IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • От друга тема:
    Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    ИЛИЯН ВАСИЛЕВ
    Режим на ток за 100 милиона китайци и това само началото. Светът попадна в капана на политиците и на глобалните лобисти, които прокарват политики, за които никой не е гласувал. Случайно да са ви питали вашите политици дали да подписват "Зелената сделка" и ако да, при какви условия? И не, господа зелени, нямате идея и отговорност как се управлява сложни енергийни и социални системи, защото се държите като хора под наркоза, без идея за щетите и болката, която причинявате. И няма да стане със соларите и електромобилите, не само защото няма достатъчно суровини и енергия за това, а защото за всеки киловат инсталирана мощност от солари, са нужни 3-4 киловата от балансираща мощност на фосилни горива или ВЕЦ, които са на стандбай, които също имат разходи, амортизация. За това скоро ще видите, че правителството ще ограничат соларните инсталации и привилегиите за тях, защото няма кой да ги балансира или цената на балансирането им ще отлети /като в Германия/ до небесата. Номерът със съхранението на енергия от солари през батерии и водоров не се вмества в понятията за разходи-ползи. Основният проблем на климатичните политики е, че се опитаха да ги вкарат през задния двор директно на равнище ЕС, с помощта на манипулативни кампании и пропаганда тип Тунберг, без задължителния процес на идентификация и балансиране на интереси в демократичен процес, без оценка за въздействие и рискове. Урбулешката, по болшевишки. Ако зелените и Борисов не бяха изгонили Шеврон преди 10 години, сега България можеше да има собствен газ и да не трепери. Можеше и да има соларни панели по покривите, но с малки изключения, всички са собственост на "близки" до властта олигарсти, политици - бизнесмени.

    Зелената мафия удобно пропуска въпроса как, при експоненциален растеж на бройката на двукраките на Земята, могат да се удовлетворят енергийните им нужди чрез константни източници, каквото е лъчението на Слънцето?

    Още по-неудобен за тях въпрос е това, че климатът на Земята се създава само от енергията на слънчевото излъчване и всяко отнемане – в глобален и локален смисъл – на тази енергия променя равновесието, създадено за милиарди години. Какви зелени са, като развалят климата?


    Лъжата за човешкото влияние върху Глобалното затопляне™ (защо смениха тая мантра на неопределения и всезначещ (и съответно нищо не значещ) термин "климатични промени"?) настрана.

    Коментар


    • FORBES: ЕВРОПА Е ПРЕД ЕНЕРГИЙНА КАТАСТРОФА, ОТ КОЯТО НЯМА СПАСЕНИЕ


      05.10.2021

      ХУБЕН НЕНЧЕВ

      123


      Политиката за преминаване към чисти енергийни източници може да доведе Европа до катастрофа още тази зима, пише Forbes. Според автора на статията Дейвид Блекмон рекордното покачване на цените на газа в света може да провокира прехода на много ТЕЦ към петрол или въглища, което ще увеличи цената на тези ресурси. В случая с Европа обаче този вариант е проблематичен поради прехода към „зелена“ енергия. Много държави са закрили по-голямата част от електроцентралите на въглища и газ. Миналото лято това доведе до криза, когато поради слабия вятър беше необходимо повторно обръщане към горящите горива.

      Анализаторът отбелязва, че внезапното увеличение на търсенето предизвика скок в цените на газа. Освен това Русия в отговор ограничи износа,което допълнително се отрази на стойността му. Европейците от своя страна насочиха вниманието си към въглищата, но дори и тук нямаха много място за маневриране: както отбелязва Наташа Тюрина, анализатор от консултантската група Wood Mackenzie, само Русия има достатъчно резерви за продажба в ЕС. „Ако всички европейски комунални услуги преминат към въглища, това ще доведе до огромно търсене, което Русия не може да компенсира за толкова кратко време. Това ще изисква доставки от други страни, като САЩ, но ситуацията там е подобна“, обясни тя.

      Според автора на статията става въпрос за подобни проблеми, дължащи се на следването на политиката за изоставяне на горимите горива и преминаване към възобновяеми енергийни източници. Независимо че днес е в центъра на вниманието в Европа, кризата бавно става глобална, добавя Блекмон. Той подчертава, че в сегашната ситуация няма възможности за бързо разрешаване на проблемите поради „безсмислени политически решения“.

      Преодоляването на трудностите ще отнеме също десет години, колкото са били необходими за прехода към чисти енергийни източници. Експертът се позовава и на доклада на анализатори от Wood MacKenzie и Rystad Energy, които оцениха недостатъка на инвестиции в търсенето на нови находища на стотици милиарди долари. „Това не е нещо, което може да се поправи за една нощ“, обобщава авторът на статията.

