IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Патенти и полезни модели

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Ако смяташ, че /някак/ съм ..."ти дал" великолепна идея, може да почерпиш. ..някой ден.
    С удоволствие. Първо трябва да задръстим канала.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
      Не е толкова лесно, но не е невъзможно.
      Ако смяташ, че /някак/ съм ..."ти дал" великолепна идея, може да почерпиш.
      ...някой ден.

Коментар

Ами тогава, за чий ти е още "да ставаш"? Ти си готов .
        Не е толкова лесно, но не е невъзможно.

Коментар

Мисълта ти мого вярно съм я разбрал. Гледай сега - та се завардили почти 90% от пазара. Ако намеря начин как да завардя останалите 10% всичко е точно - ставам патентен трол.
          Точно така, до вътрешна нагласа е ... на патентен трол.
          Ами тогава, за чий ти е още "да ставаш"? Ти си готов .

Коментар

Пак грешно си разбрал но...Мисълта ми за ученето "от тях" е, да заемаш стратегически позиции и да се възползваш от възможностите, които пазарът предоставя.
            Мисълта ти мого вярно съм я разбрал. Гледай сега - та се завардили почти 90% от пазара. Ако намеря начин как да завардя останалите 10% всичко е точно - ставам патентен трол.
            Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            ... човек може да се учи както какво ДА , така и какво ДА НЕ прави, както от добрия, така и от лошия пример /обяснение, защо не пуша, да речем/ - и, ако ти така си го прочел, е до вътрешна нагласа.
            Точно така, до вътрешна нагласа е ... на патентен трол. Вътрешно съм нагласен да бъда патентен трол ... само да видя откъде да започна.
            Last edited by бай Промо; 11.04.2016, 18:15.

Коментар

Не е зле като идея. Да взема да паразитирам и да преча на научно-техническия прогрес ... за да изкарам пари.
              Не ми е в стила, но ще се замисля.
              Пак грешно си разбрал но...Мисълта ми за ученето "от тях" е, да заемаш стратегически позиции и да се възползваш от възможностите, които пазарът предоставя. Не съм споменавал нийде паразитиране и "пречене на прогреса" - човек може да се учи както какво ДА , така и какво ДА НЕ прави, както от добрия, така и от лошия пример /обяснение, защо не пуша, да речем/ - и, ако ти така си го прочел, е до вътрешна нагласа.
              - Кой каквото ще, такова да разбира под термина.

Коментар

Звучи ми, че грешно си си направил сметката. ...Прочее, защо не се учиш от тях? Така, ще имаш възможността да направиш мнооого повече пари от тези 150 К.
                Не е зле като идея. Да взема да паразитирам и да преча на научно-техническия прогрес ... за да изкарам пари.
                Не ми е в стила, но ще се замисля.
                Last edited by бай Промо; 11.04.2016, 15:22.

Коментар

А това как ти звучи: 150 хил. да дадеш, за да направиш софгуер за 50 хил.
                  Звучи ми, че грешно си си направил сметката. В българското /и май не единствено/ патентно законодателство уравнения, формули, алгоритми, заключения и т.н. НЕ СА патентопригодни, нито патентоспособни а, ако софтуерът ти е "за 50000", що просто не си го купиш, ами се трепеш? Ако ли пък целиш пазар "нагоре", тези 150 К не би трябвало да те сбъркат. Гадничко е, наистина но, нали "пазарната икономика" сама си наплоди спекулантите /в т.ч. и с домейни, ето, казваш, патенти и т.н. "Свободен пазар" хората са го разбрали "НЕРЕГУЛИРАН" и в него си правят, каквото искат.
                  - За жалост.
                  Прочее, защо не се учиш от тях? Така, ще имаш възможността да направиш мнооого повече пари от тези 150 К.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Тц....в тупик е.....
                    В тупик не, ами в цайтнот. Не, знам, ще взема да откажа поръчката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                      "Много неща" не са наред. Щото "Нищо" ми звучи прекалено.
                      А това как ти звучи: 150 хил. да дадеш, за да направиш софгуер за 50 хил.

Коментар

Паля, се защото нищо не е наред. Много е сложно да ти го обяснявам.
                        Абстрахирайки се от досегашните ни ежби, бих внесъл лека корекция: "Много неща" не са наред. Щото "Нищо" ми звучи прекалено.

Коментар

Добре де, значи всичко ти е наред, защо се палиш?
                          Паля, се защото нищо не е наред. Много е сложно да ти го обяснявам.

Коментар

Аз не съм искал -аз имам. Но това е друго. Да си сглобиш ОС от 'скреч' е едно, а да ползваш 'бранд ню' криптографски алгоритъм е съвсем друго.
                            Добре де, значи всичко ти е наред, защо се палиш?

Коментар

Значи, трябва да си изясниш, кое е, и кое не е патентоспособно...в страната, в която работиш. Ама ти искаше, ако си спомням, да направиш собствена операционна система....
                              Аз не съм искал -аз имам. Но това е друго. Да си сглобиш ОС от 'скреч' е едно, а да ползваш 'бранд ню' криптографски алгоритъм е съвсем друго.

Коментар

• Значи, трябва да си изясниш, кое е, и кое не е патентоспособно...в страната, в която работиш. Ама ти искаше, ако си спомням, да направиш собствена операционна система...на което някакви безлики митични патентно тролове били пречели. Е нали си интелигентен? МИСЛИ БЕ!
                                Дали пък точно нещо от вида не надуших преди няколко месеца, когато се сблъскахме с теб, как мислиш? Гениите не мрънкат, ами действат.

Коментар

Working...
                                X