IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За т.н.възобновяеми източници на енергия, колко са полезни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
    Шоковото повишаване на тока - неизбежно. Чака ли ни 20% увеличение?
    Не можело да се прави социална политика с цената му, смята (експерт)
    Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2019/04...ichenie.407009

    Енергодружествата поискаха поскъпване на тока от 1 юли
    И трите ЕРП-та внесоха искане за нови по-високи цени в КЕВР
    http://kanal3.bg/news/95210-Energodr...toka-ot-1-yuli

    айде къде ви ги вентилаторите и слънчаците, че нешо не виждам намаление, начи са полезни = 0 ако зарад тях е увеличението начи са вредни .....
    Фончо ей сега ще скочи, на амбразурата като същи матросов

    Коментар


    • Шоковото повишаване на тока - неизбежно. Чака ли ни 20% увеличение?
      Не можело да се прави социална политика с цената му, смята (експерт)
      Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2019/04...ichenie.407009

      Енергодружествата поискаха поскъпване на тока от 1 юли
      И трите ЕРП-та внесоха искане за нови по-високи цени в КЕВР
      http://kanal3.bg/news/95210-Energodr...toka-ot-1-yuli

      айде къде ви ги вентилаторите и слънчаците, че нешо не виждам намаление, начи са полезни = 0 ако зарад тях е увеличението начи са вредни .....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Kris_ повечето работодатели които наемат работници от ИЕ са склонни да се възползват максимално от обърквацията в осигуряването, то е трагедия направо но не се дава никаква гластност и всички си мълчат. Напротив назначават ги законно по два договора и ги осигуряват в двете държави, включително и работят срещу обещетения за безработица..съкръщава ги и системата им плаща. Данъците в ЕЗ са жестоки и ако не се скатават от данъци и не нарушават законите ще фалират, тези бизнеси са точно неплащане на данъци а не бране на ягоди или строителство или каране на камиони. На Запад по начало изглежда така че всички си плащат данъците перфектно а те едни високи данъци плащат да се чудиш пък как става това, а всъщност всичкия им бизнес е неплащане на тези данъци по някакъв начин и дори има законни такива способи да им се неначудиш. Мафия тотална обаче бизнесите и чисти и едни полиции за всичко. Но не знам как така има обърквация в осигуряването, защото тя си е по закон и тя.
        А работодателите наемат работници от ИЕ защото манго не може и да се оплаче понеже не знае езика и ги правят на Изаури. Напротив впечатленията ми са че има много млади хора там които имат желание за работа но работа за тях няма и се чудят кой път да хванат.
        Това за манго е вярно, но не знам каква е тази глупост, за която говориш за два договора и „обърквация в осигуряването“.
        „Закона Макрон“ за тираджиите е съвсем отделна тема.
        Даже да има вариант да го правят този шмекер, за който говориш е само за първата половин година, защото осигуровки и данъци се декларират в държавата където си бил над 183 дни.
        Работодателите си ги плащат данъците като попове и няма тън-мън за такива неща, просто знаят добре закона, и разбира се, което могат да го избягват като данък го избягват, но такива луксове да не плащат забрави, защото това, което трябва да платят като глоба е много по-голямо от огромния регулярен данък, вЕрвай ми. Особено последните години повечето държави от ЕИП внедриха допълнителни лостове за данъчен контрол. Това, че работодателите лавират в определени държави заради законодателството и данъчните облекчения, в крайна сметка кой не иска да спести пари легално като може да го направи? Това е навсякъде.
        В БГ също никой не си е позволявал да не ме осигурява на пълен размер, но няма и да работя за подобни работодатели. Значи става въпрос за настройка на самия човек и осъзнатост. Легална работа има предостатъчно навсякъде във всички страни от ЕС, стига на хората да им се работи, работа колкото щеш.

