IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Може и Факи да извика заедно да събират енергия на некой паркинг
    Из негърските квартали на Алабама....
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Ама ти досега за собствени нужди ли говориш, че не ти трябва АЕЦ. Аз допусках, че говориш за всички. Щом си е за теб слагай шушлека и събирай енергия от ноща. Напълно те подкрепям.
      Може и Факи да извика заедно да събират енергия на некой паркинг

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Това е съвсем друга тема, кой в какво вярва в бъдещето. Сега обсъждаме два реактора, които са тук и по тях и бурмичка не може да измениш дето се вика. Иначе аз се надявам на по-бързо развитие и на другите тип ВЕИ-та - геотермални, реки, морски и т.н. За какво ми са тия АЕЦ. След време примерно вадя един намотан чаршаф с PV слой и контакт за 5 лева, просвам го къде видя и си имам ток. Нещо такова. Дори и нощем може, нощта е пълна с енергия, стига да може да я усвояваме. Носиш го на пикник, даже и до Марс да тръгнеш може да си го сложиш в раницата. Замърсяване - НУЛА. Няма шум, не пречиш на никого ...
        Ха ха ха а пран ли е чаршафа?Да няма жълто или кафяво по него.Тръгна и за Марс ха ха ха.Медицината какво казва по въпроса...Имаше досега всякакви в тоя форум ама чак такъв комик не...

Коментар

Това е съвсем друга тема, кой в какво вярва в бъдещето. Сега обсъждаме два реактора, които са тук и по тях и бурмичка не може да измениш дето се вика. Иначе аз се надявам на по-бързо развитие и на другите тип ВЕИ-та - геотермални, реки, морски и т.н. За какво ми са тия АЕЦ. След време примерно вадя един намотан чаршаф с PV слой и контакт за 5 лева, просвам го къде видя и си имам ток. Нещо такова. Дори и нощем може, нощта е пълна с енергия, стига да може да я усвояваме. Носиш го на пикник, даже и до Марс да тръгнеш може да си го сложиш в раницата. Замърсяване - НУЛА. Няма шум, не пречиш на никого ...
          Ама ти досега за собствени нужди ли говориш, че не ти трябва АЕЦ. Аз допусках, че говориш за всички. Щом си е за теб слагай шушлека и събирай енергия от ноща. Напълно те подкрепям.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            fon - точно в атомните централи е бъдещето, но не в тези които работят с обогатен уран и топлоносителя е вода.
            Last edited by fon; 10.06.2019, 23:01.

Коментар

• fon - тя цената се пресмята така, имаш централа в която са вложени 20 милиарда лева и ако тя ти произведе ток 2 киловатчаса защото той освен да се произведе трябва и да се консумира и плати от този който го е използвал..излиза че киловатчас струва 10 милиарда лева. Силно хиперболизирам разбира се, но никой не е в състояние да пресметне цената на тока който централата ще произведе.
              D.Y.F-091066

Коментар

• fon - точно в атомните централи е бъдещето, но не в тези които работят с обогатен уран и топлоносителя е вода.По принцип руснаците имат нужда от ангажимент за тази своя индустрия и това го разбирам, защото колкото повече средства влизат в нея толкова по малки ще са течовете на специалисти. Обаче просто няма как да стане една държавичка на която населението и измря да им бъде от полза.

D.Y.F-091066

Коментар

Ох, още един по изучаване на психологията на форумците с култура на плевенски селянин. Ще кажеш ли нещо по същество на темата. Скъп ли е ядрения ток? Как германците постигат 47.3% ВЕИ пък дедо Пещо не може. Дойде тук и започна да ругае. От трансформатори разбирал ли съм. Ами като разбираш от трансформатори къде се наръга тук да обсъждаш икономиката на Белене, бе ей?
                  Ти и от икономика толко разбираш.

Коментар

power grid - искаш да кажеш че ще обереш пиковите стойности в консумацията с ток от аец ? Това няма как да стане, по скоро реакторите ще работят на мижава мощност а пиковете ще ги обереш с изключване на консуматори - сиреч дискотека. И нищо ново под слънцето.
                    Ти помисли първо за финансите и после за дискотеката. Нали ми смятат все, че Белене щяло да работи на максимална мощност. Първият и най-голям проблем за Белене е скъпият му ток. Нататък всичко е безсмислено да се дискутира за него.

