IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Павел Влахов Разгледай мнение

Не им казвай какво се прави, те знаят всичко - имало го теория, а и от тях тръгва истината. Те са наясно за нещо, което не са виждали и пипвали, обаче го били оборили. Искам да видя докъде ще стигне това, защото отива в много интересна посока.

Това с анализа и проучването ще ги стресира. Ако им кажа на колко места се влиза и как се прави анализ. После какво им правят в патентно ведомство...с клизма. Искам да видя каква ще е реакцията им като разберат какво значи "релевантен", "изобретателска стъпка", "новост" и куп други. Искам да видя много неща, защото ми е страшно любопитно да ми кажат как се било патентовало и кои били изобретател и кои не са. После ще чакам новата дефиниция за "идея", "изобретение" и "иновация". Очаквам дълбоките прозрения на твоя "габровски приятел".

Другите не ги отчитам, защото са "родени теоретици", докато най-много искам да видя какво говори човек, който би трябвало да знае какво казва. Много ми е любопитна трактовката и подхода за това какво е една интелектуална собственост. Все съм виждал да се чете, както "Дяволът чете Евангелието", но скоро на подобно нещо не бях ставал свидетел. Нека видя още...аз се усмихвам и забавлявам истински. За теб не знам...
    Ами да не останат някои хора разочаровани. Ей на, нито думичка, що го отсвирили големите софтуерни спецове, примерно. Вероятно, т к. Са му мислили злото, или не си разбират материята, вместонда му цъфнат на праг сбголяма торта и 10-цифрена оферта... Явно, тогава наистина, е лапал мухите но, поне ни радва с " експертните" си глупотевини, за "1000 пъти по-евтино" и т.н. Абе, навряхме се с тебе в клуба на Великите, да не стане така, да не си мием ръцете с месеци...или, да си ги подпалим от аплодисменти, примерно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

А сега си представи, www.bpo.bg те канят, да ти издадат патент за това чудо. Какво правваш? Аз, например, взех първом да проверявам подобни хрумки, а ти?
      Не им казвай какво се прави, те знаят всичко - имало го на теория, а и от тях тръгвала истината. Те са наясно за нещо, което не са виждали и пипвали, обаче го били оборили. Искам да видя - докъде ще стигне това, защото отива в много интересна посока.

Това с анализа и проучването ще ги стресира. Ако им кажа на колко места се влиза и как се прави анализ...После какво им правят в патентно ведомство...с клизма. Искам да видя каква ще е реакцията им като разберат какво значи "релевантен", "изобретателска стъпка", "новост" и куп други. Искам да видя много неща, защото ми е страшно любопитно - да ми кажат как се патентова и кои били изобретатели и кои не. После ще чакам новата дефиниция за "идея", "изобретение" и "иновация". Очаквам дълбоките прозрения на твоя "габровски приятел".

Другите не ги отчитам, защото са "родени теоретици", докато най-много искам да видя какво говори човек, който би трябвало да знае какво казва. Много ми е любопитна трактовката и подхода за това какво е една интелектуална собственост. Все съм виждал да се чете, както "Дяволът чете Евангелието", но скоро на подобно нещо не бях ставал свидетел. Нека видя още...аз се усмихвам и забавлявам истински. За теб не знам...
      Last edited by Павел Влахов; 04.06.2020, 02:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Павел Влахов Разгледай мнение
        Ей така, просто се включвам за разнообразие. Епично е, признавам си. Тошо, голяма забавление пада тук - с тези опити за оборване, гадаене, проучвания, анализи, умозаключения...и какво ли не още.

За една бройка да ме спечелят, обаче ще ги оставим още - в теория и предположения. Предложих ти да им покажем какво имаме още, за да разберат защо нашето е еди какво си...Обаче като видях дефинициите на един тук какво е "изобретение" според него, ще го отложа. Искам да чуя още, така де, да прочета. От 15 години се занимавам с тази любопитна материя и знаеш в каква посока. Такива обяснения не бях чел никога. Научавам нещо ново...хахахахаха. Ще го покажа на патентния специалист, с когото работя, за да се посмеем заедно.

Голям кеф, признавам си. Ще си запазя удоволствието и ще гледам още цирк. Искам да се насладя на изключителните прозрения. Видя се, че кураж няма в нито един от тях...Ей така, да дойде да унижи проекта на място, ако може разбира се. Даваме всяка възможност за проява на мъжество, а не да се лутат като мухи без глави в обобщения и някакви теории. Даже пари не искаме, а да дойде един смелчага при теб и да видят някои неща. Искам да видя погледа му, когато му се покаже, а докато гледа ще чуе всичко, което явно някои се правят, че не е написано. Да ми снимаш реакцията на въпросния. Но това е химера..хахахахаха.

Даже насила вече им даваме възможност, а те пак не искат, хахахахах. Бензинът и нафтата са евтини вече, но ще им съберем пари, не е проблем. Може и билет за автобус или влак, каквото поискат. Мамини сладки. Жив да не бях, но съм и имам огромното удоволствие да гледам....Ще видя и още, убеден съм.

