IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Fox News: Това ще се случи с цяла Америка - замръзващият Тексас показа ненадеждността на "зелената" енергия

    17.02.2021, 06:05 2974

    0 коментараАмерика
    /Поглед.инфо/ Силните студове в Тексас изведоха от строя вятърните турбини, оставяйки жителите на щата без електричество и отопление, съобщава Fox News. Според телевизионния водещ Тъкър Карлсън, на сегашното ниво на технологиите „зелената“ енергия е изключително ненадеждна, но политиците само се гордеят с нейното използване. Предвид плановете на администрацията на Байдън, скоро цяла Америка може да сподели съдбата на Тексас, предупреждава журналистът.
    Добър вечер! Гледате Tucker Carlson Tonight /Тъкър Карлсън тази вечер/. Приятен понеделник! Вярвате или не, ала Green New Deal /“Зеленият нов курс“/ пристигна в Тексас. И ние ви разказваме как работи в момента. Добрата новина е, че всички тези алтернативни енергийни източници изглежда наистина са оказали значително влияние върху климата. Както беше замислено! В много части от Тексас снощи температурите достигнаха Аляска. По-точно, температурата беше точно същата като в Аляска. Така че в Хюстън не е нужно да се притеснявате за глобалното затопляне. Решихме този проблем.

    Лошата новина е, че там няма електричество. Вятърните турбини замръзнаха и електрическата мрежа спря да работи. Милиони тексасци се събудиха замръзнали тази сутрин. Нямаше парно, светофарите и мобилните комуникации не работеха. Училищата бяха затворени, автомобилите попадаха в инциденти и болниците отмениха планираните операции. Във Форт Уърт хората трябваше да преваряват вода, защото без електричество тя не можеше да бъде пречистена.

    Съветът за надеждност на електрическата енергия в Тексас - какво иронично име! - управлява електрическата мрежа, но не знае какво да прави с всичко това. Той просто каза на хората да спрат да харчат толкова много енергия за отопление.

    И така, в Хюстън стотици тексасци, разтреперани от студа, отидоха в центъра за помощ като бежанци, за да не замръзнат до смърт. Но е почти сигурно, че някои в Тексас днес са починали от хипотермия, което се случва, когато стане толкова студено. По-късно тази седмица ще разберем колко други са починали от отравяне с въглероден окис, докато се опитват да се затоплят с импровизирани нагреватели, газови барбекюта и ауспуси за автомобили. Това се случва всеки път.

    Когато електричеството изгасне, дори напредналите общества стават примитивни и опасни. Хората умират. Виждали сме това в Калифорния много пъти през годините. Серийното изключване на електричеството в щат, за който се предполага, че е водеща част от първия свят, неумолимо води до потъване в хаос. Но в Тексас ?! Кой очакваше това?

    И не само защото Тексас е предимно републикански. Другите как да е, но Тексас трябва да може да има електричество. Основният източник на електричеството е природният газ, а Тексас произвежда повече от него, отколкото където и да е другаде на континента. В цял Тексас има огромни находища на природен газ. Известно е, че Тексас е страната на петрола и газа. Изчерпването на електричество в Тексас е като гладуване до смърт в хранителен магазин: това може да се случи само нарочно. Това беше направено в Тексас.

    Вместо да се наслаждават и да се възползват от богатите природни ресурси на държавата, политиците поеха по модерен път и безразсъдно решиха да разчит на така наречените алтернативни енергийни източници. Тоест на вятърните „перки“. Преди 15 години в Тексас на практика нямаше вятърни паркове. Ала през миналата година около една четвърт от производството на електроенергия в щата е от вятъра.

    Местните политици бяха доволни, хвалеха се с това. Сякаш има нещо добродетелно в обезобразяването на пейзажа и влошаването на електропреносната мрежа. Само миналата седмица губернаторът Грег Абът с гордост прие така наречената награда за лидерство във вятърната енергетика от компания, която прави пари от зелена енергетика.

    Така че всичко работеше добре до деня, когато навън стана студено. Вятърните „перки“ се превърнаха в негодни кули, както и подобава на глупави модни аксесоари, и в Тексас умираха хора. Много повече хора, отколкото загинаха в Капитолия на 6 януари. Само за справка.

    Казваме ви всичко това не за да наругаем Тексас, всъщност това е прекрасен щат, а просто за да ви дадем представа какво ще се случи с всеки един щат. И това не е наша измислица. Ето новия президент, който обяснява своя план.

    ДЖО БАЙДЪН, президент на САЩ: Според мен вече забавихме действията по тази климатична криза твърде дълго. Не може да се отлага повече ... Ето защо днес подписвам указ за засилване на изпълнението на амбициозния план на нашата администрация за борба с екзистенциалната заплаха от изменението на климата. Това е екзистенциална заплаха.

    Просто прочетете текста. „Климатична криза“, „екзистенциална заплаха“, „амбициозен план“! Често чувате тези фрази. Забележете, всички те са подозрително неопределени. Какво означават те за теб? Е, за начало, увеличение на цените на енергията. Бензинът вече е поскъпнал, ако не сте забелязали. Следва електричеството. Най-слабите страдат от повишаване на цените най-силно, с инфлацията винаги е така.

