Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Замислих се и освен теб тук не съм видял да твърди че Козлодуй ще бъдел затворен ........
Мисля че няма луди които си колят кокошката снасяща златни яйца ...............може би изключение са само родните сороспии....
ПРОДАЖНИ.
И той е от тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Съмнявам се, че не го проумяват. Не виждаш ли с каква стръв се твърди, че Козлодуй щял да бъде затворен скоро. ...........
Мисля че няма луди които си колят кокошката снасяща златни яйца ...............може би изключение са само родните сороспии....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Съмнявам се, че не го проумяват. Не виждаш ли с каква стръв се твърди, че Козлодуй щял да бъде затворен скоро. Колко скоро вече митът за 2017-та отпадна, пък и точно число не казват тъй като комисията от руски и френски специалисти ги отряза на 60 години. Гледат да пускат слухове с недомлъвки и да не се бута този въпрос пред хората на преден план. Пускат ти и слухове като "металът стареел, надеждността била на първо място, хубаво било по-новичко ...". Според мене някои си мислят, че като е минала комисия, та народът си мисли каквото е казала комисията. Ами не е така, народът си мисли, това което най-вече му пускат като слухове долнопробните медии свързани с руското посолство дори и след комисията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid - вече спряха да я правят точно поради липса на средства .пари веднъж, какъв е смисъла от втори опит дори при по лоша или не подобра икономическа ситуация.
Коментар
-
Това извинявай, ама е несериозен аргумент. Ние не говорим за граматика, а за енергетика. Както в медицината, физиката, химията, математиката, компютрите и т.н.на всеки български термин съответства английски термин, така е и в енергетиката. И на терминът "базови мощности" няма никакво съответсвие в английския език. Има изключително популярен термин "base load' - базов товар, но не и мощности. Там никой не е упълномощил АЕЦ да бъдат "базови мощности" и този номер тук минава може би защото пазара на ток едва прохожда, иначе конкуренцията не би го допуснала. До вчера имахме само ДКЕВР и всякакви подобни неща минаваха. Проблем е, че и на специалистите ще им трябва време да го изхвърлят, пък докато го изхвърлят току виж, че на Цвета Караянчева и направят неустоимо предложение в Масква което "няма да може да откаже".
И аз и поне още 2 човека те попитаха- защо не се откажеш от лошия ток от АЕЦ и не минеш на добрия от ВЕИ. Ама мълчиш като партизанин на разпит
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеЕй това аецБеленските фенове, не знам защо не го проумяват
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
А е телефоне, ти знаеш ли къде пишеш- в момента аз и ти пишем в бг форум. Тук са меродавни правилата на българския език и българските думи. Как се изразяват в другите форуми на другите езици не ни интересува. Какви са термините в английския също не ни интересува. Така че ако тук е прието да се говори за базови мощности, значи се ползува този език/определения. Козлодуй сигурно е най печелившото държавно предприятие в бг и е нормално да се поддържат такива предприятия
Коментар
-
Както обясних по рано в английския език и в енергетиката на английско-говорящите страни терминът "базови мощности" изобщо не съществува! Има само термин "базов товар", който на първо място се запълва по закон с ВЕИ и аз не съм чувал да им спират тока като у нас, като например когато не достига тока някой като дедо Пешо изключва няколко села от мрежата и готово.
Не знам кой е въвел този термин у нас, но с него се дава неявно твърда заявка, че токът от АЕЦ Белене ще бъде гарантирано продаван. Което при Мариците, задължителните 30% ВЕИ до 2030г и наличие друг АЕЦ няма как да не доведе до катастрофа в мрежата ни. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.
Коментар
-
Някой тук чете ли ги тези работи? Поне за забавление. MIT не стрували. В Масковските институти се ковяла науката, на по няколко водки. После идват от там някакви като Р.Овч. и не могат да сметнат най-грубо колко ще струва един реактор в Белене, а с прогнозите си за печалбите му може да убие някое живо същество.Last edited by Pyramid; 28.06.2019, 16:25.
Коментар
-
Както обясних по рано в английския език и в енергетиката на английско-говорящите страни терминът "базови мощности" изобщо не съществува! Има само термин "базов товар", който на първо място се запълва по закон с ВЕИ и аз не съм чувал да им спират тока като у нас, като например когато не достига тока някой като дедо Пешо изключва няколко села от мрежата и готово.
Не знам кой е въвел този термин у нас, но с него се дава неявно твърда заявка, че токът от АЕЦ Белене ще бъде гарантирано продаван. Което при Мариците, задължителните 30% ВЕИ до 2030г и наличие друг АЕЦ няма как да не доведе до катастрофа в мрежата ни. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.Last edited by X_Y; 28.06.2019, 16:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение.. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеядрен инженер : "Един от любимите чалга шлагери на (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия е, че не можем да си позволим отказа от АЕЦ и ТЕЦ в производството на електроенергия, защото щели сме да се лишим от базови мощности"
Не знам кой е въвел този термин у нас, но с него се дава неявно твърда заявка, че токът от АЕЦ Белене ще бъде гарантирано продаван. Което при Мариците, задължителните 30% ВЕИ до 2030г и наличие друг АЕЦ няма как да не доведе до катастрофа в мрежата ни. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.Last edited by fon; 28.06.2019, 10:13.
Коментар
Коментар