Пари ли - не, вече за удоволствие и спорт е всичко. Като гледам колко неща можем да покажем веднага и да се разбере как сами са се набутали в нещо безумно...Но няма, важното да видим до какво и докъде ще стигнат анализът и примерите. Особен​​​​о любопитна ми е вече целта им като такава.

Не се увличайте в хвалене на егото на своя демиург. Той взе сам да го прави, така че се получава един вид монолог на величието, защото другите нищо не разбираме и сме глупави. Вече го разбрахме кой и какво очаква от вас. Ясно ни е.

​​​​​Хайде момчета...давайте, можете още, ха-ха-ха-ха-ха. Чест и почитания!
        Силно се съмнявам, че "могат". Видяхме ги. Безпомощни. Трагедия. Даже, един от тях, сам се похвали, че на пловдивския панаир, е мамел клиентите но, - колко удобно - недоказано от никого, " измамници" се оказахме ние двамата. И, един от папагалите, дето го повтарят, е Голямото Шубе: Този същият, който се смее за 1 лимон, и указва на другите, колко са били "нищожни", според него, щото не се смеели за лимони. Такъв няма да си мръдне гъзът да ходи нейде. Да иде там, дето, ще " убият всичко детско" в него? Шегуваш се.

Коментар

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

Оказа се, че идеята ми е била едностранна, така нареченото wishful thinking.
          След по-нататъшно решаване на задачи по физика видях, защо идеята ми не работи.

След това случайно видях "моята" схема, разработена преди мен от човек от средновековието и от човек от Египетска Древна Гърция.

Все още не работи това перпетуум мобиле, мамка му!
          А сега си представи, www.bpo.bg те канят, да ти издадат патент за това чудо. Какво правваш? Аз, например, взех първом да проверявам подобни хрумки, а ти?

Коментар

• Ей така, просто се включвам за разнообразие. Епично е, признавам си. Тошо, голяма забавление пада тук - с тези опити за оборване, гадаене, проучвания, анализи, умозаключения...и какво ли не още.

За една бройка да ме спечелят, обаче ще ги оставим още - в теория и предположения. Предложих ти да им покажем какво имаме още, за да разберат защо нашето е еди какво си...Обаче като видях дефинициите на един тук какво е "изобретение" според него, ще го отложа. Искам да чуя още, така де, да прочета. От 15 години се занимавам с тази любопитна материя и знаеш в каква посока. Такива обяснения не бях чел никога. Научавам нещо ново...хахахахаха. Ще го покажа на патентния специалист, с когото работя, за да се посмеем заедно.

Голям кеф, признавам си. Ще си запазя удоволствието и ще гледам още цирк. Искам да се насладя на изключителните прозрения. Видя се, че кураж няма в нито един от тях...Ей така, да дойде да унижи проекта на място, ако може разбира се. Даваме всяка възможност за проява на мъжество, а не да се лутат като мухи без глави в обобщения и някакви теории. Даже пари не искаме, а да дойде един смелчага при теб и да видят някои неща. Искам да видя погледа му, когато му се покаже, а докато гледа ще чуе всичко, което явно някои се правят, че не е написано. Да ми снимаш реакцията на въпросния. Но това е химера..хахахахаха.

Даже насила вече им даваме възможност, а те пак не искат, хахахахах. Бензинът и нафтата са евтини вече, но ще им съберем пари, не е проблем. Може и билет за автобус или влак, каквото поискат. Мамини сладки. Жив да не бях, но съм и имам огромното удоволствие да гледам....Ще видя и още, убеден съм.

Пари ли - не, вече за удоволствие и спорт е всичко. Като гледам колко неща можем да покажем веднага и да се разбере как сами са се набутали в нещо безумно...Но няма, важното да видим до какво и докъде ще стигнат анализът и примерите. Особен​​​​о любопитна ми е вече целта им като такава.

Не се увличайте в хвалене на егото на своя демиург. Той взе сам да го прави, така че се получава един вид монолог на величието, защото другите нищо не разбираме и сме глупави. Вече го разбрахме кой и какво очаква от вас. Ясно ни е.

​​​​​Хайде момчета...давайте, можете още, ха-ха-ха-ха-ха. Чест и почитания!
            Last edited by Павел Влахов; 03.06.2020, 20:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Това с реката не знам откъде го измисли, но мога да ти кажа, че 384 от българските фотоволтаични централи съм ги проектирал аз и моята фирма СТС Солар. И през тази година, в която само проектирахме, съдружниците сме си разделили 1 милион лева дивидент от тези проекти. Тази информация можеш да я видиш в търговския регистър. Ха сега продължавай да се смееш.

Един малък въпрос - ти колко пари спечели от смях през тази същата година?
              Я кажи сега как се присъединява към мрежата построеното?
              Каква е регулацията и кой може да го направи?
              Да има нещо полезно от тебе.
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Да видим, за „най-бързата база данни” на Матеев, защо не е била възприета? На мен ми се чини, големите, истински Инженери, не са ѝ видели и не са ѝ осъзнали „предимствата”, каквито и да твърди един не-изобретател, че била имала. Лоши чичковци. Не ебават.
                - Що тей, Матейко -сан?

Коментар

• Докато се мъчите, да разведрим обстановката:
                  Да видим -понеже, всички изброявахте „слаби страни” ( има/няма, не е от значение, щото вие сте рекли)
                  Та, въпрос № 3 (да видим, кой изобщо е в час):
                  - Избройте поне 5 СИЛНИ СТРАНИ на проекта.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                    Откакто се разбра че има топлообменици за миялни, перални и прочие, Пирамид се покри от яд. Доколкото бях гледал в един от клиповете му най-голямото му притеснение е някой да не му вземе идеята за тръбичката( предполагам и за пералните машини) и сега се ядосва

Другият вариант е да е отвлечен от руските служби или китайските защото разполага със тайната за СТЕЛТ технология.
                    Може и петролните гиганти да са го набарали за мултиплексното сондиране. Тежка е съдбата на изобретателите
                    Преклецалчо, и за теб Въпрос №2 от викторината:
                    Строително изискване, за да може да използваш „тръбичката”.
                    Времето тече.

Коментар

• Хайде сега,
                      Въпрос 1:
                      да видим инж.Матеев, какво разбира:
                      Нека посочи най-трудния за решаване проблем при производството. Парите не ги броим, пък и от него, лично аз, пари не бих взел. Пазя, се от нечисти такива.
                      Та?
                      Думай, Матеев. Да,видим, що за инженер си.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

А, тия ти изпълнения в соларите са наистина широко известни (в БГ) като "оня, дето топлеше водите на реката със соларни панели"
                        Тук си прав, стана известен хахахаха! И тогава мнооого се смях!
                        Това с реката не знам откъде го измисли, но мога да ти кажа, че 384 от българските фотоволтаични централи съм ги проектирал аз и моята фирма СТС Солар. И през тази година, в която само проектирахме, съдружниците сме си разделили 1 милион лева дивидент от тези проекти. Тази информация можеш да я видиш в търговския регистър. Ха сега продължавай да се смееш.

Един малък въпрос - ти колко пари спечели от смях през тази същата година?
                        Last edited by Mateev; 03.06.2020, 18:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                          Откакто се разбра че има топлообменици за миялни, перални и прочие, Пирамид се покри от яд. Доколкото бях гледал в един от клиповете му най-голямото му притеснение е някой да не му вземе идеята за тръбичката( предполагам и за пералните машини) и сега се ядосва

Другият вариант е да е отвлечен от руските служби или китайските защото разполага със тайната за СТЕЛТ технология.
                          Може и петролните гиганти да са го набарали за мултиплексното сондиране. Тежка е съдбата на изобретателите
                          Никой не го е отвлякъл - просто модераторите го BAN-наха и сега вероятно чете постингите и се пръска от яд, че не може да им отговори подобаващо в неговия си стил - с обиди и подигравки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

И кво?
                            Оказа се, че идеята ми е била едностранна, така нареченото wishful thinking.
                            След по-нататъшно решаване на задачи по физика видях, защо идеята ми не работи.

След това случайно видях "моята" схема, разработена преди мен от човек от средновековието и от човек от Египетска Древна Гърция.

Все още не работи това перпетуум мобиле, мамка му!

Коментар

• Откакто се разбра че има топлообменици за миялни, перални и прочие, Пирамид се покри от яд. Доколкото бях гледал в един от клиповете му най-голямото му притеснение е някой да не му вземе идеята за тръбичката( предполагам и за пералните машини) и сега се ядосва

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                По време на фотоволтаичните централи през 2007-а година на практика аз сам измислих една камара неща около конструирането и проектирането просто защото нямаше откъде човек да прочете за тях. Моите проекти се копираха от другите проектанти и наложиха стил в проектирането на фотоволтаични централи. Впоследствие се появи една наредба, в която се изискваше слънчево-енергиен одит. Осем месеца след наредбата все още никой конкурент не беше направил одит, и всички чакаха и се ослушваха. И в един момент от време аз дадох моя одит на първия си клиент (над 70 листа хартия с обяснения, изчисления, графики и диаграми), и още на другия ден копия от одита ми се появиха на Славейков и се продаваха като Одита на Матеев. Впоследствие всички други проектанти започнаха да правят Copy-Paste с малки промени тук-там, и до ден днешен стила и информацията в моя одит е стандарт в България и се прави от всички. Никой не си и помисли да измисля друг одит в друг стил.

Та искам да кажа, че всеки един инженер в живота си има много случаи, в които му се е налагало да измисля нещо, но това не означава, че е изобретател. Такива като Pyramid са рядкост, които си въобразяват, че техния "гений" е нещо изключително на световно ниво. Причината за това предполагам е ефекта на Дънинг-Крюгер, защото друго логично обяснение няма.
                                А, тия ти изпълнения в соларите са наистина широко известни (в БГ) като "оня, дето топлеше водите на реката със соларни панели"
                                Тук си прав, стана известен хахахаха! И тогава мнооого се смях!

Коментар

Working...
                                X