Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Патенти и полезни модели
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от makama Разгледай мнениеГоспода, когато коментирате индустриална собственост имайте няколко неща в предвид.
1. Всички патенти или РПМ пораждат действие само на пазара за които са заявени.
Например заявен в България - ако всичко е на ред - действа в България.
2. България се е присъединила към WIPO. Това дава възможност от БПО през WIPO чрез РСТ да поискате регистрация в който пазар си поискате. Таксите обаче са международни - пригответе си за "добро утро" 2500 USD.
3. Другата възможност е от БПО директно за конкретен пазар.
Капанът обаче е, че ако само за един пазар искате регистрация, излиза по-евтино от PCT or EP .....но ако искате в три и повече пазара..... потъвате финансово....
4. Ако искате да произвеждате някаква стока и да я продавате в Европа, Русия, Турция или България - запознайте се с японските, американските и австралийските патенти. Ако нямат регистрации за там, за където смятате да пласирате стоката си, просто ги копирайте 100 %. Проблеми няма...
5. Ако притежателите (него бъркайте със заявителите) са физически лица, това означава, че спокойно може да копирате.... те нямат пари да излезнът от националния си пазар..... но означава и също, че това което Ви предлагат явно нещо му куца...... най-често проблемът е в инвестициите които следва да направите при внедряване ..... които съответно трудно ( в годините) може да възвърнат..... да не говорим за очакваната печалба....
...Ако разбираш, какво ти казвам. Ако не разбираш, това не говори добре за теб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от makama Разгледай мнение...
Но, ако всичките ми разходи за нещо са [BGN]500, а прибирам /след ДОД, напр, за конкретния случай/ [BGN]2700 след 4 години без малко, ти ми кажи, каква ми е годишната доходност. При това, покупко-продажба на случаен принцип, от човек, който още не е бил на пазара на такива. Ха сега, представи си, момчето държи продукт /т.е. правата/ с който може да отключи пазар в ЕС за [Eur] 3 Bln...
...и ми кажи, заслужава ли си придобиването му за [BGN] 4М. кажи ми, че съм ... неосъзнат. Ха, де ?.......
Ако някой Ви прочете съжденията и е професионалист ....... ще се смее от сърце до умиране......
Ако някой изобретател (който има поне една заявка за патент) ще Ви псува от София до... която точка на света отива.....
Вие за да се решите да купите нещо като Патент за изобретение или само регистриран ПМ (говорим само за българия) трябва да сте ...... как бихте лично Вие нарекли човек който продава долари и копува съветски рубли ? ( не бъркайте рублите -пиша не за руските рубли преди 1917г и след 1992 г.)
Само да Ви завърна към земята за малко...
Скоро към мен се обърна една фирма, която за да участва в някакъв проект искаше да закупи регистриран полезен модел срещу 1000 лева.
Даже бяха съгласни да препродадат след няколко месеца същия патент, на вече бившите собственици срещи 1 лев. т.е. подаряват го...
С цел експеримент за мен, Попитах няколко физически лица и няколко фирми, които знам, че имат такива патентни.
Хората бяха крайно възмутени, единият изобретател направо ми заяви : защо се подигравам на него.... тези като искат патент, да носят минимум 10 000 лева и за остатък ще говори той..... неговата квалификация и знания трупани 30 години работа.... не струват 1000 лева....
Пазара за индустриална собственост е крайно ограничен в България......
марки - може, да се продават ( с някой особености)
дизайн-също.....
но патентите са основата икономическото развитие....
полезен модел без извършена експертиза е БПО за новост - не съветвам никой да копува
Поздрави
За пазара на ИС у нас, някой също не е в час: Ограничен е мирогледът на тези, дето се имат за голяма работа и, оттам, броят на сделките. ТОВА означава /на база приличните продукти и все по-приличните, към момента, замразени и нискодоходни, по тази причина парични средства / много добър потенциал за ръст. Тоест, развижване ще настъпи. Точна дата не мога да закова но, да. Ще настъпи.
