IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

    Прав си, не умея да чета! Благодаря за любезната забележка! След нея "разумях" всъщност какво искаш да кажеш.
    Един път Измамника да напише нещо без правописна грешка пък ти да не го разбереш,

    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

      Изглежда, не умееш да четеш. Написал съм правилно думичката. Питай Матеев, да ти обясни.
      Прав си, не умея да чета! Благодаря за любезната забележка! След нея "разумях" всъщност какво искаш да кажеш.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
        Пирамид, би ли ми обяснил какво е "4-квадратен електромер"? Сечение на проводник ли е това или специфична терминология?
        Изглежда, не умееш да четеш. Написал съм правилно думичката. Питай Матеев, да ти обясни.

        Коментар


        • Пирамид, би ли ми обяснил какво е "4-квадратен електромер"? Сечение на проводник ли е това или специфична терминология?

          Коментар


          • То, по презумпция, правото уж го има и дори (поне до 2007-ма) в закона за енергетиката, раздел III, чл.29, беше вписано, че битовите ектромери трябва да са 4-квадрантни и т.н. но, на практика, спонсорираната от такива като теб корупция, торпилира реализацията тъй, щото само определени помазани да имат достъп. Неслучайно, това са същите, с които, има работа стс солар...а, пред хора, един слон пърди цветно и разправя, колко бил „загрижен”. И не уточнява, че е „загрижен”, колкото да си продава ЧУЖДИТЕ продукти, (+/-) някоя услуга.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
              ......Забравихте същината на темата. Цената на ядрената енергия днес, сравнена с възможните алтернативи.

              Ако се чудите защо почти всички нови проекти за енергиини мощности в нормалния свят са вятър и слънце?.....
              Ако всички енергийни източници ги смятаха по един и същи начин с 40-50 години срок на експлоатация, то тогава слънчевите електроцентрали щяха да се окажат най-евтиния енергиен източник. След тях щеше да са вятъра и вълните. Проблемът на тези енергийни източници обаче се състои в това, че количеството на енергията им е неравномерно разпределена във времето. Проблемът на атомните централи пък се състои в това, че не могат току така за секунди да се включват/изключват.

              Поради тази причина аз си мисля, че електроенергийна революция ще настъпи тогава, когато се открие евтин и високоефективен източник за съхранение на енергията. Нещо като суперкондензатор с милиони цикли и с КПД над 98-99%. Интересното е, че тук-там по света от време на време съобщават за напредък в разработката на подобно устройство. Остава ни само да чакаме и да се надяваме.

              Другата революция, която чакаме, е всеки един битов или промишлен абонат по презумпция да има право както да консумира, така и да отдава енергия. И това право да може да се ползва без никакви допълнителни процедури за узаконяване. Така производството на електроенергия ще стане силно децентрализирано и ще отпадне необходимоста да се строят централи с огромни мощности.

              Ако това наистина се случи, дневната и върховата енергия ще станат по-евтини от нощната енергия, защото сульо и пульо ще сложи по няколко фотоволтаични панела на покрива или в двора си. В момента обаче монополистите сънуват кошмари, когато се сетят за този сценарий, и по разбираеми причини бойкотират целия този процес.

              Иначе ако всеки има правото да произвежда електроенергия както намери за добре, със сигурност това ще доведе до драстично намаляване на нейните цени.
              Last edited by Mateev; 07.06.2020, 14:25.

              Коментар


              • И долното, аз го разкрих с правилните въпроси още в Матейков форум. Което го издразни и взе, че се изпразни.

                Коментар


                • Измама беше, прочее - а сега - дваж глупотевината, в която, мерклиите си самовкарваха, и ги довкарват такива като Матеев че, видите ли, като вбухат едни пари във фотосолари, те инвестират тъй, щото, да богатеят от продажби на енергия. Де факто, много по-бързо и стабилно, нагушиха патето нашите търгаши, а цените са под постоянен натиск надолу, дето те, обаче (колко удобно!) НЕ СА засегнати. Продали са им панелите на мераклите, сами да се оправят. А парите, са си сменили собственика и той, вече, раздава акъли по „анализ”. И ТАКИВА хора, сочат другаде, с вик „ИЗМАМА!”. Предателството и черната неблагодарност процъфтяват в „слонския” морал.
                  АЙ СИКТИР!
                  Last edited by Pyramid; 07.06.2020, 12:57.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                    Пичове, много задълбахте в лични нападки.

