Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли платинени монети на близка до цената на материала ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнениеМерси за отговорите. Платината я търся защото е евтина, така предполагам поне като инвестиция. Но сте прави че в България няма варианти да се работи с нея, твъде е малък пазара, няма заинтересовани купувачи дори, не само продавачи. Изпратих запитвания до няколко места, каква цена биха ми предложили на тройунция чиста платина в момента и ми връщат оферти 1058 - 1100лв. най-много. Това е много далечна цена от моята цел 95% от спот цената за да има смисъл инвестицията. Среброто за сравнение отново е обложено с ДДС официално го изкупуват доста под спот но понеже има търсене, пазара е ликвиден може да се продават монети и кюлчета на вторичен пазар за спот цена че и отгоре понякога. Иначе пътувам често, утре например ще минавам през Франкфурт но сякаш се отказах от начинанието, не си струва усилието да купувам, просто не живея в подходяща държава за целта...Last edited by X_Y; 23.02.2019, 21:19.
Коментар
-
Мерси за отговорите. Платината я търся защото е евтина, така предполагам поне като инвестиция. Но сте прави че в България няма варианти да се работи с нея, твъде е малък пазара, няма заинтересовани купувачи дори, не само продавачи. Изпратих запитвания до няколко места, каква цена биха ми предложили на тройунция чиста платина в момента и ми връщат оферти 1058 - 1100лв. най-много. Това е много далечна цена от моята цел 95% от спот цената за да има смисъл инвестицията. Среброто за сравнение отново е обложено с ДДС официално го изкупуват доста под спот но понеже има търсене, пазара е ликвиден може да се продават монети и кюлчета на вторичен пазар за спот цена че и отгоре понякога. Иначе пътувам често, утре например ще минавам през Франкфурт но сякаш се отказах от начинанието, не си струва усилието да купувам, просто не живея в подходяща държава за целта...Last edited by Shadow1; 23.02.2019, 19:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение
Има ли сайт фирмата която ги продава, цените искам да видя и къде на летището се намира също.
Poglednah сега и намерих този клип https://www.youtube.com/watch?v=fmQ-E7ijKZg-
ей това кръглото е шанда за злато, не съм гледал целия клип в самото начало на клипа е. Има и по килограм да си купиш, но както казах в града е по евтино. Всеки карат си има цена, има везна и го теглят пред теб , смятат и плащашLast edited by v_tin; 20.02.2019, 00:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
и за кво ти е тая платина че даже с ддс
отговарям на човека... поне не търси антидепресанти и/или цигари и/или алкохол.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
и за кво ти е тая платина че даже с ддсJohnson Matthey's February 2019 Pgm Market Report is out now; our free publication that reviews and forecasts supply and demand for the platinum group metals.Last edited by Longin; 19.02.2019, 16:41."the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
естония е твоята държава!
те имат традиции в търговията с метали и при тях нямаш ДДС
това им е най-евтиното 1 OZ предложение
https://www.europeanmint.com/2019-1o...ritannia-coin/
ще имаш разходи по плащането и доставката и може би ще дойде малко над 10% над спота...по-скоро към 15%
успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнениеИскам да си взема тройунция чиста платина но като напиша в гугъл "купуване на платина" и ми излизат само сайтове на ИП които ми пробутват ДЗР като най-добрия начин за инвестиране. Някой виждал ли е да се продава на ключета или монети някъде на близка до борсовата цена, 10% надценка ме устройва например.
те имат традиции в търговията с метали и при тях нямаш ДДС
това им е най-евтиното 1 OZ предложение
https://www.europeanmint.com/2019-1o...ritannia-coin/
ще имаш разходи по плащането и доставката и може би ще дойде малко над 10% над спота...по-скоро към 15%
успех
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
във Франкфурт има фирма с много метали и монети, но надценката за платината е +30% като гледам, допълнително върху кредитните карти има още няколко % при плащане
основно шипват - пище че и до бг може, но има и опция да минеш през офиса им да си ги вземеш
основно злато се купува , за сребро, платина и другите с ддс - само някой нумизмат може да се излъже
Buy gold, silver, platinum & palladium bullion online at coininvest.com. We keep our prices low and they're live so you can know that you're buying at the..."the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
В дубай на летището съм виждал да продават, ама е малллкооооо далеч
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнениеИскам да си взема тройунция чиста платина но като напиша в гугъл "купуване на платина" и ми излизат само сайтове на ИП които ми пробутват ДЗР като най-добрия начин за инвестиране. Някой виждал ли е да се продава на ключета или монети някъде на близка до борсовата цена, 10% надценка ме устройва например.
Коментар
-
Има ли платинени монети на близка до цената на материала ?
Искам да си взема тройунция чиста платина но като напиша в гугъл "купуване на платина" и ми излизат само сайтове на ИП които ми пробутват ДЗР като най-добрия начин за инвестиране. Някой виждал ли е да се продава на ключета или монети някъде на близка до борсовата цена, 10% надценка ме устройва например.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар