IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможности за инвестиция в Исторически парк АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение

Ивелине - аз съм бил там и тоалетните са само на две места (по две тоалетни) - в на Баба ти Вида хвърчилото (входната крепост) и в баничарницата (до езерото с патките) Тоест 4 тоалетни за 3000 човека на ден. Айде кажи къде още има тоалетни? Или планирате масивният човекопоток да ви наторява парка? Сега се сещам, че верно в целия парк няма една табелка - нещо да кажеш?
    Той има пречиствателна станция за 30 милиона,която я няма в отчета....
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Ивелине - аз съм бил там и тоалетните са само на две места (по две тоалетни) - в на Баба ти Вида хвърчилото (входната крепост) и в баничарницата (до езерото с патките) Тоест 4 тоалетни за 3000 човека на ден. Айде кажи къде още има тоалетни? Или планирате масивният човекопоток да ви наторява парка? Сега се сещам, че верно в целия парк няма една табелка - нещо да кажеш?
      Отново лъжа. Явно това е навсякъде във вашите писания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнение

Хубаво е да си научите урока преди да пишете глупости. Няма как да сте посещавали парка, като не знаете колко е входа. Също така не знаете и броя на тоалетните в парка и Пюи дьо Фу. Лоша работа е с тези наредени профили и всички подемат песента като ято колошки.
        Last edited by Jorkata; 06.04.2021, 20:16.

Коментар

• само минавам от тука да кажа едно здравей на аверите от форума ................
          а на пламена въпросната и тотка пеперудка и останалите от бандата и зомби сектата на историко- истеричната секта даже ще кажа едно голямо МАРАБА ве ............. Как е далаверата ?? Има ли нови шаранчета ?? Парички снасят ли ви ?? .............

Коментар

• Първоначално изпратено от Petsov Разгледай мнение
            Хайде и аз да се включа, че досега само четох (нов съм във форума, но прочетох всички страници по темата за ИП).
            Идеята за парка е хубава - реализацията не отговаря на представяното.
            Това не е исторически парк, а т.н. Theme Park - с една дума развлекателен.
            Посещавал съм парка и съм се замислял за инвестиция, но се отказах доста бързо след като го видях на живо.
            Направи ми впечатление, че като ходих до тоалетна...ма те много малко! Как ще поемат 600к посетители с няколко тоалетни...? Вие ходили ли сте в Дисниленд или Puy du Fou (явно оттам е дошла идеята)? Ама то кенефите са навсякъде...
            И някаква лафка с 10 маси...хора вие сериозно ли мислите, че ще поемете 600к човека?
            А - друго - кой ще ви плати 40лв вход? Входът в British Musem е безплатен (а е невероятен), Лувърът мисля, че е 18 евро (определено си струва парите), входът за Ватикана е 20 евро....
            Ако това нещо тръгне - само чужденец ще може да си го позволи - че даже и те ще се озъбят на цените, които сте планирали за всичко...
            В тоя парк няма нищо историческо - всичко е възстановка! Дори законово не можете да го направите 1:1, защото държавата ще ви съди. Тогава защо говорите сякаш това ще е най-големия исторически обект?
            Няма една табелка с информация кое какво е из парка...Ккато попитах защо, ми отговориха, че щяло да има гидове водещи групи по 10 човека и всеки, искащ информация, ще трябва да си заплати за гид...Това е леко казано смешно. Колко гида ще имате назначени за средно 3000 човека на ден - 300?
            Също говореха, че имало толкова много за разказване, че човек трябвало да прекара поне 2-3 дена, ако иска да разгледа всичко... А парка го обходих целия за 15 мин...
            Хубаво е да си научите урока преди да пишете глупости. Няма как да сте посещавали парка, като не знаете колко е входа. Също така не знаете и броя на тоалетните в парка и Пюи дьо Фу. Лоша работа е с тези наредени профили и всички подемат песента като ято колошки.

Коментар

• Тугедърците сега може би са в траур щото им ритнаха партията по кокалчетата и Ивелин няма да стане дупетат

Коментар

• Първоначално изпратено от investor4e Разгледай мнение
                Имаме тракийски, римски гробници,
                Нека Ивелин поръча копие на главата на Севт III. Това е антично произведение, направено сигурно докато е бил жив.

Ноо е як, по як от Ивелин даже.

Само че, ако я сложи някъде вътре, човек може де си помисли, че Севт е ядосан от бутафорията, направена от негово име

Коментар

• Просто потърсете за най-посещавани туристически обекти в България и ще разберете, че най-посещаван е Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ във Велико Търново, с 262 479 посетителя:
                  https://www.tsarevetsvesti.com/%D1%8...B2%D0%BE-2019/

Имайте предвид, че таксата за вход през 2019 е била 6 лева.

