Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Продължавам да обяснявам на Петър, макар че, не съм сигурен вече, какво ще разбере:
Инженерството НЕ Е в дипломата, а в главата. И инженерът НЕ Е една ходеща торба с формули и насипни сведения, а начин на мислене.
Правилно рече преди време Матеев, че лузърите се фиксират върху проблемите, докато успешноте хора, от проблемите, правят пари. При теб, наблюдавам едно явление, което, са формулирали с пословицата „от дърветата не вижда гората”: Взрял си се в нещо, което някъде някой някога е казал, фиксирал си се в него но, вместо с всяка възможност да си разшириш мирогледа, правиш обратното. И...закономерно, одва „нЕма такова животно!”. Междувременно, нещата се менят, познанията се трупат и, вчерашният проблем, днес може да е златна мина, дори.
Някога, нямало колело. Появило се. Нямало каруца. Появила се. Нямало влак („- От скоростта, човек ще се разпадне!”) - появил се. Не можело да се лети. Изобретили балон. Летял, т.к. теглото му, било по-малко от това на въздуха. Да, ама по-тежки предмети не могат да летят. (Щото са по-тежки, всички знаят това!). Взели, че полетели. И т.н. Защо? Защото, наистина умните хора, виждат отвъд очевидното.
За кондензаторите вече ти обясних но, ще се повторя: Устройството и материалът им, НЕ СА от възлово значение за един индикативен проект. Деатайл, с който, да се съобразиш, при нужда. Работят някак а, след тях, изтича една затоплена вода от страна охлаждане и една охладена -от страна кондензация. Вземаме (от) охлаждащата вода, прекарваме я през онези джаджи (приличат на нещо като по-обемист нипел) ѝ, след тях и въздействието на пораждащия се мощен ултразвук, молекулната структура на калциевия карбонат вече е променена от което, при нагряване, той пак си се отлага но, вече в микрогранули, които, не се вързват с повърхността на тръбите като иглите на.котления камък и ТОВА, пречи на неговото отлагане. Носят си се гранули,,с размер под микрон във водата, и толкова.Това изобретение, аз видях на Пловдивския технически панаир през 2008-ма. Защо при водата за реактора не се използва подобно решение? Нямам точна информация но предполагам, защото, и ефектът и конструкцията се появяват доста, след като АЕЦ е изградена вече и още, може би, действието на ефекта е ограничено до по-ниските температури, нейде до около 100 С. Да, обаче, за нашите цели, това е напълно достатъчно, 60-70 С.
За другите принципи, неслучайно, те питах в един пост от 18 точки. ВСЯКО НЕЩО ИМА ЗНАЧЕНИЕ, ПО-МАЛКИ МИ ПЕТРЕ. Ако би бил истински инженер а.не.някаъв юнак с диплома (ина Разлика, сериозна!) разглеждайки даден проблем, здадача, устройство и дори смо задание за разработка, естествено е, да обмислиш ВСИЧКО, отнасящо се до него, до неговата работа, производство, обслужване, до подготовката на хората, които ще работя с него и даже, до екологичните, философски и дори морални аспекти, ако щеш. Животът го е доказал: ВСИЧКО е взаимосвързано.
А, когато сочиш и споменаваш нещо или някого, е нормално да очакваш, в отговора към теб, да има.препратки към твоите думи (визирам президента, когото, ТИ пръв спомена, без да те закачам за него).
Коментар
-
?Виж са днеска Президента наградил един младеж дето направил откритие което разрешило един спор между Нилс Бор Айнщайн и Шрьодингер....така прочетох.Насочи усилията си в друга посока енергетиката не е за тебе.
Отделно, с четенето, никак те няма. Е, не може всичко вместо теб да чета, да ти обяснявам. Фактът е че, изобщо, не ороектираш протеното и видяното върху живота, кое с какво се използва, защо, какви последици има, лоши или добри... Отчайващо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Казах ти да прочетеш учебника.Иди в библиотеката вземи го и чети и ще разбереш че колко е по топла водата толко повече накип ще има по тръбите.Ама не може без изобщо да знаеш за кво става дума изобретения да предлагаш че да ни караш и да ги четем...Моята нежна душа не може да издържи на подобно четиво.
