IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможности за инвестиция в Исторически парк АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Aleo Разгледай мнение
    Орлетата вдигат на вожда достойноството ... само за 100 бона в зелено:
    https://i.imgur.com/2S6MgYw.png
    За сто бона, може и да засучат от него.

    Коментар


    • Тази книга бе дълго чакана от всички. Благодаря господин Михайлов! Този паметник пред ИП няма да остане единствената ваша статуя. Голяма част от инвесторите вече имат пълна възвращаемост от акцийте и тук не става дума само за FV!
      Загатвам какви фундаментални идей има в книгата.

      Как да спрем да заравяме главата си като щраус, когато срещнем финансови проблеми?
      Те отказват да погледнат днешната ситуация в очите, а предпочитата да си заровят главата в пясъка и да не мислят за финансовите проблеми. Ето някой от причините, които ни карат да действаме така:
      Едно от причините е Страх : Мислим си, че ни е страх и че ще оплескаме нещата. Мислим да се скрием.
      Втората причина е Невежество: Мислим си, че не знаем какво да правим, затова по-добре да си останем невежи.
      Третата причина е Перчене: Мислим си, че знаем какво да правим.Никой не може да ни учи.
      Четвърта причина е Следване на тълпата: Мислим си, че под-бре е да правим, каквото правят всички останали, защото изглежда по -безопасно.
      Пета причина е Апатия: Мислим си, че е това е трърде много работа, която е ужасно скучна.
      Шестата причина е Беден съм: Мислим си, че никое от тези неща не се отнася до нас, тъй като нямамаме пари.
      Последната причина е Нямам време: Мислим си, че животът е много бърз, може би някой друг ден.
      Някои от тези причини може би се отнасят и за вас.
      Помнете, че живота е пълен с криещи се неудачници, които не искат да променят нещо в живота си, не искат да се научат как да се справят с финансовите проблеми и не искат да променят нищо!
      Не ставайте като тях!
      Направете първата стъпка и потърсете консултант на Тогедър.


      Краткосрочни и дългосрочни финанси
      Краткосрочни са тези, които са ни нужни днес да покриваме разходите си. Към тях спадат сметките ни за ток, храна, дрехи, вноските по кредити и лизинги, ежедневните харчове и всички финанси, за които трябва да мислим в рамките на следващите два - три месеца. Дългосрочни финанси са тези, които ще ни трябват за след време. Такива са разходите за осигуряване на пенсии, инвестициите, които правим с цел повишаване стандарта ни за живот, парите за обучение на децата, разходите ни за здраве в дългосрочен план и други от този тип.
      За да можем да сме сигурни, че правилно управляваме нашите финанси - първо трябва да заделим 10% от приходите си за пенсия. Когато купим една машина с цел да произведем нещо с нея тя има определен живот за работа. През този живот ние трябва да заделяме амортизационни, с които да купим нова машина, когато на тази и свърши живота. В случая ние сме машината, която произвежда за целия ни живот. Ние заделяме и инвестираме средства, с които да си осигурим доход, за периода, в който няма да работим.
      Вторите 10% трябва да заделим, за да се подържаме във форма и да можем да изкарваме пари. Ако вземем примера с машината, за да произвежда тя трябва да работи. В нашия случай трябва да сме здрави, за да можем да работим и да си осигурим финансите, с които да покриваме всичките си разходи. Затова заделяме 10% от дохода си за здраве - в случая става въпрос за здравни застраховки.
      Следващите 10% инвестираме с цел подобряваме стандарта ни на живот и увеличаването на целия ни приход. Инвестициите правим за различни периоди, за да можем по етапно да си вдигаме дохода.
      Един пример, ако инвестираме 1000 лева на година при 14% доходност за 20 години ще имаме 91 025лв., които ако оставим на по-ниска доходност от 8%, но която може да ни носи краткосрочни дивиденти ние ще си увеличим месечния доход с 606,83 стотинки. Ето как след 20 години ние ще си вдигнем дохода с 606,83 лева и ще можем да харчим повече пари без да има опастност да си сринем финансите и без да се налага да работим повече за тях.
      След като разпределим тези 30 % с останалите пари си покриваме месечните разходи. Най-голямата грешка е да чакаме да ни останат пари и едва тогава да заделяме тези 30%. Това никога няма да се получи. Помнете първо отделяте 30% и ги захранванете в правилните финансови продукти и с останалата част живеете. Ако парите, които остават не ви стигат, тогава търсете начин да изкарвате повече, а не харчете от парите за бъдещето си.


