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕНА.
                      9. Явно Pyramid се съгласи, че това е така, и веднага започна да лъже, че схемата била друга, концепцията била друга, в тръбичката всъщност нямало вода - въобще извърта се като фурнаджийска лопата само и само да не си признае, че е некомпетентен, и че двете първи лъжи вече са разобличени.
                      10. Въпреки разобличаването Pyramid изрично отказа да поправи лъжите в неговия интернет сайт.
                      11. С това си свое действие той вече доказа, че УМИШЛЕНО ЛЪЖЕ ЗА ЕФЕКТИВНОСТА на тръбичката и така прави опит за УМИШЛЕНА ИЗМАМА.

                      В резултат на цялото изложение в темата станаха ясни две неща:
                      1. Pyramid е нискообразован и некомпетентен в областа на топлотехниката, но въпреки това се изживява като "изобретател".
                      2. Pyramid е ИЗМАМНИК и умишлено се опитва да излъже някой инвеститор да му даде 300 000 лева за безнадеждния в техническо и в пазарно отношение проект.

                      Според мене вече е време темата да се заключва и да потъва в небитието.
                      Няколко забележки към уж „грамотният и експертен” Росимир Матеев, твърде страстно, „борещ се за Истината” и твърде удобно, пропускащ следното:
                      1.Темата не е за „топлообменника”,а за една твърде перспективна инвестиционна възможност, която, с въпросния „топлообменник”, само стартира.
                      2.„Вещата експертиза” Матеева, постоянно и убедено,,загърбва фактите а, именно, отчетените с прибори стойности.
                      3.Гореспоменатото „вещо лице”, ПЕРМАНЕНТНО, бърка понятията „температура”, „температурна разлика”, „топлина” и физическия ѝ еквивалент, РАБОТАТА, въз основа на което, дори не може да определи кпд въпреки хвалбите си, че е завършил ВМЕИ.
                      4.Същият „експерт”, твърди обратното на приборните показания, без да се е доближавал до опитната постановка на по-малко от 5 метра и да е отчел показанията на поне 3 термометра.
                      5.Емоционално ангажиран с омраза към заявителя и фактически доказал неспособност за трезво мислене, въпросният „експерт” е и морално компрометиран, с публично и несанкционирано извеждане на фалшива „информация” и лични данни а също, извърши опити за сплашване и набеждаване на заявителя че, уж бил твърдял неистини, без да може да представи лично събрани инструменталини данни.
                      6.Нещо повече, „експертът”, въпреки прехвалената си „експертиза”, до момента, не е привел никакви (дори приблизителни !?! ) числени стойности на предполагаемите от него, „сериозни финансови рискове”.
                      7.Въпреки изказано преди седмици мнение, че бил можел лично да проектира, изпита и произведе „същото изделие”, чието устройство, явно, му убягва (ѝ, забележете, за 1000 пъти по-евтино) „експертът”, ДО ДЕН ДНЕШЕН, не е превел никакви доказателства за това. Единствено, голи твърдения в насипно състояние.
                      8.За разлика от „експерта”, заявителят винаги е бил в готовност да предостави достъп за проверка на място, която, „експертът” така и не извърши нито веднъж.

                      Накратко,
                      Ако това е „експертност”, много е любопитно, какво, изобщо не е...
                      Last edited by Pyramid; 21.05.2020, 03:40.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                        Ами да,
                        Но виж колко умно ще постъпиме, ще дадеме по сто К, а след това с милярдите, докато реализираме проекта "Козлодуй " , с част от джобните ще закупим голяма част от земята в Добруджа (румънската също), след което ще почнем да вадим бензин и газ мултиплексорно, с новата сонда,
                        Не бе, ама си и ти. С помпа бе. С помпа. Пуф-пуф-пуф...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                          Я разкажете вие двамата, ако тръбичката бби могла да тръгне ама съвсем без пари, с коя БГ компания това, примерно? В интерес на истината, парите са предназначени.именно за инструменти, оборудване, СМР, малко заплати, енергия , материали и т.н.дреболийки, кога на празно място но, вие знаете, компетентни сте, особено, Матеев, същия, и шоу-инженер - къде, у нас, ейтъй, без пари, мо е да се пусне? Горният Супер-спец и вожд на слънчасалото братство, мо е пък, Той да знае? Или сега, бори в една друга тема обратната трансформация на загуби в полезна енергия, че вече се обърках? Видях, и там се изказал, Хафторитетно...
                          ​​​​​​

                          Най-важният въпрос е, защо изобщо трябва да се пуска????????????????? Безмисленото и ненужно изобретение трябва ли де се пуска изобщо?

                          Коментар


                          • [QUOTE=Pyramid;n3602007]

                            Абе гледам, големи сте Спецове, кат'Матейка, всезнащи, пък ... как беше...10 гр.пластмаса как работят не знаете, ма мо'е ли тей. Аз викам, направо тичайте при него, там, и мед ке ядете, и джуки-цици на лелите си, ше увеличите за без паре, само ги водите потни и ги пускате на една визита до кошерите....

                            Не изневеряваш на себе си да пускаш неразбираеми постове. Аз ако бях на мястото на Матеев, не бих те назначил дори за умен директор, щото ти просто не си умен, не си и компетентен. Изделието трябва да е уникално изобретение в сферата на топлотехниката, но не отговаря на нито едно условие на добър и доказан топлообменник, жалко е, че няма да получиш триста хиляди лева, които да похарчиш с разделената ти жена, която всъщност най-големия и пропуск е, че не те е пребила с тоягата, когато е било нужно

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              Абе гледам, големи сте Спецове, кат'Матейка, всезнащщи, пък ... как беше...10 гр.пластмаса йак работят не знаете, ма мо'е ли тей. Аз викам, направи тичайте при него, там, и мед ке ядете, и джуки-цици на лелите си, ше увеличите за без паре, само една визита до кошерите...
                              Ама другарю измамник, за пореден път забравяш, че темата не е за Матеев, а за великата тръба в страни от нея витло, на което не е ясно предназначението. Като ще влаггаме по сто хиляди лева в проекта разяснете измамник повече за техническкото изделие
                              Last edited by 13ADROL; 20.05.2020, 23:45.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

                                Колко яко! Да вложим по едни сто хиляди, а да жънем милиарди от една проста тръбичка и от една елементарна сонда горнооряховски изобретения, за които не са се сетили от останалия свят дето се занимава с това от 300 години!
                                Абе гледам, големи сте Спецове, кат'Матейка, всезнащи, пък ... как беше...10 гр.пластмаса как работят не знаете, ма мо'е ли тей. Аз викам, направо тичайте при него, там, и мед ке ядете, и джуки-цици на лелите си, ше увеличите за без паре, само ги водите потни и ги пускате на една визита до кошерите...
                                Прочее, днес найдох онова видео, де го пуснах да му се порадвате. Лично аз, не бях виждал, как се правят основи за пчелни пити, много интересно нещо.
                                Last edited by Pyramid; 20.05.2020, 23:43.

                                Коментар

                                Working...
                                X