If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега, тези дето те съветват да купуваш акции е много вероятно са полуфалирали брокери.Аз не познавам човек изкарал пари от бфб да се е похвалил!!!
Моят съвет е да инвестираш в земеделие, ще направиш страхотни дивиденти, да не кажа 100-200% на годишна база!
Ако имаш конкретни въпроси, с радост ще ви отговоря!
Ти по принцип не познаваш никого - и никой не те познава. Та си малко смешен да взьеме човек насериозно
Колега, тези дето те съветват да купуваш акции е много вероятно са полуфалирали брокери.Аз не познавам човек изкарал пари от бфб да се е похвалил!!!
Моят съвет е да инвестираш в земеделие, ще направиш страхотни дивиденти, да не кажа 100-200% на годишна база!
Ако имаш конкретни въпроси, с радост ще ви отговоря!
Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
интересува ме земеделската земя - кажи ми поне една причина, освен по-бързата ликвидност, да предпочета да закупя акции на Атера, отколкото реална земеделска земя.
1 дивидента им е около 3%
2 около 65% от земята им е /по памет/ рентвана !!!!!!
а иначе по темата - Софком привилигировани - заради убийствения дивидент, комбиниран с минимална/граничеща с 0/ вероятност от фалит
Така е ликвидноста е многократно по-добра и не се занимаваш с арендатори и ренти .Другото е че атера окрупняват парцелите и могат да постигнат двойно по-висока цена при продажбатта на масиви.А СОФКОМ от самото начало го харесвам както и всички акции редовно даващи дивидент или с обратни изкупувания.Успех ти желая!
интересува ме земеделската земя - кажи ми поне една причина, освен по-бързата ликвидност, да предпочета да закупя акции на Атера, отколкото реална земеделска земя.
1 дивидента им е около 3%
2 около 65% от земята им е /по памет/ рентвана !!!!!!
а иначе по темата - Софком привилигировани - заради убийствения дивидент, комбиниран с минимална/граничеща с 0/ вероятност от фалит
На този етап смятам да задържа малко каквото и да съм решил!А информативно каква сума е необходима за регистриране на ЕТ !Мой близък е от много години в занаята на електротехниката имам предвид за нови сгради инсталация да кажем и тем подобни!Обмислям също така за по нататък отваряне на магазин за Ел. Материали А занапред ако потръгне може и отдел за ВиК материали да се направи.Според мен най-трудната част ще бъде да се свъжа с хора които доставят директно от завод или нещо подобно защото колкото повече са хората по веригата на прекупвачи толкова по висока става цената и продажбата ще бъде по трудна-по малко клиенти поне аз така мисля!
Това както го разказваш не е инвестиция а търговия и то на дребно.
На този етап смятам да задържа малко каквото и да съм решил!А информативно каква сума е необходима за регистриране на ЕТ !Мой близък е от много години в занаята на електротехниката имам предвид за нови сгради инсталация да кажем и тем подобни!Обмислям също така за по нататък отваряне на магазин за Ел. Материали А занапред ако потръгне може и отдел за ВиК материали да се направи.Според мен най-трудната част ще бъде да се свъжа с хора които доставят директно от завод или нещо подобно защото колкото повече са хората по веригата на прекупвачи толкова по висока става цената и продажбата ще бъде по трудна-по малко клиенти поне аз така мисля!
Част в акции (на тоя пазар всяка читава компания е подходяща), част в метали (но само монети с нумизматическа стойност), може и една част в имот... но обработваема земя не е добра идея, докато не бъдат решени проблемите с бандитите-хъхряци.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Здравейте колеги!Интересувам се в какво е най - добре да се инвестира в дългосрочен план от 5 до 10 години!Знам че безплатен обяд няма но горе долу по запознатите да ме насочът в даден отрасъл!Въртеше ми се една мисъл за дългосрочна инвестиция във отглеждане на Гинко Билоба дръвчета!След време продаване на листната маса на фармацевтични компаний и продажба на фиданки(млади дръвчета) от този сорт!По запознатите от вас мисля че са наясно че фиданки се отглеждат изключително трудно защото семе няма единствения начин е чрез клониране на вече порастнали дървета!Мисля че младите дръвчета ще се продават!А вие как мислите?!? Поздрави
Коментар