IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    На всеки 500 К ел коли, ще трябва по една атомна електроцентрала.....В Европа всяка година ще трябва да се пуска по един реактор около 1000 Мв......Може с рев и сълзи от зелената мафия , но ще трябва....
    Аз това и обясних тук (във форума, преди време), а някои само бучаха, тогава.

    Коментар


    • На всеки 500 К ел коли, ще трябва по една атомна електроцентрала.....В Европа всяка година ще трябва да се пуска по един реактор около 1000 Мв......Може с рев и сълзи от зелената мафия , но ще трябва....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

        ПАВЕЦ има ли в холандия, там е равно като тепсия и ме съмнява дали и язовири имат
        Те имат океан, на няколко метра НАД нивото, на което, живеят. Дигите. На едно място да се разкъсат, и ставаме, за часове, минус няколко милиона двуноги

        Коментар


        • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

          Mи то отдавна е измислено.Викат му ПАВЕЦ.
          Петъре, ПАВЕЦ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА КАТА ДЕН. И - ти ук правилно отбеляза Валентий, ПАВЕЦ, изисква особен терен, какъвто, не навсякъде, има. Трейдърко намекна за водород но, сигурно, има и други начини за акумулиране или трансформиране в нещо друго, полезно. Абе, отвори си съзнанието и за други възможности, не гледай на електриката като хипнотизирано зайче. ТОВА пречи на възприятията и мисълта.
          ...Разбира се, у тогова, който я има...

          Коментар


          • Те германците не произвеждат ли ток с въглища още, като японците. Имаше някакви турбини преди време шумяха за тях, въглищата се смесват с вода и сместта се превръща в газ и той се изгаря, ефективността се удвоява почти. Поне ще се харчат два пъти по малко въглища, а и рефлектира върху Китай, който си прави ток с въглища и е отоворен за половината емисии от въглероден диоксид. България и от боклуци да си прави ток все тая, нищо не се променя по отношение на стоплянето на планетата, което се нарича така за да изглежда по неалармиращо..то си е климатични катаклизми.
            Last edited by supertrader; 17.07.2021, 17:00.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

              Mи то отдавна е измислено. Викат му ПАВЕЦ.
              ПАВЕЦ има ли в холандия, там е равно като тепсия и ме съмнява дали и язовири имат

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                v_tin, ако измислят и начин с тока от АЕЦ когато не им трябва да произвеждат нещо за да не се спира реактора, наистина ще са голяма работа.
                Няма нужда да спират нищо, напълно е достатъчно да продават излишния на по- големите абдали- германците. Вложиха десетки милиарди в модернизация на АЕЦовете си и мисля че от другата година започват поетапно спиране на централите.

                Между другото в сайта геоенергетика се говори че холандците искат да сключат договор с руснаците за съхранение на отпадъчното гориво и дори главния редактор на сайта се кефеше че ще направя яка пачка. Не съм много сигурен, но мисля че се ползуват само 5% от ядреното гориво, след това касетата отива за рециклиране. И разликата между руснаците и тошиба е че руснаците си имали заложено в договора че касетата се връща при тях, докато при уестингхаус нямало такова нещо. Те казали - ние ви продаваме свежо гориво, какво ще правите с отпадъците не е наша работа. И по тази схема продали на укропите касетки, които сега укропите се чудят какво да правят, имали около 30 такива касети, а нямали сертифицирано хранилище

                Иначе могат да питат франсетата какво правят с излишния ток

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  v_tin, ако измислят и начин с тока от АЕЦ когато не им трябва да произвеждат нещо за да не се спира реактора, наистина ще са голяма работа.
                  Mи то отдавна е измислено.Викат му ПАВЕЦ.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    v_tin, ако измислят и начин с тока от АЕЦ когато не им трябва да произвеждат нещо за да не се спира реактора, наистина ще са голяма работа.
                    Проблемът е в РЕНТАБИЛНОТО произвеждане на това „нещо”. Т.е., то, трябва да е дълбоко обмислено и заложено, още на ниво.проектиране тъй, щото, да се гарантира ритмичност, цепрекъснатост И КОНКУРЕНТНА ЦЕНА НА ПАЗАР КОЙТО, ГО ТЪРСИ АПРИОРИ.

                    Коментар


                    • v_tin, ако измислят и начин с тока от АЕЦ когато не им трябва да произвеждат нещо за да не се спира реактора, наистина ще са голяма работа.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Холандците като най- абдали щели да строят АЕЦ. Зазчо и фоню сигурно ще ритнат топа от възмущение
                        А ние, като „най-тарикати”, си разбиваме, каквото имаме, да забогатее малка група холеми наглеци.

