IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дългосрочна инвестиция - минимум 30 години

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кълдъръма,

Я да ми дадеш една "консултация", че гледам си падаш разбирач. Акция с номинал 1 лев се търгува за 10 лева и гласуват 1 лев дивидент. Колко е дивидентната доходност. Че гледам си любител на номиналите. След като решиш този сложен казус, може да помислиш и да се преименуваш на номинал бей.

Не е препоръка.

Коментар

• Благодаря за пожеланията

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Нямам повече въпроси, успех.
      .
      но нямаше нужда, наистина...

освен консултациите, които мога да ви дам (дали безплатно или не, ще реша аз),

ако седнем на маса, мога да ти разказвам различни неща, които лично съм видял, преживял, и квото още друго се сетиш да съм правил лично на много места...по света и у нас...

можем например да седнем в режим 7/24 някъде (ако можеш да си го позволиш, и най-важното - да го издържиш този режим), и мога да ти разказвам само аз (ти няма кво да се напрягаш да мислиш кво да ми разкажеш), без да се повтарям....излишно... разбийш ли

хем цветно разказвам, да знаеш....

...както разказвам на децата...

а, ти кви приказки разказваш на децата си?

...нещо от детските книжки, или от инвеститорското тежко битие, а?
      Last edited by Kildirim_Bei; 11.06.2016, 11:50.
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Като си толкова добре теоретично подготвен и като не желаеш да дадеш прогноза, кажи ни кои са най важните коефициенти за оценки примерно на банки, търговски фирми, производствени, адсиц, интернет компании, и т.н какви са разликите кое е от побголямо значение за оценката и т.н

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
          .

...основната ми инвестиция ще е в образованието на едно от децата ми.

иначе...

като алтернатива на инвестиции където и да било
          (както е в настоящия момент, демек седим си в режим stand-by)
          инвестирам предимно в спомени и преживявания

...един живот живеем все пак, нали
          Нямам повече въпроси, успех.
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Много си прав за това

Теорията е изписана в хиляди учебници и дори настоящем е интегрирана в редица инструменти за търговия. Какво ти помагат изписаните от теб цифри - освен завишаване на самооценката ?
            Ти какво би купил и какво продал , на който и пазар да е .
            Можеш да се обосновеш ако можеш или ти стиска.
            Всичко останало са празни приказки.
            че (цитирам те):
            Теорията е изписана в хиляди учебници и дори настоящем е интегрирана в редица инструменти за търговия.

А какво ми помагат изписаните от мен цифри ли?

Помагат ми с това, че разбирам какво ми говорят те, защото теорията, изписана в учебниците, съм я разбрал...

ще повторя още веднъж:
            теорията не съм я научил - разбрал съм я...
            и я прилагам на практика където и както трябва.

...за разлика от огромната част от инвеститорите по света и у нас,
            които трудно разбират или в повечето случаи въобще не разбират какво им говорят числата и графиките,
            които изплюват платформите за търговия, анализите, и подобните на тях инвеститорски помагала.
            Last edited by Kildirim_Bei; 08.06.2016, 05:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
              Аз пък мисля, че подобни дълги времеви хоризонти са си чист късмет да направиш добра инвестиция. Както по филмите. Дятото купил за жълти стотинки акции на Кока кола още когато са я създавали и сега правнуците ги намират и се оказват милионери. Честно казано не можеш да планираш утрешния ден, какво остава за след 30 години. Една световна война и всичко свършва
              бегай да пишеш в бгмама

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Според мен за инвестиция до 30 години, трябва да се застане на входа и на изхода.
                Храни и тоалетна хартия
                Естествено, трябва да се измисли и някаква реализация на акото, което за момента се похабява
                Аз пък мисля, че подобни дълги времеви хоризонти са си чист късмет да направиш добра инвестиция. Както по филмите. Дятото купил за жълти стотинки акции на Кока кола още когато са я създавали и сега правнуците ги намират и се оказват милионери. Честно казано не можеш да планираш утрешния ден, какво остава за след 30 години. Една световна война и всичко свършва

Коментар

• В средносрочен времеви хоризонт (5 - 7 г.)

Възможно е да си прав - поне от твоя гледна точка.
                  Би ли споделил в какво инвестираш сега ? Всеки го прави, независимо дали иска - в дом, почивки, образование ....
                  След като си приключил с това отдавна (надявам се успешно) поне можеш да дадеш съвети - освен ако не притесняваш да не станеш за смях по ред причини....
                  Или е било толкова отдавна, че си забравил за какво иде реч ...

Не е нужно да пишеш за минало време защото в тоя форум всякакви лакърдии има .... биткойни на 1 или ябълки на 2 $ ... и още ги държат
                  .

...основната ми инвестиция ще е в образованието на едно от децата ми.

иначе...

като алтернатива на инвестиции където и да било
                  (както е в настоящия момент, демек седим си в режим stand-by)
                  инвестирам предимно в спомени и преживявания

...един живот живеем все пак, нали
                  Last edited by Kildirim_Bei; 07.06.2016, 11:12.

Коментар

• A good investment alternative!

.
                    Attached Files

Коментар

драги Protokol.

Само за протокола, бих ти отговорил следното:

който не може да си управлява сам парите,
                      нека да ги дава на други да му ги управляват.

Това правят тези, които си купуват акции
                      от което и да е АД където и да е по света.

Аз съм приключил навреме с това упражнение и се занимавам с други неща, но-о-о...
                      следя кво става по пазарите...стара любов ми са те

ако нещо изникне случайно...
                      ще погледна, ще си направя сметката, и ако сметката ми хареса....

и доходността е по-голяма от други алтернативни доходности,
                      бих си напазарувал....
                      Възможно е да си прав - поне от твоя гледна точка.
                      Би ли споделил в какво инвестираш сега ? Всеки го прави, независимо дали иска - в дом, почивки, образование ....
                      След като си приключил с това отдавна (надявам се успешно) поне можеш да дадеш съвети - освен ако не притесняваш да не станеш за смях по ред причини....
                      Или е било толкова отдавна, че си забравил за какво иде реч ...

Не е нужно да пишеш за минало време защото в тоя форум всякакви лакърдии има .... биткойни на 1 или ябълки на 2 $ ... и още ги държат

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Според мен за инвестиция до 30 години, трябва да се застане на входа и на изхода.
                        Храни и тоалетна хартия
                        Естествено, трябва да се измисли и някаква реализация на акото, което за момента се похабява

Ето :
                        https://en.wikipedia.org/wiki/Biosolids

http://www.nyc.gov/html/dep/html/was.../biohome.shtml

Коментар

• драги intint

Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                          Само че теоретиците са в университетите и на практика нямат кой знае какви успехи по пазарите. Ето ти си типичен пример на теория си много добре подготвен но като те попитам за прогноза или анализ и се дърпаш.
                          .

теорията я знам прилично, и на практика съм се оправял...
                          с много неща

пък по отношение на практиците....
                          кво да ти кажа...

много от тези, които познавам лично,
                          са вътре с двата крака към настоящия момент....

въпреки златните години от 2001 до 2007...
                          тва знам, тва мога да кажа в отговор на коментара ти....

Коментар

• Само че теоретиците са в университетите и на практика нямат кой знае какви успехи по пазарите. Ето ти си типичен пример на теория си много добре подготвен но като те попитам за прогноза или анализ и се дърпаш.

Коментар

• Благодаря за коментара

Теорията е изписана в хиляди учебници и дори настоящем е интегрирана в редица инструменти за търговия. Какво ти помагат изписаните от теб цифри - освен завишаване на самооценката ?
                              драги Protokol.

само за протокола, бих ти отговорил следното:

който не може да си управлява сам парите,
                              нека да ги дава на други да му ги управляват.

Това правят всички, които си купуват акции
                              от което и да е АД където и да е по света.

Аз съм приключил навреме с това упражнение и се занимавам с други неща, но-о-о...
                              следя кво става по пазарите...стара любов са ми те

ако нещо изникне случайно...
                              ще погледна, ще си направя сметката, и ако сметката ми хареса....

демек прогнозната доходност е по-голяма от други алтернативни доходности,
                              бих си напазарувал нещо....
                              Last edited by Kildirim_Bei; 07.06.2016, 10:47.

Коментар

Dimitar.
                                ...евалла!

Тва е отговора:
                                задачата няма решение щото номинала на акцията е неизвестен,
                                демек не можем да сметнем дивидента в кинти, та да изчислим доходността от инвестицията.

Доходността от сделката на първия инвеститор, дето е купил акцията на 10.00 лв., и я е продал седмица преди ОСА на 11.85 лв., е 18.50% (38.50% на годишна база).

Ако номинала на акцията е, например:

* 1.00 лв., то доходността от сделката за втория инвеститор, който е купил акцията седмица преди ОСА,
                                ще бъде -4.64% (-17.23% на годишна база)

* 5.00 лв., то доходността от сделката за втория инвеститор, който е купил акцията седмица преди ОСА,
                                ще бъде 0.42% (1.57% на годишна база)

* 10.00 лв., то доходността от сделката за втория инвеститор, който е купил акцията седмица преди ОСА,
                                ще бъде 6.75% (25.06% на годишна база)
                                .

Коментар

Working...
                                X