Никога не съм твърдял, че ВЕИ е лошо. Лоши са неграмотност и партийство, обединени под една шапка. Чернобил, Фукушима...малко ли ви се струва?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Световна енергетика
Collapse
X
-
Да, дедо Пешо беше казал, че САЩ ще умрат до 10 години. На страница 16 се вижда как САЩ за 10 години издухва тотално Русия по производство на нефт, а на стр 32 се вижда как бързо ги смачкват и по производство на газ. Не виждам как САЩ биха изчезнали скоро при това положение, не знам кой му е приказвал такива глупости. Тия по плевенските села гледат много ТВ Алфа.Last edited by fon; 11.06.2019, 23:43.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Енергийните комици на България партийни мекерета оправиха нашата енергетика тръгнаха световната да оправят.С кафяви и жълти одеяла с контакти че и до Марс летят.Сектата на Костов е особен случай тама са сбрани най глупавите прости и арогантни българи.Верно малко са ама редовно получават траншове от козяк и са много кресливи
- 1 like
Коментар
-
Както винаги се оказвам прав Фончо е от психодесните партиен комик енергетик.Напада и громи Русия и Путин...Както казах в другата теме колкото по реален ще става строежа на Белене толкова по голяма атака от всякакви психари откачалки болни мозъци и енергийни комици ще атакуват Белене...Само дето не е казал че и оня криминалния Трайко му е приятел смешника енергиен министър дет Богата го изгони с шут в гъзъ
- 1 like
Коментар
-
Световна енергетика
Преди часове излезе докладът на BP за световната енергетика, най-уважавания от десетилетия в тази област. Понеже много хора тук се опитват да сглобят цялостната картинка от отделни статии, често и от руска пропаганда, която оставя впечатлението, че без Русия в света няма енергетика, всеки може да си го зареди и прегледа. Сигурен съм, че доста хора биха останали изненадани от доста числа. Може да споделите кое точно ви се е видяло интересно. Докладът е пълен с ценни числа, както и изводи, анализи и графики. Ето го
https://www.bp.com/content/dam/bp/bu...ull-report.pdf
Първо се загледах на стр.56 дали "мижавите" модерни ВЕИ в света генерират повече ток от АЕЦ с "неизчерпаемата енергия". Е, не още. 2701ТВч към 2480ТВч в полза на АЕЦ. Но като погледнем стр.52 - 14.5% световен нарастък на ток от модерните ВЕИ, няма как това да не се случи до края на годината, ако не се е и случило до днес в рамките на статистическата грешка.
А за ВЕЦ да не говорим. Те издухват АЕЦ почти 2 пъти. Щото съм чувал от електроинженери в България, че и ВЕЦ имали малка мощност и в сравнение с АЕЦ ... е-е... Даже Антон Иванов ми го е казвал, лобист за АЕЦ, брат на Христо Иванов от "Да, България", който пък протестира масово против АЕЦ Белене. Не могат май да се оправят в едно семейство, тръгнали да оправят България.
Та има и много интересни числа за газ, запаси, производство и транспорт, нефт, въглища и т.н. Ако нещо ви се види интересно го споделете.Тагове: Отмаркиране на всички
- 1 like
Коментар