IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Световна енергетика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
    Може би все пак е редно да се гледа тук БРЕСТ — Википедия (wikipedia.org)
    Изглежда реакторите на Бързи Неутрони с оловен оладител са това което ще направи ядрените реактори домииращ източник на енергия, измествайки въглищата.
    А при положение че в САЩ от тридесет години не са построили ни един ядрен реактор нема как да не си мурзилка ако си в ядрения джаз.(Това за Имхотеп)
    Те тия са мурзилки по рождение. Измамника специално даже е в УС на 'Съюз на комунистите в България'.
    Колкото до другото - ако сега някой строи ядрен реактор за ток, то този реактор е същия както преди 30 години. Или 40 години. Или 50 години... тоест, едно и също.
    Интересно ще ми е мнението ти по въпросът защо да строиш ядрен реактор ако не ти трябва?

    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Ами и САЩ имат технология която трябва за да се комплектова една нова енергетика на бъдещето, обаче Дюпон си я стискат и нищо не са спечелили от това в сравнение с реалната и стойност и затова се отиде към батерии, които също ще трябват.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Бързоходко, взе ми думите от устата както се казва.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Добре но като се случват нещата в Русия, ти виж има статия за Брест реакторите които на практика са установка в която горивото се рециклира и се използва до край, а в ядреното гориво има много енергия. Тези старите реактори използвали 3 процента от енергията, силно завишено защото и толкова не използват и излиза че отпадното гориво има още 97% енергия в него, всъщност дори повече. Това е огромно количество енергия, за какво да гориш въглища още.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            Я вижте тук какво става.
            Може би все пак е редно да се гледа тук БРЕСТ — Википедия (wikipedia.org)
            Изглежда реакторите на Бързи Неутрони с оловен оладител са това което ще направи ядрените реактори домииращ източник на енергия, измествайки въглищата.
            А при положение че в САЩ от тридесет години не са построили ни един ядрен реактор нема как да не си мурзилка ако си в ядрения джаз.(Това за Имхотеп)

            Коментар


            • Я вижте тук какво става.
              В Китае вскоре начнутся испытания первого в мире ядерного реактора на расплавах солей тория.

              Коментар


              • Да непознати са още, но със сигурност съществуват, магнитното поле също е частици които се движат и преминават през вакум в който уж няма материя..как е възможно да няма а тези да преминават през него, защо не могат да преминават през някои метали - някакви частици ги екранират - спират. Парадокса при тази реакция е че се ражда наутрон или се хваща от някъде при този синтез, а самия синтез минава през изотопни състояния може би. Изотопите също не са ясни в този модел, защото не е пълен очевидно е както се казва.
                Last edited by supertrader; 21.07.2021, 23:28.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                  Супертрейдър, разкажете моля за тези непознати лъчи които като се изучат могат да се използват?
                  Непознати са, бе.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    4i4o mitko, много отдавна е известно че такава атомна реакция може да се пресъздаде лесно и че тя съществува. Токамак е първия реактор, но той консумира повече енергия за захранване на електромагните с който се държи плазмата далеч от стените на реактора. Роси как ще го направи такова нещо без да прегори реактора или да го ограничи и реакцията да е нищожна, микроскопична ? Иначе живеем на такъв реактор, енергия получаваме от такъв реактор, но всичките такива реактори са със собственна гравитация и особенно когато синтеза е в начален стадий на вещества които са газове гравитацията трябва да е жестока и рамерите на реакторите са огромни в сравние не с Токамак а с Итер , те са като микроби пред прородните. Имат си размер под който не може да се слезе, големички са. Друго има в тези реактори, ако се направят малки макар да харчат енергия мисля ще има лъчие от частици които сега не са познати и могат да се изучат техните свойства и да се използват. Ако наистина тази лампа работи на този принцип разбира се и ако не е както се нарича по български - шашма.
                    Супертрейдър, разкажете моля за тези непознати лъчи които като се изучат могат да се използват?



                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • 4i4o mitko, много отдавна е известно че такава атомна реакция може да се пресъздаде лесно и че тя съществува. Токамак е първия реактор, но той консумира повече енергия за захранване на електромагните с който се държи плазмата далеч от стените на реактора. Роси как ще го направи такова нещо без да прегори реактора или да го ограничи и реакцията да е нищожна, микроскопична ? Иначе живеем на такъв реактор, енергия получаваме от такъв реактор, но всичките такива реактори са със собственна гравитация и особенно когато синтеза е в начален стадий на вещества които са газове гравитацията трябва да е жестока и рамерите на реакторите са огромни в сравние не с Токамак а с Итер , те са като микроби пред прородните. Имат си размер под който не може да се слезе, големички са. Друго има в тези реактори, ако се направят малки макар да харчат енергия мисля ще има лъчие от частици които сега не са познати и могат да се изучат техните свойства и да се използват. Ако наистина тази лампа работи на този принцип разбира се и ако не е както се нарича по български - шашма.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                        Спомняте ли си за иранския шаман дето щял да дава безплатна енергия?
                        И аз не си го спомням
                        Аз "за"шамана си спомням. Не си спомням самия шаман