Относно експертизите за новост съм съгласен. Редно е, който иска сигурност. Но, меракът на тези, които искат да продават, опират в реалностите на пазара. Например, мой познат досега изгуби милиони от пропуснати ползи, че не регистрира изобретението си - протиска фадинга на УКВ разпространение при работа с/от/ подвижни обекти с до 40 db, без доп.разход на енергия и пари - но, не мога да му помогна: Той пък наплашен , че ще му го откраднат, ако разкрие...И сега изцяло е на загуба, милият.
Както и да е, споделяш интересни детайли /за незапознатите/. Затова, продължавай - нека се попросветят инвесторите...които още не са напълно изкукали, разбира се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от makama Разгледай мнениеПазара за индустриална собственост е крайно ограничен в България...
Коментар
-
Господа, когато коментирате индустриална собственост имайте няколко неща в предвид.
1. Всички патенти или РПМ пораждат действие само на пазара за които са заявени.
Например заявен в България - ако всичко е на ред - действа в България.
2. България се е присъединила към WIPO. Това дава възможност от БПО през WIPO чрез РСТ да поискате регистрация в който пазар си поискате. Таксите обаче са международни - пригответе си за "добро утро" 2500 USD.
3. Другата възможност е от БПО директно за конкретен пазар.
Капанът обаче е, че ако само за един пазар искате регистрация, излиза по-евтино от PCT or EP .....но ако искате в три и повече пазара..... потъвате финансово....
4. Ако искате да произвеждате някаква стока и да я продавате в Европа, Русия, Турция или България - запознайте се с японските, американските и австралийските патенти. Ако нямат регистрации за там, за където смятате да пласирате стоката си, просто ги копирайте 100 %. Проблеми няма...
5. Ако притежателите (него бъркайте със заявителите) са физически лица, това означава, че спокойно може да копирате.... те нямат пари да излезнът от националния си пазар..... но означава и също, че това което Ви предлагат явно нещо му куца...... най-често проблемът е в инвестициите които следва да направите при внедряване ..... които съответно трудно ( в годините) може да възвърнат..... да не говорим за очакваната печалба....
Коментар
-
...
Но, ако всичките ми разходи за нещо са [BGN]500, а прибирам /след ДОД, напр, за конкретния случай/ [BGN]2700 след 4 години без малко, ти ми кажи, каква ми е годишната доходност. При това, покупко-продажба на случаен принцип, от човек, който още не е бил на пазара на такива. Ха сега, представи си, момчето държи продукт /т.е. правата/ с който може да отключи пазар в ЕС за [Eur] 3 Bln...
...и ми кажи, заслужава ли си придобиването му за [BGN] 4М. кажи ми, че съм ... неосъзнат. Ха, де ?.......
Ако някой Ви прочете съжденията и е професионалист ....... ще се смее от сърце до умиране......
Ако някой изобретател (който има поне една заявка за патент) ще Ви псува от София до... която точка на света отива.....
Вие за да се решите да купите нещо като Патент за изобретение или само регистриран ПМ (говорим само за българия) трябва да сте ...... как бихте лично Вие нарекли човек който продава долари и копува съветски рубли ? ( не бъркайте рублите -пиша не за руските рубли преди 1917г и след 1992 г.)
Само да Ви завърна към земята за малко...
Скоро към мен се обърна една фирма, която за да участва в някакъв проект искаше да закупи регистриран полезен модел срещу 1000 лева.
Даже бяха съгласни да препродадат след няколко месеца същия патент, на вече бившите собственици срещи 1 лев. т.е. подаряват го...
С цел експеримент за мен, Попитах няколко физически лица и няколко фирми, които знам, че имат такива патентни.
Хората бяха крайно възмутени, единият изобретател направо ми заяви : защо се подигравам на него.... тези като искат патент, да носят минимум 10 000 лева и за остатък ще говори той..... неговата квалификация и знания трупани 30 години работа.... не струват 1000 лева....
