IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
    Матеев, слънце в държавата си имаме денонощно.... : )
    Наш ББ с ореола си дава светлина и ден и нощ.... : )
    Да бе, що не мусе радват 3/4 от всички българи?
    Сигурно, щото били„лузъри”. По мои сведения, обаче, на протеста, има и прилично заможни, и военнослужещи и т.н., ако не всеки ден, то през ден...

Коментар

• Матеев, слънце в държавата си имаме денонощно.... : )
      Наш ББ с ореола си дава светлина и ден и нощ.... : )

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

6 пъти по малко от един АЕЦ/ТЕЦ и имаш ток половин година и половината ден.
        Трябва нещо комплексно примерно с водна централа - да връща вода в язовира с излишния ток
        Те ако ФЕЦ-овете го нямаха този проблем с неравномерно разпределената енергия в денонощието и през годината, досега да са ни залели по всеки един покрив, и щяха да са непобедими като цена на тока. Засега обаче трябва да почакаме първо да стане акумулаторната революция, а тя автоматочно ще доведе със себе си и ФЕЦ революцията.

Има обаче дори и в момента директни приложения на ток от ФЕЦ, но са много малко. Например копане на криптовалути или пък електролиза с цел производство на някакъв газ (напр. водород). При тези приложения неравномерното подаване на електроенергия не е проблем, стига разбира се тя да е евтина. А при тези приложения тя е много евтина, защото няма нужда от акумулатори и инвертори. От панелите директно във ваните с електролиза.

А какво ще кажете за поливни системи. Има слънце, значи има нужда от поливане и помпите поливат. Няма слънце, значи времето е лошо, вали дъжд, и няма нужда от поливане. Има и други корелации - има слънце, има нужда от работа на климатиците в сградата или в държавата. Няма слънце, няма електроенергия за климатици, но и не е нужна.

Тоест PV енергията дори и в днешно време може да е много полезна и да се появява точно тогава, когато има нужда от нея.
        Last edited by Mateev; 07.10.2020, 22:37.

Коментар

6 пъти по малко от един АЕЦ/ТЕЦ и имаш ток половин година и половината ден...
          Така,вземаме твоята силно занижена оценка - демек над 2,5Твтч (ако сравним с Козлодуй) = над 150млн.$/год.
          за 5год. > 750млн.$

Предвид почти нулевите разходи, като удариш чертата,
          турците още няма да имат добит и 1втч, а китайците ще имат ресурс.... (с който могат за започнат строеж на атом )

Коментар

• Виж, евтин ток от ФЕЦ може, НП: Матейко прави фецове...

Коментар

Трябва нещо комплексно примерно с водна централа - да връща вода в язовира с излишния ток
              Да, обаче...за да връща, е нужна каскада от поне два язовира. Работата е там че, ако е само един язовирът, реката след него, изтича на мига и няма от какъв обем да връща нагнагоре. В подобни случаи, е наптлно възможно, да се наблюдава пълно пресъхване (може за часове от денонощието но, наистина пълно...АКО ИЗОБЩО, има изтичащ, при нормална работа на турбините, на пълна мощност, поток.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                Алу детската градина,
                някой ще задмине ли нивото си, че да сметне
                2,2Гвт за 5год. при 60$/мвтч какво ще им е волумето на продажбите
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Сметни ги сам, ако знаеш, че средногодишното електропроизводство на една PV централа на 45-тия паралел е около 1350 kWh/kWp.
                  Не беше към вас,
                  но съвсем лесно им го направи на атомниците

Коментар

Чисто лузърски разсъждения и оправдания, които болния ти мозък ги прави, иначе ще полудее като осъзнае истината, че се е провалил в този живот поради невежество, некадърност и грешен начин на мислене и действия. Към това добавяме и набеждаване в престъпления, което е подсъдимо според Наказателния кодекс. Ако си голям мераклия, мога да си изкарам едни лесни 10-20 хиляди лева от едно евентуално съдебно дело само по този постинг.
                    Ох. Притесних са.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                      Алу детската градина,
                      Сметни ги сам, ако знаеш, че средногодишното електропроизводство на една PV централа на 45-тия паралел е около 1350 kWh/kWp.

Коментар

• Алу детската градина,

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Изяестно е, че Матеев е измамник: Никъде не съм принизявал никого но, ако той храни комплекси, е за паихиатър. И за „доказаните му факти”, имаме дрънканици. Празни, като гербава ПКП. „Постигнати резултати в живота”. ХА! Имаме един рушветчия и корумпе, който, не се е състезавал на равни условия с ответната страна, присво ва си труда на хиляда (примерно) души, и тръгнал да се фука. Умряла му циганката...
                          Чисто лузърски разсъждения и оправдания, които болния ти мозък ги прави, иначе ще полудее като осъзнае истината, че се е провалил в този живот поради невежество, некадърност и грешен начин на мислене и действия. Към това добавяме и набеждаване в престъпления, което е подсъдимо според Наказателния кодекс. Ако си голям мераклия, мога да си изкарам едни лесни 10-20 хиляди лева от едно евентуално съдебно дело само по този постинг.

Коментар

Никакъв факт не можеш да констатираш, защото както аз не знам какво точно си сътворил в гаража, така и ти не знаеш какво точно съм сътворил аз в супер-лабораторията.

Направил си нещо "велико", ами а аз съм направил нещо велико.
                            Мислиш се за много умен, амо и аз се мисля за много умен.
                            Не искаш да кажеш какво точно си направил, ами и аз не искам да кажа какво точно съм направил.

Тогава не разбирам откъде реши, че ти си великия, а другите са невежи и некомпетентни, или това е просто болестно състояние. Какви доказателства имаш за твоите думи? Да не намеквам, че си доказан лузър, и си светлинни години след мене по постигнати резултати в живота. Това е доказателство, това е неоспорим факт, който не можеш току така да го принизиш със словесни диарии.
                            Изяестно е, че Матеев е измамник: Никъде не съм принизявал никого но, ако той храни комплекси, е за паихиатър. И за „доказаните му факти”, имаме дрънканици. Празни, като гербава ПКП. „Постигнати резултати в живота”. ХА! Имаме един рушветчия и корумпе, който, не се е състезавал на равни условия с ответната страна, присво ва си труда на хиляда (примерно) души, и тръгнал да се фука. Умряла му циганката...

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Какво ли може да сътвори един пуцаджия и измамник освен афиши на ГЕРП
                              Мдам. Вярно: Афиши.

Матеев? А, Матеев? Пулноцветни ли са афишите, или черно-бели? Офсет или дълбок печат?

Коментар

Никакъв факт не можеш да констатираш, защото както аз не знам какво точно си сътворил в гаража, така и ти не знаеш какво точно съм сътворил аз в супер-лабораторията.

Направил си нещо "велико", ами а аз съм направил нещо велико.
                                Мислиш се за много умен, амо и аз се мисля за много умен.
                                Не искаш да кажеш какво точно си направил, ами и аз не искам да кажа какво точно съм направил.

Тогава не разбирам откъде реши, че ти си великия, а другите са невежи и некомпетентни, или това е просто болестно състояние. Какви доказателства имаш за твоите думи? Да не намеквам, че си доказан лузър, и си светлинни години след мене по постигнати резултати в живота. Това е доказателство, това е неоспорим факт, който не можеш току така да го принизиш със словесни диарии.
                                Какво ли може да сътвори един пуцаджия и измамник освен афиши на ГЕРП

Коментар

Working...
                                X