Ще се радвам Джендър Михайлов, да ми обясни как работи математиката и как ще се получат тези 25 милиона лева (или 29,239 милиона лева печалба преди облагане с корп. данък) в дивиденти, след като най-посещаваният туристически обект в България е генерирал има няма 1,5 милиона лева в приходи.
                  Last edited by needtoknowmore; 06.04.2021, 12:24.
                  Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Абсолутно съм съгласен с последните коментари. Но не трябва да гледаме толкова далече като Плитвичките езера или Puy du fue. Имаме и по-близки примери с които може да го сравним. И те са истински истрорически обекти. Имаме тракийски, римски гробници, замъци, страшни хубави стари градчета и тн. Те се посещават на доста по-добра цена и стотинци хиляди туристи посещават тези места, въпреки факта че инфраструктурата не винаги е най добрата. А някой малоумник строй нов тракийска гробница и не осъзнава че хората не са толкова тъпи. ИП може функционира като theme park, но то не привлича 600 000 туристи на годината. 1600 души на ден, ако паркът е отворен целогодишно? Няма шанс. И още едно нещо е сугурно, един турист няма да го посещава 2 пъти годината, даже ако паркът е много хубав.

И оттам почна измамата. Инвестирай в големия потенциал че 600 000 хиляди туристи ще посещават парка... И тези които не мислат, инвестират.

Коментар

• Ако просто бяха обявили ИП за тематичен парк (както по-долу го споменаха), а не да развиват тия патриотични алибализми, автентичности, уникалности и възраждания - храната по тях щеше да е мнооого по-малко, но пък така не се ловят шарани, така че...

Коментар

• Абе не случайно сектата получава епилептични пристъпи всеки път като се говори, че там няма нищо построено, което да струва 50-70-100млн.
                        И по-назад писах - изглежда добре на снимки и видеа, но реално не е нещо грандиозно или специално, което да носи 10-20млн. лева дивиденти на година или пък да привлече 600хил. туриста.
                        Ценообразуването и то е странно на фона на други туристически обекти. Например Плитвичките езера са с 15-20 лева вход, а може лесно да изкараш цял ден там. Да не говорим, че сигурно само паркингът и входната част е колкото целия ИП. Там ходят 1.2млн туристи годишно и който е ходил знае селцата в околието с каква инфраструктурата са и колко са обезпечени с ресторанти, къщи за гости, хотели. Тия 600хил. прогнозни туристи в ИП не можеш да ги нахраниш и напоиш с 1 хотелски ресторант и 1 барче в парка.
                        Last edited by RimogarDD; 06.04.2021, 10:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Petsov Разгледай мнение
                          Хайде и аз да се включа, че досега само четох (нов съм във форума, но прочетох всички страници по темата за ИП).
                          Посещавал съм парка и съм се замислял за инвестиция, но се отказах доста бързо след като го видях на живо.
                          Направи ми впечатление, че като ходих до тоалетна...ма те много малко! Как ще поемат 600к посетители с няколко тоалетни...? Вие ходили ли сте в Дисниленд или Puy du Fou (явно оттам е дошла идеята)? Ама то кенефите са навсякъде...
                          И някаква лафка с 10 маси...хора вие сериозно ли мислите, че ще поемете 600к човека?
                          А - друго - кой ще ви плати 40лв вход? Входът в British Musem е безплатен (а е невероятен), Лувърът мисля, че е 18 евро (определено си струва парите), входът за Ватикана е 20 евро....
                          Ако това нещо тръгне - само чужденец ще може да си го позволи - че даже и те ще се озъбят на цените, които сте планирали за всичко...
                          В тоя парк няма нищо историческо - всичко е възстановка! Дори законово не можете да го направите 1:1, защото държавата ще ви съди. Тогава защо говорите сякаш това ще е най-големия исторически обект?
                          Няма една табелка с информация кое какво е из парка...Ккато попитах защо, ми отговориха, че щяло да има гидове водещи групи по 10 човека и всеки, искащ информация, ще трябва да си заплати за гид...Това е леко казано смешно. Колко гида ще имате назначени за средно 3000 човека на ден - 300?
                          Също говореха, че имало толкова много за разказване, че човек трябвало да прекара поне 2-3 дена, ако иска да разгледа всичко... А парка го обходих целия за 15 мин...
                          Честно казано, единственият човек, който се сещам да е посещавал парка имаше същите впечатления. Каза, че реално си е едно поле с предимно грозновати постройки, което се обикаля за 30 минути на много бавен ход. Пичът попринцип кълве на всичко патриотично, та щом дори той беше толкова разочарован, представям си, че наистина е много зле.

Не съм сигурен откъде идва идеята за това, че някой ще го посещава няколко пъти. Няма лошо, нека се строи и да има ентусиазъм, просто дори извън консултантите, червените лампи, нескопосаното НЛП, постоянното очерняне и обиди и тн., цялото нещо ми изглежда много зле направено, дори от барнатите с фотошоп снимки.

Коментар

• Хайде и аз да се включа, че досега само четох (нов съм във форума, но прочетох всички страници по темата за ИП).

Коментар

• Абе те ИМ и компания обясняваха, че след като отвори официално парка щяло вече да има приходи от дейност, но няма да отиват за дивидент, а за реинвестиране. Аз като гледам то няма и за оперативна дейност, какво остава за реинвестиране, еле пък за дивидент...
                              Та да попитам и аз, тотке - да дойдем в реалността... от 3 години обяснявате, че ще имате приходи, но такива няма.

Коментар

Все градите светлото бъдеще (като едни други лъжци) - 600К посетители след 3 години Нещо от настоящето няма ли?
                                Има то. Един гол банан, с няколко изпъкнали ивици.

Коментар

Working...
                                X