                        Коментар


                        • Спомняте ли си за иранския шаман дето щял да дава безплатна енергия?
                          И аз не си го спомням
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
                            4i4o mitko

                            Без да влизам в полемики, ще добавя каквото си спомням, а очевидно че за нищо не мга да споря. Като върнах лентата назад, следя клюките около Росси от 2008г, тогава още живееше в Италия. Твърденията му предизвикваха "бурен смях в залата", още повече че на младини се е бил забъркал с мафията и е лежал ефективно в затвора за измами. Така че, "по-подразбиране" вече си беше мошеник и не го взимаха на сериозно.
                            От 2016г на сайта му пишеше, че приема поръчки за генератор 1MW, като поръчките се изпъляваха от https://hydrofusion.com/about-hydro-fusion На същите,ако им се погледнат Terms&Conditions, се намеква, че който иска да си поръча такъв генератор, трябва да подпише документи за конфиденциалност т.е. не можеш да биеш тъпана, че имаш такъв генератор. Зареждали се с гориво на 6 месеца, по време на редовния технически преглед, като цената на самото гориво била "незначителна".
                            А страницата за Investors Relations направо са я резнали, което за мене значи "Пари не ни трябват, имаме си".

                            За сега е ясно само, че роботите и поточните линии за производство ще ги произведат ABB Ltd (швейцарско-шведска компания), Rossi го е потвърдил.

                            Няма от къде да знам кой какви дялове има, дали Rossi e само CEO и т..н. Помня само, че имаше много тежка раздяла с предишните си партньори, щатската Industrial Heat LLC и делото за правата за производство продължи с години.

                            Преди да си обнови сайта https://ecat.com/ и да пише само за лампата, имаше подробно инфо за всички лаборатории повторили експериметите, не знам защо изведнъж премахнаха всичко. Пак там имаше и секция за домашните генератори, с прогнозна цена $500. Пишеше, че са в процес на сертифициране и чак тогава ще може да се поръчват. Впоследствие цената изчезна. Накрая всичко изтриха и обновиха сайта да е само за лампата. Росси каза, че екипът му е решил да започнат с лампата като първи продукт, защото ще е най-лесен за производство и най-евтин. Бъдещите генератори се нуждаели от акумулаторни батерии като буфер, тъй като не можели директно да захранват индуктивни товари (с намотки). А това ще оскъпи цената, на фона на всеобщия глад за литиеви батерии (предполагам).

                            Надявам се, че няма дълго да чакаме за да видим и генератор, но нека първо излезе лампата и отзивите за нея. Идеята ми е да бъдем информирани, няма от къде да знам кое е измама и кое не. Но това което виждам е, че много други ще финишират скоро след Rossi с реални продукти. Писал съм и за други в fff.bg, дал съм линк в предишния ми пост. Просто като му дойде времето на нещо, не можеш да спреш гората да се разлисти.
                            Според чичко Гугъл Роси живее в САЩ от 96та. Има договори с военните в началото на 21 век. Не е в Италия, не е под наем.
                            Предишните му начинания са:
                            1. Петрол от отпадъци. Само дето петрол не е имало. Лежал е за това. Отпадъците са рециклирани за държавна сметка.
                            2. Фирмата Леонардо е от 96-та (откакто е в САЩ). През нея има договор с военните. От 27 тествани устройства 19 не са произвели енергия, другите са произвели под 1ват при очаквани 800-1000вата.

                            Конфиденциалността с генератора е също типична черта. Ако потребител си отвори устата, че генератора не работи според рекламата може да остане без къща заради въпросната клауза. По-лесно е да си изпие студената 500$ вода тихо и мирно.

                            Страницата за инвеститори и твърдението "Пари не ни трябват, имаме си" не ми се връзва. Защо тогава изобщо слага този лимит от 1млн крушки за да му паднат производствените разходи? Изобщо къде е логиката? Ако искаш да защитиш интелектуална собственост - правиш една електроцентрала - черна кутия, пазиш я с 3 реда пазачи и продаваш ток. Не пускаш 1 милион крушки на 25$. С тоя оголен з...к само с патент в САЩ китайците ще го прекарат за по-малко от година.

                            Както и да е. От полемика няма нужда. Ще поживеем ще видим. По-скоро исках да добавя няколко неща с друга гледна точка на поста за Роси. Всеки има глава на раменете.