      Инвестиционни застраховки
      За тях е задължително да се сключат за период над 20 години. Тези застраховки имат висока доходност, но на няколко години имат определен спад. След спада следва ново покачване и в рамките на 1 година си връща доходноста. Затова в тези застраховки се вкарват само средства, които не са нужни на клиента. Той трябва да може да изчака в период на спад и да не тегли парите. Най-често губещи от инвестиционните фондове са хората, които искат да се издържат от доходноста на фонда. Какво се случва там. Примерно Иван си вкарва 100 000 лева. Тези пари може да са от кредит или всичките му спестявания. Първата година фонда има 30% доходност. Иван си тегли 30 000 лева и живее с тях. Втората година има 40 % доходност и Иван си тегли 40 000 лева и си мисли, че е намерил начин да се издържа до живот. На третата година обаче фонда има 30 % спад и средствата на Иван са намалели до 70 000 лева. Ако е взел кредит, той няма дивидент и не може да го изплаща. Ако средствата са негови той вижда как са намалели с 30 000 лева и си изтегля всички те пари. Казва си, че вече и във фондовете няма смисъл, защото той е изхарчил печалбата от предните години, а парите му са намалели с 30 000 лева. Това е най-чести сценарий при инвестиция във фондове. За да спечелил човек трябва да остави парите за по-дълъг период. Има няколко вида фондове, които се предлагат. Първите са с малки амплитуди на печалба и загуба. Това са гарантираните фондове като този на БНП Парибас - Parworld Emerging Step 80 и фондовете, които купуват дялове от други фондове като фондовете на Уника и Райфайзен. Те имат малки амплитуди на покачване и спадене, но и печалбата им е малка в дългосрочен период. При тях доходноста идва средно по 6-6,5% на година.
      Фондовете, които препоръчваме са тези в които има висока норма на печалба. Риска е еднакъв при по-ниско доходните и по-високо доходните фондове, разликата е в амплитудите на покачване и спадане. При фондовете, които ние препоръчваме има голяма печалба, но когато има период на спад, то той е голям. И ако човек иска да си изтегли парите точно в този момент, то той ще загуби доста. Затова ги препоръчваме само на хора, които са готови да инвестират дългосрочно. Когато се инвестира някъде трябва да се гледа дългосрочната преспектива на инвестицията. Като имаме впредвид покачването на населението на планетата и повишаване на покупателната способност в страни като Индия и Китай, които имат около 3 милиарда население. Това засечено с ограниченоста на ресурсите, от които се произвежда всичко можем да сме сигурни, че цената на полезните изкопаеми задължително ще расте. Следователно за следващите 20 – 30 години, ако инвестираме в акции на компании, които държат изкопаемите то ние можем да сме сигурни в нашата печалба. Поради тази причина препоръчваме единия фонд да е BGF World Mining Fund ”A2”. Това е фонд, който може да ни осигури доходност средно от 20% за следващите 20 години. Ако цената на изкопемите не расте, то тогава явно е станал някъкъв катаклизъм, но тогава и парите и недвижимостит няма да имат някаква стойност.
      Ще дам за сравнение какво се случи с България след 1989 година. Настана хаос и власта отиде в силови групировки. Ако се случи световен катаклизъм ефекта ще е десет пъти по силен и всяка инвестиция няма да има смисъл. Във всеки друг случай инвестиционната застраховка ще ни осигури желаното бъдеще.
      Другия фонд, в който препоръчваме да се инвестиера е JPMorgan Emerging Markets Equity Fund A. Той инвестира в развиващите се държави като Китай, Индия, Бразилия, Източна Европа и други. Ръста на световната икономика се държи на новите пазари. С развитието на образованоста и информираноста на хората в тези държави те започват да имат желание за по-добър живот. Развитите държави от своя страна се нуждаят от нови пазари. Те инвестират в новите пазари и така си осигуряват добри печалби. Ще дам пример в САЩ по време на най-добрите им години се продават близо 18 милиона автомобила. В Китай, къде населението е почти 2 милиарда, ако приемем, че само 10% от хората са с покупателна способност, това значи пазар от 200 милиона потребители, които, ако си купуват кола на 4 години, това значи пазар от 50 милиона автомобила на година само в Китай. Ръста в развиващите се пазари е голям за следващите 30 до 50 години. Там средната доходност е също около 20%.
      Средствата са защитени по най-добрия начин, защото фондовете купуват дялове от фирми или от мини за полезни изкопаеми. Така и при смяна на валутите тяхната стойност се запазва.
      Ако вкараме по 2000 евро на шестмесечие за следващита 25 години при 20 процента доходност, то накрая ще получим 1 000 000 евро. Това е силата на капитализираната лихва. Това е което препоръчваме на клиента.
      Сега е най-удачния момент за сключване на такава застраховка, защото фондовете белязаха спад след европейската дългова криза. През последния месец те се покачих с 5 %. В рамките на една година ще се повишат с над 50%.