Пазара за индустриална собственост е крайно ограничен в България......
марки - може, да се продават ( с някой особености)
дизайн-също.....
но патентите са основата икономическото развитие....
полезен модел без извършена експертиза е БПО за новост - не съветвам никой да копува
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеГлупости. Той си кара така, откак се знае. "Пазел се". Пак глупости. Ако се беше пазил, нямаше като папагал да повтаря всяка крачка на истаналите. Нещо работели някъде и някога и давай-нашият същото прави. НИ, хотели край морето.....50% празни във върха на сезона. ПАПАГАЛИ. Заровиха си милионите ... а се били "пазели". Много точна е приказката "- По делата ще ги познаете." папагал-хотел-друг папагал-друг хотел....И така-по цялото крайбрежие.
Напротив, малкия. Говоря ти за пропорции и възвращаемост.
- А що семки може да се изядат с тях, не е истина.
Коментар
-
Глупости. Той си кара така, откак се знае.
Ако се беше пазил, нямаше като папагал да повтаря всяка крачка на истаналите.
Много точна е приказката "- По делата ще ги познаете." папагал-хотел-друг папагал-друг хотел....И така-по цялото крайбрежие.Last edited by бай Промо; 07.04.2016, 12:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеПо-скоро е много лъган ... и се пази профилактично.
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеХем си неосъзнат, хем си фантазьор, хем говориш за пари за семки
- А що семки може да се изядат с тях, не е истина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНо, това важи за един осъзнат пазар. В България няма нито традиции, нито интелигентното разбиране, българският пишман-инвеститор е и сляп, и глух и...зомбиран.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеСтруват милиони, дАни. Вярно е. Но, това важи за един осъзнат пазар. В България няма нито традиции, нито интелигентното разбиране, българският пишман-инвеститор е и сляп, и глух и...зомбиран. ДА, ЗОМБИРАН Е. И се блещи само в НИ, Форекс, акции, злато и облигации, +/-. Съответно, трупа огромни пропуснати ползи но, кои сме ние, да му казваме на Него, налэ.
До makama:
Верни са много от споменатите от теб неща...но не всички и не всецяло. Действията на патентите и ПМ са териториални, за което се плащат съответните такси. Факт.
...и ми кажи, заслужава ли си придобиването му за [BGN] 4М. кажи ми, че съм ... неосъзнат. Ха, де ?
Коментар
-
Струват милиони, дАни. Вярно е. Но, това важи за един осъзнат пазар. В България няма нито традиции, нито интелигентното разбиране, българският пишман-инвеститор е и сляп, и глух и...зомбиран. ДА, ЗОМБИРАН Е. И се блещи само в НИ, Форекс, акции, злато и облигации, +/-. Съответно, трупа огромни пропуснати ползи но, кои сме ние, да му казваме на Него, налэ.
До makama:
Верни са много от споменатите от теб неща...но не всички и не всецяло. Действията на патентите и ПМ са териториални, за което се плащат съответните такси. Факт.
...и ми кажи, заслужава ли си придобиването му за [BGN] 4М. кажи ми, че съм ... неосъзнат. Ха, де ?
Коментар
-
имам още дузина добри неща, аз съм и химик така че ВНИМАВАЙ , бъди точен за да те обичам - petrosoil@abv.bg
Коментар
-
makama
Няма такова нещо, само чакащия патент който се издава само в САЩ има такъв чрез заявление не е сигурен.Иначе е точно така - патента трябва да е изваден и в конкретната страна за да важи в нея, но не може да се извади от някой който го заявява след като той е заявен вече някъде другаде по Света. Иначе патент може да бъде и отменен чрез съда ако съществат доказателства че той е направен с по късна дата от например статия в подходящо издание за която е възможно неустопимо да се докаже кога е публикувана.
Знам какво е продал той и го е продал за много малка сума, по принци тези неща струват много пари и много често милиони. Но е постъпил правилно защото по добре птичка в ръката отколкото ...D.Y.F-091066
Коментар
Коментар