                    Забравихте същината на темата. Цената на ядрената енергия днес, сравнена с възможните алтернативи.

                    Ако се чудите защо почти всички нови проекти за енергиини мощности в нормалния свят са вятър и слънце?

                    Голяма част от привържениците на АЕЦ-а във форума не отбират от цифри и таблици, та реших да ви пусна нещо като за деца:



                    The Economics of Nuclear Energy
                    Това е спор от едно друго време, вече.

                    Коментар


                    • Пичове, много задълбахте в лични нападки.

                      Забравихте същината на темата. Цената на ядрената енергия днес, сравнена с възможните алтернативи.

                      Ако се чудите защо почти всички нови проекти за енергиини мощности в нормалния свят са вятър и слънце?

                      Голяма част от привържениците на АЕЦ-а във форума не отбират от цифри и таблици, та реших да ви пусна нещо като за деца:



                      The Economics of Nuclear Energy
                      Last edited by ED; 06.06.2020, 23:09.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                        Искам да кажа какъв е моят личен опит от такива уж полезни идеи:

                        Имах една идея как да се предпазят пчеларите от проблем номер 1, който не е разрешен до ден днешен. Става въпрос за пръсканията с пестициди и инсектициди от страна на арендаторите, с които пръскания ежегодно се тровят хиляди пчелни семейства. Моята идея беше пчеларите да се предупреждават с автоматично генериран SMS за всяко едно пръскане, което се извържва в 3 километровата зона на GPS координатите на техния пчелин. Софтуера е сравнително сложен, базата данни - огромна, но е напълно възможно всичко това да се реализира.

                        Пет години подред не знам колко пъти писахме предложения до Министерството на земеделието за тази идея и пращахме проекти на по 30-40 листа хартия. Не знам вече колко пъти се срещахме с Дирекция Животновъдство, с министри или зам-министри. Не знам в колко работни групи обсъждахме идеята, гласувахме бюджети, и най-накрая всичко отново се проваляше. Явно някой властимащ в сянка блокираше всяко едно развитие на идеята. Мисля че това беше Зам. министър Цветан Димитров, но не съм сигурен.

                        Стигна се дотам, че започнахме да правим нова наредба за пръсканията и в тази наредба такава система изрично беше заложена и гласувана от всички в работната група. И най-накрая знаете ли какво се случи - МЗХ даде бюджета на БАБХ и ги накара те да разработят софтуера. От мене поискаха само едно задание, и след като им го дадох (без пари) и ме отсвириха като мръсно коте. Проекта се затлачи, 3-4 крайни срока не бяха спазени, бюджета беше похарчен, и такава система все още няма функционираща.

                        Преди 4 дена имахме отново работна група на пчеларския борд, на която този път присъстваше дори и министър Танева. И разбира се зададох въпроса какво става с този проект, а представителите на БАБХ само мънкаха и казаха да почакаме още 3-4 месеца. Това обаче го казват за N-ти път. И в процеса на диалога се наложи да им припомня, че аз съм идеолога на всичко това, в резултат на което зам. министър Янко Иванов остана безкрайно учуден, че ме държат изолиран. След това се разпореди на БАБХ да ми изпратят информация как се движи проекта и да ме използват като консултант.

                        И познайте какво стана след тази заповед, която дори влезе в протокола от заседанието?
                        Ами нищо не стана. Няма информация, няма желание да им съдействам - въобще нищо.

                        Та искам да кажа на Pyramid:
                        1. Ако идеята му не става, ще бъде отсвирен в девета глуха.
                        2. Ако идеята му се приеме, и започне нейната реализация, пак ще бъде отсвирен в девета глуха.

                        И в двата случая няма да получи дори и един лев. Няма дори и да бъде споменат в документацията като идеолог.