                        Коментар


                        • Холандците като най- абдали щели да строят АЕЦ. Зазчо и фоню сигурно ще ритнат топа от възмущение

                          Коментар


                          • Партизанинът мълчи. Да не издаде другарите.

                            Бравусъ.

                            Коментар


                            • Аз СЪЩО СЪМ УБЕДЕН, че ядрената енергетика няма пълноценен заменител. Ама Петър ЛЪЖЕ за годината и незаслужено обижда. Напр., с моята работа, на повечето работни места, които съм заемал, трудно, БИ СЕ СПРАВИЛ ИЗОБЩО. Да, ама дрънка, та се къса. Е, имай малко достойнство бе, признай си поне грешките и пропуските.
                              ...Те, разбира се, си личат и така...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                                Начало / Свят / Суровини Светът отново ще разчита на въглищата, за да покрие растящите енергийни нужди

                                Възстановяването на икономиката увеличава потреблението на енергия особено в Азия

                                0
                                ПРЕПОРЪЧАЙ (0)

                                Share



                                Снимка: Bloomberg LP
                                През 2021 година потреблението на електроенергия расте, а възобновяемите енергийни източници могат да покрият едва половината от този ръст, въпреки бума в развитието си. Това показва анализ на Международната агенция за енергетика (МАЕ) за пазара на електроенергия.

                                Връщането към въглищата води и до повишаване на емисиите въглероден диоксид от производството на електроенергия.

                                През 2020 година пандемията сви потреблението на електроенергия с 1%, но през 2021 година се очаква увеличение от 5%, а през 2022 година - от 4%. Прогнозата е, че основен дял за този процес ще има Азия - близо половината от ръста през 2022 година ще се дължи на Китай и Индия.

                                Данните показват, че и през следващите години бумът на възобновяемите енергийни източници ще продължи, но те няма да са достатъчни, за да бъде покрито прогнозираното увеличение на потреблението. Затова и за покриване на около 45% от ръста светът отново ще разчита на въглищата през 2021 година. През 2022 година този процент ще намалее, но съвсем слабо - до 40 на сто.

                                Ядрената енергетика ще има ръст от 1% през 2021 година и от 2% през 2022 година.

                                ОЩЕ ПО ТЕМАТА
                                МАЕ: Бавният отказ от природния газ може да застраши екологичните амбиции
                                МАЕ: Без подкрепата на развиващите се страни климатичният преход е застрашен



                                Като цяло производството на електроенергия от въглища се свива с 4,6% през 2020 година. Но този спад ще се навакса бързо - прогнозата е за ръст от почти 5% през тази година и от нови 3% през 2022 година. Вероятно през през следващата година, въпреки всички заявки за зелена енергетика производството на електроенергия от въглища може да запише рекорд.

                                При природния газ флуктуациите са по-малки и причината е, че той играе много малка роля за осигуряването на електроенергия в Азия. През 2020 година спадът на производството на електроенергия от газови централи достигна 2%, като прогнозата е за ръст от 1% през тази и от 2% през следващата година.

                                В Европа и САЩ природният газ се конкурира силно с възобновяемите източници за производството на електроенергия.

                                Като цяло емисиите въглероден диоксид от производството на електроенергия намаляват с 1% през 2019 година и с 3,5% през 2020 година. Причината е свитото потребление на електроенергия при пандемията от коронавируса. При тези условия нуждите от електроенергия се покриваха в по-голяма степен от възобновяемите източници.

                                Сега с възстановяването на икономиката ще се увеличат и емисиите от електроенергийния сектор. Прогнозата е през 2021 година този ръст да е от 3,5 на сто, а през 2022 година - от 2,5 на сто.

                                Тези данни потвърждават препоръките на МАЕ отпреди месец, в които организацията призова за по-активни действия в борбата с климатичните промени. Необичайните климатични явления вече правятнесигурни енергийните доставки, посочват от агенцията днес. Като пример е посочена кризата в Тексас от февруари, когато необичайно ниските температури оставиха милиони домакинства в щата без електроенергия за дни.

                                Вчера (14 юли) ЕК представи амбициозен план за намаляване на емисиите с поне 55% до 2030 година и според много анализатори тази заявка е превърне Стария континент в лидер в битката за климата.
                                По статията работиха: автор Деляна Петкова, редактор Аспарух Илиев
                                Обясних - изтриха ме че, и ние четем тези статии и сме наясно. За да продължи разговорът цивилизовано, обаче, трябва да си уеднаквим входно-изходните параметри и продължителността на годината, Е един от тях. От нея зависи произведена и реализирана продукция, най-малко. Затова, пак питам:
                                - Колко е продължителността на годината според Петър. За да знаем, какво сме пропуснали.

                                ИМАШ ДУМАТА, ПЕТЪРЕ.

                                Коментар

                                Working...
                                X