Първоначално изпратено от markov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Малка вметка от първо лице- преди 6-7 години си купих слънчеви колектори които свързах към бойлера- инвестираната сума е около 1500лв. Досега най вероятно тази сума се е възвърнала, но ........... Работят само лятото, зимата не работят по понятни причини. Наистина както казват много много хора и съм го виждал в действителност лятото водата стига до 90 градуса и на практика няма свършване- добре де за 4 членно семейство е повече от достатъчна, но какво да се прави зимата. На този въпрос няма отговор или поне смислен отговор няма. Ако не съм вързан към мрежата ще трябва да се къпя със студена вода. Същата е работата и със тези държави които постигат 10-20-30 50% от веи- ако не са в мрежа с друга държава ще издухат таратора много яко. Както каза бате пешо- веи - само в пещерната ераLast edited by v_tin; 10.06.2019, 10:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение...Казвал съм много пъти че в цяла България сме около 90 човека дето разбираме за какво става дума...
Чисто технически виждам, че си наясно с електроразпределението,ама за проектния живот на Козлодуй имаш ли някакви факти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
В Холивуд да в реалността е по друго.Те затова и крият какво са учили и работили щото ще лъсне факта че не разбират нищо от енергетика те са тук да се занимават с пропаганда и да громят Русия и Путин а понякога и наште комунисти.И не вдяват че реактора и съоръженията по първи контур плюс парогенераторите ще са руски а всичко друго като генератори трансформатори системи за управление и контрол защити няма да са руски...Ако това Белене се построи това ще е проект между Русия България Франция САЩ Япония...Да не говорим че ако реактора беше френски друго щяха да пеят.Тия са тука за да пробутват западни интереси не български.Такива като чуят Русия и Путин и са като насъскани запенени песове с изплезени езициНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Да, ако АЕЦ-а и ВЕИ-то започнем да ги строим днес, това се случва във всяка една минута , във всеки един час , във всеки един ден , във всеки един месец. И тъй като тук по-подразбиране говорим за себестойност, а не за пазарна цена, бих ти обърнал внимание, че говорим за константа и за минута и за ден и въпросът ти е малко тъп.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение
То ест свободният пазар се отразява добре на АЕЦ, а ВЕИтата могат да виреят само в привилегирована среда? То ест не са конкурентни?
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеВЕИ размазвали АЕЦ по цена ?
Ама това във всяка една минута , във всеки един час , във всеки един ден , във всеки един месец ли се случва ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Идеален пример как се манипулира общественото съзнание.
ВЕИ размазвали АЕЦ по цена ?
Ама това във всяка една минута , във всеки един час , във всеки един ден , във всеки един месец ли се случва ?
Щото лятото пообед нищо чудно да се случи , ама нощем и зимаска кво правим ...тролите на свещи срещу конвенционалните източници ли ?
И още тнещо дай статистика за цените на краен потребител в САЩ да им се порадваме на успехите ...да не излязат че и те са 2-3 пъти по скъпи от нашите
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ако „да произведеш перка днес 100метра е много по-сложно от това да направиш руски АЕЦ ”, представям си, колко се е сринал технологоично назад въпросният, дето му е по-сложно..
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Къде видя Ще? уж казваш си образован колега. Сега в момента в ЕС и САЩ, ВЕИ размазват АЕЦ по цена, като това се случва 5 години по-рано от очакваното...
ВЕИ размазвали АЕЦ по цена ?
Щото лятото пообед нищо чудно да се случи , ама нощем и зимаска кво правим ...тролите на свещи срещу конвенционалните източници ли ?
И още тнещо дай статистика за цените на краен потребител в САЩ да им се порадваме на успехите ...да не излязат че и те са 2-3 пъти по скъпи от нашитеНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Къде видя Ще? уж казваш си образован колега. Сега в момента в ЕС и САЩ, ВЕИ размазват АЕЦ по цена, като това се случва 5 години по-рано от очакваното...
Коментар
-
В статията пише първоначален експлоатационен срок - 30г.
За Белене е интересно този срок дали е същия.
p.s.
па нека и дедо Пешо да напише някой факт. Кой описва факти мен ми е все тая, важното е да са верни.
Коментар
-
В статията пише първоначален експлоатационен срок - 30г.
p.s.
па нека и дедо Пешо да напише някой факт. Кой описва факти мен ми е все тая, важното е да са верни.Last edited by fon; 10.06.2019, 09:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Не прочете линка който ти дадох. 60 години, както на Белене и на всеки АЕЦ по света. Статията е една педя и се вижда и Иван Генов как се оправдава.
https://dariknews.bg/novini/biznes/u...godini-1196453
Всъщност всички са съгласни, че отива и до 100 години. Но това е САМО за реактора, на който няма какво да му стане. Всички движещи и корозиращи се части в централата трябва да се сменят най-редовно, а те струват маса пари.
p.s.
па нека и дедо Пешо да напише някой факт. Кой описва факти мен ми е все тая, важното е да са верни.Last edited by satz; 10.06.2019, 09:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеХубаво Он лъже,
а не може ли просто да напишеш по проект колко живот са смятали за Козлодуй 5-и и 6-и
Не прочете линка който ти дадох. 60 години, както на Белене и на всеки АЕЦ по света. Статията е една педя и се вижда и Иван Генов как се оправдава.
https://dariknews.bg/novini/biznes/u...godini-1196453
Всъщност всички са съгласни, че отива и до 100 години. Но това е САМО за реактора, на който няма какво да му стане. Всички движещи и корозиращи се части в централата трябва да се сменят най-редовно, а те струват маса пари. И това не сирене. На един ТЕЦ животът е 46 години по статистика на затворените, на ВЕЦ е често и повече от 60 години. Просто използват незнанието на хората за да внушат на хората каква голяма работа е АЕЦ с тези 60 години. А по света е пълно с реактори изоставени в строеж или затворени веднага що са пуснати. При това аз ти отговарям съвсвем точно на въпросите с линкове, ти се занимаваш с дедо Пешо - което ме обижда. Нещо недоверие ли изпитваш към информацията ми? Къде точно? Много неща могат да звучат смехотворно, но са верни.Last edited by fon; 10.06.2019, 08:57.
Коментар
Коментар