                            Коментар


                            • 4i4o mitko

                              Без да влизам в полемики, ще добавя каквото си спомням, а очевидно че за нищо не мга да споря. Като върнах лентата назад, следя клюките около Росси от 2008г, тогава още живееше в Италия. Твърденията му предизвикваха "бурен смях в залата", още повече че на младини се е бил забъркал с мафията и е лежал ефективно в затвора за измами. Така че, "по-подразбиране" вече си беше мошеник и не го взимаха на сериозно.
                              От 2016г на сайта му пишеше, че приема поръчки за генератор 1MW, като поръчките се изпъляваха от https://hydrofusion.com/about-hydro-fusion На същите,ако им се погледнат Terms&Conditions, се намеква, че който иска да си поръча такъв генератор, трябва да подпише документи за конфиденциалност т.е. не можеш да биеш тъпана, че имаш такъв генератор. Зареждали се с гориво на 6 месеца, по време на редовния технически преглед, като цената на самото гориво била "незначителна".
                              А страницата за Investors Relations направо са я резнали, което за мене значи "Пари не ни трябват, имаме си".

                              За сега е ясно само, че роботите и поточните линии за производство ще ги произведат ABB Ltd (швейцарско-шведска компания), Rossi го е потвърдил.

                              Няма от къде да знам кой какви дялове има, дали Rossi e само CEO и т..н. Помня само, че имаше много тежка раздяла с предишните си партньори, щатската Industrial Heat LLC и делото за правата за производство продължи с години.

                              Преди да си обнови сайта https://ecat.com/ и да пише само за лампата, имаше подробно инфо за всички лаборатории повторили експериметите, не знам защо изведнъж премахнаха всичко. Пак там имаше и секция за домашните генератори, с прогнозна цена $500. Пишеше, че са в процес на сертифициране и чак тогава ще може да се поръчват. Впоследствие цената изчезна. Накрая всичко изтриха и обновиха сайта да е само за лампата. Росси каза, че екипът му е решил да започнат с лампата като първи продукт, защото ще е най-лесен за производство и най-евтин. Бъдещите генератори се нуждаели от акумулаторни батерии като буфер, тъй като не можели директно да захранват индуктивни товари (с намотки). А това ще оскъпи цената, на фона на всеобщия глад за литиеви батерии (предполагам).

                              Надявам се, че няма дълго да чакаме за да видим и генератор, но нека първо излезе лампата и отзивите за нея. Идеята ми е да бъдем информирани, няма от къде да знам кое е измама и кое не. Но това което виждам е, че много други ще финишират скоро след Rossi с реални продукти. Писал съм и за други в fff.bg, дал съм линк в предишния ми пост. Просто като му дойде времето на нещо, не можеш да спреш гората да се разлисти.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение

                                Имам коментари:

                                1. Следите ли Андреа Роси от повече от десет, например 30-40 години. Коментари по въпроса?
                                2. Кои публикации сте следили? Аз виждам 6 на пръв поглед (включва патента). Една официално е в съмнителен peer-reviewed journal. Другите май не са рецензирани (с други думи текст написан в научен формат).
                                3. Видях сайта за лампата. Има патент. 2 страници, само за САЩ... Защо?
                                4. Защо лампа, а не генератор? Защо не някаква стандартна крушка, с която да измести цели индустрии, а този обемист прожектор с ограничена употерба.
                                5. Продал си е апартамента в Болоня да живее под наем. С компания и патент в САЩ и планира демонстрация в Швеция през Великобритански стартъп. Има новини, че компанията вече не е негова, просто е СЕО. Коментари?
                                6. Поразрових въпросните спорове и потвърждения на експеримента. Рядко се виждат имена на потвърдилите. Независимото потвърждение се свежда до не толкова независима демонстрация на черната кутия (Швеция или Швейцария?). Споделям статия за коментар (май съпортвам лайнометите тук):
                                https://www.livescience.com/18415-ec...ion-fraud.html
                                7. Какво значи "сертифицира стандартизиран продукт" в случая горе?

                                Аз мисля, че прожектор на този етап не ми трябва....
                                Който не иска, не се ангажира. Матеев спомена, че се е записал за такъв прожектор. Предполагам, няма да ни спести информация как се държи същият, когато го вземе.
                                Иначе, на въпрос 4.мисля, всички ядрени системи, имат някаква минимална, критична мощност, под която, просто не могат да функционират. Съответно, Роси така е решил, да демонстрира ефикасността на своето творение...или, ако допуснем някаква шашма, тя да е за пари, по-малко от достатъчен мотив да бъде съден. Да рекат, "25 долара, къде не си ги изял и изпил, а само за спец адвокат, ще ти идат хиляди." Т.е.потенциално ужилените, да не са безкрайно гневни, че да го съдят всеки за милиони. Щото, са свикнали. От друга страна (ако ще мами), обществото по-малко ще забележи 10 млн дребни измами за по $25, отколкото 10 за по $ 25 000 000. И обществото, и съдът.
                                Last edited by Pyramid; 20.07.2021, 21:10.

                                Коментар

                                Working...
                                X