IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    1. Не се отплесвам „в обиди”, а констатирам факт: ....
    Никакъв факт не можеш да констатираш, защото както аз не знам какво точно си сътворил в гаража, така и ти не знаеш какво точно съм сътворил аз в супер-лабораторията.

Направил си нещо "велико", ами а аз съм направил нещо велико.
    Мислиш се за много умен, амо и аз се мисля за много умен.
    Не искаш да кажеш какво точно си направил, ами и аз не искам да кажа какво точно съм направил.

Тогава не разбирам откъде реши, че ти си великия, а другите са невежи и некомпетентни, или това е просто болестно състояние. Какви доказателства имаш за твоите думи? Да не намеквам, че си доказан лузър, и си светлинни години след мене по постигнати резултати в живота. Това е доказателство, това е неоспорим факт, който не можеш току така да го принизиш със словесни диарии.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Изчетох статията. Централата е впечатляваща, но 200 MWh акумулатори е малко за такава мощност. Може да покрие само 5-10 минутно засенчване на централата от някой облак. Ако искаме дневната електроенергия да я ползваме през нощта, капацитета на акумулаторите трябва да бъде 5-6 пъти мощноста на централата. Тоест централата се нуждае от 50 пъти повече акумулатори, но цената им ще е по-голяма от цената на централата.

Иначе това е бъдещето на човечеството - част от пустините трябва да станат слънчеви централи, и това ще реши енергийните нужди на човечеството. Специално за България е достатъчно да покрием само 300 квадратни километра (0.3%) от площа на страната с модули, при положение че неизползваемата земя сигурно е 30-40%.
      Да,
      и което описваш е най-скъпия вариант (да сме изцяло само на солари и акумулатори).

В статията друго още кефи, на китайския пазар,тоя солар ще продава на около 60$/мвтч
      Интересна е сметката, колко пари ще донесе, докато други построят 1Гвт атом комшиите май ще са за пример (техния АЕЦ е започнат преди тоя 2,2Гвт солар)

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Аз не мисля такива неща, зазчо и еди ги мислят. Както мислят една кочина офгрид не са сковали, чакат на лошия атомен ток
        Никой досега не е казал "ще имате ток постоянно и достатъчно". Не съм чул такова нещо. Всички са се загрижили за зеленото бъдеще. А тока е една такава даденост, като си отвориш прозореца и той ще влезе.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Не ви знам защо си мислите, че като преминем на солари и вятър тока ще бъде достатъчен и постоянно. Като дойде облака просто тока ще спира. Това е част от зелената сделка и ще трябва свикваме.
          Доставчиците на ток в Англия искат домашните зарядни за автомобили да са с възможност за дистанционно изключване от доставчика.
          Аз не мисля такива неща, зазчо и еди ги мислят. Както мислят една кочина офгрид не са сковали, чакат на лошия атомен ток

Коментар

Пак отчая зазчо, той така се беше наточил да направи нещо такова в бг- преди 1-2 страници разправяше че акумулаторите били достатъчни да се покрие няколко дневното потребление на софия. Сега и с твоите приказки ще трябва да се съсредоточи върху реализацията на кокошарник офгрид
            Не ви знам защо си мислите, че като преминем на солари и вятър тока ще бъде достатъчен и постоянно. Като дойде облака просто тока ще спира. Това е част от зелената сделка и ще трябва свикваме.
            Доставчиците на ток в Англия искат домашните зарядни за автомобили да са с възможност за дистанционно изключване от доставчика.

Коментар

• Личи си, кога човек, вместо да внимава, лапа мухите.

Коментар

Ако един актив, каъо акумулаторите, се озносва физически, ПРЕДИ да,се амортизира счетоводно, някой много е спал, кога е решавал, плащал или и двете. Заце е ентусиаст, ама не съм убеден, че си дава сметка за това.
                Зазчо е интернет ентусиаст, ако беше истински досега да е реализирал офгрид кочина, ама той и това не е направил, само лае месеца. Помниш ли че от чили щеше да докара ток?? Още има да ми плаща отрицателният ток който му изкупих като самарянин, но ни пари от тока, ни ток от чили. А бе цялото им поколение такова- джендърско

Еди ти скова ли офгрид кочина- понеже сега видях поста ти и да не се чувстваш пренебрегнат да питам и теб. Всъщност поста е за двамата """""""""""""" ентусиасти"""""""""""- ентусиасти, ама друг да скове офгрид кочина и друг да живее в нея. Двамцата ще си кютат на гадния атомен ток и ще ръкопляскат на такива статии
                Last edited by v_tin; 07.10.2020, 12:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                  Да върнем темата:
                  2,2 Гвт построени за година + акумулатор 200Мвтч - за под 2млр.евро https://www.otoplenie.eu/naj-golyama...aboti-v-kitaj/
                  в линка има инфо и за далекопроводни неща де правят ъъъъ невежите китайци

пп
                  тия денги ние вече сме ги "инвестирали" в АЕЦБеленету...........
                  В момента батериите се продават на крайния потребител за около 500$/кв. Производствената цена е някъде 150$. При поевтиняване на батерията на 60-70$/кв, крайната цена ще падне на 200$. И това до 2-3 години.
                  И в момента икономически най-ефективно е да се произвежда електричество от възобновяеми източници. В следващите 3-5 години никой няма да има икономически стимул да инвестира в други алтернативи. Става въпрос за utility scale projects.