Останал си някъде в миналото.
Коментар
-
Ти хал хабер си нямаш какво представлява кондензатора.А и къде видя да хваля Президента?Чети и внимавай като четеш а не си съчинявай неща.Мен лично кръговата икономика не ме интересува.Ако ме заинтересова ще потърся някой икономист да ми разясни квой е туй чудо.Ти са последно от силова електроника ли разбираш или от кръгова икономика щото аз дори не знам какво е това признавам си че за пръв път чувам подобно нещо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеТи не се отплесвай ами кажи тук къде точно ще става този топлообмен.
Не разбираш ли въпроса? Ако не разбираш въпроса кажи, ще направим уточнения?
Коментар
-
Ти хал хабер си нямаш какво представлява кондензатора.А и къде видя да хваля Президента?Чети и внимавай като четеш а не си съчинявай неща.Мен лично кръговата икономика не ме интересува.Ако ме заинтересова ще потърся някой икономист да ми разясни квой е туй чудо.Ти са последно от силова електроника ли разбираш или от кръгова икономика щото аз дори не знам какво е това признавам си че за пръв път чувам подобно нещо
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Добре де, можеш ли да четеш и да смяташ? Виж текста, прегледай файла, провери сметките. Ръжда, разбира се, може да има. Желязо е. Ала, на сухо (защото, гореща повърхност, не се оросява) процесите са много по-бавни. И съм привел сметки за,загряването на водата, от всички източници на топлина.
Неволно, на база всичкото това, дето го изписа, стигам до извода, че нищо не си прочел, нито си внимавал, да не бъда рязък. ЧЕТИ БЕ, ЧОВЕК! Не може да критикуваш, без да познаваш достатъчно задълбочено тезата, срещу която заставаш. Несериозно, тенденциозно, некомпетентно и детинско е всичко това.
А уж мен будалкаше. Вземи се в ръце, много се злепостави сам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Устройството на кондензатора НЕ Е проблем. Не прехвърляй нещата от болната глава на здравата. За лесното закарване на газ до София съм съгласен. То дори е факт. Аз ви обяснявам за сериозна стъпка към кръговата икономика. Прави са англичаните с приказката „Не съм толкова богат евтини работи да купувам”.
... А президентът, освен, че не допускам, да бъде свален от навлеци, за друго, не ми го хвали. Много и сериозни грехове има пред страната и гражданите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеПрочее, Петре, къде видя да,съм твърдял, че целият толинен товар на,София трябва да,се прехвърли в/у АЕЦ-а? Вярно, че не внимаваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеПрочее, Петре, къде видя да,съм твърдял, че целият толинен товар на,София трябва да,се прехвърли в/у АЕЦ-а? Вярно, че не внимаваш.
Не разбираш ли въпроса? Ако не разбираш въпроса кажи, ще направим уточнения?
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеПирамидов а сега се поинтересувай какво е устройството на един кондензатор и от какъв материал са тъбичките както им викаш?И сметни диаметри дебелина разстояние?Да видим колко струва?А всъщност знаеш ли какъв е топлинният товар на София????А дали не е по лесно да закараме газ до София вместо да се занимаваме с простотии???Виж са днеска Президента наградил един младеж дето направил откритие което разрешило един спор между Нилс Бор Айнщайн и Шрьодингер....така прочетох.Насочи усилията си в друга посока енергетиката не е за тебе.
... А президентът, освен, че не допускам, да бъде свален от навлеци, за друго, не ми го хвали. Много и сериозни грехове има пред страната и гражданите.Last edited by Pyramid; 05.10.2020, 20:51.
Коментар
-
Колко пъти да ти напиша че АЕЦ няма охладителни кули
Коментар
Коментар