Първоначално изпратено от micikulev
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търсим съдружник за разширяване на бизнеса - внос на входни и интериорни врати
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от micikulevГ-н Радев аз съм интелигентен човек и никога не бих рискувал напразно както моите, така и средствата на хората с които работя. Първоначалната инвестиция, нужна за реално проучване дали стоката би се продавала спрямо очакванията, ще е около 2-3к. Знаете, че и най-добрата идея крие своите рискове. Както вече споделих, нямам проблем да деля разходите по равно.
Мое лично наблюдение е, че предприемачите не си пукат CV-та в джобс Пък и е малко скучно да вършиш всичко сам, макар и да е непосилно.
ПС. За първи път в живота си пиша писмо до Дядо Коледа със сигурност, че той ще го прочете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение
Приятелю, ти си голям оптимист щом си търсиш съдружник по форумите. Щом си толкова добър в тази бранш си объркал сайта. Влез в джоба и си намери работник,що искаш да делиш Пч. ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от micikulevКато цяло се радвам, че провокирам такъв интерес тук и съм готов да отговоря на всички въпроси.
Явно не съм написал заглавието както трябва - "търсим съдружник с опит в търговията". Ще се наложи да се повторя - тук не става въпрос толкова за пари, колкото за заинтересуван човек - търговец, с който да се сработим. Естетсвено, не сме благотворителна фондация и няма как да вкараме който и да е било в съдружие заради прекрасната му усмивка.
Нямаме проблеми с банките, правим добри обороти и никой не ни е отказвал кредит.
Относно продукцията ни - тя никога не е била иновативна и няма да бъде. Учим се постоянно и се стремим да работим с най-надеждните методи.
Производството ни е ориентирано към индивидуалните поръчки и няма възможност да има залежала стока.
troll feeder - никъде в българското законодателство не фигурира колко трябва да е надценката на една стока. Плюс това цената не е това, което искаш, а това, което ти дават. Като пример ще ти дам следното - Едно ферари не тежи повече от тон, а изкупната цена на тон желязо е около 300 лв.
С въпроса за новата и старата фирма:
- фирмата, която управлява производството ми си остава със същото предназначение. Истината е, че съобразихме производството изцяло с продуктите от висок клас. В момента имам в каталога продукти, която нямам интерес да произвеждам, защото не ми носят доходност и ми отнемат много време. Тези продукти са в нискобюджетният и в средният ценови диапазон. Реално там е и най-голямото търсене. И понеже е редно да отговорим на търсенето целим да създадем нова фирма.
- новосъздадената фирма управлява вноса и продажбите на бюджетна серия и среден ценови клас продукти. Сиреч само търговия Тя ще реализира много по-високи обороти, защото ще е насочена към по-широк диапазон от клиенти. Фирмата ще бъде с дялово участие 50% -50% и се търси съдружник, защото производството изисква време, продажбите също. В никакъв случай не бих заработил с човек, който иска да даде някой лев и да чака нещата да се случат сами.
Съществуващата производствена база е изключителен плюс за една търговска дейност. Всички, които са се занимавали сериозно с търговия, знаят за фактът наречен рекламация и колко е важно за бизнеса бързото им отстраняване. А в нашият бизнес има и друг много сериозен проблем за вносната стока - понякога стандартните размери не отговарят на нестандартните изисквания на клиентите. Всякаква корекция на стандарта е немислима за търговеца, ако няма производствена база. А сама по себе си тази база е изключително скъпа и неоправдана като разход за търговеца, защото тези случаи не са ежедневие, но обикновено са свързани с големи обекти.
Надявам се да съм бил изчерпателен и да съм отговорил на въпросите ви.
Оставам на разположение за последващи такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от micikulevКато цяло се радвам, че провокирам такъв интерес тук и съм готов да отговоря на всички въпроси.
Явно не съм написал заглавието както трябва - "търсим съдружник с опит в търговията". Ще се наложи да се повторя - тук не става въпрос толкова за пари, колкото за заинтересуван човек - търговец, с който да се сработим. Естетсвено, не сме благотворителна фондация и няма как да вкараме който и да е било в съдружие заради прекрасната му усмивка.
Нямаме проблеми с банките, правим добри обороти и никой не ни е отказвал кредит.
