IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интелектуалната собственост - краде ли се у нас?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Което знам за Индия е че, самият климат, е тежка пречка пред повечето - особено, прецизни оръжейни и химически - технологии. Ако ще и евтино да работят индийците. Да се върнем към темата, обаче.

    Коментар


    • Не е проблем да го направят, могат разбира се.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Не е ясно какво правят и кой го отнася, но мисля че да им вземат фабриките на западняците си е на пътната карта на развитието там. Глобализацията май нещо си отива, възможно ли е. Те сега напират да ходят в Индия, така ще са се набутали докрай. Прави са, като са я почнали една работа поне да я направят на макс. Нищо че е набутване на технологии и капитали.
        В Индия са толкова нагъсто че, не бих се учудил, националният им капитал, да се запъне

        Коментар


        • Не е ясно какво правят и кой го отнася, но мисля че да им вземат фабриките на западняците си е на пътната карта на развитието там. Глобализацията май нещо си отива, възможно ли е. Те сега напират да ходят в Индия, така ще са се набутали докрай. Прави са, като са я почнали една работа поне да я направят на макс. Нищо че е набутване на технологии и капитали.
          Last edited by supertrader; 02.09.2021, 22:19.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Не бяха ли те едни хора които работят за един долар и чифт хартиени гащи цял месец, имаше една статии колко е изгодно да се базираш в Китай и да произвеждаш там. Нищо в Индия ще е по "изгодно". А важното е сакън да не си в България, че направо по дефолт си "изгорял". Всъщност в България няма емоция, може да направиш бизнес и никой да не ти го открадне а това направо чак обидно. Не е чудно че западните компании ги влече екзотиката, друго си е в Индия, има предизвикателство..сървайвърска работа.
            Абе, кефят ме. А и е редно някой да натрие носа на наглоскаските.

            Коментар


            • Не бяха ли те едни хора които работят за един долар и чифт хартиени гащи цял месец, имаше една статии колко е изгодно да се базираш в Китай и да произвеждаш там. Нищо в Индия ще е по "изгодно". А важното е сакън да не си в България, че направо по дефолт си "изгорял". Всъщност в България няма емоция, може да направиш бизнес и никой да не ти го открадне а това направо чак обидно. Не е чудно че западните компании ги влече екзотиката, друго си е в Индия, има предизвикателство..сървайвърска работа.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Браво на китайските другари. Много неща имат, за които, да се разплащат с британската империя и много могат да вземат от нея. Да се им пожелаем късмет и занапред.

                Коментар


                • Нищо не не знаем ние. Я вижте, какво се казва як Удар, само.
                  На днях произошло беспрецедентное в истории IT событие — подразделение Arm China формально полностью ушло из под контроля бывших владельцев.

                  Коментар


                  • Не съм наясно, според мен е правилно да има някакъв знак че продукта е защитен и ако няма да се смята че е свободен за употреба за бизнес също. Много странна работа, уж всички се разбират по този въпрос за защита на интелектуалната собственост, а няма общи стандарти и например приети обозначения. Също така за да се защити нещо трябва да се плати сериозна сума, а би трябвало да има предпатентна защита която да бъде безплатна и повече неща да се защитят по този начин стартово и да им се даде възможност да видят бял свят, както се казва. Има чакаща за патент заявка, но не знам има ли я навсякъде и пак процедурата и е.. По добре е просто едно качване на съдържанието на определено място и то да бъде прието като сериозно доказателство за авторство при бъдещ патент. Предполагам проблема е че все пак и това съдържание трябва да е написано при определени правила. Сега вече може да се създаде така наречен изкуствен интелект и той да води при формулирането на съдържанието автора му, обаче пак кой ще плати за това нещо за да бъде то свободно без такса. Ако е с такса е безсмислено, но ще представлява разход
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Интересното е че може да използваш продукт за който някой има авторски права, но го намираш в интернет без да е упоменато нищо за това и в един момент те търси адвоката на някой който има авторските права. Не съм наясно но както съм я срещал информацията се твърдеше че това може да излезе много солено на потърпевшия неподозиращ нищо намерил информацията или нещото фрии и го използвал без да се замисли. Доколко е достоверно ? Като пример се посочваше снимка че може да бъде нещото. Да се поправя, ставаше въпрос да се използва за бизнес въпросния чужд продукт
                      Предполагам, ако публикацията е с явен автор, подпис и т.н., цитирането е задължително но, например, знаеш ли, кой е открил колелото ? Или, напр.изтекъл патент (да речем, за надуваемата камерна гума). Трябва ли да цитираш Дънлоп, или просто, споменаваш, че има такова нещо, и продължаваш по същество? П.Илиев не цитирал името на авторката и го засякоха, после не стана министър...

                      Коментар


                      • Интересното е че може да използваш продукт за който някой има авторски права, но го намираш в интернет без да е упоменато нищо за това и в един момент те търси адвоката на някой който има авторските права. Не съм наясно но както съм я срещал информацията се твърдеше че това може да излезе много солено на потърпевшия неподозиращ нищо намерил информацията или нещото фрии и го използвал без да се замисли. Доколко е достоверно ? Като пример се посочваше снимка че може да бъде нещото. Да се поправя, ставаше въпрос да се използва за бизнес въпросния чужд продукт
                        Last edited by supertrader; 31.08.2021, 20:55.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • ...и ето, един правен въпрос - Ако нечие интелектуално но произведение се публикува, как тази интелектуална собственост на автора бива, и как -не бива да се използва? Прочел си, например, книга. Информацията, идеите и т.н.от н еее я, ти вършат работа и ти надграждаш. Какво НЕ бива и какво може да правиш (приемаме че, за книгата, си си платил, купувайки я). Защото, едва ли има начин да си наясно с авторството на ВСЯКА идея в нея, както и на тези, на които стъпваш, градейки нещо ново, дето го е нямало преди теб. Е, замотаваш се, или действаш и после, някой да може да оспори твоя принос?
                          Last edited by Pyramid; 31.08.2021, 21:46.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от financialist Разгледай мнение

                            Доколкото знам, ще има комисия, която да оцени до каква степен е изплагиатствано. Но какви ще са последствията и наказанията /ако изобщо има такива/, ще видим.
                            Сега, хората казват че, второто издание на книгата му, било с 80 страници по-малко. Ама (вече?) било нямало плагиат.
                            Last edited by Pyramid; 31.08.2021, 20:17.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от RealUser Разгледай мнение
                              А бре, а сега историята с Петър Илиев ще се замръчка ли? Как смятате?
                              Доколкото знам, ще има комисия, която да оцени до каква степен е изплагиатствано. Но какви ще са последствията и наказанията /ако изобщо има такива/, ще видим.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от RealUser Разгледай мнение
                                А бре, а сега историята с Петър Илиев ще се замръчка ли? Как смятате?
                                Ами не знам. Добре, че не мина.

                                Коментар

                                Working...
                                X