IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Честито завръщане, притеснил се бях за тебе.
    Пояснявам, значи:
    Понеже форумът в инвестиционен, в заглавието на темата, вкарах характеристики на и вестицията, която се е формирала.
    Интелигентна, т.к. интелигентен човек, ще схване за какво иде реч,
    Зелена, т.к.опазва природата, пестейки енергия,
    тези над 30% IRR , са характеристика на възвръщаемостта,
    а СОР е същото, като при термопомпите, външните прояви на кпд. Знайно е, и при ТП, кпд<1 ѝ СОР =[1/(1-кпд)] (например, при кпд=0,75, СОР=[1/(1-0,75)]=4 и така. А топлообменникът е „тръбичка” само в болни мозъци, както и твърденията за „невярно, измамно и подвеждащо”, са на човек, прегрял от хейт.

Харэ Бананата, Матейко, Баш-Корумпейко!

П.П. А ВЕИ, в прочита „ВЪЗОБНОВЯЕМ ЕНЕРГИЕН ИЗТОЧНИК”, предвид рециркулацията и постоянното възобновяване на вече използвана енергия, си е точно на място. Тъй че, претенциите ти са ...ммм...съвършено неоснователни.
    Много смешно и невярно обяснение, плод на изкривен мисловен процес.

Зелена енергия означава ДОБИВ НА ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ, а не икономия на мръсна енергия.

Интелигентна енергия (интелигентно управление на процес) в никакъв случай не означава, че това се прави или разбира от интелигентни хора - ха-ха.

COP като термин в никакъв случай не означава, че можеш да си го използваш за варене на кисели краставички или за топене на сняг.

IRR като термин може да се използва само за високоликвидни активи (пари и акции), а не за нисколиквидни вложения в непродаваеми материални активи.

Въобще дадох ти линкове каква е общоприетата терминология, за да се образоваш малко и да попълниш незнанивто си, но явно си пропуснал да прочетеш какво пише в тях.

ПП: Съдейки по това, че продължаваш да се заяждаш и обиждаш в личностен план, трябва да си извадя извода, че във всеки един постинг трябва да намеквам, че си ИЗМАМНИК. Явно сам си го просиш това дори и тогава, когато човек се опитва да води разумен диалог.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Аз бих искал първо да ни обясниш заглавието на темата - какво си искал да кажеш с това странно и объркано заглавие, за да знаем какво да пишем в тази тема:

Зелена - за зелена тръбичка ли говориш или за зелена енергия, тоест ВЕИ? Щото в твоята тръбичка има всичко друго, но не и ВЕИ.
      https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92...B3%D0%B8%D1%8F
      https://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy

Интелигентна - какво и е интелигентно на тръбичката? Има ли процесорен модул с невронна мрежа в него, че да говорим за поне някаква минимална интелигентност на процеса на управление?

IRR >> 30% - това пък откъде го измисли? IRR (Internal Rate of Return) е финансов термин, свързан с инвестиции, и няма нищо общо със "зелени тръбички".
      https://www.investopedia.com/terms/i/irr.asp

Освен заглавието да добавя от предишния постинг и СОР (Coefficient of performance) >(1,3 ÷1,5), което пък е параметър на хладилници и термопомпи, но не и на топлообменици.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Coeffi...of_performance

Можеш ли да ни обясниш цялата тази каша от термини и параметри какво общо има с топлообменика, за който приказваш в тази тема? Не трябва ли в темата да пишем за ВЕИ централи, за интелигентно управление на тяхната енергия (каквото и да значи това) и за дългосрочни инвестиции в такива централи?

Колкото до топлообменика с кратко наименование ТРЪБИЧКА - ами всичко писано за нея в тази тема НЕ Е ПО ТЕМАТА и модераторите би трябвало да го изтрият. Алтернативата е да се смени заглавието на темата с нещо, което не е лъжливо, невярно, измамно и подвеждащо, както е в момента.
      Честито завръщане, притеснил се бях за тебе.
      Пояснявам, значи:
      Понеже форумът в инвестиционен, в заглавието на темата, вкарах характеристики на и вестицията, която се е формирала.
      Интелигентна, т.к. интелигентен човек, ще схване за какво иде реч,
      Зелена, т.к.опазва природата, пестейки енергия,
      тези над 30% IRR , са характеристика на възвръщаемостта,
      а СОР е същото, като при термопомпите, външните прояви на кпд. Знайно е, и при ТП, кпд<1 ѝ СОР =[1/(1-кпд)] (например, при кпд=0,75, СОР=[1/(1-0,75)]=4 и така. А топлообменникът е „тръбичка” само в болни мозъци, както и твърденията за „невярно, измамно и подвеждащо”, са на човек, прегрял от хейт.

Харэ Бананата, Матейко, Баш-Корумпейко!

П.П. А ВЕИ, в прочита „ВЪЗОБНОВЯЕМ ЕНЕРГИЕН ИЗТОЧНИК”, предвид рециркулацията и постоянното възобновяване на вече използвана енергия, си е точно на място. Тъй че, претенциите ти са ...ммм...съвършено неоснователни.
      Last edited by Pyramid; 05.09.2020, 12:51.

