Първоначално изпратено от Бързоходко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Световна енергетика
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнениеМоже би все пак е редно да се гледа тук БРЕСТ — Википедия (wikipedia.org)
Изглежда реакторите на Бързи Неутрони с оловен оладител са това което ще направи ядрените реактори домииращ източник на енергия, измествайки въглищата.
А при положение че в САЩ от тридесет години не са построили ни един ядрен реактор нема как да не си мурзилка ако си в ядрения джаз.(Това за Имхотеп)
Колкото до другото - ако сега някой строи ядрен реактор за ток, то този реактор е същия както преди 30 години. Или 40 години. Или 50 години... тоест, едно и също.
Интересно ще ми е мнението ти по въпросът защо да строиш ядрен реактор ако не ти трябва?
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Добре но като се случват нещата в Русия, ти виж има статия за Брест реакторите които на практика са установка в която горивото се рециклира и се използва до край, а в ядреното гориво има много енергия. Тези старите реактори използвали 3 процента от енергията, силно завишено защото и толкова не използват и излиза че отпадното гориво има още 97% енергия в него, всъщност дори повече. Това е огромно количество енергия, за какво да гориш въглища още.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЯ вижте тук какво става.
Изглежда реакторите на Бързи Неутрони с оловен оладител са това което ще направи ядрените реактори домииращ източник на енергия, измествайки въглищата.
А при положение че в САЩ от тридесет години не са построили ни един ядрен реактор нема как да не си мурзилка ако си в ядрения джаз.(Това за Имхотеп)
Коментар
-
Да непознати са още, но със сигурност съществуват, магнитното поле също е частици които се движат и преминават през вакум в който уж няма материя..как е възможно да няма а тези да преминават през него, защо не могат да преминават през някои метали - някакви частици ги екранират - спират. Парадокса при тази реакция е че се ражда наутрон или се хваща от някъде при този синтез, а самия синтез минава през изотопни състояния може би. Изотопите също не са ясни в този модел, защото не е пълен очевидно е както се казва.Last edited by supertrader; 21.07.2021, 23:28.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеСупертрейдър, разкажете моля за тези непознати лъчи които като се изучат могат да се използват?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение4i4o mitko, много отдавна е известно че такава атомна реакция може да се пресъздаде лесно и че тя съществува. Токамак е първия реактор, но той консумира повече енергия за захранване на електромагните с който се държи плазмата далеч от стените на реактора. Роси как ще го направи такова нещо без да прегори реактора или да го ограничи и реакцията да е нищожна, микроскопична ? Иначе живеем на такъв реактор, енергия получаваме от такъв реактор, но всичките такива реактори са със собственна гравитация и особенно когато синтеза е в начален стадий на вещества които са газове гравитацията трябва да е жестока и рамерите на реакторите са огромни в сравние не с Токамак а с Итер , те са като микроби пред прородните. Имат си размер под който не може да се слезе, големички са. Друго има в тези реактори, ако се направят малки макар да харчат енергия мисля ще има лъчие от частици които сега не са познати и могат да се изучат техните свойства и да се използват. Ако наистина тази лампа работи на този принцип разбира се и ако не е както се нарича по български - шашма.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
4i4o mitko, много отдавна е известно че такава атомна реакция може да се пресъздаде лесно и че тя съществува. Токамак е първия реактор, но той консумира повече енергия за захранване на електромагните с който се държи плазмата далеч от стените на реактора. Роси как ще го направи такова нещо без да прегори реактора или да го ограничи и реакцията да е нищожна, микроскопична ? Иначе живеем на такъв реактор, енергия получаваме от такъв реактор, но всичките такива реактори са със собственна гравитация и особенно когато синтеза е в начален стадий на вещества които са газове гравитацията трябва да е жестока и рамерите на реакторите са огромни в сравние не с Токамак а с Итер , те са като микроби пред прородните. Имат си размер под който не може да се слезе, големички са. Друго има в тези реактори, ако се направят малки макар да харчат енергия мисля ще има лъчие от частици които сега не са познати и могат да се изучат техните свойства и да се използват. Ако наистина тази лампа работи на този принцип разбира се и ако не е както се нарича по български - шашма.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеСпомняте ли си за иранския шаман дето щял да дава безплатна енергия?
И аз не си го спомням
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение4i4o mitko
Без да влизам в полемики, ще добавя каквото си спомням, а очевидно че за нищо не мга да споря. Като върнах лентата назад, следя клюките около Росси от 2008г, тогава още живееше в Италия. Твърденията му предизвикваха "бурен смях в залата", още повече че на младини се е бил забъркал с мафията и е лежал ефективно в затвора за измами. Така че, "по-подразбиране" вече си беше мошеник и не го взимаха на сериозно.
От 2016г на сайта му пишеше, че приема поръчки за генератор 1MW, като поръчките се изпъляваха от https://hydrofusion.com/about-hydro-fusion На същите,ако им се погледнат Terms&Conditions, се намеква, че който иска да си поръча такъв генератор, трябва да подпише документи за конфиденциалност т.е. не можеш да биеш тъпана, че имаш такъв генератор. Зареждали се с гориво на 6 месеца, по време на редовния технически преглед, като цената на самото гориво била "незначителна".
А страницата за Investors Relations направо са я резнали, което за мене значи "Пари не ни трябват, имаме си".
За сега е ясно само, че роботите и поточните линии за производство ще ги произведат ABB Ltd (швейцарско-шведска компания), Rossi го е потвърдил.