      Златото - добро ли е като инвестиция?
      Когато правим инвестиции трябва да знаем едно правило - Добри дългосрочни инвестиции са само тези, които носят ползи за обществото. Под ползи на обществото се има предвид неща, от които човечествто има полза и нужда. Всички останали инвестиции спадат в графа спекулативни. Да видим към кои инвестици спада златото.
      Ето някой данни за златото:
      към момента златото е около 171 хиляди тона, като 59% са добити след 1950 година.
      50% от златото се използва в бижутерията, 40% като инвестиция и 10% в промишленоста. От тези данни виждаме, че благодарение на новите технологии добивът на злато се е увеличил. Освен това само 10% от него се изпозват в производство. Което означава, че то не носи никаква голяма полезност за хората. 90% от златото се използва за инвестиция или за бижутерия.
      Когато хората си разпределят финансите първо дават пари за полезните неща и когато имат излишък дават, за удоволствията. От тази статистика виждаме, че златото спада в графата на удоволствията. Поради тази причина реално неговата цена би трябвало да се покачва при големи излишъци в икономиката и да пада при нейното сриване. Реално златото не е жизненоважно за хората и при голям катаклизъм неговата цена ще се срине, а висока ще остане цената на нещата от които зависи оцеляването на хората. Ето поради тази причина златото е спекулативен инвестиционен инструмент и не може да ви донесе дългосрочна доходност и стабилност.
      Причината в последните години неговата цена да се качва е, че при саравнително малки кризи(казвам малки, защото последната криза е криза в доверието, а не реална криза като войни, огромни природни бедствия и други от този тип) масата хора, смятат, че като вложат пари в нещо, което материално и се е смятало за ценно от векове, то ще ги предпази от загуба на стойност на парите. В действителност не е така. Единствено стойността си запазват нещата, които носят действителна полза за хората, а златото почти не носи такава. Храните, изкопаемите, водата, дрехите, лекарствата са неща с действителна стойност. Нещата като злато, диаманти, предмети на изкуството губят стойност, когато хората не са задоволили нуждите си за оцеляване. И когато те осъзнаят това неговата стойност ще се срине и ще се превърне в поредния балон от който ще загубят парите си.
      Парите, които са дадени за златни бижута в действителност носят загуба. Защото, ако сте си купили един пръстен, то в неговата цена е калкулирана и изработката му. Aко решите да го продавате, ще ви го изкупят само за грам злато, а изработката няма да бъде сметната. Следователно бижутата не запазват цената си, още пък по малко да носят печалба. Бижута може да си купувате с излишните си пари, а не с тези предвидени за инвестиция.
      Злато може да си купите едва тогава, когато сте убедени, че сте подсигурили настоящето и бъдещето си.