Ето какво казва шефа на RWE още 2012-та когато се оттеглят и от Белене и от Румъния;
                    "Terium: It doesn't make sense to build new nuclear power plants."
                    https://www.spiegel.de/international...-a-841260.html
                    Всички от борда на RWE били на това мнение още тогава, преди 7 години. През 2019г в България е пълно с "електроинженери", които си нямат и понятие, че ядреният ток е безумно скъп, но това не им пречи да се изказват по въпроса защото разбирали от трансформатори, бушони, честоти и т.н. Техникумаджията пък направо заяви, че знаел как ритал някакъв вал по въпроса.
                    Last edited by fon; 10.06.2019, 22:26.

Коментар

fon - защо се занимаваш с хора които разбират повече от канадците от ток ? Там потреблението понякога скача за 10-15 минути 2-3 пъти а не с проценти, защото температурата се променя рязко за толкова време от плюс 15 на минус 20. И канадците все пак имали ток постоянно, но пък от трансформатори не разбират.
                      Може би сбърках, че му отговорих на тоя. Сега трябва да изслушваме и някакъв трансформатаджия какво знае. Пък не дай си боже и той да може да напише много страници за знанията си. Попрегледах изказванията му тъй като хич не ми допадна, как се представя с това "ей". Опитай се да доловиш членоразделна реч тук
                      https://www.investor.bg/users/index/4463/2/3/

Още не сме попаднали на човек дето твърди колко е необходим Белене защото знае да сменя бушони.

Коментар

• fon - защо се занимаваш с хора които разбират повече от канадците от ток ? Там потреблението понякога скача за 10-15 минути 2-3 пъти а не с проценти, защото температурата се променя рязко за толкова време от плюс 15 на минус 20. И канадците все пак имали ток постоянно, но пък от трансформатори не разбират.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Tutankhamon
                          Той е си мисли, че е като да имаш едни килограми: без значение, дали на глава и седалище, тежат на краката. То вярно,, че мозъкът не се вижда но, отсъствието му, натрапчиво личи.
                          Ох, още един по изучаване на психологията на форумците с култура на плевенски селянин. Ще кажеш ли нещо по същество на темата. Скъп ли е ядрения ток? Как германците постигат 47.3% ВЕИ пък дедо Пещо не може. Дойде тук и започна да ругае. От трансформатори разбирал ли съм. Ами като разбираш от трансформатори къде се наръга тук да обсъждаш икономиката на Белене, бе ей?

Коментар

• power grid - искаш да кажеш че ще обереш пиковите стойности в консумацията с ток от аец ? Това няма как да стане, по скоро реакторите ще работят на мижава мощност а пиковете ще ги обереш с изключване на консуматори - сиреч дискотека. И нищо ново под слънцето.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Tutankhamon Разгледай мнение

Абе, ей, освен произведена енергия, трябва да я доставяш непрекъснато със стандартни показатели. ТЯХ на борсата не можеш да купиш. За да удържаш системата от разпад, щеш-не щеш, взаимодействаш физически с другите ЕЕС, с които си в паралел.
                              Прост тест: Знаеш ли изискванията за паралелна работа не на разниродни генератори, а само на трансформатори?
                              Не, не ги знам. Обаче какво твърдиш с това? Да не почнеш и ти да ни занимаваш като дедо Пешо с честоти защото разбирал само от честоти? А не може след толкова писане да вдене още колко е скъп ядрения ток. И не ми говори на "ей", надявам се да не си и ти от някое плевенско село и да ни губиш времето тук. Темата на първо място е "скъп ли е ядрения ток".

Коментар

• Първоначално изпратено от Tutankhamon Разгледай мнение

Абе, ей, освен произведена енергия, трябва да я доставяш непрекъснато със стандартни показатели. ТЯХ на борсата не можеш да купиш. За да удържаш системата от разпад, щеш-не щеш, взаимодействаш физически с другите ЕЕС, с които си в паралел.
                                Прост тест: Знаеш ли изискванията за паралелна работа не на разниродни генератори, а само на трансформатори?
                                Не знае.Той от енергетика не разбира.Тук е за да громи Русия и Путин.ЕЕС може да си работи устоичиво и самостоятелно но с разумен дял на ВЕИ..Неговите любимци у канада кат си превключват трансформаторите една седмица из медиите съобщават че на еди коя си дата няма да има ток щот превключват...Тама са такива енергетици като Фончо гугъл енергетици купили траф с друга група на свързване и не мое се запаралелят..

Коментар

Working...
                                X