        Аз се причислявам към младите(все още съм под 30г.) и подобни впечатления нямам чааак пък толкова много млади да се бият да работят с всичкото изроди от Азия. Африка и Южна Америка дето сега наприиждат, освен тея дето са в запас от преди това, които да подсигуряват случайно Европа да не остане без сган, но за n-ти път ще напиша - трябва да си много тъп да отидеш да работиш в чужбина където и да е нелегално с работодател, който не те осигурява в страната, в която си. Даваш примери с някакви тотално отчаяни хора, които очевидно търсят себе си и като цяло заслужават да са на тоя хал, на който са, заради изборите, които са направили. Никой от познатите ми бивши колеги в България не би напуснал работата си, за да работи в чужбина, всеки си седи на затопленото място, кой както е свикнал и не искат и да чуват да се махат от БГ, и да поемат толкова голям риск да се изсипят особено пък в държава, в която не говорят езика. Сещам се само за няколко нереализирали се приятели, които искат да отидат някъде и да работят каквото намерят и има, но това си е техен проблем и булшинството хора с изключение на циганите ни отиват с нещо зад гърба си - ценз, език, образование, опит, и след като могат да работят легално си упражняват професията. Само нещастни хора, които работят нискоквалифициран труд в БГ изпитват подобни блянове, които описваш и могат да сглупят и да решат, че и нелегалната работа е работа. Бране на ягоди и подобни глупости - ако не си студент, значи това са много заблудени хора, но обикновено след първата-втората година на къра им идва акъла в главата, а ако ли не толкова по-зле за тях.
        Отивали били и работа за тях нямало - ами няма и да има, те какви умения имат и какво могат да предложат, че да имат работа? За тези и в БГ няма да има работа за тях, то и за хората родом от другите държави работа няма, особено сред младите. Няма безплатен обяд и всички сме гости на тази земя!
        Last edited by Kris_; 30.04.2019, 12:17.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
          Да ти задам ли отново въпроса, на който не отговаряш по същество? Защо не му отговаряш?
          Хайде да направя още една стъпка. Добре е да се знае и следното:
          Ядреният ток в момента е най-скъп по себестойност, но най-евтин на пазара! Говорим често за над 2 пъти по-евтин от конкурентните източници.

          Това нещо не се знае в повечето случаи от енергетиците ни и на най-високи позиции в България дето ги гледаш по телевизията. Защо? Защото пазар на ток у нас не е имало и те е нямало къде да го видят. Това се знае от всеки специалист на запад. Да не говорим, в какъв бурен смях може да избухне земледелец, като чуе че ток от различни източници може да има различна цена. При ДКЕВР не може, но на пазара може. Обяснението е много просто. Отива производител на пазара и казва "искам ток от понеделник до петък от 9 до 17". Тоя с АЕЦ му вика "имам, но трябва да купиш и тока ми в неделя и нощем, че няма какво да го правя". Другия с газа му казва "А бе и до 17:15 да ти трябва, само дай да го запишем. Давам каквото искаш".

          Та в САЩ се стигна до парадокса да се затварят масово и АЕЦ чиято начална инвестиция е напълно изплатена и приходите на пазара не могат да им покрият разходите само за уран и специалисти. Въпреки, че и там не толкова просто обяснението - в повечето случаи старите (ама наистина стари, не като Козлодуй на под 30 години) АЕЦ се затварят защото не могат да отговорят на новите изисквания за безопасност и нямат файда да правят скъп ремонт. Но и заради ниската цена на ядрения ток на пазара.

          Та забележи как само с две стъпки доказахме колко безумно е Белене, щото има още доста по въпроса. И погледни какви безумия се бълват по медиите ни. Краде се много в енергетиката ни. Ами народът пък съвсем като не може да се ориентира и в най-елементарното как да не се краде.


          Коментар


          • Имам молба към модераторите. Добре сте изтрили обидите в моя пост. Дори съм благодарен, че не сте изтрили целия ми пост. Но аз използвам обиди САМО ако някой друг е използвал срещу мене. Нямам никаква необходимост да ги използвам и бих се радвал на форум където няма нито една. Постарайте се, въпреки че трябва повечко време и сили като триете мойте обиди да триете и тоя дето е почнал с тях.
            Last edited by fon; 30.04.2019, 10:32.