Коментар

И така, енергийната рециркулация, позволява СОР >(1,3 ÷1,5) и високо търсене на продуктите, което, особено в криза, се явявафактор на сигурността и защита интересите на инвеститорите много повече от покупките на скъпоценни метали, като среро, платина, злато и паладий, да не говорим за предимствата пред инвестициите” в незвижимости. Последните, ние намираме откровено безперспективнии и рисковани.
        Аз бих искал първо да ни обясниш заглавието на темата - какво си искал да кажеш с това странно и объркано заглавие, за да знаем какво да пишем в тази тема:

Зелена - за зелена тръбичка ли говориш или за зелена енергия, тоест ВЕИ? Щото в твоята тръбичка има всичко друго, но не и ВЕИ.
        https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92...B3%D0%B8%D1%8F
        https://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy

Интелигентна - какво и е интелигентно на тръбичката? Има ли процесорен модул с невронна мрежа в него, че да говорим за поне някаква минимална интелигентност на процеса на управление?

IRR >> 30% - това пък откъде го измисли? IRR (Internal Rate of Return) е финансов термин, свързан с инвестиции, и няма нищо общо със "зелени тръбички".
        https://www.investopedia.com/terms/i/irr.asp

Освен заглавието да добавя от предишния постинг и СОР (Coefficient of performance) >(1,3 ÷1,5), което пък е параметър на хладилници и термопомпи, но не и на топлообменици.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Coeffi...of_performance

Можеш ли да ни обясниш цялата тази каша от термини и параметри какво общо има с топлообменика, за който приказваш в тази тема? Не трябва ли в темата да пишем за ВЕИ централи, за интелигентно управление на тяхната енергия (каквото и да значи това) и за дългосрочни инвестиции в такива централи?

Колкото до топлообменика с кратко наименование ТРЪБИЧКА - ами всичко писано за нея в тази тема НЕ Е ПО ТЕМАТА и модераторите би трябвало да го изтрият. Алтернативата е да се смени заглавието на темата с нещо, което не е лъжливо, невярно, измамно и подвеждащо, както е в момента.
        Last edited by Mateev; 05.09.2020, 12:23.

Коментар

• И така, енергийната рециркулация, позволява СОР >(1,3 ÷1,5) и високо търсене на продуктите, което, особено в криза, се явявафактор на сигурността и защита интересите на инвеститорите много повече от покупките на скъпоценни метали, като среро, платина, злато и паладий, да не говорим за предимствата пред инвестициите” в незвижимости. Последните, ние намираме откровено безперспективнии и рисковани.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
            Вкарал си, но аз ти казах за моето изобретение, като кажеш за твоето, ще те светна за моето. Има разлики, аз не прося пари.
            Ти ли си „казал”? Не забелязах.

Коментар

Та, от какво, грамотний Импотецие (избройте, моля) зависеше -и с думи прости - колковата ще прехвърли една тръбичка? Обясни на нас, дето сме го правили, какво не си правил ти.
              Вкарал си, но аз ти казах за моето изобретение, като кажеш за твоето, ще те светна за моето. Има разлики, аз не прося пари.

Коментар

• Та, от какво, грамотний Импотецие (избройте, моля) зависеше -и с думи прости - колковата ще прехвърли една тръбичка? Обясни на нас, дето сме го правили, какво не си правил ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Винаги е смешно когато ти говориш за неграмотност.

Смехът е здраве.

Коментар

Фактите не са, което си мислиш. Неграмотността не е довод.
                    Винаги е смешно когато ти говориш за неграмотност.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ми те фактите трябва да бъдат представени от изобретателя. И аз изобретих машинка за икономия на ток, но няма да ти кажа как работи. Трябва да вземеш един ключ от кутия 404 на централна гара и после да посетиш бараката ми в с. Поцърненци, където в левия тезгях ще бъде демонстрирано устройството
                      Фактите не са, което си мислиш. Неграмотността не е довод.

Коментар

Ей ги на, тра-ла-лайковците. Брътвежи бол, факти ниц...
                        Ми те фактите трябва да бъдат представени от изобретателя. И аз изобретих машинка за икономия на ток, но няма да ти кажа как работи. Трябва да вземеш един ключ от кутия 404 на централна гара и после да посетиш бараката ми в с. Поцърненци, където в левия тезгях ще бъде демонстрирано устройството

Коментар

• Мдааа, тръбичката за това не се продава щот нямаме факти,

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Ей ги на, тра-ла-лайковците. Брътвежи бол, факти ниц...

Коментар

Значи, ако тръбичката струва 50лв., би избила цената си за около 30 години. Ква е гаранцията , че ако дъщеря ми като умра викне водопроводчик и оня попита какво е това грозно и замърсено изделие под мивката, тя да не вдигне рамене и просто да му каже "Ами премахнете го не знам, баща ми е купил някога от някакъв измамник, а то се задръстило с косми и сополи.
                              Тей, ами. По-добре да се плющи...Ще вика водопроводчици, без да ги използва.по назначение, ама-ха!

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Ами защото ще стане за резил.
                                При идеални условия икономията е 3-4 лева на година. При реални - около леф и пидисе на година.

То и тук стана за смях, но тук няма как да погледне някой в очите.

Значи, ако тръбичката струва 50лв., би избила цената си за около 30 години. Ква е гаранцията , че ако дъщеря ми като умра викне водопроводчик и оня попита какво е това грозно и замърсено изделие под мивката, тя да не вдигне рамене и просто да му каже "Ами премахнете го не знам, баща ми е купил някога от някакъв измамник, а то се задръстило с косми и сополи.

Коментар

Working...
                                X