IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
    Има атомни решения под 1Мвт, има и 100квт и по-малко, ама дори на vatin нещо му е неудобно от цените им
    За първи път чувам че има такива, и никога не съм се интересувал от цените им, така като гледам ако може да захрани един блок - 9 етажа за една година май колкото и да струва ще е по на сметка от газта- днес долу цената, утре горе

Имаше един форум направи си сам- та там имаше тема- запалихте ли отново газовите котли. Ако искаш да ти я потърся темата и да видиш какво бяха писали хората преди време

Понеже си тъп и упорит та реших и аз като теб да съм такъв- разрових се тук там и ето какво изскочи

VanDan

Senior Member Тук е от Jun 2002 Мнения 3,021
    18-04-19, 16:37 #1726 Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?
    01.10.2018-31.03.2019 1729лв. 288лв. на месец
    01.10-31.12.2018 827м3 по средно 0.91лв./м3
    01.2019 - 475м3
    02.2019 - 323м3
    03.2019 - 192м3
    01.01-31.03.2019 - 990м3 по средно 0.88лв/м3
    Миналата година платих по-малко пари, защото цената беше по-ниска.
    10-12.2017 765м3х 0.76лв. 10-12.2018 827м3 х 0.91лв.
    01-03.2018 1194м3х 0.78лв 01-03.2019 990м3 х 0.88лв

https://forum.setcombg.com/attachmen...8_17-57-09.png

Да не пропусна- това е сетком форума- има доста писано там, може да почерпиш вдъхновение
    Last edited by v_tin; 26.09.2019, 11:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ох. Казах ти, за момента, ти... Микро -като се явят на пазара. Сега, има хилядници.
      Що бе имаше един реактор в софийският университет, ама го бракуваха, той можеше да се разглежда като микро

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        satz по принцип никой не знае кое ще е най изгодно в бъдеще време, каква ще е цената на природния газ; Най добрия вариант е инвестициите в националната енергийна мрежа да са държавни и тя да бъде държавна защото е монопол.
        Защо да не се знае?
        За в бъдеще със сигурност е изгодна диверсификацията, за начало при доставчиците на гориво,.
        Втора стъпка увеличение на свързаността ни с пазарите на които има евтин ток.
        Увеличение на газовите мощности

Да имаш избор!
        Втора атомна лишава от избор внуците ни.

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ох. Казах ти, за момента, ти... Микро -като се явят на пазара. Сега, има хилядници.
        Има атомни решения под 1Мвт, има и 100квт и по-малко, ама дори на vatin нещо му е неудобно от цените им

Коментар

Кое имаш предвид?
          Не помня да е давана цена за микро атомен реактор.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Ami ще трябва да се върнеш няколко страници назад и да видиш колко е хубаво да си произвеждаш сам тока според затц независимо от енергоносителя- газ слънце или вятър.Общо взето темата може да се прекръсти колко е куул да си зелен / типинал/ и колко е евтин тока от газ и перкопанели. Ама нещо според офертите на марков май светлото бъдеще от слънцето ще дойде след 10 години. Не се наемам да смятам при твоята оферта кога ще дойде- най вероятно няма да бъде в моят живот
            Че е хубаво спор няма ама дали е възможно.А като сложим и поддръжката става мазало

Коментар

хихи,
              а сега дай да видим цената на 30квт. атом

@Tkilata точно на подобни микрогазови предричат голямо бъдеще. Наздраве!
              Ще си я купиш ли или ще караш на гадния атомен ток? Май колкото офгрид колиба толкова и тази централа- попитай жена си дали ще ти даде тенджерата под налягане да си направиш ток

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Не само, че ще трябва да помолиш комшиите за съдействие, но ще трябва и бате Пешо да ви организира график за ползване и управление на мрежата. Въобще има ли някъде момент в темата, в който някой те е карал да правиш или да пипаш ток или газ. Аз смятам - напротив
                Ami ще трябва да се върнеш няколко страници назад и да видиш колко е хубаво да си произвеждаш сам тока според затц независимо от енергоносителя- газ слънце или вятър.Общо взето темата може да се прекръсти колко е куул да си зелен / типинал/ и колко е евтин тока от газ и перкопанели. Ама нещо според офертите на марков май светлото бъдеще от слънцето ще дойде след 10 години. Не се наемам да смятам при твоята оферта кога ще дойде- най вероятно няма да бъде в моят живот

Коментар

• satz по принцип никой не знае кое ще е най изгодно в бъдеще време, каква ще е цената на природния газ; Най добрия вариант е инвестициите в националната енергийна мрежа да са държавни и тя да бъде държавна защото е монопол.
                  D.Y.F-091066

Коментар

Неколцина са. И вече я привеждаха. ...
                    Кое имаш предвид?
                    Не помня да е давана цена за микро атомен реактор.

Коментар

Така е, когато за първи път четох "Кога ще свърши петрола" Апокалипсиса беше обявен за 1999 - 2001
                      Газта щяла да е само за синтез,тя никога нямало да успее да конкурира атома и т.н. и т.д.

В момента имаш огромен невъзможен за предвиждане в 1970г. добив, а е нямало как да бъде предвиден, защото материалите за такива технологии несъществуваха.Виж ко е просто.

Мен ми е интересно, някой от атомо феновете, дали знае порядъка на цената на 30-100квт. атом
                      Неколцина са. И вече я привеждаха. Това, което тук се предполага за ядрения ток за в бъдеще, обаче, е също ...
                      ПОЗНА: ПРОГНОЗА.
                      С ВСИЧКИ „АКО”, „ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ”, „СТЪПВАЙКИ НА ДАННИ ОТ”... и т.н.
                      Темата е за сегашно време. У нас, днес и сега, ядреният ток е най-евтин. За „после” - ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМ.
                      АКО ИЗОБЩО.

Коментар

Предричания, пророчества, прогнози...А колко от тях НЕ СА се сбъднали? Например, известни са десетки „краища на света?, които ахА! -да дойдат...а още не са. И други имаше, и те -донякъде, ако изобщо. Пък що неочаквани неща станаха... Т.е. късметът е хубаво нещо но, да се разчита на него, е несериозно. Надяваш се, надяваш, надяваш, надяваш...И, КАТО СЕ НАДЕНЕШ - ЕЛА, ЧЕ ГЛЕДАЙ.
                        Така е, когато за първи път четох "Кога ще свърши петрола" Апокалипсиса беше обявен за 1999 - 2001
                        Газта щяла да е само за синтез,тя никога нямало да успее да конкурира атома и т.н. и т.д.

В момента имаш огромен невъзможен за предвиждане в 1970г. добив, а е нямало как да бъде предвиден, защото материалите за такива технологии несъществуваха.Виж ко е просто.

Мен ми е интересно, някой от атомо феновете, дали знае порядъка на цената на 30-100квт. атом
                        Last edited by satz; 25.09.2019, 18:21.

Коментар

хихи,

Предричания, пророчества, прогнози...А колко от тях НЕ СА се сбъднали? Например, известни са десетки „краища на света?, които ахА! -да дойдат...а още не са. И други имаше, и те -донякъде, ако изобщо. Пък що неочаквани неща станаха... Т.е. късметът е хубаво нещо но, да се разчита на него, е несериозно. Надяваш се, надяваш, надяваш, надяваш...И, КАТО СЕ НАДЕНЕШ - ЕЛА, ЧЕ ГЛЕДАЙ.

Коментар

Towa добре, но не става ясно колко произвежда- ако е 30киловата ще трябва да се моля на комшиите да купуват от мен. Цената- не знам колко е долара, но ако идва около 45000лв май е по добре да си стоя на комунистическият ток. Лятото около 70лв, зимата около 100- парно на пелети. Ще помоля някой зелен да сметне за колко години ще трябва да избивам тези 45000лв
                            хихи,

Last edited by satz; 25.09.2019, 16:06.

Коментар

Towa добре, но не става ясно колко произвежда- ако е 30киловата ще трябва да се моля на комшиите да купуват от мен. Цената- не знам колко е долара, но ако идва около 45000лв май е по добре да си стоя на комунистическият ток. Лятото около 70лв, зимата около 100- парно на пелети. Ще помоля някой зелен да сметне за колко години ще трябва да избивам тези 45000лв
                              Не само, че ще трябва да помолиш комшиите за съдействие, но ще трябва и бате Пешо да ви организира график за ползване и управление на мрежата. Въобще има ли някъде момент в темата, в който някой те е карал да правиш или да пипаш ток или газ. Аз смятам - напротив

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Коментар

Working...
                                X