                        Та такива са реалностите в наше време. За идеи никой не дава пукнат грош, и дори дадена идея да се приеме, бюрокрацията ще си я присвои и най-вероятно по време на изпълнението ще я опорочи. Затова съветвам Pyramid да си свали розовите очила, да кацне на земята, и хубаво да се огледа в какъв свят живее. Този съвет важи и за тръбичката, за сондажите, и въобще за всеки един опит на Pyramid и на Павел да продават на някого само акъл и нищо друго.
                        Нищо не си разбрал, и толкова. Явно, това ти позволяват възможностите. Никой не се опитва да продава само акъл. Ама ако павилно си спомням, „в Началото бе Словото”. Ето, и теб са те овърдаляли, а би трябвало да си наясно, щом толкова държиш на Корупцията, докъде води тя.

                        Коментар


                        • Матеев наричай ги Измамниците.


                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
                            Добре де, ти тази твоя идея-стратегия представи ли я на специалисти, потенциални инвеститори, банкери?
                            Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Отдавна. Реакция „няма” .Т.е., ни гък, ни мък. Все едно, лъч в Космоса. Преди повече от две години.
                            Искам да кажа какъв е моят личен опит от такива уж полезни идеи:

                            Имах една идея как да се предпазят пчеларите от проблем номер 1, който не е разрешен до ден днешен. Става въпрос за пръсканията с пестициди и инсектициди от страна на арендаторите, с които пръскания ежегодно се тровят хиляди пчелни семейства. Моята идея беше пчеларите да се предупреждават с автоматично генериран SMS за всяко едно пръскане, което се извържва в 3 километровата зона на GPS координатите на техния пчелин. Софтуера е сравнително сложен, базата данни - огромна, но е напълно възможно всичко това да се реализира.

                            Пет години подред не знам колко пъти писахме предложения до Министерството на земеделието за тази идея и пращахме проекти на по 30-40 листа хартия. Не знам вече колко пъти се срещахме с Дирекция Животновъдство, с министри или зам-министри. Не знам в колко работни групи обсъждахме идеята, гласувахме бюджети, и най-накрая всичко отново се проваляше. Явно някой властимащ в сянка блокираше всяко едно развитие на идеята. Мисля че това беше Зам. министър Цветан Димитров, но не съм сигурен.

                            Стигна се дотам, че започнахме да правим нова наредба за пръсканията и в тази наредба такава система изрично беше заложена и гласувана от всички в работната група. И най-накрая знаете ли какво се случи - МЗХ даде бюджета на БАБХ и ги накара те да разработят софтуера. От мене поискаха само едно задание, и след като им го дадох (без пари) и ме отсвириха като мръсно коте. Проекта се затлачи, 3-4 крайни срока не бяха спазени, бюджета беше похарчен, и такава система все още няма функционираща.

                            Преди 4 дена имахме отново работна група на пчеларския борд, на която този път присъстваше дори и министър Танева. И разбира се зададох въпроса какво става с този проект, а представителите на БАБХ само мънкаха и казаха да почакаме още 3-4 месеца. Това обаче го казват за N-ти път. И в процеса на диалога се наложи да им припомня, че аз съм идеолога на всичко това, в резултат на което зам. министър Янко Иванов остана безкрайно учуден, че ме държат изолиран. След това се разпореди на БАБХ да ми изпратят информация как се движи проекта и да ме използват като консултант.

                            И познайте какво стана след тази заповед, която дори влезе в протокола от заседанието?
                            Ами нищо не стана. Няма информация, няма желание да им съдействам - въобще нищо.

                            Та искам да кажа на Pyramid:
                            1. Ако идеята му не става, ще бъде отсвирен в девета глуха.
                            2. Ако идеята му се приеме, и започне нейната реализация, пак ще бъде отсвирен в девета глуха.

                            И в двата случая няма да получи дори и един лев. Няма дори и да бъде споменат в документацията като идеолог.

                            Та такива са реалностите в наше време. За идеи никой не дава пукнат грош, и дори дадена идея да се приеме, бюрокрацията ще си я присвои и най-вероятно по време на изпълнението ще я опорочи. Затова съветвам Pyramid да си свали розовите очила, да кацне на земята, и хубаво да се огледа в какъв свят живее. Този съвет важи и за тръбичката, за сондажите, и въобще за всеки един опит на Pyramid и на Павел да продават на някого само акъл и нищо друго.
                            Last edited by Mateev; 06.06.2020, 15:37.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

                              Идеен проект?
                              С илюстративни числа.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                                С много повече. Имаше и цветни илюстрации и разяснения също.
                                Идеен проект?

                                Коментар

                                Working...
                                X