Относно продукцията ни - тя никога не е била иновативна и няма да бъде. Учим се постоянно и се стремим да работим с най-надеждните методи.
Производството ни е ориентирано към индивидуалните поръчки и няма възможност да има залежала стока.
troll feeder - никъде в българското законодателство не фигурира колко трябва да е надценката на една стока. Плюс това цената не е това, което искаш, а това, което ти дават. Като пример ще ти дам следното - Едно ферари не тежи повече от тон, а изкупната цена на тон желязо е около 300 лв.
С въпроса за новата и старата фирма:
- фирмата, която управлява производството ми си остава със същото предназначение. Истината е, че съобразихме производството изцяло с продуктите от висок клас. В момента имам в каталога продукти, която нямам интерес да произвеждам, защото не ми носят доходност и ми отнемат много време. Тези продукти са в нискобюджетният и в средният ценови диапазон. Реално там е и най-голямото търсене. И понеже е редно да отговорим на търсенето целим да създадем нова фирма.
- новосъздадената фирма управлява вноса и продажбите на бюджетна серия и среден ценови клас продукти. Сиреч само търговия Тя ще реализира много по-високи обороти, защото ще е насочена към по-широк диапазон от клиенти. Фирмата ще бъде с дялово участие 50% -50% и се търси съдружник, защото производството изисква време, продажбите също. В никакъв случай не бих заработил с човек, който иска да даде някой лев и да чака нещата да се случат сами.
Съществуващата производствена база е изключителен плюс за една търговска дейност. Всички, които са се занимавали сериозно с търговия, знаят за фактът наречен рекламация и колко е важно за бизнеса бързото им отстраняване. А в нашият бизнес има и друг много сериозен проблем за вносната стока - понякога стандартните размери не отговарят на нестандартните изисквания на клиентите. Всякаква корекция на стандарта е немислима за търговеца, ако няма производствена база. А сама по себе си тази база е изключително скъпа и неоправдана като разход за търговеца, защото тези случаи не са ежедневие, но обикновено са свързани с големи обекти.
Надявам се да съм бил изчерпателен и да съм отговорил на въпросите ви.
Оставам на разположение за последващи такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнениеМен ме интересува новата фирма и старата ви фирма как ще са позиционирани на пазара ? Еднакви артикули ли ще се продават от двете и на еднакви цени или старата фирма ще задържи по - оборотните и с по - голяма печалба , а новата ще се ползва за "пазарни опити", така да го нарека.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от micikulevИзцяло се ангажираме с изпълнението. Имаме богат опит в сфертата, доста познания и наблюдения за реалните пазарни възможности. Добре познаваме спецификата на всички последващи действия и разполагаме с опитен човешки ресурс. Поддържаме контакт с търговци, архитекти, дизайнери и производители от цялата страна. Част от продукцията може да се продава добре по търговски вериги, с които имаме изградени отношения. Естествено, ние също ще участваме с лични средства, но мисля, че това е тема на доста по-дълъг разговор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от micikulevИзцяло се ангажираме с изпълнението. Имаме богат опит в сфертата, доста познания и наблюдения за реалните пазарни възможности. Добре познаваме спецификата на всички последващи действия и разполагаме с опитен човешки ресурс. Поддържаме контакт с търговци, архитекти, дизайнери и производители от цялата страна. Част от продукцията може да се продава добре по търговски вериги, с които имаме изградени отношения. Естествено, ние също ще участваме с лични средства, но мисля, че това е тема на доста по-дълъг разговор.
Май по-скоро търсите някой да плати сметкатаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Нищо не произвеждате, нямате залежаване на стоката - трябват ви едни оборотни кинти. ЗА ТОВА ИМА БАНКИ,
Ако банка не ви дава 50к не знам какво да си мисля. На мен ми откраднаха документите и си взех заем от 10к без ЛИЧНА КАРТА за 1 ден, даже 4 часа - в 10 отидох при банката, в 11 бях подал документите, в 3 си взех парите че ми трябваха
Имат ми данните в банкатаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от micikulev Разгледай мнениеИмаме конкретна продукция, която може да се продава добре на двойни до тройни цени и то в големи количества.