Коментар

Пак отчая зазчо, той така се беше наточил да направи нещо такова в бг- преди 1-2 страници разправяше че акумулаторите били достатъчни да се покрие няколко дневното потребление на софия. Сега и с твоите приказки ще трябва да се съсредоточи върху реализацията на кокошарник офгрид
                    Ако един актив, като акумулаторите, се износва физически, ПРЕДИ да се амортизира счетоводно, някой много е спал, кога е решавал, плащал или и двете и, накрая, миже от актив, да се яви пасив, т.к.е донесъл повечецразходи, отколкото приходи. Зац е ентусиаст, ама не съм убеден, че си дава сметка за ВСИЧКО това.
                    Last edited by Pyramid; 07.10.2020, 12:43.

Коментар

Изчетох статията. Централата е впечатляваща, но 200 MWh акумулатори е малко за такава мощност. Може да покрие само 5-10 минутно засенчване на централата от някой облак. Ако искаме дневната електроенергия да я ползваме през нощта, капацитета на акумулаторите трябва да бъде 5-6 пъти мощноста на централата. Тоест централата се нуждае от 50 пъти повече акумулатори, но цената им ще е по-голяма от цената на централата.

Иначе това е бъдещето на човечеството - част от пустините трябва да станат слънчеви централи, и това ще реши енергийните нужди на човечеството. Специално за България е достатъчно да покрием само 300 квадратни километра (0.3%) от площа на страната с модули, при положение че неизползваемата земя сигурно е 30-40%.
                      ...А, точният термин, за територията, е „неизползваната”. В другата думучка, има едно условно наклонение...
                      Относно централата: за да акумулира тези 50-пъти повече енергия ( някакъв, дори Съвършеният) акумулатор, тя,
                      1.Трябва да се произведе,
                      2.Да остане НЕизползвана на мога, за да може, в този миг,зарежда и,
                      чак тогава,
                      3. Да го има този капацитет, пусти Алумулатор.
                      Сигурно, ще добавят още...АКО им остава излишък, за това зареждане. Ако ли не -за чий им е да бухат още пари в неизползван ресурс?

Коментар

Отново се отплесваш в обиди, вместо просто да обясниш какво точно прави твоя топлообменик. Не мога да разбера защо ни караш да ти вадим думите с ченгел от устата? Ами че при липсата на информация разбира се, че точно така ще реагираме.

Колкото до това да ти идваме на крака в гаража в Горна Оряховица - да не би кукувица да ти е изпила акъла? Ти ще дойдеш ли в един от моите гаражи в Габрово, за да ти покажа едно мое "откритие", ама няма да ти кажа предварително какво е то? Пардон - няма да е в някой от гаражите, а в една модерна електронна лаборатория, обзаведена по последния писък на модата ....
                        1. Не се отплесвам „в обиди”, а констатирам факт: Твърдят се неистини, и се правят опити, да ми се припишат. АКО беше внимавал, или би бил добросъвестен, не би го изрекъл но, позиционирал си се, както си се, и ТОВА е следствие.
                        2. Сигурно, кукувица ми е изпила акъла. ОБАЧЕ, нещото е родено.при мен, намира се в гаража, а твоята суперлаборатория, освен да трупа терабайти, не е в състояние да създаде нищо. Защо? Защото, ХОРАТА създават, не оборудването.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                            Да върнем темата:
                            2,2 Гвт построени за година + акумулатор 200Мвтч - за под 2млр.евро https://www.otoplenie.eu/naj-golyama...aboti-v-kitaj/

пп

Last edited by Mateev; 07.10.2020, 11:30.

Коментар

• Да върнем темата:

пп

Коментар

Човече, АМА ИЗОБЩО, не внимаваш:
                                1.НЕ Е „просто един топлообменник, при това - ЛОШО оразмерен”. Има доста допълнителни функционалности, които, чукча-читател, такабдори и нито обсъди, нито осъзна. Заедно с отличното -ти да видиш!?! - топлопредаване, основно ТЕ, го превръщат в ИКОНОМАЙЗЕР ѝ, в следствие на доброто цялостно обмисляне - за което, щеле да се убедиш, ако бе поискал - като интегрирана част от СИСТЕМА, вкл.и пулсатора, му осигуряват много сериозно конкурентно предимство. Убедихме се, обаче, ти предпочиташ да раздаваш „акъл”, ѝ, съгласно.ТВОЯТА СОБСТВЕНА анкета, „не искаш да получавашбакък.от никого”.
                                2. НИКОГА, НЕ.СЪМ ТВЪРДЯЛ, ЧЕ Е „ОТКРИТИЕ”. Това, е чисто ТВОЙ ДОМИСЪЛ.

Ще продължа по-късно, сега имам ангажинент.
                                Отново се отплесваш в обиди, вместо просто да обясниш какво точно прави твоя топлообменик. Не мога да разбера защо ни караш да ти вадим думите с ченгел от устата? Ами че при липсата на информация разбира се, че точно така ще реагираме.

Колкото до това да ти идваме на крака в гаража в Горна Оряховица - да не би кукувица да ти е изпила акъла? Ти ще дойдеш ли в един от моите гаражи в Габрово, за да ти покажа едно мое "откритие", ама няма да ти кажа предварително какво е то? Пардон - няма да е в някой от гаражите, а в една модерна електронна лаборатория, обзаведена по последния писък на модата ....

Коментар

Working...
                                X