IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • А бе то сигурно вас не ви засяга, а по скоро мен, но се говори че имало недостиг на 25% на газ в европата.
    Руснаците казват че изпълняват абсолютно точно каквото е по договор. Някакъв съд в дюселдорф ги порязал и най вероятно ще трябва да си купя кожух
    Факи не го мисля ще отиде в мехико и ще изкара зимата

    Коментар


    • Made in England (Smallest Britain)
      Текущий год и не думает снижать обороты, уверенно поддерживая свое реноме сокрушителя всех, как казалось еще совсем недавно, незыблемых правил и трендов. Цена... РИА Новости, 16.09.2021

      Коментар


      • Водорода е вариант за съхранение на енергия, то и затова са тези надежди спрямо него. Проблем са цените, който ги смъкне много ще помогне да се получи нещо в тази област. Горивните клетки са много скъпи, а не са добре разработени. Например единична клетка могат да я направят с ефективност 80 % и то минимална, само 20% загуби от преобразуване. Но като ги стакват, проводимостта на електродите към твърдия електролит, тези скъпи мемрани не успяват да ги сглобят така че да се държи стабилно, оттам и се почва с проблеми с ефективността, големи загуби и преобразуване на енергията в топлина, поставя се охлаждане, вентилатори и ефективността е 60-65%. Това е от дълго време така, защото май и кой знае какъв рисърч май няма. Истината е че тези неща стават с пари и струват пари въпросните открития. Ще се получат ако се вложат пари и работят много хора усилено.
        - Та от там и отговора на въпроса, защо искаш толкова много милиони. Ако потънат в търсене на такива неща тези пари никак не са много. Има и риск, пари да се похарчат а да няма открития защото няма средства да се продължи. Ако говорим сериозно така стоят нещата.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Не е ли по добре да се говори за тези неща и да се търси решение, то е ясно че не е по възможностите на няколко човека да направят нещо. Иначе за правенето всеки би могъл да направи нещо, то така и ще стане. Това за пиролизата не го написах защото мога да го направя, то е доста сериозно и свързано с големи инвестиции, труд на много хора. В момента няма държава която да може да се справи с тези неща да ги промени, не може да стане ако не се прави от много голяма група държави. Поне това е което се вижда и както казват хората - кервана си върви а кучетата си лаят.
          То това което се вижда всички го виждат. Но няколко човека (двама, особено единият) могат да развият технологията до лабораторно ниво, а когато го направят, тогава всички ще се натискат да го вземат. А тези двамата ще направят пачка.
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Не знам, защо сега не се вижда но, днес пуснах:Японците, ще внасят водород във вид на амоняк.

            Коментар


            • Не е ли по добре да се говори за тези неща и да се търси решение, то е ясно че не е по възможностите на няколко човека да направят нещо. Иначе за правенето всеки би могъл да направи нещо, то така и ще стане. Това за пиролизата не го написах защото мога да го направя, то е доста сериозно и свързано с големи инвестиции, труд на много хора. В момента няма държава която да може да се справи с тези неща да ги промени, не може да стане ако не се прави от много голяма група държави. Поне това е което се вижда и както казват хората - кервана си върви а кучетата си лаят.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                Още не ти загрява мозъкът, че хората СА различни, нали.
                Е как да не са, ето например вие само локуми разтегате.
                Всеки прави това което може...

                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                  Мисла че много говорите. Хващайте се за работа, поне едно нещо направете като хората.

                  Още не ти загрява мозъкът, че хората СА различни, нали.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    При пиролиза на метан както се казва във видеото се полуава чист въглерод плюс водород, дали не е възможно този въглерод да бъде във вид на графен или на графенови нано тръби. Тогава икономическата изгода от продажба на индустриални продукти водород и графен би била много голяма, несравнима с това да продаваш метан, ми е мисълта. А иначе днес попаднах на едно видео за Марс и май имат доказателства че човешката цивилизация е била там, оттам и хипотезата че тя е успяла да унищожи атмосферата на тази планета. В такъв случай тези неща зелените, може би ще помогнат тя да оцелее този път на Земята. Кой знае ?
                    Мисла че много говорите. Хващайте се за работа, поне едно нещо направете като хората.

                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • При пиролиза на метан както се казва във видеото се полуава чист въглерод плюс водород, дали не е възможно този въглерод да бъде във вид на графен или на графенови нано тръби. Тогава икономическата изгода от продажба на индустриални продукти водород и графен би била много голяма, несравнима с това да продаваш метан, ми е мисълта. А иначе днес попаднах на едно видео за Марс и май имат доказателства че човешката цивилизация е била там, оттам и хипотезата че тя е успяла да унищожи атмосферата на тази планета. В такъв случай тези неща зелените, може би ще помогнат тя да оцелее този път на Земята. Кой знае ?
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • А, междувременно, все по-интересно става.
                         

                        Коментар


                        • Явно, АКО има нов тираж, се отлага.
                          За следващото лято.
                          Тъдъ-дъ-дЪмммм !
                          Last edited by Pyramid; 16.09.2021, 16:04.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                            Тука имаше едни юнаци фалиргаха Русия ката час ден и нощ.Нефта 10 кинта барела нови технолигии и нам кво си.Днеска не ги виждам а както гледам зимъска ще се топлят с фейсбук и гугъл и ще си светят с майкрософт....
                            ...а на мен, ми се губят Заций и Фоню с отрицателните цени. Що тей, мОмци?

                            Коментар


                            • Тука имаше едни юнаци фалиргаха Русия ката час ден и нощ.Нефта 10 кинта барела нови технолигии и нам кво си.Днеска не ги виждам а както гледам зимъска ще се топлят с фейсбук и гугъл и ще си светят с майкрософт....

                              Коментар


                              • v_tin, защото ръста на цените не е свързан с никакви потоци а с очакване за голяма инфлация и на никой не му се продава за пари които ще се обезценят. Така го усещам.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X