            Коментар


            • Kris_ повечето работодатели които наемат работници от ИЕ са склонни да се възползват максимално от обърквацията в осигуряването, то е трагедия направо но не се дава никаква гластност и всички си мълчат. Напротив назначават ги законно по два договора и ги осигуряват в двете държави, включително и работят срещу обещетения за безработица..съкръщава ги и системата им плаща. Данъците в ЕЗ са жестоки и ако не се скатават от данъци и не нарушават законите ще фалират, тези бизнеси са точно неплащане на данъци а не бране на ягоди или строителство или каране на камиони. На Запад по начало изглежда така че всички си плащат данъците перфектно а те едни високи данъци плащат да се чудиш пък как става това, а всъщност всичкия им бизнес е неплащане на тези данъци по някакъв начин и дори има законни такива способи да им се неначудиш. Мафия тотална обаче бизнесите и чисти и едни полиции за всичко. Но не знам как така има обърквация в осигуряването, защото тя си е по закон и тя.
              А работодателите наемат работници от ИЕ защото манго не може и да се оплаче понеже не знае езика и ги правят на Изаури. Напротив впечатленията ми са че има много млади хора там които имат желание за работа но работа за тях няма и се чудят кой път да хванат.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първо - кои са тези работодатели в рамките на ЕС, които ще рискуват да им натресат огромната глоба само заради скатаване от данък като могат да си наемат на същата цена хора от достатъчно други народности и то напълно легално?
                Второ - тези, които работят негалално са някакви тотални малоумници. Защо ще работиш нелегално при положение, че отмениха тези ограничения за разрешителни за работа?
                Трето - „търпят“ ни защото някой трябва да свърши работата. В булшинството от тези прословути държави ги мързи да гледат и повечето(особено младите) от средностатистическите хора не работят нещо, което изисква голямо усилие. Отделно сме генетично по-качествени като цяло.
                Четвърто - това, че всичкото мангали, което има български и румънски лични документи има право да ходи навсякъде в ЕС и да ни представя, т.е. излага въобще някак си не е подходящ пример за съпоставка.
                Пето - не съм видял където съм пребивавал в медия до момента повод да се срамувам от това, което дават по новините, т.е. на подобна пропаганда аз лично не съм попадал. Имаше преди време публикации на изказвания на холандски политици доста негативно за България относно премахването на ограничения за работа, но мога да кажа, че холандци в тясно специализиран сектор са ми се оплаквали много от румънци, и говорят суперлативи за българи, но за разлика от нас румънците като едни цигани умеят да се продадат и имат силно лоби в ЕС, и си ги кътка. Същото важи и за „гърците“*, които даже използват традиционни продукти, които са наши, но умеят да си направят добра реклама и даже вече вкарали света в правата вяра претендират, че са техни.

                * Такова нещо за мен не съществува, също както македонец, но хората си вярват.
                Last edited by Kris_; 30.04.2019, 03:53.

