IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интелектуалната собственост - краде ли се у нас?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Тя влиза с 40. Понеже, тече едно и също количество, ей Богу, каква разлика? НЕ СЪМ ИЗМЕРВАЛ ...
    Демек, не знаеш колко енергия е влязла в джаджата.
    Как изчисляваш КПД?

пп
    в житието ми често срещам изобретатели, ако се чудиш на търпението ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Ок, тя влиза с 40С, с колко С спада?
      Тя влиза с 40. Понеже, тече едно и също количество, ей Богу, каква разлика? НЕ СЪМ ИЗМЕРВАЛ темп.при навлизане в канала, имам апаратни ограничения, като излезли от строя термодатчици и входове на контролера. Пределно ясно е, че няма да спадне под температурата на подгрятата, +/- 1-5 градуса отгоре. Първи Закон на термодинамиката: Топлината протича от тяло с по-висока, към такова с по-ниска температура.

СТИГА СИ СЕ ПРАВИЛ НА ИНТЕРЕСЕН.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
        ...
        Но да разбирам ли че "гореща" е водата която изтича в мивката, тоест, тази която отдава температура?
        Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Точно така.
        Ок, тя влиза с 40С, с колко С спада?

Коментар

Не е ясно какво е това.
          Но да уточним - под вход се разбира входяща студена вода, която се подгрява. Подгрята се разбира че "подгрята" е входящата вода която е достигнала някаква температура.
          Но да разбирам ли че "гореща" е водата която изтича в мивката, тоест, тази която отдава температура?
          Точно така.

Коментар

Така дe, както казах вече,
            всички прости, само пираминдилий умен.
            Това Доктора, Лорда, Алонсо, ТУ, Патентно Ведомство сега вече и satz...

С малки изключения, да. Пощадихме Алонсо.

Коментар

Темп.на входа 15 ,С гореща 40С подгрята 25 С, при 0,042 кг/сек
              Вход 15 С, гореща 40 С, подгрята 27С, при 0,035 кг/с
              Вход 10С, гореща 50 С, подгрята 24 С при 0,032 кг/с,
              Вход 10С, гореща 50 С, подгрята 22,5С, при 0,041 кг./с.
              Ако щеш.
              Не е ясно какво е това.
              Но да уточним - под вход се разбира входяща студена вода, която се подгрява. Подгрята се разбира че "подгрята" е входящата вода която е достигнала някаква температура.
              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Къде видя „симулация”?
                Така дe, както казах вече,
                всички прости, само пираминдилий умен.
                Това Доктора, Лорда, Алонсо, ТУ, Патентно Ведомство сега вече и satz...

Last edited by RUBLA; 29.10.2019, 10:54.
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Прощавай наивността ми, аз полезен модел в патентното, само на симулация не бих заявил.
                  Говорейки за кпд, мислех че имаш реални резултати.
                  Забравям случая.
                  Къде видя „симулация”?
                  Last edited by RUBLA; 29.10.2019, 10:54. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

..
                    НЕ Е прототипирано. НЕ Е.Честно и открито.
                    ...
                    Прощавай наивността ми, аз полезен модел в патентното, само на симулация не бих заявил.
                    Говорейки за кпд, мислех че имаш реални резултати.
                    Забравям случая.

