IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
    https://fakti.bg/bulgaria/648048-fan...-smetki-za-tok

    Докато чакаме ток с отрицателна цена, нека повървим пеша.
    Ха ха - дали не ФАЛИРА столична община. Дали няма да ФАЛИРАТ всички общини - както КАЗАХ щото са предвидени разходи при 100лв ток а не 500+
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

    Коментар


    • Първоначално изпратено от fbr65 Разгледай мнение
      Остави. Не се мъчи.
      В крайна сметка ще питаш ли нещо или ще се заяждаме

      Коментар


      • https://fakti.bg/bulgaria/648048-fan...-smetki-za-tok

        Докато чакаме ток с отрицателна цена, нека повървим пеша.

        Коментар


        • Путин и САЩ (като основен дръпни опашковец на жужето) зорлем ще върнат Европа към АЕЦ. Франсетата не се зарибиха от Германия след трагедията във Фукушима и сега са добре, а хер Шваб заложи яко на руския газ и изтегли късата клечка - хем скъпо, хем несигурно, хем геополитически заложник.

          Дано да размине по-скоро тази криза в Украйна, но ЕС трябва сериозно да преосмисли немската тактика в зелената сделка. Още повече с проникването на електромобилите, които ще вдигнат потреблението РЯЗКО.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

          Коментар


          • Първоначално изпратено от fbr65 Разгледай мнение
            Остави. Не се мъчи.
            Удивително, как някои ненсе усещате. а пръв път от доста време, Петърът е влязъл в режим уравновесен. Възползвай се.

            Коментар


            • Остави. Не се мъчи.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от fbr65 Разгледай мнение
                И как разбрахме, че ти знаеш.
                Ми питай каквото искаш и ще ти отговоря

                Коментар


                • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                  И разполагаемост май не знаеш какво е ама карай да върви
                  И как разбрахме, че ти знаеш.

                  Коментар


                  • Пешка не си съчинявам аз, наистина така го съобщиха по телевизията, може би са имали предвид че потреблението е било колкото ток са можели да произведат фотоволтаиците в него момент и са подали много ток за Гърция, така че и АЕЦ е работел поне със сигурност. Не разбра ли че долу горе знам как се сглобява електрическа мрежа, не ме бъркай с фончо. Ами никак не са малко един гигават фотоволтаици, той твърди че видиш ли ние сме били изостанали и тук не можело да се намерят хора които да ги включат в мрежата - опашата лъжа. А и били малко - един гигават малко ли са ?
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Някъде има ли информация колко е пиковата мощност на изградените в България фотоволтаични централи ? Защото той твърди че те са много малко, а добре си спомням като казаха едно лято по телевизията, че за деня тока по обяд е бил изцяло произведен от фотоволтаичните мощности. Нещо повече обясниха че тока от централите - Козлодуй е работил само за износ в него момент. Разбра се това е било пресметнато като количества, но потреблението е било покрито с ток от фотоволтаици напълно. Така че да се твърси че са инсталирани много малко просто не е вярно.
                      Трейдърко спри да сънуваш и да си съчиняваш

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от fbr65 Разгледай мнение
                        Има един важен параметър, който не се споменава в спора Ви, а това е коефициент на годишна разполагаемост. При ФВ той е около 23-25% при ветрогенераторите около 30-тина %, а при АЕЦ 92-94%..
                        И разполагаемост май не знаеш какво е ама карай да върви

                        Коментар


                        • Много държави са равнинни и почти нямат ВЕЦ - Германия, Полша, Обединеното Кралство ... други пък са си изпълнили целите само с планините които имат - Норвегия и Албания имат по 100% ВЕИ, ама от ВЕЦ. Ние като не сме Норвегия и вече модерните ВЕИ са евтини, трябва да ги внедряваме масово и бързо, ама понеже сме туземци, русофили, конспиратори, кухи философи и вякакви подобни от 2012г почти не сме инсталирали почти нищо от слънце и вятър.

