IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За т.н.възобновяеми източници на енергия, колко са полезни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    v_tin - последно БМВ което е бензиново, но е временно
    Всичко е временно- аз и ти също. Аз си купих тойота бензин от магазина миналата година, тази година отивам пак в магазина и викам - а бе май трябваше дизел да взема- а те ми обясняват че тойота започва да прави само хибриди , бензинови , и коли на вода. Така че според тойота електричките нямат бъдеще поне на този етап

    Коментар


    • v_tin - последно БМВ което е бензиново, но е временно
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        безимeн - ами спри да пишеш глупости, хората се интересуват от нови неща а не от реликви като твоите любими ДВГ.
        Brat4ed ти каква кола караш- с двг или електричка

        Коментар


        • безимeн - ами спри да пишеш глупости, хората се интересуват от нови неща а не от реликви като твоите любими ДВГ.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            fon то е ясно че произвежда само ток и тази страна е лесна и да кажем може да се пресметне, с разходите нещата никак не са ясни и става въпрос за дълъг период от време. Големите мощности които са много инертни и не се подават на бързи корекции във времето са проблем за мрежата, в България е имало периоди с режим на тока при положение че консумацията е по малка от мощностите на централите и то доста по малка. Въобще не стоят така нещата - построява се една централа голяма и ще имаме ог нея ток за цяла България
            ...Айде, и ти. Нито само ток произвежда АЕЦът нито мощностите са вредни. Ама на АЕЦ, ѝ плащат само за тока, което, го оскъпява тройно, докато мощностите, се транспортират на мига до включени потребители в рамките на мрежата. Прав е power network, само на черешата я караш. А е още рано. СПОКО бе, човек. И не го донавивай този бъгнатия, не знаеш, колко акъл му е останал (ако изобщо).

            Коментар


            • Не разбирам защо е тоя спор.Тече някакъв безсмислен неуморен труд.А Трейдърко като винаги е на черешата

              Коментар


              • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                То е ясно, че тук си най-умния и нямаш нужда от моите съвети. Но не може ли да спазваш същия принцип и при парите, та си тръгнал да правиш Белене с моите пари. Колко струва къщата ти на село? Продай я и инвестирай всичко в ядрена енергетика.
                Съвети приемам от колеги от такъе като тебе какви съвети да приемам?Нямаш образование нямаш стаж хабер нямаш за какво става дума ама раздаваш съвети.Ходиш от сайт на сайт с небивалици или с данни които не разбираш и решаваш че нещо е така...Продължавай все пак е безопастно не можеш да причиниш нищо лошо.И не разбирам какво искаш да докажеш че ние дето всеки ден сме на работа и носим отговорност нищо не разбираме сал ти интернетския всезнайко всичко ти е ясно...

                Коментар


                • fon то е ясно че произвежда само ток и тази страна е лесна и да кажем може да се пресметне, с разходите нещата никак не са ясни и става въпрос за дълъг период от време. Големите мощности които са много инертни и не се подават на бързи корекции във времето са проблем за мрежата, в България е имало периоди с режим на тока при положение че консумацията е по малка от мощностите на централите и то доста по малка. Въобще не стоят така нещата - построява се една централа голяма и ще имаме ог нея ток за цяла България

                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • v_tin - пишат но реактор не се разрушава защото той не е стара сграда а напротив започват с мерки като се руши сам да не се разнася прах и това във времето трябва да продължи много дълго и кой би могъл да каже колко струва. Това е работа а реактора ток вече не произвежда, а колко добре ще я свършат също никой не може да каже. Голям проблем са авариралите реактори с горивото в тях, може да грее и 50 години и никакъв материал няма да издържи да се капсулова в него, трябва периодично да го заливат и изпълват пукнатините.

                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      v_tin - не там са си реакторите, по принцип не се разрушават а версията е че да се пуснат отново струва колкото да се построят нови и това дали е така...
                      Писаха че първи е разрушен от тази фирма

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                        ...или сте удобни. Такива ги държат, доде слушкат Правилните хора. Явно, и слушлив ще дойдеш. Как ТОВА кореспондира с морала, един Господ знае.
                        Естествено, че сме удобни. Защото изкарваме реални пари. Не работя в соц предприятие за да ме държат защото се подмазвам. Пък и на запад като те видят, че се подмазваш те гонят - противно им е да те гледат толкова жалък и примитивен.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          fon - не ми се знамава да спря с тях , стойността на тока се калкулира трудно и дори за каквато и да е централа реално варира дори за един ден време. Цената на тока от АЕЦ въобще не може да се калкулира и има разходи които са големи и при нулево производство на ток.
                          Не е толкова трудно. АЕЦ произвежда само ток, а не 1000 изделия за ширпотреба. Началната инвестиция ако е към 80%, значи тока от АЕЦ с неизплатена инвестиция трябва да е 5 пъти по-скъп от хипотетичен АЕЦ който ти е подарен, но е пуснат по същото време.

                          За функция пък във времето мога да ти помогна с това, че завършен реактор в САШ с 1000МВ ако 2000-та е струвал към $2 милиарда, днес струва към $7-8 милиарда. Ако те учудва колко много над инфлацията е това - дължи се на многократно завишените изисквания за сигурност, на маса черни, цветни и редки метали, на в пъти завишено заплащане на специалисти, на почти нулевото им търсене и т.н.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                            Благодаря. Щом ги взимаме реално, значи е така. Вероятно изкарваме и доста повече от заплатите си за да ни държат дълго там.
                            ...или сте удобни. Такива ги държат, доде слушкат Правилните хора. Явно, и слушлив ще дойдеш. Как ТОВА кореспондира с морала, един Господ знае.

                            Коментар


                            • fon - не ми се знамава да спря с тях , стойността на тока се калкулира трудно и дори за каквато и да е централа реално варира дори за един ден време. Цената на тока от АЕЦ въобще не може да се калкулира и има разходи които са големи и при нулево производство на ток.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • v_tin - не там са си реакторите, по принцип не се разрушават а версията е че да се пуснат отново струва колкото да се построят нови и това дали е така...

                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X