    Но това още не е най-лошото. Зелената енергетика неизбежно означава аварийни изключвания на тока. Някой ден с развитието на технологиите това може да се промени, но в момента на сегашното технологично ниво това е така. Зелената енергия означава по-малко надеждна електрическа мрежа. Точка. Това означава прекъсвания в работата на мрежата, като тези, които виждаме сега в Тексас.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
      "Велков и Папазян са обвиняеми за сключване на неизгодна сделка. Според прокуратурата двамата са ощетили държавата със 77 млн. евро, с които е купен старият реактор за "Белене" от "Атомстройекспорт" в рамките на договора за доставката на новите два.."
      ....Аха. Предполагаме, прокуратурата, е била базпристрастна...

      Коментар


      • "Велков и Папазян са обвиняеми за сключване на неизгодна сделка. Според прокуратурата двамата са ощетили държавата със 77 млн. евро, с които е купен старият реактор за "Белене" от "Атомстройекспорт" в рамките на договора за доставката на новите два.."

        Коментар


        • ...а какво още се е задало...
          Поетапно да бъдат премахнати регулираните цени на тока за битовите абонати. Това е записано в проекта на Стратегия за устойчиво енергийно развитие на България до 2030 година с хоризонт до 2050 година, разработена от Министерството на енергетиката и публикувана за обществено обсъждане.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение
            Бе тука в темата един предлагаше далекопреносни мрежи с прав ток. За по-удобно на ФЕЦките
            От тия ли е?
            ...Само да види нейде късо съединение на постоянен ток до какво води, и ще му мине.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

              Отде да знае какво е честота и как се рвгулира...Не му пречи да ни забавлява
              Бе тука в темата един предлагаше далекопреносни мрежи с прав ток. За по-удобно на ФЕЦките

              От тия ли е?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                Бедата е там, че ЗАЦ не гледа дълготрайно претеглените, ами се е фиксирал в моментните цени. Любопитно какво ще стане, когато, го оставим за няколко месеца с тях насаме. Тъй де, кога ли ще стане например, милионер, залагайки на отрицателни цени?
                Е как кога- остава на остров- един панел, един акумулатор и една крушка- сяда и пише- дата.......... трябваше да изразходвам 2кв за крушката- изразходван един- 30ст икономия, хладилник- липсва- 600лв икономия + всекидневно поне 3-4киловата икономия в продължение на 15 години. Климатик- 2000лв- лопсва- съответно икономия и ............ киловата всекидневно пак икономия. И погледнеш за 5-6 години- хоп- спестил мильонче

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                  Определено не е добре работата-- https://www.epexspot.com/en- цената яко нагоре, пък аз още чакам отрицателни цени
                  Бедата е там, че ЗАЦ не гледа дълготрайно претеглените, ами се е фиксирал в моментните цени. Любопитно какво ще стане, когато, го оставим за няколко месеца с тях насаме. Тъй де, кога ли ще стане например, милионер, залагайки на отрицателни цени?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Определено не е добре работата-- https://www.epexspot.com/en- цената яко нагоре, пък аз още чакам отрицателни цени
                    Има да чакаш и аз чакам.Говоря с колеги от тецове вецове и никой досега не ми е казал че е давал пари на купувач за да му произведе ток.Зазчо е сладур калинка от Да България на оня Ицо шамандурата.Отде да знае какво е честота и как се рвгулира...Не му пречи да ни забавлява

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Определено не е добре работата-- https://www.epexspot.com/en- цената яко нагоре, пък аз още чакам отрицателни цени
                      А няма такова нещо. Изявения енергиен експерт зазчо обеща отрицателни цени. Аз му вярвам и всеки ден си проверявам сметката кога ще потекат парите на обратно ....от енергото към мен. И тогава какъв живот ...ехехе.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Определено не е добре работата-- https://www.epexspot.com/en- цената яко нагоре, пък аз още чакам отрицателни цени

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                          В темата има линкове къде да се рови, хората са го направили удобно и нагледно.
                          Накратко има ли вятър в Германия, АЕЦ-овете им ги скопяват за сметка на вятъра, очевидно е че ще успеят с плановете си по изключването им.

                          ПП
                          видях че нещо си кудкудякал на тема ток, ами пробвай пак с някъв друг смешник и той много държеше да обясни, ама думичката кулон му беше неизвестна, та веселба само
                          Ще ще ама в следващият живот

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                            Рови тука но са дадени като оператори на мрежата първо в ентсо е научи кой оператор е немски и кои са операторите на съседните страни
                            https://transparency.entsoe.eu/trans...+/+CEST+(UTC+2)
                            В темата има линкове къде да се рови, хората са го направили удобно и нагледно.
                            Накратко има ли вятър в Германия, АЕЦ-овете им ги скопяват за сметка на вятъра, очевидно е че ще успеят с плановете си по изключването им.

                            ПП
                            видях че нещо си кудкудякал на тема ток, ами пробвай пак с някъв друг смешник и той много държеше да обясни, ама думичката кулон му беше неизвестна, та веселба само

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                              Зазчо ще дадеш ли някой сайт да погледнем какво се случва с производството на веи в германия, ако има и откъде внася ток , направо си златен
                              Рови тука но са дадени като оператори на мрежата първо в ентсо е научи кой оператор е немски и кои са операторите на съседните страни
                              https://transparency.entsoe.eu/trans...+/+CEST+(UTC+2)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                                Пусти Специалисти станаха Смешници

                                ]
                                Зазчо ще дадеш ли някой сайт да погледнем какво се случва с производството на веи в германия, ако има и откъде внася ток , направо си златен

                                Коментар

                                Working...
                                X