                          Няма начин да не е така...щом ти казваш...Ясно че се препитаваш от фотоволтаици.Но кой ти пречи да инсталираш и да печелиш?Или чакаш лошата държава да ти го построи да плати присъединяването да ти даде една свръхцена 700кинта а ти само да мрънкаш.Дори слепите и глухите разбраха че хабер си нямаш от енергетика...Жалко че модераторите търпят откровени неграмотници да пишат глупотевини денонощно

                          Коментар


                          • Няма никакво основание, при солари на макс да се пускат ВЕЦ-ове. Пък и в оня пост ти каза направо, че само слънчевите ни панели някакъв ден произвеждали целия ни ток. Това може да е станало в Германия, които имат към 59ГВ солари, но никога у нас.
                            https://www.energy-charts.info/chart...acking=grouped

                            Фончо пак се изцепваш ей така неподготвен...Само си представи ситуация в която е валял много дъжд и се топи снега Язовирите преливат има опастност от наводнение а ние спираме вецовете за да бичат панелите.....Това си е описано в закона като престъпление...Ама ти понеже си в крак с новите неща а ние сме стари и тъпи...
                            Last edited by national power; 26.01.2022, 13:59.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Не всички са маскари, измамници и мошенници и това нещо което казвам че го казаха по по телевизията няма причина да е било лъжа или измама..както се вижда от данните ВЕИ не са никак малко в България сравнено с консумацията на електричество през лятото.
                              Няма никакво основание, при солари на макс да се пускат ВЕЦ-ове. Пък и в оня пост ти каза направо, че само слънчевите ни панели някакъв ден произвеждали целия ни ток. Това може да е станало в Германия, които имат към 59ГВ солари, но никога у нас.
                              https://www.energy-charts.info/chart...acking=grouped

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                foncho, исках ти да го намериш и да дадеш данните, хайде сега го прочети и ги извади тези 7% - https://bnr.bg/radiobulgaria/post/10...lenieto-na-tok , защо ЛЪЖЕШ ?
                                Супертерйдърчо, ти може да искаш и да ти плащам за "гениалните" мисли, само че мене изобщо не ме интересува какво искаш, какво ми нареждаш и можеш ли да си намериш най-елементарни неща на интернет, върху които да упражниш гениалната си мисъл. Очевидно и основни понятия като "модерни ВЕИ без ВЕЦ" и "ВЕИ с ВЕЦ" не са ти ясни и не правиш разлика между тях. Всъщност по принцип твоите писания ги прескачам, ама хайде поне това да ти обясня, щото гледам и журналиста там се е объркал и може съвсем да прощъклееш. Въпросните към 7% у нас са от модерни ВЕИ - основно слънце и вятър, а България си е изпълнила плана от 20% към 2020г, защото това включва и старите ни ВЕЦ-ове, а и годината е била пълноводна. Тази цел е изключително ниска, защото когато е поставена преди 2010г модерните ВЕИ бяха много скъпи, а България беше най-бедна, както и сега. И за да видиш колко са ВЕИ с ВЕЦ, няма да гледаш тук, както е направил журналиста за когото ВЕИ и ВЕИ е едно и също, щото и той е грамотен колкото тебе по въпроса
                                https://ec.europa.eu/eurostat/statis...rgy_statistics
                                а ще гледаш тук
                                https://ec.europa.eu/eurostat/databr.../table?lang=en

                                Виждаш ВЕИ (с ВЕЦ) е 37.5% за ЕС средно, а за 2021 сигурно е над 40%, тъй като забележи, че с поевтиняване на модерните ВЕИ, последните години делът им нараства с по 2-3%. Жалко, че Евростат са много туткави и навсякъде, не само за енергетика се бавят с по 1, че и две и повече години.

                                Много държави са равнинни и почти нямат ВЕЦ - Германия, Полша, Обединеното Кралство ... други пък са си изпълнили целите само с планините които имат - Норвегия и Албания имат по 100% ВЕИ, ама от ВЕЦ. Ние като не сме Норвегия и вече модерните ВЕИ са евтини, трябва да ги внедряваме масово и бързо, ама понеже сме туземци, русофили, конспиратори, кухи философи и вякакви подобни от 2012г почти не сме инсталирали почти нищо от слънце и вятър.

                                Коментар

                                Working...
                                X