      Коментар


      • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

        Кви са тея смешници бре , бахти евтините манипулации. Тея немат ли Пиар Отдел . Та си пишат пропагандата в час по трудово обучение. То манга....те дет карат бабите да си хвърлят пачките през балконите са десет нива над тех
        Точно този в ляво - Детелинов (макар, че по фамилия е Георгиев), ме оферира и как да съм бързал да направя инвестицията, за да не пропусна да не пропусна растежа на парка. Не знам дали са му казали или на своя глава говори, но това го виждам и във видеото и че представят идеята като crowdfunding - след като купуваш акции от физически лица да убеждаваш, че ще финансират растежа, това е чиста измама!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Aleo Разгледай мнение
          https://www.facebook.com/dkatsarski/...4521454559802/

          Страшни консултанти:
          Историческия парк е един уникален проект, койти ддава шанс на малкките инвестори да бъдат част от големия бизнес и да печелят на равно на част от печалбите на големия бизнес"
          Любимеца на всички Детелинов:
          "ние сме роби на системата и единствено от нас зависи да я променим" ... "такава възможност до сега не е имало защото инвестиции са минавали през богатите" и сега гвоздеят:
          "исторически парк променя това, защото дава възможност на обикновения човек и обикновените хора да влязат в голямата игра, да имат печалби от голям бизнес там където не може големия играч да ги измести, защото ние като много обединени хора ставаме голям играч"
          Кви са тея смешници бре , бахти евтините манипулации. Тея немат ли Пиар Отдел . Та си пишат пропагандата в час по трудово обучение. То манга....те дет карат бабите да си хвърлят пачките през балконите са десет нива над тех

          Коментар


          • https://www.facebook.com/dkatsarski/...4521454559802/

            Страшни консултанти:
            Историческия парк е един уникален проект, койти ддава шанс на малкките инвестори да бъдат част от големия бизнес и да печелят на равно на част от печалбите на големия бизнес"
            Любимеца на всички Детелинов:
            "ние сме роби на системата и единствено от нас зависи да я променим" ... "такава възможност до сега не е имало защото инвестиции са минавали през богатите" и сега гвоздеят:
            "исторически парк променя това, защото дава възможност на обикновения човек и обикновените хора да влязат в голямата игра, да имат печалби от голям бизнес там където не може големия играч да ги измести, защото ние като много обединени хора ставаме голям играч"

            Коментар


            • Орлетата вдигат на вожда достойноството ... само за 100 бона в зелено:
              https://i.imgur.com/2S6MgYw.png

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
                Нещеш ли, попадам и на TEDx Talk на баш орела, редом с него отстрани изкачат пак TEDx видеа на светила в България като 100 кила и Сантра.
                И не се спира с това „тяхните“, не е само той де, масово го чувам това използване къде ли не.
                Много е горд, че е българин и „пазител на българското“, а дори не се е научил да говори правилно български език.
                Абе, само той да беше, с мед да го намажеш.

                Коментар


                • Нещеш ли, попадам и на TEDx Talk на баш орела, редом с него отстрани изкачат пак TEDx видеа на светила в България като 100 кила и Сантра.
                  И не се спира с това „тяхните“, не е само той де, масово го чувам това използване къде ли не.
                  Много е горд, че е българин и „пазител на българското“, а дори не се е научил да говори правилно български език.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                    Това, което аз разбрах е: едни хора си издали 960,000 акции (акцийи) с номинал 1лв, раздали са си ги после почнали да ги продават на 200лв. ....
                    После плеснали с ръце и се прегърнали
                    (14ти февруари все пак )

                    Коментар


                    • Това, което аз разбрах е: едни хора си издали 960,000 акции (акцийи) с номинал 1лв, раздали са си ги после почнали да ги продават на 200лв. Купуваш от тях и ако успеят всичко да продадат са 192,000,000 лв напред. А може и повече, ако решат, че вече ги продават по 300 или 450лв. на брой. Добра печалба, добър замисъл, неизвестно къде отиват парите - в нечий джоб директно или в строителството на парка

                      Коментар


                      • Забавно е как в едно видео казва, че никой не го знаел каква кола карал, едва ли не някаква трошка, и малкото орле и то така било.
                        Но като се погледнат други видеа се споменава, че баш орела карал винаги някакви много скъпи коли, а на една от презентациите и друго видео малкото орле обяснява как се возил при баш орела в не знам си каква серия BMW, и то искало такова.
                        Противоречат си. Според зависи контекста си го извъртат както им е удобно.

                        Коментар


                        • Малка езикова забелешка: пак се разхайтихте с тези "акций".

                          Правилното е:
                          Един акций.
                          Няколко акцийя.
                          Много акцийи.

                          Ако пишете "акция" в женски род, единствено число, то имате предвид значението "действие".

                          Да си имаме уважението, ама ха!
                          Last edited by И.Зверов; 13.02.2019, 23:02.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                            Точно там е проблема, че ти го е обяснявал лично, но никъде не го пише черно на бяло и съответно няма за какво да се хванат институциите.
                            Разбирам от по-долу, че миналата годинан са имали възможност, но вече както и ти казваш никъде нищо не се пише.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от DRoss Разгледай мнение

                              От зад на пред - въпросът е наистина важен и точно по този начин се чупи и основната теза на Михайлов/консулнтантите.
                              Ако има масова продажба на вече съществуващите акционери и при липсата на шараните - става забавно.
                              Аз до сега съм споделил само линк от капитала и търговския регистър, нямам спомен да съм линквал видеое - бъркаш ме с друг.

                              Сериозно ли 200 лева е етвина акция? Когато Анатолий Савов увеличава капитала през 2016 с 950 000 акции то всяка акция е била на 1 лев - извинявай, но както и ти каза компания с отрицателен капитал и дупки в бизнесплана .... няма как 200 лева да са евтини!

                              Сега по същество - грешно тълкуваш закона, а той е ясен и точен.

                              Мен лично Детелинов ми обяснваше, как тези пари, които ако ги дам директно се вливат в касите на парка - как се случва това при покупка от ФЛ и как това не е точно измама?

                              Или пък разбрах за случай за един, който е теглил 50 бона потребителски кредит за да купи акции преди 2019, защото 1 -во след няколко седмици са щели гарантрано да се покачат и да има гарантирана по-голяма печалба от дивиденти и НАЙ-вече с парите, които даде ще бъдат изпозлвани, за да се изгради нещо, което ще помогне на българския дух, самосъзнание и туризъм. Пича ще плаща поне 4 години кредита си преди да вземе и 1 лев дивидент - е кажи ми как това да не е измама?

