IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Луди? Не.
    ПРОДАЖНИ.
    И той е от тях.
    Това е така защото родните Козяшки агенти са възпитани че не е важно на България да и е добре, важно а е на Русия да и е зле....
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Замислих се и освен теб тук не съм видял да твърди че Козлодуй ще бъдел затворен ........

Мисля че няма луди които си колят кокошката снасяща златни яйца ...............може би изключение са само родните сороспии....
      Луди? Не.
      ПРОДАЖНИ.
      И той е от тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Съмнявам се, че не го проумяват. Не виждаш ли с каква стръв се твърди, че Козлодуй щял да бъде затворен скоро. ...........
        Замислих се и освен теб тук не съм видял да твърди че Козлодуй ще бъдел затворен ........

Мисля че няма луди които си колят кокошката снасяща златни яйца ...............може би изключение са само родните сороспии....
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Съмнявам се, че не го проумяват. Не виждаш ли с каква стръв се твърди, че Козлодуй щял да бъде затворен скоро. Колко скоро вече митът за 2017-та отпадна, пък и точно число не казват тъй като комисията от руски и френски специалисти ги отряза на 60 години. Гледат да пускат слухове с недомлъвки и да не се бута този въпрос пред хората на преден план. Пускат ти и слухове като "металът стареел, надеждността била на първо място, хубаво било по-новичко ...". Според мене някои си мислят, че като е минала комисия, та народът си мисли каквото е казала комисията. Ами не е така, народът си мисли, това което най-вече му пускат като слухове долнопробните медии свързани с руското посолство дори и след комисията.
          Аз не съм чул някой да иска да затвори Козлодуй, ти започна темата и тя е скъп ли е ядрения ток- ами доказахме че не е скъп, дори е най евтиният на пазара. Дали е безопасен- там не може да се каже от нас, то и от специалистите не могат да кажат пък какво остана лаици. Метала наистина старее, независимо ти какво си мислиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Pyramid - вече спряха да я правят точно поради липса на средства .пари веднъж, какъв е смисъла от втори опит дори при по лоша или не подобра икономическа ситуация.
            Това е много важен момент. Някои считат, че ГЕРБ са много прозорливи и анти-Белене настроени. Те си го спряха проекта защото нямаха пари. Може би се е получило нещо такова, ББ "Дянков, защо няма пари в бюджета - Ами, по 100 милиона отиват на няколко месеца за Русия - Леле, колко сме се одрусали, а пък какъв гьол само имаме. Веднага го спираме". НИКОЙ по време на стартиране на проекта, плащания, корупция и т.н. не се е интересувал КОЛКО СТРУВА ПРОЕКТА. Платиха на HSBC да им го сметне след дъжд качулка. Сега като й предложат 5 милиона на Караянчева, ще се подпишат и гаранции. Тя си няма и понятие каква финансова дупка е Белене, сигурно си мисли "А бе не може да е много на загуба, я да си взема аз милиончетата"

Коментар

Това извинявай, ама е несериозен аргумент. Ние не говорим за граматика, а за енергетика. Както в медицината, физиката, химията, математиката, компютрите и т.н.на всеки български термин съответства английски термин, така е и в енергетиката. И на терминът "базови мощности" няма никакво съответсвие в английския език. Има изключително популярен термин "base load' - базов товар, но не и мощности. Там никой не е упълномощил АЕЦ да бъдат "базови мощности" и този номер тук минава може би защото пазара на ток едва прохожда, иначе конкуренцията не би го допуснала. До вчера имахме само ДКЕВР и всякакви подобни неща минаваха. Проблем е, че и на специалистите ще им трябва време да го изхвърлят, пък докато го изхвърлят току виж, че на Цвета Караянчева и направят неустоимо предложение в Масква което "няма да може да откаже".
              Ne разбирам какво месиш английския- обясних ти преди нещо, не разбираш? не вдяваш? но ъндъстенд? нихт ферщейн?Кое от всичките? Да не би да искаш да кажеш че ако някой работи в енергетиката трябва да говори задължително английски. Защо трябва да се ползува базов товар? Ползувай го, но недей да очакваш и друг да го ползува На никого не му пука какво има в английския и какво няма. Да беше нещо друго да ти го набие човек, ама то акъл не се набива нито налива

И аз и поне още 2 човека те попитаха- защо не се откажеш от лошия ток от АЕЦ и не минеш на добрия от ВЕИ. Ама мълчиш като партизанин на разпит

Коментар

• Валентий, зАрежи го. Имаме работа с маниак.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                  Ей това аецБеленските фенове, не знам защо не го проумяват
                  Съмнявам се, че не го проумяват. Не виждаш ли с каква стръв се твърди, че Козлодуй щял да бъде затворен скоро. Колко скоро вече митът за 2017-та отпадна, пък и точно число не казват тъй като комисията от руски и френски специалисти ги отряза на 60 години. Гледат да пускат слухове с недомлъвки и да не се бута този въпрос пред хората на преден план. Пускат ти и слухове като "металът стареел, надеждността била на първо място, хубаво било по-новичко ...". Според мене някои си мислят, че като е минала комисия, та народът си мисли каквото е казала комисията. Ами не е така, народът си мисли, това което най-вече му пускат като слухове долнопробните медии свързани с руското посолство дори и след комисията.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

А е телефоне, ти знаеш ли къде пишеш- в момента аз и ти пишем в бг форум. Тук са меродавни правилата на българския език и българските думи. Как се изразяват в другите форуми на другите езици не ни интересува. Какви са термините в английския също не ни интересува. Така че ако тук е прието да се говори за базови мощности, значи се ползува този език/определения. Козлодуй сигурно е най печелившото държавно предприятие в бг и е нормално да се поддържат такива предприятия
                    Това извинявай, ама е несериозен аргумент. Ние не говорим за граматика, а за енергетика. Както в медицината, физиката, химията, математиката, компютрите и т.н.на всеки български термин съответства английски термин, така е и в енергетиката. И на терминът "базови мощности" няма никакво съответсвие в английския език. Има изключително популярен термин "base load' - базов товар, но не и мощности. Там никой не е упълномощил АЕЦ да бъдат "базови мощности" и този номер тук минава може би защото пазара на ток едва прохожда, иначе конкуренцията не би го допуснала. До вчера имахме само ДКЕВР и всякакви подобни неща минаваха. Проблем е, че и на специалистите ще им трябва време да го изхвърлят, пък докато го изхвърлят току виж, че на Цвета Караянчева и направят неустоимо предложение в Масква което "няма да може да откаже".

Коментар

Както обясних по рано в английския език и в енергетиката на английско-говорящите страни терминът "базови мощности" изобщо не съществува! Има само термин "базов товар", който на първо място се запълва по закон с ВЕИ и аз не съм чувал да им спират тока като у нас, като например когато не достига тока някой като дедо Пешо изключва няколко села от мрежата и готово.

Не знам кой е въвел този термин у нас, но с него се дава неявно твърда заявка, че токът от АЕЦ Белене ще бъде гарантирано продаван. Което при Мариците, задължителните 30% ВЕИ до 2030г и наличие друг АЕЦ няма как да не доведе до катастрофа в мрежата ни. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.
                      А е телефоне, ти знаеш ли къде пишеш- в момента аз и ти пишем в бг форум. Тук са меродавни правилата на българския език и българските думи. Как се изразяват в другите форуми на другите езици не ни интересува. Какви са термините в английския също не ни интересува. Така че ако тук е прието да се говори за базови мощности, значи се ползува този език/определения. Козлодуй сигурно е най печелившото държавно предприятие в бг и е нормално да се поддържат такива предприятия

Коментар

Някой тук чете ли ги тези работи? Поне за забавление. MIT не стрували. В Масковските институти се ковяла науката, на по няколко водки. После идват от там някакви като Р.Овч. и не могат да сметнат най-грубо колко ще струва един реактор в Белене, а с прогнозите си за печалбите му може да убие някое живо същество.
                        Ще спра да те хапя, като спреш да ми приписваш чужди приказки. Дотогава, ще те броя за клеветник и пустословец. За прАзното дрънкАло, всички знаят, защо: Ѝ при 60 - нека са ѝ 60 ! -лв за MWh, ядреният ток в България СИ ОСТАВА НАЙ-евтиният. В СЕГАШНО ВРЕМЕ. ТУК. И СВГА. КАКТО ТЕМАТА Е ФОРМУЛИРАНА. Ако искаш да затворим Козлодуй само, за да „докажем тезата” - твоя и на неколцина други лаладжии, няма да стане. Друг въпрос че, фиксиран маниакално в мнимата „печалба” на една компания (за сметка на взички потребители на неин продукт от стратегическа важност, като ел.енергията) в изродения „капитализъм”, да се натежне цена, явно, е масова практика. Подобки серсеми идея нямат, лакво е устойчиво развитие а после, приказват, че кризите били нормално явление. Всъщност, криза нормално удря, където са допуснати дълбоки структурни дисбаланси, без разлика, изповядват или не комунизъм, даоизъм, капитализъм, бананизъм ими онанизъм разните там -ѝсти. Маниащината не води до добър край, Фоньо.
                        Last edited by Pyramid; 28.06.2019, 16:25.

Коментар

Както обясних по рано в английския език и в енергетиката на английско-говорящите страни терминът "базови мощности" изобщо не съществува! Има само термин "базов товар", който на първо място се запълва по закон с ВЕИ и аз не съм чувал да им спират тока като у нас, като например когато не достига тока някой като дедо Пешо изключва няколко села от мрежата и готово.

Не знам кой е въвел този термин у нас, но с него се дава неявно твърда заявка, че токът от АЕЦ Белене ще бъде гарантирано продаван. Което при Мариците, задължителните 30% ВЕИ до 2030г и наличие друг АЕЦ няма как да не доведе до катастрофа в мрежата ни. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.
                          Koй си па ти да обясняваш.Мозъчният тръст на филмовата гугъл прокопиева енергетика.Беги се скрии некъде.
                          Last edited by X_Y; 28.06.2019, 16:22.

Коментар

.. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.
                            Ей това аецБеленските фенове, не знам защо не го проумяват

Коментар

• Така е за термина, започна да се пробутва от момента в който беленето взе да става "националноотговорно"

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                                ядрен инженер : "Един от любимите чалга шлагери на (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия е, че не можем да си позволим отказа от АЕЦ и ТЕЦ в производството на електроенергия, защото щели сме да се лишим от базови мощности"

Last edited by fon; 28.06.2019, 10:13.

Коментар

Working...
                                X