Наистина не знам как е уреден въпросът в България (и ето още една причина да отворя темата), но в други пазари ВЕИ участват на пазара наравно с другите участници, и наистина всеки може да им продаде или купи от тях. Отделно получават различни видове подкрепа по линия правителства, субсидии и .т.н, но това не ги премахва от пазара, където участват всички. Отново надявам се да се включат участници на Българския пазар, които да разяснят повече, особено интересно ми е как работи wholesale пазара и балансиращия пазар.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Български Енергиен Пазар
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Ха ха ха енергиен пазар у БГ....с държавните АЕЦ и ТЕЦ МИ2 и руската газ......Дотирани перкопанели на пазаря ха ха хаLast edited by X_Y; 23.07.2017, 22:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Energy_Trader Разгледай мнениеЗдравейте,
Интересно ми е има ли Energy traders във форума? Следя с известно любопитство развитието на енергийния пазар в България и бих се радвал, ако някой професионалист може да сподели повече по въпроса.Last edited by X_Y; 23.07.2017, 22:21.
Коментар
-
На мен главния ми интерес е върху wholesale markets, например както се вижда тук http://www.ibex.bg/bg/ и също балансиращия пазар, интересно ми е как са уредени нещата. Също за газта - говори се, че ще тръгва пазар скоро, така че предполагам това означава, че в момента не е либерализиран?
Коментар
-
За трейдъри не знам, но потенциални потребители със сигурност има. На мен са ми интересни потенциалните оферти за доставка, обаче. И ми е интересно, как такива трейдъри се конкурират с ЕРП-тата, щом ползват техните собствени физически мрежи. Нали и сами им плащат за пренос и ползване на инфраструктура?
Коментар
Коментар