IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Истината е че, за момента, като НЕвъглеродна, можеща да работи постоянно на максимум, ядрената енергетика има малко алтернативи. Особено, в места без огромни водни резерви. Затова, скъп или не (а сам Зациус каза, че именно АЕЦ били давали отрицателните цени), ядреният ток ще запази стратегическо значение. Реакторите ще се променят, фактът ще остане. ФЕЦ и ВетрЕЦ ще има, ПАВЕЦ-също, ала доде сме живи (опасни или не, скъпи или евтини), АЕЦ ще ги има.

    Коментар


    • Добре, за възобновяемите източници на енергия ! На ако идеята е емисиите да изчезнат, тока от атомни централи просто е неизбежен. И без батерии и друго съхранение, но основното е батерии за фотоволтаиците - няма да стане. С батерии които се произвеждат трудно също.
      - Ако идеята е нивото на емисиите да се задържи, ето Германия е богата и е успяла поне за сега.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • https://knoema.com/atlas/ranks/CO2-emissions
        - това е по държави, Германия вкарва много възобновяеми и се вижда какво се случва, Франция е с много ток от атомни централи и е много надолу в статистиката ако тя е на глава от населението.
        https://knoema.com/atlas/France/CO2-emissions - ето какво се случва с емисиите, когато се пускат атомните централи, тази графика е добра, защото показва какъв е резултата при електропроизводство, което не отделя въглероден диоксид.
        Last edited by supertrader; 07.09.2021, 19:01.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • В Германия въглищата и природния газ участват в производството на ток да кажем наравно с възобновяемите, т.е. те произвеждат солидни количества въглероден диоксид, като се има предвид какво е потреблението им на енергия. Въпреки големите инвестиции които са направили в соларни централи и други възобновяеми набутват в атмосферата много въглероден диоксид.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Точно ! Без образование на става, или поне знания.
            Да се изясним: Знания се трупат и по линия собствена работа.в сферата докато, някои формално образование може и да имат ( не един и двама познавам, с Дипломи, ехе-хе!) а, да НЕ умеят нищо по темата. Затова, този не го слушай. Той е като гръцкия хор, в елинските трагедии - по сценарий, трябва да припява разни, често, врели-некипели...

            Коментар


            • Прочее, , посочи ми, в коя област пионерите са били дипломирани "по темата": Р.Дизел или Ото - по ДВГ, Едисон, Тесла и Фарадей -по електрика, братя Люмиер-по кино, Монголфие -по въздухоплаване, или Дж Уат - по локомотиви? Да не би Кюри да са били завършили радиофизика, или Маркони-радиокомуникации?
              Last edited by X_Y; 07.09.2021, 18:28.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                [ATTACH=CONFIG]n3801152[/ATTACH]

                Проверявай си България или Германия е по-слънчева...
                В Германия има малко по-малко слънце но, много повече пари (едното в проценти, другото-десетки пъти), + у нас, законодателни усложнения, срещу улеснения при немците затова, там има в пъти повече инсталиран капацитет, оттам и резултатът. Изобщо, картинката ти, може и вярна да е но, е Ирелевантна.

                Коментар


                • Точно ! Без образование на става, или поне знания.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Имхотеп, не ти трябва повече от начално образование за да прецениш, строят соларки а емисиите въглероден диоксид хвърчат нагоре.
                    То там е проблемът, образование никакво, обаче уста голяма.

                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Имхотеп, не ти трябва повече от начално образование за да прецениш, строят соларки а емисиите въглероден диоксид хвърчат нагоре.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Не произвеждат ток постоянно, не знаеш колко ще произведат и при лошо време произвеждат много малко, тогава трябва пак да гориш въглища и да произвеждаш въглероден диоксид. Откакто ги има количествата въглероден диоксид при производство на електричество не намаляват а се увеличават. Виж голямата картина каква е. Ако се инвестира в акумулатори от тях ефект ще има съко ако при производството им не се използва ток от въглища, но какъв да бъде той ? Освен от атомни централи друга възможност в момента няма. Или е атом или въглища, виж в Япония с какво смениха атомния ток.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          satz, стига с тая измама фотоволтаични клетки, вече над 10 години ги прилагат и така и не задоволиха потребността от електроенергия. Климата се промяни от горене на кюмюр и с тока от него да се правят тез хубави клетки. Сега трябва да се строят АЕЦ вече да се спре горенето на въглища !!!! Какви хора сте, от дума не разбирате ?
                          От каква дума да разбираме след като ти нямаш нищо общо с ток по образование, освен може би кратките моменти когато стартираш дизелов двигател? Може би от думата на оня другия, дето нищо не е завършил?
                          Откъде това самочувствие на тотално некомпетентни по темата не е ясно?
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            satz, стига с тая измама фотоволтаични клетки, вече над 10 години ги прилагат и така и не задоволиха потребността от електроенергия. ..
                            Click image for larger version

Name:	tusup2.jpg
Views:	1
Size:	15.3 КБ
ID:	3801152


                            Проверявай си България или Германия е по-слънчева...


                            Коментар


                            • 100 пъти по голяма ползва има от батерии, отколкото от фотоволтаични клетки и перки. Ако имаше батерии, щяха да могат да се ползват тези непостоянни източници на ток, сега никой не може да ги използва и само лъжи и измами с тях.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • satz, стига с тая измама фотоволтаични клетки, вече над 10 години ги прилагат и така и не задоволиха потребността от електроенергия. Климата се промяни от горене на кюмюр и с тока от него да се правят тез хубави клетки. Сега трябва да се строят АЕЦ вече да се спре горенето на въглища !!!! Какви хора сте, от дума не разбирате ?
                                Last edited by supertrader; 07.09.2021, 15:52.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X