IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция в domain имена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от free1969 Разгледай мнение
    Iphonecoin.com също
    Тук освен писма от адвокатите на Iphone и големи главоболия не виждам нищо друго. Бих ти препоръчал да го изтриеш.

    Което ме подсеща - НИКОГА НЕ РЕГИСТРИРАЙТЕ trademarked domains. Всичко с Iphone в него в което и да е разширение може да ви докара само големи проблеми.

    Имах такъв случай с адвокатите на Сони преди две години за един филм, който бяха тръгнали да правят, а аз като пълен новак в момента който разбрах, го регистрирах и почнах да виждам хиляди долари в сметката си. Даже имах неблагоразумието да им го предложа.

    Наложи се да им го предам доброволно. Иначе това щеше да направи регистърът (в случая dynadot), а те щяха да се опитат да ми съдерат кожата от съдене (не съм сигурен доколко щяха да успеят след като съм по тия ширини, но кой знае...)

    Коментар


    • Сетих се и за още нещо - докато търсите купувачи за домейните си, нищо не пречи да ги направите на сайтове. Сега с Wordpress и Joomla всичко е много по - лесно. Ще дам пример с един мой домейн - sluttybrowniesrecipe . com . Значи на този домейн има отвратителен сайт за който съм изгубил около 15 минути от времето си. Но аз и не искам да е красив или нещо такова. Слагам 3-4 статии за рецепти, които намирам из нета. Променям ги леко, за да си нямам проблеми с чичко google. Давам 15 долара за оптимизация на мои хора, които знам че ще свършат работа.След месец бях на първо място по ключовата дума "slutty brownies recipe", която представете си има хиляди търсения от американски домакини, но много малко конкуренция. Слагам Google adsense. И забравям - вече почти година - пасивен доход от 70-80 евро на месец. А Декември над 100 евро - явно google бяха вдигнали тарифите за реклама покрай празниците. Всеки ден в сайта влизат над 800 уникални посетители от цял свят (главно от САЩ и Канада). Инвестирал съм в него около половин час, 15 долара за опитимизация и някакви мизерни левчета за хостинг. Самият домейн го взех за 2 долара, защото видях, че има много търсения.

      Къде да продавате домейните си?

      Най-добрите варианти - SEDO и Godaddy Auctions. Както и трети вариант до който вече стигнах и аз. Имам сайт чрез който продавам домейните си. Разбира се в същото време те са сложени за продажба и в SEDO и в Godaddy.

      Как да ги продадете
      ?

      Пак има няколко варианта - или купувачът ви намира. Или вие намирате него и го убеждавате, че този домейн му е нужен. С домейнът посочен по - долу - купувачът ме намери и ми предложи ... 60 долара. Тук идва друг момент - преговарянето. Трябва да разберете кой иска да купи домейна ви. В този случай, купувачът беше непредпазлив и лесно разбрах, че е CEO на голяма интернет компания. Написах му дълъг имейл в който му обясних, че имам големи планове за домейна, че вече съм получавал оферта от 2000 долара, която съм отказал и за оферта по - малка от 3000 долара няма да го дам. След 15 минути вече имахме сделка на 3000 долара. Не е нужно да казвам, че освен да го продам нямах други планове за домейна и не съм имал друга оферта, нали?

      Вторият вариант - ще посоча пак друг мой домейн. maxiskirts dot com. Пак продаден за 3000 долара. Моите приятели google, bing и всякакви lead сайтове ми предоставят всякаква информация кой се занимава с това. След което издирвам имейлите им чрез whois.domaintools.com и други стотици начини. След което им изпращам имейл с предложението си. Първоначално всички ми отказаха. След това развих maxiskirts за три месеца по описаната схема с Joomla и Wordpress и започнах да правя луди пари от adsense и amazon. А собственикът на maxiskirts co uk започна да губи клиентела Тогава вече той дойде при мен, извини ми се, че ми беше написал злобен имейл и ми предложи 1000 долара. Аз поисках 5, той даде 3. Сега домейнът е паркиран, но поне не пречи на бизнеса му.

      Всеки ден изпращам стотици имейли на потенциални купувачи на домейните си. Вчера сключих сделка за 750 евро с една ирландска компания, която има .ie домейн, но няма com, който аз купих за 8 долара на търг от godaddy auctions след като собственика му беше забравил да го поднови. (разбира се го купих, за да го продам на ирландците или на една австралийска компания, която има същото име) Намерих имейла на собственика на компанията (винаги се стремете към това - всеки друг служител в почти всеки случай ще натисне delete) и му написах имейл, че за такъв голям бизнес като неговият е добре да притежава и com, защото получавам много трафик от клиенти, които всъщност търсят него (това е истина). Най-малкото е престижно да притежаваш com-а. След три дена, човека ми писа и стигнахме до сделката вчера.