Коментар

Питах за банята, вярно ли се къпете с <2л/мин
                      и пийни един валериан, че си пропуснал изходна темп. на топла вода
                      Валериан, казваш? Пък си питал за банята?
                      Ех, ама никак не внимаваш, като четеш.
                      НЕ Е прототипирано. НЕ Е.Честно и открито.
                      НО, поради осезаемата разлика в габаритите, при 0,1...0,2 кг/сек, термичният кпд ще е приблизително същият, ако не и по-висок. Кумулативният, обаче, между 60 и 80%, т.е. -ако използваме сравнителната величина от климатиците, обозначавана като „СОР”, тя е от 2 до 5. Не е до „вярване” или „измами”. Прости сметки.
                      По образование и формална подготовка, съм електроинженер, не топлотехник. Конструкцията е емпирична, ала на графиките, и като разгледаш устройството и принципите на работа, много неща се изясняват и проумяват на качествено ниво.
                      Дрънканиците Импотехови са кухи. Да си дрънчи. Обяснението за сходните резултати, е конвъв времето за опосредствен топлинен контакт между двата потока, осигурено от дъжината на топлообменника и още няколко конструктивни и функционални елемента, дет тук не мога го нарисува, ще вденеш...при желание и някои дарби. Бързодействието тук е от многократно по-малко значение, а кпд НЕ Е толкова зависим от температурата. Не е за пред някои тук. Яд ги е, че изобщо, са живи но, некадърни.
                      Last edited by Pyramid; 28.10.2019, 21:33.

Коментар

Ако щеш.
                        Питах за банята, вярно ли се къпете с <2л/мин Кой се мие/къпе така, че в канала да има 40С-50С също е хмм далновиден въпрос.
                        и пийни един валериан, че си пропуснал изходна темп. на топла вода без нея как си сметнал кпд тръпна да науча
                        Last edited by satz; 28.10.2019, 21:08.

Коментар

На мен потенциален клиент като ми каже, че нещо се нечете, правя така че да може да до прочете.
                          Вероятно затова и доста клиенти са ми приятели... нарича се взаимна изгода.

Има също доста търгаши(с продажби) за които интереса на клиента им е през фуя.

Последно - ще дадеш ли числата на два дебита и 4 температури ?
                          Уфф, ако щеш.
                          ...ХА!
                          - Какво стана, що се ошумули? Хващаш ме в началото на смяната, на работа, когато съм на километри от опитната установка и без компютър, и изобразяваш ...„отегчен”? снизходително - величаво „Превъзходителство”? „Потенциален клиент”? , Велик Магесник?
                          ГОЛЯМ СМЯХ. Де факто, нищо от това, драматизатор на дребно. Сложно е да си потенциален клиент на непроизведен продукт, драги. Цялото симулиране на нормален разговор се изпари? Дух не ти остана? Комбинация от двете?
                          Като ми се натрупате тук, че като ме нагази Умилението... ХванЕте ме, че данните ми са ... каквито ВИЕ искате, де! Що не ме „хванете”.
                          - Не щете? Или не можете? Хайде, Импотецият е болен завистник - енергиен вампир, ами ти?
                          Имитатор.
                          -Да ви ... имам уважението, да ви имам. Въздухари.
                          Last edited by Pyramid; 28.10.2019, 21:35.

Коментар

На мен потенциален клиент като ми каже, че нещо се нечете, правя така че да може да до прочете.

Уфф, ако щеш.
                            Ако щеш.

Коментар

• На мен потенциален клиент като ми каже, че нещо се нечете, правя така че да може да до прочете.

Уфф, ако щеш.
                              Last edited by satz; 28.10.2019, 10:21.

Коментар

Забрави,
                                показаха ми няколко, само ти си се запънал да не си дадеш доказателствата за КПД-то.

Преди години имаше едни, дето 30 пъти по-скъпата им джаджа, не била прахосмукачка, а "система за почистване"
                                Не им пожелах успех - и нямаха.
                                Даже Импотеций ти извади графиките. Вашата логика не можеш я разбра: Привеждам числа - не били верни. Привеждам графики -не били приведени. Е, как ще вярваш на едни стойности, които ще ти напиша? Нали съм уж „Измамник”? Тъййй. Пък съм и заинтересована страна. Поканвам го сам да вземе данни -предполага се, поне на себе си, вяра има - не съм му бил написал.
                                Знаеш ли какво? Май сам не си наясно, какво точно искаш.
                                Last edited by Pyramid; 28.10.2019, 09:34.

Коментар

Working...
                                X