                Коментар


                • Kris_ в медиите им постоянно това говорят и нон стоп върви негативната пропаганда че емигрантите от източна и по специално България и Румъния работят нелегално и ги щракат и вариантите са много. На мен ми е чудно как ни търпят направо, но ти пък имаш познати за образец.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Pyramid - 50 процента от произведената енергия, като твърдят че губят 30. Има национални мрежи които губят от 5 до 15 процента а тук е 30 до 50.
                    Счетоводно, загуба. Щото не са платени. Технически, не са. Щото са потребени.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Kris тези които стоят дълго време на едно място не са много, за напусналите говоря ...като знам как размитат за тях на запад и ги чакат и тези хора се водят че са в България и не са никак малко. Имаме и щракащи не малко по твоята схема, но не знам онези до кога ще ни траят да ги щракаме.
                      - реалността е убийственно ниска раждаемост сред бялото население, картинката е апакалиптична.
                      - концентрацияна на населението в няколко големи града
                      - централизация на комуникациите и то на такива които са от жизнена важност и които като прекъснеш можеш да убиваш хора със стотици на ден
                      Какво имаш предвид „тези които стоят дълго време на едно място“ ? В БГ или в страни от ЕС?
                      „Щракащите“ са лешперите, които работят някаква нискоквалифицирана работа в ЕС и точат обещетения за безработица(или както много сънародници обичат да казват „борсата“), но за да го правят те не се водят „напуснали“, т.е. те попадат в примера за сезонна работа или са работили известно време някъде си, но пак, за да получават тези пари са декларирали, че се връщат в кораба майка.
                      „Напусналите“ са си просто работещи някъде си в ЕС(или извън него) легално над 3 месеца, или преместили се при роднини/живеещи при приятели, или туристи.
                      Тези, които работят нелегално(не вярвам да са много) или правят нещо друго извън БГ, ако са в рамките на ЕС и се прибират през някакъв интервал и остават за определен период в БГ, стига да не превишават 183 дни за една календарна година в чужбина си се водят наистина в БГ, но пак казвам тези не са особено много, а и наистина да си транзитират постоянно данните си остават точни. Измислили са го хората, не заради друго, ами защото йезуитите всячески и навсякъде искат да смучат данъци от всичко живо.

                      P.S. - Сред познатите ми са доста хора, които дълго време „седят“ на едно място. И аз не съм изключение - или дълго време съм в БГ, или дълго време съм в ЕС.
                      Last edited by Kris_; 30.04.2019, 01:24.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                        Ще ти отговоря на всичко, бе. Имам време, не е както някой си мислят. Но дай по-стройно. Въпросът ти ми се струва много вял.
                        Остави първо ВЕИ-тата. Нямам собственост на никакви ВЕИ-та - някои пък веднага ме заподозряха за лобист по тази линия.
                        А е абди- и аз те попитах нещо, ама не отговаряш- кога ще се откачиш от енергото и ще минеш само на панели, е ако живееш на село- там са такива вдъхновени, може и на перкопанели. Само дай датата и мястото- целият форум ще дойде да гледа какво ще стане

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                          Тук виждам твърдения за които никой не споменава от две петилетки насам. ВЕИ-та не използват повече земя от АЕЦ и ТЕЦ, В Германия произвеждат вече почти половината си ток от ВЕИ и никой не е забелязъл нивите, пасищата и горите им да намаляват. Явно трябва да започнеш да гледаш друг канал по телевизията.
                          https://www.energy-charts.de/ren_sha...nnual&year=all
                          Ей аман от твоите глупости- голям си ...... да знаеш- защо не погледнеш северно море, че няма къде да мине кораба от перки, а ми си тръгнал да плещиш глупости. Интернет експерт

                          Чети експерте и не се излагай- аз когато съм работил на такива паркове, ти си ходил прав под масата

                          https://www.google.com/search?q=%D1%...hrome&ie=UTF-8
                          Last edited by RUBLA; 30.04.2019, 10:03. Причина: Спазвайте добрия тон!

                          Коментар


                          • Pyramid - 50 процента от произведената енергия, като твърдят че губят 30. Има национални мрежи които губят от 5 до 15 процента а тук е 30 до 50.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Pyramid много са високи и варират, но не падат под половината от произведената от централите енергия, перкопанелите са присъединени към мрежата по възможно най неграмотния начин, а инверторите на панелите вкарват хармоници на петдесетхерцовата честота които могат да въртят показанията на измервателните уреди по яко отколкото ураганен вятър ветрогенераторите. Защо ? Така са свързани и не поради незнание а умишлено според мен.
                              Очаквах числа. До момента, нито едно. На мое място, би ли погледнал сериозно на недоказани твърдения?

                              Коментар


                              • Pyramid много са високи и варират, но не падат под половината от произведената от централите енергия, перкопанелите са присъединени към мрежата по възможно най неграмотния начин, а инверторите на панелите вкарват хармоници на петдесетхерцовата честота които могат да въртят показанията на измервателните уреди по яко отколкото ураганен вятър ветрогенераторите. Защо ? Така са свързани и не поради незнание а умишлено според мен.

                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X