      Обобщавам писаниците си.

      namepros,dnforum за да разберете как се прави този бизнес(хоби), какво се търси и какво не. (имат си domain newbies секция - където има много ценни съвети)
      Концентирайте се върху com. Използвайте google keyword tool (забравих новото му име), за да разберете колко е ценен домейна (колко търсения има), каква е конкуренцията в тази ниша.
      Развивайте домейните си докато намерите купувач.(ако има смисъл от това).
      Намерете купувач, а не чакайте той да намери вас (много рядко и късметлийско)
      Не се хващайте за първата му оферта, винаги правете контра оферта. Той вече иска домейна - в най-лошият случай вече ще го продадете на тази цена, която е предложил първоначално.
      SEDO, Godaddy auctions, Afternic за продажба.

      Май доста писах. Ама си ми е мания. А има и още много за писане. По - лесно ще е ако някой има въпроси, да ми пише.
      Last edited by ALEX_D_GREAT; 15.01.2014, 00:55.

      Коментар


      • Iphonecoin.com също
        http://selfielifes.com

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
          Здравей да те питам защо да се концентрираме в com? Домейн eu или info не са ли ок също. Да не би да имат проблем с индексацията в google.
          Поради много причини от които ще посоча само най-главните.

          1. Хората са свикнали с com. Ще се учудиш колко много хора дори не знаят, че съществуват други разширения. Като им предложиш info или org или me, ще помислят, че нещо искаш да ги преметнеш. Неслучайно в Iphone имаш бутон .com, а не info нали?

          2. Прав си, че com се индексират най-лесно, най-бързо и много по - добре от всички други разширения.

          3. .eu домейн можеш да продадеш само на европеец, а движещата сила в домейн индустрията са американците, канадците, австралийци и в последно време много силно китайците. Дори и с врътките някой американец да може да го регистрира, това ще е самоубийство за неговият бизнес. Германците също, но те искат или com или собствения .de

          4. Много предприемачи ако не могат да имат .com - не искат нищо друго. Разбирам ги напълно - аз не бих основал бизнеса си на .net примерно и половината ми трафик да отива в .com. Много по - лесно е да си напрегна мозъка и да измисля друго име за своя бранд.

          5. .Info домейните са ценни само и единствено ако са generic (както се наричат в индустрията) - демек една дума. Като free.info - този домейн струва маса пари. От друга страна freeinformation.info - не струва и таксата за регистрация. А freeinformation.com отново струва маса пари. Просто защото е com.

          С всичко отгоре не искам да кажа, че не можеш да продадеш друг домейн (за също съм продавал), но шансът е много по - малък и трябва да имаш доста късмет. Един нов домейнър, трябва да се концентира върху com. Научил съм го от собствените си грешки. След като натрупаш опит, можеш да рискуваш с други разширения. Разбира се не пречи да регистрираш 5-6 домейна с други разширения. Аз говоря да не се хвърляш маниакално и половината ти портфолио да е от net, org, info, me, pw и цялата нова сган, която пуснаха и пускат сега.
          Last edited by ALEX_D_GREAT; 15.01.2014, 00:09.

          Коментар


          • Предлагам доста атрактивен домейн " bitcoin-b.com "
            http://selfielifes.com

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ALEX_D_GREAT Разгледай мнение
              За прехранване - не. Но съм продал домейни за 12 000 долара последната година.

              Съветът ми към всеки, който тръгва да се занимава с това е да не бърза да регистрира нищо преди да прочете доста.

              Във форуми като namepros или dnforum

              След това може да иде на namebio и да види какво се продава и за какви цени.

              Само след 1 месец четене може да си позволите да регистрирате домейни. Всичко друго ще е загуба на пари и време.

              Успех.

              Къде ги купувате тия домейни за по един и пийсе на промоция ве????

              В Godaddy с купони

              И още един съвет - концентирайте се върху разширението com като за начало, защото аз изгубих много пари в началото с другите разширения.

              Сетих се и за друго - тъй като готините домейни отдавна са регистрирани - струва си да се концентирате върху нови тенденции, нови buzz words дето му викат. Така аз преди 1 година регистрирах един домейн - american big data за 3 долара заради това, че терминът "big data" все повече започна да навлиза чрез медии и т.н.

              Продадох го Декември за 3000 долара на един пич дето сега гледам даже вече го е развил.
              Напълно те подкрепям! Цаката е да се напипват нови неща! Поздравления за успеха! Явно знаеш какво правиш и всичко, което споделиш ще е от полза!

              Аз също гледам .com домейните т.к те са по-ценни., но в интерес на истината имам две продажби, които бяха на .eu и .bg домейни (странно). Всичко е до конкретното търсене.

              Поздрави!
              Last edited by vladokvr; 14.01.2014, 23:09.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ALEX_D_GREAT Разгледай мнение
                За прехранване - не. Но съм продал домейни за 12 000 долара последната година.

                Съветът ми към всеки, който тръгва да се занимава с това е да не бърза да регистрира нищо преди да прочете доста.

                Във форуми като namepros или dnforum

                След това може да иде на namebio и да види какво се продава и за какви цени.

                Само след 1 месец четене може да си позволите да регистрирате домейни. Всичко друго ще е загуба на пари и време.

                Успех.

                Къде ги купувате тия домейни за по един и пийсе на промоция ве????

                В Godaddy с купони

                И още един съвет - концентирайте се върху разширението com като за начало, защото аз изгубих много пари в началото с другите разширения.

