IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• X_Y, грешиш. НЕ Е „заяждане”. Обяснявам. И давам нишан после, на габровеца, че държа на дълга си. Малко хапливо но, той съвсем се е оплел, помагам му да си върне позиции и да заеме нови. Не изпадайте в крайности, моля. Хора сме и трябва да си помагаме. Да, „забивам му шамар” един вид но, независимо от емоциите му, му помагам.
    Прочее, както знаеш. Поздрави.

Коментар

• Ти сега и от фотоволтаици ли разбираш.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Да де ама тъкмо се изплати и трябва да се сменя. Обикновено гаранцията на един фотоволтаик, че производителността му ще се запази през целия период на експлоатация, е 20 години.......след 20 години КПД почва да пада и пада.

А средногодишното производство на фотоволтаиците за България е (1340 часа) и ти с тези 1340 часа ще захраниш 8760 часа в годината ама друг път.

Ма иначе ти дерзай .......достигаш нови висоти.....смях голям.
        То кпд-то им спада от момента на производство. Но, плавно. Часовете са по-интересната част. Щото още, на максимум, генерацията е още по-малка.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Е може да ги бъзикаме и на тема ЩЕ. Ама щяло потреблението това, ама щяла газта онова
          И съвсем сляпо не виждат, че изплатено ВЕИ практически няма разходи.....за разлика от атома.

Мисля обаче, че скоро ченгесарите ще турят спирачка във вноса на евтин ток
          Да де ама тъкмо се изплати и трябва да се сменя. Обикновено гаранцията на един фотоволтаик, че производителността му ще се запази през целия период на експлоатация, е 20 години.......след 20 години КПД почва да пада и пада.

А средногодишното производство на фотоволтаиците за България е (1340 часа) и ти с тези 1340 часа ще захраниш 8760 часа в годината ама друг път.

Ма иначе ти дерзай .......достигаш нови висоти.....смях голям.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Е може да ги бъзикаме и на тема ЩЕ. Ама щяло потреблението това, ама щяла газта онова
            И съвсем сляпо не виждат, че изплатено ВЕИ практически няма разходи.....за разлика от атома.

Мисля обаче, че скоро ченгесарите ще турят спирачка във вноса на евтин ток
            Last edited by X_Y; 03.05.2020, 19:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение

А най-добре е като му дойде смяната да затваря форума че да и минава времето по-спокойно.

Е Веселба откъде ще си докарваме?

Ама какъв кеф, с техните камъни по то техните тикви
              - колко е тока на борсата днес? по-нисък ли е от Казладуйския? хихихихох

Коментар

По-скоро трийте всичко в което липсва лв./мвтч

Ай яй яй - за днес,Среднопретеглена дневна цена 31.49 BGN/MWh
                Кълбо ли е наистина Земята
                А най-добре е като му дойде смяната да затваря форума че да и минава времето по-спокойно.

Коментар

Аман от евтини манипулации...

Пък за утре цената е двойна - 62.09 BGN/MWh, пък кат се стопли и забичат климатиците , отворят хотелите и индустрията тръгне ще стане тройна. Както става винаги когато има търсене. Но тогава ти гузно ще мълчиш и няма да се обаждаш.

Както и мълчиш за цената на газа и нефта. Преди 1 месец ни проглуши ушите как била паднала та чак била отрицателна......от тогава мълчиш щото сигурно вече не е толкова ниска. Като пада се пениш тук напоително като се качва като в момента си мълчиш и се правиш че не помниш бисерите които си изговорил.
                  Last edited by markov; 03.05.2020, 18:36.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                    Ами хубаво-щом се позволя да бъда обиждан без причина.А пък аз ще съм баннатият.Евала модераторе.На това се вика справедливост.
                    Аз не те обиждам просто ти казвам че си некомпетентен да даваш мнения.Научи каква е разликата между инсталирана мощност и разполагаема такава.Аз лично мога да ти кажа че от тия 12000 мегавата пет хиляди и петстотин са мъртъвци и никога няма да се пуснат.Да не говорим за ремонти наличие на персонал гориво вода.
                    Last edited by power grid; 03.05.2020, 18:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
                      power grid, моля не квалифицирайте мненията на другите участници като "писане на простотии". Изразете отношението си културно.
                      Модератор разбирам те ама как да квалифицираш подобни писаници.Хора без всякакви знания се изказват компетентно.Учудва ме откъде тая смелост да пишеш на ангро ей така без всякакво знание.Единия пише за инсталирани мощности без да прави разлика с разполагаеми мощности.Неприятното е че на времето точно такива ми се присмиваха как може с тия отлични оценки да уча това.Сега гледам сички енергетици станаха.Сульо и Пульо енергетик.Нямам спомен да съм ги засичал на Паметника Левски...

Коментар

• Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение

То и вие бяхте на власт и какво направихте освен крадене и пълна разсипия на държавата.
                        Ние на власт не сме били никога и няма да бъдем.

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
                          power grid, моля не квалифицирайте мненията на другите участници като "писане на простотии". Изразете отношението си културно.

Last edited by satz; 03.05.2020, 17:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

..Нали бяхте на власт какво направихте освен пълна разсипия на държавата и крадене какво.
                            То и вие бяхте на власт и какво направихте освен крадене и пълна разсипия на държавата.

Коментар

• power grid, моля не квалифицирайте мненията на другите участници като "писане на простотии". Изразете отношението си културно.
                              रादोस्त

Коментар

• Ами хубаво-щом се позволя да бъда обиждан без причина.А пък аз ще съм баннатият.Евала модераторе.На това се вика справедливост.

Коментар

Working...
                                X