IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Потреблението на енергия от ВЕИ задмина това от АЕЦ след 50 годишна надпревара
    А блумберг казва ли какви са цените на аец и какви на веи

    Коментар


    • Между да имаш Бентли и ток в контакта има много малка разлика, добре ще ги оставиш без ток и да не мислиш ще стоят на студено например ? Ще изгарят всякакви неща и каквото им падне. Иначе си прав, това фрии енерджи е като Бентли, не смеят да кажат колко струва защото малко ги е срам. Така е каквото могат да си позволят съобразно стандарта на живот, те и въглищата са фрии енерджи сложено от главния конструктор в земята за диваците да имат енергия.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        https://www.free-energy.com/en, ето още нещо което е хубаво и някои твърдяха че е възможно, а други казват било кьорфишек като и другите им работи. Та мисълта ми е че има неща които могат да се направят, но и хората имат право в контакта да има ток на цената която могат да си позволят.
        То хората е хубаво да имат право и на Бентли в гаража на цена която могат да си позволят.
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • https://www.free-energy.com/en, ето още нещо което е хубаво и някои твърдяха че е възможно, а други казват било кьорфишек като и другите им работи. Та мисълта ми е че има неща които могат да се направят, но и хората имат право в контакта да има ток на цената която могат да си позволят.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Ето нещо за четене,

            https://www.resilience.org/stories/2...-in-the-1970s/

            ...It didn’t work. You see in the figure the number of new reactors installed worldwide. It peaked around 1970 — that means that plans to build new reactors declined earlier than that. Already in the 1960s, the enthusiasm for nuclear energy was declining. It was a decline that would last until now, despite some recent signs of a possible restart...



            За тези които не са добре с английския, в статията става въпрос за това че по света са се отказали от ядрена енергия още '70те години на миналия век. На картинката се вижда че най-много реактори са построени през 1970 година, след което започват да намаляват...
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Има и още две новини косвено имащи връзка,
              1.произведена е първата стомана (и доставена към автопроизводител) без въглища.
              2.Мерск са сключили договор за зареждане на кораб със синтетично гориво, което се синтезира от ток от вятър и слънце (ама какво ще правим ний зимъска )
              Last edited by satz; 24.08.2021, 16:54.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Потреблението на енергия от ВЕИ задмина това от АЕЦ след 50 годишна надпревара

                https://www.bloombergtv.bg/a/2-novin...hna-nadprevara

                Като гледам няма никакви признаци на забавяне на експонентата на ВЕИ. Нещо ми противоречи на "мненията" на разни мастити анализатори че и след 20 години щяло да е под 50% ВЕИ, фосилите и петрола нямало да намалеят, щото светът се нуждаел от все повече енергия.

                Коментар


                • Ами те хубаво са вдигнали потреблението на газ, но нали виждаш с газта какво става - цената излетя на Марс и за капак не е само източник на енергия тази газ а и суровина за химически производства. Последно четох трябва повече въглерод например за батериите и могат да го прозивеждат от газ. Все пак търси се и устойчиво енергийно решение, пък особенно ако не си финансов тигър като нас.
                  - Писах че могат да си направят заводи, защото гледам че са 100% роботизирирани, т.е. това нещо става с монтажа на едно оборудване и не вярвам да отнеме много време. При тези цени на клетките няма ли да се загуби смисъла фабриката да е една. Например при производството на бутилки е жесток свръхразход да ги правиш на растояние и да ги транспортираш, возиш въздух казват - празни бутилки.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
                    Тоя пък мери норма на печалба, в проценти, на кантар. Ти какво работиш, бе? Какво правиш в този форум?
                    Ако наистина си завършил инженер, в курса имаше някакви на часове по икономика и ТОВА, бе ясно дефинирано. Пропускам ли нещо, или си излязъл отдавна от час?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Матеев, колко от енергията в Света се произвежда от ВЕИ мисля че е по важно. Защото например за Япония бях чел някъде, че след аварията във Фукушима са минали на въглищни централи. За тях фотоволтаиците са без пари, все пак са с много висок стандарт и ако можеха биха минали на фотоволтаици пък и ще си напечатат едни йени и с тях ще си купят колкото искат фотоволтаици, да не говорим че производството е роботизирано и могат да си постороят фабрики които да ги произведат тези ВЕИ мощности. Мисълта ми е да спре някак това нещо, говори се за по чисти енергийни източници и развитие има, а накрая резултата е че се горят все повече въглища та сега са се задействали да ги сменят с природен газ което е някаква светлинка в тунела.
                      Японците много рязко вдигнаха потреблението на природен газ, тогава. А фабрики да строят при положение че, ей го де е до тях самите Китай, произвежда в пъти по-евтино от тях но, качествени елементи, едва ли ще има смисъл.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        fon, правилно печалбата се мери в милиметри.
                        Именно. Човекът опитва да ни отъркаля, а тук, някакъв Валентий, му изкарва наяве глупотевините...

                        Коментар


                        • Матеев, колко от енергията в Света се произвежда от ВЕИ мисля че е по важно. Защото например за Япония бях чел някъде, че след аварията във Фукушима са минали на въглищни централи. За тях фотоволтаиците са без пари, все пак са с много висок стандарт и ако можеха биха минали на фотоволтаици пък и ще си напечатат едни йени и с тях ще си купят колкото искат фотоволтаици, да не говорим че производството е роботизирано и могат да си постороят фабрики които да ги произведат тези ВЕИ мощности. Мисълта ми е да спре някак това нещо, говори се за по чисти енергийни източници и развитие има, а накрая резултата е че се горят все повече въглища та сега са се задействали да ги сменят с природен газ което е някаква светлинка в тунела.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Потреблението на енергия от ВЕИ задмина това от АЕЦ след 50 годишна надпревара

                            https://www.bloombergtv.bg/a/2-novin...hna-nadprevara

                            Коментар


                            • fon, правилно печалбата се мери в милиметри.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                                Написал си пълни глупости- максимална норма на печалба- брато тя би трябвало да е процент, а не някаква сума. Аз съм бил много пъти в говедария и никога не са слагали и един килограм повече. Казват платили сте толкова- получили сте толкова- става дума за хиляди тонове. Никой не те пита дали си доволен или не си- плащаш, теглят на кантара, натоварват и чао. Това са някакви твои измишльотини- максимално допустима норма на печалба- може ли да дефинираш последните няколко думички
                                Тоя пък мери норма на печалба, в проценти, на кантар. Ти какво работиш, бе? Какво правиш в този форум?

                                Коментар

                                Working...
                                X