                Сетих се и за друго - тъй като готините домейни отдавна са регистрирани - струва си да се концентирате върху нови тенденции, нови buzz words дето му викат. Така аз преди 1 година регистрирах един домейн - american big data за 3 долара заради това, че терминът "big data" все повече започна да навлиза чрез медии и т.н.

                Продадох го Декември за 3000 долара на един пич дето сега гледам даже вече го е развил.
                Здравей да те питам защо да се концентрираме в com? Домейн eu или info не са ли ок също. Да не би да имат проблем с индексацията в google.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                  Т
                  Казано накратко - може и да успееш да регистрираш някое и друго име и после да го продадеш, но много силно ме съмнява да успееш да се прехранваш от това. Но това не пречи да опиташ, разбира се!
                  За прехранване - не. Но съм продал домейни за 12 000 долара последната година.

                  Съветът ми към всеки, който тръгва да се занимава с това е да не бърза да регистрира нищо преди да прочете доста.

                  Във форуми като namepros или dnforum

                  След това може да иде на namebio и да види какво се продава и за какви цени.

                  Само след 1 месец четене може да си позволите да регистрирате домейни. Всичко друго ще е загуба на пари и време.

                  Успех.

                  Къде ги купувате тия домейни за по един и пийсе на промоция ве????

                  В Godaddy с купони

                  И още един съвет - концентирайте се върху разширението com като за начало, защото аз изгубих много пари в началото с другите разширения.

                  Сетих се и за друго - тъй като готините домейни отдавна са регистрирани - струва си да се концентирате върху нови тенденции, нови buzz words дето му викат. Така аз преди 1 година регистрирах един домейн - american big data за 3 долара заради това, че терминът "big data" все повече започна да навлиза чрез медии и т.н.

                  Продадох го Декември за 3000 долара на един пич дето сега гледам даже вече го е развил.
                  Last edited by ALEX_D_GREAT; 14.01.2014, 22:49.

                  Коментар


                  • Къде ги купувате тия домейни за по един и пийсе на промоция ве????

                    Коментар


                    • Само най-добрите взимай и то винаги на ниска цена.

                      Така потроших хиляди преди години (2008-ма), все още пазя 2-3 домейна, другото беше чиста загуба.
                      Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

                      Коментар


                      • Може и да не ги купуваш, а само да намираш яки имена. Ето една интересна история за такъв бизнес: http://businessideaslab.com/find-good-domain-names/
                        Мнението не е препоръка за сделки!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                          Тази ниша отдавна е запълнена, що се отнася до най-често използваните 10 TLD. Има стотици фирми, които се занимават само с това да регистрират домейни, които са били в употреба повече от 2 години, веднага щом някой забрави да ги поднови. Освен това отдавна мина времето, когато можеше да регистрираш смислени имена от по една дума само. Сега целият оксфордски речник е зает и дори да регистрираш някакъв домейн е много вероятно никой да не ти го поиска.

                          Казано накратко - може и да успееш да регистрираш някое и друго име и после да го продадеш, но много силно ме съмнява да успееш да се прехранваш от това. Но това не пречи да опиташ, разбира се!
                          Да доста е вярно това, което казваш. За изхранване едва ли, още повече в България, но както казваш може да се изнамери някой ценен домейн някъде.

                          Коментар


                          • Тази ниша отдавна е запълнена, що се отнася до най-често използваните 10 TLD. Има стотици фирми, които се занимават само с това да регистрират домейни, които са били в употреба повече от 2 години, веднага щом някой забрави да ги поднови. Освен това отдавна мина времето, когато можеше да регистрираш смислени имена от по една дума само. Сега целият оксфордски речник е зает и дори да регистрираш някакъв домейн е много вероятно никой да не ти го поиска.

                            Казано накратко - може и да успееш да регистрираш някое и друго име и после да го продадеш, но много силно ме съмнява да успееш да се прехранваш от това. Но това не пречи да опиташ, разбира се!

                            Коментар


                            • Инвестиция в domain имена

                              Добър ден!
                              Не зная дали темата е за тук, поправете ме ако не е така. От няколко месеца се замислям за инвестицията в домейн имена. Това стана от както купих на промоция домейн име за 1.5 евро (.eu) и след 2 месеца ми писаха на мейла хората които държат домейна от първо ниво (com). Предложиха ми $200 за демейна и аз приех. От тогава се оглеждам за апетитни имена и понакупих някои, но от 10 успях да продам едва 1. ( Не всеки ден е Великден).

                              Мисълта ми е, че това е било много много печеливш бизнес преди около 15 години, когато повечето имена са били свободни, сега вече всичко е заето, но с повече усилия може да се вземе някое апетитно име.

                              Има хора които са успели да продадат за няколко милиона купени от тях преди това домейни, но вече това е история.

                              Смятате ли, че тази ниша вече е запълнена?
                              Аз вземам предвид непрекъснатото излизане на нови и нови сайтове, които не могат без уникален домейн и смятам, че още има хляб за инвестирането в добри домейни.

                              Какво е вашето мнение?
                            Working...
                            X