Коментар
-
Първоначално изпратено от micikulevБлагодаря за въпроса.
Всъщност не търсим 50к. Контейнер с добра стока може да се продаде и за месец, без кой знае колко други разходи.
Това са средства, които можем да си ги набавим и сами. Търсим човек, с който можем да работим съвместно и естествено да печелим. Предлагаме създаване на нова фирма с дялово участие според поетите отговорности.
Коментар
-
Първоначално изпратено от micikulevБлагодаря за въпроса.
Всъщност не търсим 50к. Контейнер с добра стока може да се продаде и за месец, без кой знае колко други разходи.
Това са средства, които можем да си ги набавим и сами. Търсим човек, с който можем да работим съвместно и естествено да печелим. Предлагаме създаване на нова фирма с дялово участие според поетите отговорности.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Търсим съдружник за разширяване на бизнеса - внос на входни и интериорни врати
Здравейте,
позволявам си да представя бизнес предложението си тук и давам максимална информация на този етап за него. Ще се радвам да видя вашето компетентно мнение по въпроса.
Фирмата ни е производител на висок клас интериорни и входни врати. Поради невъзможността да произведем нужните количества, отговарящи на търсенето, търсим съдружник с опит в търговията за организиране на внос на съпътстваща продукция и създаване на физически търговски обекти.
Имаме конкретна продукция, която може да се продава добре на двойни до тройни цени и то в големи количества.
Моделите са различни от до болка познатите, предлагани на българският пазар в момента. Като в никакъв случай не става въпрос за нискокачествена стока от Китай или Турция.
Нужната инвестиция ще е около 50 000лв. Като тези пари ще са напълно достатъчни да се организира всичко нужно за да заработи идеята.
Нужни са средства за:
- Организиране на внос на някои от моделите с които да се стартира. Складовите площи за съхранение на продукцията са налични. По груби сметки около 10 000 лв. за продукцията и 1400лв. за транспорт до България. Продуктите са безмитни.
- Изготвяне на рекламни брошури и каталози, ценови листи. Не повече от 1 000 лв. Уеб представянето се поема от нас. Имаме перфектно работеща система за онлайн продажби и изградена рекламна кампания в Google, която осигурява бързо и евтино връзката с крайните потребители. В цифри - рекламна кампания със стойност 600 лв. обикновенно осигурява около 30 000 лв. оборот.
- Организиране на пътувания и срещи с дистрибуторите на територията на страната. Имаме база данни с повечето отворени за нови продукти дистрибутори в страната - търговци, дизайнери и архитекти. Предишният ни опит и съвместната работа с тях ни е дала точна и ясна представа какво може да се очаква като реализации, във всеки един регион. Разходите около представянето на продуктите и срещите с контрагентите ще бъдат около 2 000 до 3 000лв.
- Осигуряване на мостри на вратите за контрагентите с физически точки на продажба. Често не се налага изработката на мостреници, но в някои случаи не може без тях. Стойността на мостреник за брой врата варира в порядъка на 60 до 90 лв. Прогнозно ще трябва да се изработят около 20 бр. или около 1400лв.
- Подсигуряване на собствени точки на продажба. Изключително важно е да има представителен шоуруум в най-силните региони, за да се реализират по-бързи продажби. Нужните средства тук са около 15 000 лв. за магазин. В тях влиза вътрешното оформление, предплата на няколко наема, офис оборудване и няколко заплати за застраховка.
Всички сметки са примерни, но са доста близо до реалните. Етапите изискват време и разходите трябва да се разпределят изключително внимателно, за да бъдат минималните нужни за реализацията на проекта.
Очакваните обороти са в порядъка на 150 000 след четвъртият месец.
Огромен плюс в целият проект е, че разполагаме със собствено производсто, оборудвано със съвременна техника. Това ни дава шанс за корекции в размери, боядисване в индивидуални цветове и отстраняване на рекламации. И то в доста бързи срокове.
А бързите срокове са ключа към успеха на проекта.
Качвам и малко снимки на продуктите, които изработваме в момента.
Благодаря за отделеното време.
Йордан Мицикулев
+359 885 0885 45
4600 Bulgaria, Velingrad, Industrial Area
e-mail: office@doors.bg
www.doors.bg
Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар