IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Мними„инж.Пеше”, водата влиза с 60°С, излиза малко по-топла. После, воднохимичният режим е за водата в контурите на ТЕЦ -а, не за охлаждащата.
    И, трето, не видяхме твоите числа. Ти си пристрастен, прочее, и няма как да си обективен. Аз своите числа ги публикувах, а чувам, методът ми се обмислял от китайското ръководство за интегриране към китайските АЕЦ, май бяха с около 28 реактора общо.
    Та, приказвай си, лошо няма но, ако ще твърдиш нещо, пускай числа. Щото олекваш.
    Я пак че нещо се обърка...Колко градуса казваш господин изобретател.Ти абер нямаш от цикъл на Ренкин и ако няма от интернета да прочетеш не пиши глупости.Явно водата сигур по вада или с цистерни ше я караш...и от София ше я връщаш в Козлодуй да се загрява.А бе велики изобретателю пии си лекарствата редовно.Пак питам ти с вода от топлия канал ли ше топлиш София.Само гледай зимата въпреки движението да не замръзне....И по добре направо след аеца прекарай Дунава през София...Ти си пълен смешник осми клас имаш ли завършен?

Коментар

...И кой го казва само.
      Прочее, НЕ ВСИЧКИ задачи се решават с уравнения. Има и неравенства.
      Въх, тук ме изненадА.
      Вярно за неравенствата, ама те са след уравненията с едно неизвестно( они попълват числата в неравенството)
      е го на, упорито нещеш/неможеш да си напишеш добива за 30г. в Твтч, та как да стигнем до неравенството. лв/твтч/газ <> лв./твтч/атом

Публиката чака в захлас колко са ти тотал за 30г. Твтч-сите атом.

Е Козлодуй за 30г. нямат 444твтч ток,
      и цоцат по 800млн./год за <15,5твтч/год
      кажи сега ти колко ще си по-ефикасен

пп
      Alstom са им поръчани 27 водородни влака
      В германия водородните влаци, вече са навъртели над 100х.км. някоя от Саксониите щяла да си изхвърля по случая дизеларките. Как им излизат сметките със скъпия водород (казват от електролиза )низнам и Ватин низнае
      Last edited by satz; 31.03.2020, 19:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение

Разбира се десет години е недостатъчен срок за една тръбичка.
        Удивлява че се изхвърляте да говорите за математика, а за тръбичката скромно мълчите. Покажете как пресмятате кпд на изделието си, и ще си върнете малко от изгубеното уважение на хората. Май не случайно ви наричат... знаете как.
        Аз мога да им предложа да ми ги турат тея тръбички
        И каквото докажат че съм спестил ще им го превеждам по сметка. Да сложат топломер ако искат
        Ех даже и безплатен бизнес план им предложих.
        Ама той е също толкова полезен колкото и хуйнята им - и за 100 години не могат да си избият вложените пари
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Подрани. Ще се види, когато излезе на пазар.
          Разбира се десет години е недостатъчен срок за една тръбичка.
          Удивлява че се изхвърляте да говорите за математика, а за тръбичката скромно мълчите. Покажете как пресмятате кпд на изделието си, и ще си върнете малко от изгубеното уважение на хората. Май не случайно ви наричат... знаете как.

Коментар

• Днес, 15:09
            Този коментар от national power е изтрит от aleks262
            Причина: Заяждане
            Модератор, не успях да видя дали Пешето случайно не се е объркал да пусне малко числа. Да видя, колко съм в грешка, примерно. Ето, аз казвам, че ядреният ток би могъл още да поевтинее, той се бунтува, твърдейки, че такова животно нема, а ние не му виждаме доводите.
            При това, забелязвате ли, че с него споделяме една гледна точка а, именно, че ядреният ток не е чак толкова (да не кажа хич) скъп и, че цените навсякъде се набримчват от лакомия.
            ТОВА, май и той не го забелязва.
            Last edited by Pyramid; 31.03.2020, 17:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
              факти:
              - уравнението АЕЦБелене е с много неизвестни!
              - на атомните фенове им е над възможностите уравнение с едно неизвестно
              ...И кой го казва само.
              Прочее, НЕ ВСИЧКИ задачи се решават с уравнения. Има и неравенства.
              Last edited by Pyramid; 31.03.2020, 18:39.

Коментар

• факти:
                - уравнението АЕЦБелене е с много неизвестни!
                - на атомните фенове им е над възможностите уравнение с едно неизвестно

Коментар

• Първоначално изпратено от national power
                  Зазчо ако мислиш че те вземам на сериозно в голяма заблуда си...Пиши глупостите на воля...Ти отдавна си загубил връзка с кораба майка.
                  Ама сте си лика - прилика и двамцата

Коментар

• Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение
                    Вие специално се видя колко струвате с тръбичката.
                    Подрани. Ще се види, когато излезе на пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                      Прибирам се у дома отварям и в темата само откачалки...Имам чувството че съм попаднал в сектор Енергетика на Карлуково.Един измамник рационализатор кара вода с температура 30 градуса по Целзии от Козлодуй в София да я отоплява...Че и сметки даже бил правил???Интересно ми с каква температура ще пристигне водата в София?А същият този дали е чувал думичките Водно химичен режим на съоръженията в ТЕЦ?Другия идиот громи АЕЦ щото баща му уредил далаверката с 30 киловата фотоволтаик...но не се откачва от мрежата..Най разумното което модератора може да направи е просто да ликвидира темата...
                      Мними„инж.Пеше”, водата влиза с 60°С, излиза малко по-топла. После, воднохимичният режим е за водата в контурите на ТЕЦ -а, не за охлаждащата.
                      И, трето, не видяхме твоите числа. Ти си пристрастен, прочее, и няма как да си обективен. Аз своите числа ги публикувах, а чувам, методът ми се обмислял от китайското ръководство за интегриране към китайските АЕЦ, май бяха с около 28 реактора общо.
                      Та, приказвай си, лошо няма но, ако ще твърдиш нещо, пускай числа. Щото олекваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                        ..разумното което модератора може да направи е просто да ликвидира темата...
                        иии колко Твтч за 30год. още ли го смяташ?

Коментар

...прибирам се, значи, у дома. Хапвам ,насам, натам. И влизам тук. Очаквам, да са ме разбили с числа, а не с подмятания и неподплатени с числа плювки.
                          Ядец, няма.
                          Сигурно ще да е - мисля си - поради щото, тези двамцата, нещо са ме я заобичали, я са осъзнали, как стоят нещата.
                          ...Или смятат, смятат, смятат и утре (макс.вдругиден), и двамата, НЕнаправили за цял живот и половината от това, което скромната ми персона досега, ще тръшнат на масата едни тежки сметки и, като ме почнат, щетрябва да се съгласявам с тях, че„Те такова животно нЕма.”

...Да, бе. От колко време ги гледам - нищо на търкалета. Кой колкото струва.
                          Вие специално се видя колко струвате с тръбичката.

Коментар

• Прибирам се у дома отварям и в темата само откачалки...Имам чувството че съм попаднал в сектор Енергетика на Карлуково.Един измамник рационализатор кара вода с температура 30 градуса по Целзии от Козлодуй в София да я отоплява...Че и сметки даже бил правил???Интересно ми с каква температура ще пристигне водата в София?А същият този дали е чувал думичките Водно химичен режим на съоръженията в ТЕЦ?Другия идиот громи АЕЦ щото баща му уредил далаверката с 30 киловата фотоволтаик...но не се откачва от мрежата..Най разумното което модератора може да направи е просто да ликвидира темата...

Коментар

• ...прибирам се, значи, у дома. Хапвам ,насам, натам. И влизам тук. Очаквам, да са ме разбили с числа, а не с подмятания и неподплатени с числа плювки.
                              Ядец, няма.
                              Сигурно ще да е - мисля си - поради щото, тези двамцата, нещо са ме я заобичали, я са осъзнали, как стоят нещата.
                              ...Или смятат, смятат, смятат и утре (макс.вдругиден), и двамата, НЕнаправили за цял живот и половината от това, което скромната ми персона досега, ще тръшнат на масата едни тежки сметки и, като ме почнат, щетрябва да се съгласявам с тях, че„Те такова животно нЕма.”

...Да, бе. От колко време ги гледам - нищо на търкалета. Кой колкото струва.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Офф,
                                за 30год. колко Твтч в ток и колко Твтч в топло ще доставиш от атом? Колко пари за тази доставка ще поискаш, за да я осъществиш.(общата сума, онази в мЕлярди) при 0 лихви, 0 инфлация на строеж/подръжка/заплати/горива, 0 аварии и въпще сичко ти е на 6

8лв. също е под 80лв. - та ко може нещо по-точно, понеже ме няма в локумите

пп
                                газта в Чехия вече е около 14лв./мвтч (оно пак е под 80лв./мвтч )
                                за загубите - има доклад, че е спестена мощност от 200Мвт чрез намаляване на загубите пренос с 1% (това е достатъчно за неможещите числата, да сметнат какви са максималните загуби в системата) чакаме отговора на можещите подсказка - загубите в БГ са над средните за ЕС
                                Бе ти не видя ли простите сметки? Свободно!

Коментар

Working...
                                X