      Цените на газа в Европа растат от миналата година и чупят рекорди. Преди месец прогнозната цена на горивото леко надхвърли 500 долара за хиляда кубически метра, а в края на септември достигна 1200 долара. Това се случва въпреки факта, че Русия изпълнява всички договорни задължения за доставки на континента:
      техният обем се доближи до историческия максимум.

      Източник: banker.bg

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

        И квооо?
        Без пари ли искате?

        Е вие в северно мексико открихте че пет-пластовото велпапе на няколко ката под моста е добра изолация и че най-евтино е да се топлите на припек на слънце че затова сега го даваш ербап ....
        Last edited by markov; 03.10.2021, 21:57.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • - То няма как да се субсидира, много лесно субсидиите които са пари от данъци ще хванат пътя за екзотични дестиницании с по нисък стандарт и цени на произвежданата там индустриална продукция. Ще ги субсидират докато не се види че се случва това.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение


            Глупости. Държавите не са длъжни да осигуряват никакви предимства за електромобилите. Нали живеем в ПАЗАРНА икономика. А електромобилите изобщо не могат да оцелеят в нея.
            Например моята кола има гориво за 1000 километра, ако карам с 90-100км/ч. Де го тоя електромобил? За тях 500 км пробег са мечта.
            Твоя афтомобил да не е някоя камазка?
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • gigow, по принцип субсидирането е като бумеранг, докато оказва положително влияние и в един момент се обръща срещу това което е подпомагано. Има големи разлики в стандартите на икономиките, например имало електромобили които са безплатни понеже субсидията ги плаща. Представи си какво ще стане ако частите им се изработват някъде където е много евтино, ще плащат на този който си вземе такъв електромобил. За пробега не се притеснявай, като им сложиш един ДВГ който като малка електроцентрала да прави ток с който да се движи и батерията ще е винаги на 100% и пак ще е електромобил който може и безплатен да го получиш, срещу наем на батерията който въобще не е голям за онзи стандарт.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                И квооо?
                Без пари ли искате?

                Що, ти да не би да не искаш?
                ИСКАШ, АМА НЯМА.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                  Мии, нищо за тебе...( под мостовете не шумят рекии...)
                  За останалите :
                  Газ - 9 пъти ( ако вярвахме на гении като теб, дето пишеха за отрицателни цени на газта, може и 1000 пъти да пиша..)
                  Ток - 4 пъти
                  Въглища - 3 пъти
                  Дърва - 2 пъти
                  И квооо?
                  Без пари ли искате?

                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Защо не вървят нещата със зелените технологии ? Определено много малко електромобили са в експлоатация, това е адски много труд от страна на тези които наистина ги правят и резултата е слаб. Защото дори няма стандартизирани технологии. Кой трябва да осигури стандартите ? - Държавите чрез правителствата.

                    Глупости. Държавите не са длъжни да осигуряват никакви предимства за електромобилите. Нали живеем в ПАЗАРНА икономика. А електромобилите изобщо не могат да оцелеят в нея.
                    Например моята кола има гориво за 1000 километра, ако карам с 90-100км/ч. Де го тоя електромобил? За тях 500 км пробег са мечта.

                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • По темата интересното не са флуктуациите,
                      а картинките по долу колко са се сбъднали

                      Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение


                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                        А какво толкова е станало че виете на умрело?
                        Мии, нищо за тебе...( под мостовете не шумят рекии...)
                        За останалите :
                        Газ - 9 пъти ( ако вярвахме на гении като теб, дето пишеха за отрицателни цени на газта, може и 1000 пъти да пиша..)
                        Ток - 4 пъти
                        Въглища - 3 пъти
                        Дърва - 2 пъти

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                          А какво толкова е станало че виете на умрело?
                          Грешно възприятие, бейби. Гледаме ви сеира.
                          Last edited by Pyramid; 02.10.2021, 20:49.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            Така се получава, когато хората не могат да преценят възможностите си.
                            Скапаха се да ни обясняват как до еди коя си година всичката енергия ще е от възобновяеми източници, без да са развили съответните технологии! Сега голите им задници лъснаха като тиган на месечина!
                            А какво толкова е станало че виете на умрело?
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Така се получава, когато хората не могат да преценят възможностите си.
                              Скапаха се да ни обясняват как до еди коя си година всичката енергия ще е от възобновяеми източници, без да са развили съответните технологии! Сега голите им задници лъснаха като тиган на месечина!
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                                Да бе ясно , вие в северно мексико се греете на слънце и ток не ви требва....
                                Тъмнозелени сър, кво да прайш.
                                Завалията, страда от самота и си търси разговорка на всяка цена, затуй, пише откровени дивотии, оприличавайки всички на себе си. Не го знам какво му пече в северно Мексико но, от огледалото, го гледа Пълната Скука и го ръчка да дращи.

                                Коментар

                                Working...
                                X