IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продавам два софтуерни проекта в разработка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hippo Разгледай мнение
    Много интересно ми става, че все повече теми има за продаване на сайтове и софтуер.
    Теми за продаване бол, ама продажби кът! Доколкото има тук таме някоя покупка, то е само да се скрие и извади част от печалбата на купувача.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Много интересно ми става, че все повече теми има за продаване на сайтове и софтуер. Явно като техническите mainstream медии пишат яко за facebook, zinga и linkedin хората се вдъхновяват много...

Лошо няма, ама пак започват .com балоните
      eObshtestvo.com - Мисли,Анализрай,Споделяй

Коментар

• Софтуерен проект се продава заедно със софтуеристите иначе е продажба на въздух.

Коментар

• "Класически случай е чл. 114 от КТ" това 100% се отчита. За съжаление разработката започна 2008 - 2009, след това замря, и вече не ми е толкова свежо в паметта всичко около проекта. Ще ми трябва седмица да си освежа спомените, но пак казвам стига да има инвестиционен интерес.
          Last edited by alex1001111; 03.07.2011, 18:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
            Проекта за ТРЗ е замислен да покрива доста специфични случаи. Когато го писах се бях изучил на ТРЗ, посетих курс, купих книги, редовно четох и писах в ТРЗ форумите, поставях разни казуси. Беше ми толкова интересно, че се постарах доста. Непрекъснато сверявах с конкурентните продукти кое как са реализирали, може ли по-добре, по-подредено да стане. Дори плащах хонорар на специалист да ми помага със съвети.
            Форумите не са достатъчно надежден източник върху който да базираш софтуерните си решения. Класически случай е чл. 114 от КТ, за който писах по-долу. Казвам го защото форумите изобилстват от глупости по темата. Преди години стажа по него не се признаваше, а от 2010 г. вече се признава. Познавам лично и вносителите на промените в закона.

Плащането на ТРЗ консултант е нелош вариант, стига и той да е наясно. Казвам го понеже преди години сме ползвали услугите на такъв /беше консултант към парламента, отделно че вече e осъдил 2 пъти НОИ в Страсбург/. И въпреки това имаше такива заплетени казуси, че и той не винаги успяваше да се оправи. ТРЗ-то не е за сам човек.

Коментар

• Проекта за ТРЗ е замислен да покрива доста специфични случаи. Когато го писах се бях изучил на ТРЗ, посетих курс, купих книги, редовно четох и писах в ТРЗ форумите, поставях разни казуси. Беше ми толкова интересно, че се постарах доста. Непрекъснато сверявах с конкурентните продукти кое как са реализирали, може ли по-добре, по-подредено да стане. Дори плащах хонорар на специалист да ми помага със съвети.

Коментар

За ТРЗ настройката по пера е заложена и става много лесно. Толкова лесно, че ако остане така почти няма да има нужда от поддъжка. А по мои наблюдения основно се печели точно от това. Едно идване на място при клиента е маса пара.

Да интеграцията е важна определено. Моето схващане е да бъдат правени малки програми които решават конкретна задача.

Но пак да поясня, търся купувач човек/фирма които могат да продължат тези проекти.
                Без да навлизам в детайли мога само да споделя 1-во, че повечето занимаващи се с ТРЗ. личен състав, счетоводство и т.н. трудно се оправят дори с елементарни настройки, а какво остава за нещо по-сложно което неминуемо ще изникне и съм почти убеден, че и в момента софтуера ти едва ли го покрива (говоря за специфични случаи, като работещи майки, прекъснати болнични, почасова работа /40 часа месечно/ - особенно, че за последното дори законово още не са напълно ясни и уредени нещата и предстоят промени в закона!

и 2-ро че "малките програми, решаващи конкретни задачи" не са работещо решение за фирмите - защото там счетоводителя иска тоя който прави ТРЗ като е готов сумите да се разнесат автоматично по сметките, а не да му тръснат един лист с числа и той да почне да ги набива наново! Едно че е трудоемко, друго че често стават разминавания.

Колкото повече "малките програми, решаващи конкретни задачи" - толкова повече ръчна работа (и възможности за грешки)! Нагледал съм се на фирми които не си знаят точните складови наличности или задължения към персонала, защото работят с >1 софтуер!

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
                  Хех. Да не те отчайвам, ама ТРЗ се предлага и на екселски таблици /при това БЕЗПЛАТНО/ и върши не по-лоша работа!

Отделно че по-важните въпроси са:

1. ПОДДРЪЖКАТА, а не изработката, заради постоянните промени по пера, параграфи, проценти и т.н. Ти мислиш ли да предлагаш такава?

2. Интеграцията с други продукти. Повечето хора търсят цялостни решения, а не "на парче" - ТРЗ-то на един софтуер, склада - на друг, счетоводството - на трети и т.н.
                  За ТРЗ настройката по пера е заложена и става много лесно. Толкова лесно, че ако остане така почти няма да има нужда от поддъжка. А по мои наблюдения основно се печели точно от това. Едно идване на място при клиента е маса пара.

Да интеграцията е важна определено. Моето схващане е да бъдат правени малки програми които решават конкретна задача.

Но пак да поясня, търся купувач човек/фирма които могат да продължат тези проекти.

Коментар

Ползвани технологии C#, SQL SERVER 2005.

1-ви проект на ТРЗ, това е за пресмятане на осигуровки върху работна заплата.

Има версия която функционира и може да бъде показана.

До завършване остават поне още 50%.
                    Хех. Да не те отчайвам, ама ТРЗ се предлага и на екселски таблици /при това БЕЗПЛАТНО/ и върши не по-лоша работа!

Отделно че по-важните въпроси са:

1. ПОДДРЪЖКАТА, а не изработката, заради постоянните промени по пера, параграфи, проценти и т.н. Ти мислиш ли да предлагаш такава?

2. Интеграцията с други продукти. Повечето хора търсят цялостни решения, а не "на парче" - ТРЗ-то на един софтуер, склада - на друг, счетоводството - на трети и т.н.

Коментар

• Ползвани технологии C#, SQL SERVER 2005.

1-ви проект на ТРЗ, това е за пресмятане на осигуровки върху работна заплата.

2-ри подобно е на Holdem Manager и Poker Tracker 3. Всъщност беше замислено да е много близко до TrueEV. Това е инструмент който показва разни справки свързани с покер игра. Може да е конкурентно единствено на TrueEV, другите два продукта са прекалено напреднали в момента.

Който изкупи тези проекти или по някакъв начин има желание и възможност да ги продължи ще си спести много време за проектиране, ако ги почва от начало.

Коментар

• А можеш ли в общи линии да нахвърляш /нефатални/ подробности тъй, щото публиката тук да оцени, да помисли, да се почеше и да реши, евентуално?

Коментар

• Продавам два софтуерни проекта в разработка

Здравейте,

подозирам, че това е възможно да не е точния раздел за подобна обява.

Имам поне два започнати и докарани до някъде софтуерни проекта. Според мен са интересни и евентуално при завършване и доходни. Считам така понеже конкурентни продукти са очевидно доходни.

Има ли някакъв пазар за това? В смисъл съдружник ли, някой да ги откупи и да ги завърши ли? Нещо такова има ли?

Ако има някакъв интерес ще споделя и в каква насока са.

При проявен сериозен интерес моля пишете ЛС.
                        Working...
                        X