                              След като по поста ти съдя, че виждаш сериозни дупки и схеми, защо мислиш, че Михайлов е филантроп и най-вече след като е глобен от БНБ - защо мислиш да колаборираш с човек, който не спазва закона?
                              Вярно, че не си бил ти с линка. Моя грешка.
                              Никъде не твърдя, че 200 лева е евтина акция. Даже твърдя обратното.
                              Точно там е проблема, че ти го е обяснявал лично, но никъде не го пише черно на бяло и съответно няма за какво да се хванат институциите.
                              За този с 50-то бона, мога да кажа, че си е негова работа. Той така си е преценил и така е направил. Дали ние сме прави, че 200 кинта е скъпо или той, че 200 кинта е евтино, предстои да се разбере
                              И никъде не твърдя че Михаилов е филантроп, но не изключвам възможността да е филантроп и че АКО е филантроп, бих го потърсил за някакви мои си дела. Гледал съм няколко негови клипчета в тубата, които нямат нищо общо с ИП и ми харесва как разсъждава:
                              https://www.youtube.com/watch?v=uFdSOxLjBgA
                              Има и доста други негови клипчета на разнообразни теми.
                              Ето тези неща за мен са си филантропски. Там нищо не продава, поне не съм схванал какво продава, ако нещо продава.
                              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                                Нямах нито цел, нито желание да споря с теб Просто се опитах да филосовствам по темата и да наблегна на някои неща. Изводите накрадко:
                                1. Ако оценяваш дружество с ОТРИЦАТЕЛЕН собствен капитал на 250 000 000 лева, то това от гледна точка на закона не е измама защото имаш лиценз за това.
                                2. Ако правиш прогнози, че въпросното дружество ще има чиста печалба МИНИМУМ 25 000 000 годишно , то това от гледна точка на закона не е измама, защото ти правиш ПРОГНОЗА и имаш лиценз за това.
                                3. Ако правиш тези неща БЕЗ ЛИЦЕНЗ, то те автоматично се превръщат в измама и биват санкционирани.
                                Ако не се лъжа те точно за това ги санкционираха, защото нямали лиценз
                                Прекалено много време отделих на тази работа. Не ми се рови повече, но пак казвам, че където съм мяркал "инвестиционни възможности", не съм забелязвал да твърдят че ще спомогнеш за проекта, а ти казват че ти ще бъдеш ЧАСТ от проекта. Казват ти ето ти едни евтини акции. Сега са евтини, защото проекта не е готов и не работи и не носи дивидент. Когато почне да работи ще носи дивидент цената ще се повиши. Ако почнеш да смяташ и да питаш защо СК е отрицателен и защо има дупки в бизнесплана, то просто те обгръщат в мъгла и се обръщат към следващият потенциален клиент.
                                И друго ми прави впечатление. Във видеата, които изгледах и във видеото, което ти така любезно сподели, няколко пъти се вкарваха внушения, че трябва да се купува и че е много важно да НЕ се продава никога. Демек съветите на дедо Бъфет , че най-доброто време за продаване е никога. Интерсен въпрос към продавача би бил:
                                -Ми щом най-голямата тъпотия е да се продават тези златни акции, то ти ЗАЩО ги продаваш?
                                Това е адски важен въпрос. Я си представи, че вече купилите решат да продават акциите си. Нали се сещаш какво ще се случи с цената им
                                От зад на пред - въпросът е наистина важен и точно по този начин се чупи и основната теза на Михайлов/консулнтантите.
                                Ако има масова продажба на вече съществуващите акционери и при липсата на шараните - става забавно.
                                Аз до сега съм споделил само линк от капитала и търговския регистър, нямам спомен да съм линквал видеое - бъркаш ме с друг.

                                Сериозно ли 200 лева е етвина акция? Когато Анатолий Савов увеличава капитала през 2016 с 950 000 акции то всяка акция е била на 1 лев - извинявай, но както и ти каза компания с отрицателен капитал и дупки в бизнесплана .... няма как 200 лева да са евтини!

                                Сега по същество - грешно тълкуваш закона, а той е ясен и точен.

                                Мен лично Детелинов ми обяснваше, как тези пари, които ако ги дам директно се вливат в касите на парка - как се случва това при покупка от ФЛ и как това не е точно измама?

                                Или пък разбрах за случай за един, който е теглил 50 бона потребителски кредит за да купи акции преди 2019, защото 1 -во след няколко седмици са щели гарантрано да се покачат и да има гарантирана по-голяма печалба от дивиденти и НАЙ-вече с парите, които даде ще бъдат изпозлвани, за да се изгради нещо, което ще помогне на българския дух, самосъзнание и туризъм. Пича ще плаща поне 4 години кредита си преди да вземе и 1 лев дивидент - е кажи ми как това да не е измама?

                                След като по поста ти съдя, че виждаш сериозни дупки и схеми, защо мислиш, че Михайлов е филантроп и най-вече след като е глобен от БНБ - защо мислиш да колаборираш с човек, който не спазва закона?

                                Коментар

                                Working...
                                X