Няма от къде да знам кой какви дялове има, дали Rossi e само CEO и т..н. Помня само, че имаше много тежка раздяла с предишните си партньори, щатската Industrial Heat LLC и делото за правата за производство продължи с години.
Преди да си обнови сайта https://ecat.com/ и да пише само за лампата, имаше подробно инфо за всички лаборатории повторили експериметите, не знам защо изведнъж премахнаха всичко. Пак там имаше и секция за домашните генератори, с прогнозна цена $500. Пишеше, че са в процес на сертифициране и чак тогава ще може да се поръчват. Впоследствие цената изчезна. Накрая всичко изтриха и обновиха сайта да е само за лампата. Росси каза, че екипът му е решил да започнат с лампата като първи продукт, защото ще е най-лесен за производство и най-евтин. Бъдещите генератори се нуждаели от акумулаторни батерии като буфер, тъй като не можели директно да захранват индуктивни товари (с намотки). А това ще оскъпи цената, на фона на всеобщия глад за литиеви батерии (предполагам).
Надявам се, че няма дълго да чакаме за да видим и генератор, но нека първо излезе лампата и отзивите за нея. Идеята ми е да бъдем информирани, няма от къде да знам кое е измама и кое не. Но това което виждам е, че много други ще финишират скоро след Rossi с реални продукти. Писал съм и за други в fff.bg, дал съм линк в предишния ми пост. Просто като му дойде времето на нещо, не можеш да спреш гората да се разлисти.
Предишните му начинания са:
1. Петрол от отпадъци. Само дето петрол не е имало. Лежал е за това. Отпадъците са рециклирани за държавна сметка.
2. Фирмата Леонардо е от 96-та (откакто е в САЩ). През нея има договор с военните. От 27 тествани устройства 19 не са произвели енергия, другите са произвели под 1ват при очаквани 800-1000вата.
Конфиденциалността с генератора е също типична черта. Ако потребител си отвори устата, че генератора не работи според рекламата може да остане без къща заради въпросната клауза. По-лесно е да си изпие студената 500$ вода тихо и мирно.
Страницата за инвеститори и твърдението "Пари не ни трябват, имаме си" не ми се връзва. Защо тогава изобщо слага този лимит от 1млн крушки за да му паднат производствените разходи? Изобщо къде е логиката? Ако искаш да защитиш интелектуална собственост - правиш една електроцентрала - черна кутия, пазиш я с 3 реда пазачи и продаваш ток. Не пускаш 1 милион крушки на 25$. С тоя оголен з...к само с патент в САЩ китайците ще го прекарат за по-малко от година.
Както и да е. От полемика няма нужда. Ще поживеем ще видим. По-скоро исках да добавя няколко неща с друга гледна точка на поста за Роси. Всеки има глава на раменете.
Коментар
-
4i4o mitko
Без да влизам в полемики, ще добавя каквото си спомням, а очевидно че за нищо не мга да споря. Като върнах лентата назад, следя клюките около Росси от 2008г, тогава още живееше в Италия. Твърденията му предизвикваха "бурен смях в залата", още повече че на младини се е бил забъркал с мафията и е лежал ефективно в затвора за измами. Така че, "по-подразбиране" вече си беше мошеник и не го взимаха на сериозно.
От 2016г на сайта му пишеше, че приема поръчки за генератор 1MW, като поръчките се изпъляваха от https://hydrofusion.com/about-hydro-fusion На същите,ако им се погледнат Terms&Conditions, се намеква, че който иска да си поръча такъв генератор, трябва да подпише документи за конфиденциалност т.е. не можеш да биеш тъпана, че имаш такъв генератор. Зареждали се с гориво на 6 месеца, по време на редовния технически преглед, като цената на самото гориво била "незначителна".
А страницата за Investors Relations направо са я резнали, което за мене значи "Пари не ни трябват, имаме си".
За сега е ясно само, че роботите и поточните линии за производство ще ги произведат ABB Ltd (швейцарско-шведска компания), Rossi го е потвърдил.
Няма от къде да знам кой какви дялове има, дали Rossi e само CEO и т..н. Помня само, че имаше много тежка раздяла с предишните си партньори, щатската Industrial Heat LLC и делото за правата за производство продължи с години.
Преди да си обнови сайта https://ecat.com/ и да пише само за лампата, имаше подробно инфо за всички лаборатории повторили експериметите, не знам защо изведнъж премахнаха всичко. Пак там имаше и секция за домашните генератори, с прогнозна цена $500. Пишеше, че са в процес на сертифициране и чак тогава ще може да се поръчват. Впоследствие цената изчезна. Накрая всичко изтриха и обновиха сайта да е само за лампата. Росси каза, че екипът му е решил да започнат с лампата като първи продукт, защото ще е най-лесен за производство и най-евтин. Бъдещите генератори се нуждаели от акумулаторни батерии като буфер, тъй като не можели директно да захранват индуктивни товари (с намотки). А това ще оскъпи цената, на фона на всеобщия глад за литиеви батерии (предполагам).
Надявам се, че няма дълго да чакаме за да видим и генератор, но нека първо излезе лампата и отзивите за нея. Идеята ми е да бъдем информирани, няма от къде да знам кое е измама и кое не. Но това което виждам е, че много други ще финишират скоро след Rossi с реални продукти. Писал съм и за други в fff.bg, дал съм линк в предишния ми пост. Просто като му дойде времето на нещо, не можеш да спреш гората да се разлисти.
Коментар
Коментар