IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паралелни дружества и светове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Путин и Лукашенко не едут на Олимпиаду:

    https://www.youtube.com/watch?v=qnla_SlvdFQ

    https://www.youtube.com/watch?v=wC5OYGFysrk Мобилизация провалена

    Коментар


    • День побега: https://www.youtube.com/watch?v=spKM-8QMVqw
      Как Лукашенко, Путин и Токаев Казахстан дербанили
      https://www.youtube.com/watch?v=kbC3uvV0NRM

      Ванга: Виждам как Владимир Путин владее целия свят през 2030 г.!
      Ванга още през 1988 г. казва, че вижда един Владимир, който в немного далечното бъдеще ще покори целия свят. Това щял да бъде осмият поред лидер на Русия, а настоящият руски лидер Владимир Путин е именно под номер 8,
      Ванга предрече триумф на Путин в света
      Русия няма да намери общ език със Запада, отношенията ще претърпят пълен разрив. Ще се подобрят след 2022-ра, предава НТВ. Единственият съюзник на Русия ще е Китай. Засега в календара на президента Путин е планирана визита именно зя отриването на Олимпиадата в Пекин. По онова време всички се изненадват най-вече, че Ванга говори за Русия, а не за СССР, който тогава е все още жив. Тя обаче предрича не само краха на СССР, но и неговото възстановяване, което ще дойде в първата третина на 21 век.
      Last edited by Кисимов; 11.11.2022, 14:14.

      Коментар


      • Миналата година още се занимаваха с Пландемията - в Русия издадоха ковид речник: https://iling.spb.ru/dictionaries/ne...dictionary.pdf
        А междувременно в Донбас украински танкове обстрелваха детски градини: https://vz.ru/news/2022/10/5/1180947.html
        През настоящия октомври на дневен ред излязоха референдумите:
        https://mosregtoday.ru/soc/v-gosdume...ssha-k-rossii/
        Last edited by Кисимов; 09.10.2022, 00:31.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
          СССР при разпадането губи 5 млн км2, като по-голямата част от тях съставлява Казахстан. Тогава възниква въпроса: на какво се дължи тази фиксация върху Украйна. Те бяха предупредени. Но Казахстан влезе в Евразийския съюз, бяха хитри да пуснат едновременно руски и американски бази. Руският език е официален заедно с казахския. 95% от населението употребява руски език, а само 62% от казахите знаят казахски. Водещи телевизии имат приоритетен език руски. Например QAZAQ се излъчва на Руски, казахски, английски, киргизки и узбекски едновременно.
          На никой в Русия не му дреме за Казахстан. Мечтата им е обединение на Русия,Белорусия и Малорусия(земите на Украйна без Западна Украйна).В Беларус и Украйна има десетки милиони рускоговорящи славяни православни християни с бит сходен с руският. Путин се надяваше постепенно да ги асимилира.Щото в Русия все повече намалява делът на етническите руснаци. Именно демографският срив при руснаците е големият проблем .

          Коментар


          • СССР при разпадането губи 5 млн км2, като по-голямата част от тях съставлява Казахстан. Тогава възниква въпроса: на какво се дължи тази фиксация върху Украйна. Те бяха предупредени. Но Казахстан влезе в Евразийския съюз, бяха хитри да пуснат едновременно руски и американски бази. Руският език е официален заедно с казахския. 95% от населението употребява руски език, а само 62% от казахите знаят казахски. Водещи телевизии имат приоритетен език руски. Например QAZAQ се излъчва на Руски, казахски, английски, киргизки и узбекски едновременно.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
              Денят "Z" за края на демилитаризацията на Украйна изначално определен и изчислен на 14 юни22 се отложи заради приятелски доставки на оръжие от запада, иначе досега Украйна да бе останала без оръжия и да се е предала. През първото полувреме Русия поведе с един полуостров, последва почивка и смяна на играчите и през второто полувреме Русия се опита да навлезе по-дълбоко в половината на Украйна, но след доста подсечени фалове капитани и генерали ги изнесоха на носилка. https://aftershock.news/?q=node/1143483
              Денят Z е опция за аварийно спасяване, активирана от Фашингтон . Естествено, в сметката, не влиза запазването живота и имота нито на Украйна, нито на Европа, а за Раша - да не говорим.

              Коментар


              • Денят "Z" за края на демилитаризацията на Украйна изначално определен и изчислен на 14 юни22 се отложи заради приятелски доставки на оръжие от запада, иначе досега Украйна да бе разоръжена и капитулирала. През първото полувреме Русия поведе с един полуостров, последва почивка и смяна на играчите и през второто полувреме Русия се опита да навлезе по-дълбоко в половината на Украйна, но след доста подсечени фалове капитани и генерали ги изнесоха на носилка. Танковете Z с последната буква с дула сочещи разгрома на врага https://aftershock.news/?q=node/1143483
                Last edited by Кисимов; 18.08.2022, 07:58.

                Коментар


                • Браво, свежа тема.
                  Custodite sortem vestram

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                    Мор Иокаи
                    черните диаманти
                    много мазен текст, хареса ми.
                    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

                    Коментар


                    • И така, наближава благоприятният момент, в който предприятието ще може да се появи на борсовата арена.
                      Да се улови благоприятният момент, това е най-голямото изкуство на света.
                      На борсата има и ясни, и облачни дни. Понякога въздухът е изпълнен с електричество, овцете подскачат весело из полето. Друг път те навеждат глава към земята и престават да хрупкат сочната зелена трева. Понякога с блеене молят пастира да ги остриже, защото вълната им тежи. А друг път скупчват глави, обръщат задниците си навън и не чуват никакви викове. От време на време — без да знае някой защо — овенът-водач се спуска да бяга, след него и всичките овце. И ннто овчарят, нито кучетата могат да ги спрат.
                      С други думи, главното изкуство е да се проумее времето на борсата.
                      Защото понякога се случват благодатни моменти, хората са благосклонно настроени, а портфейлите така широко се разтварят и всичко успява. Дори ако някой намисли да създаде консорциум за раздробяването и разпродажбата на хълма Гелейрт, той и за това ще намери капиталисти и акционери. А друг път не проявяват интерес дори към заема за турските железници.
                      Мор Иокаи
                      черните диаманти

                      Коментар


                      • Толстой смятал, че Чехов е „по-зле и от Шекспир”

                        http://www.svilendobrev.com/detski/z...gavran--radio/
                        Авторът на „Война и мир” не понасял творчеството на своя сънародник

                        Руският класик Лев Толстой не понасял пиесите на своя сънародник Антон Чехов. Това става ясно в биографичната книга на Пьотр Секирин „Спомени за Чехов”, пише „Гардиън”. Произведението е на английския пазар от 2011 година.

                        В книгата Пьотр Гнедич*, писател и драматург, разказва какво му е казал Чехов за свое посещение при Толстой. „Малко преди да си тръгна, той ми каза да го целуна за сбогом. Когато се наведох към него (той беше прикован на легло заради болест), той ми прошепна: „Знаеш ли, мразя твоите пиеси. Шекспир беше зле, но ти си по-зле и от него””.
                        Толстой е отправил и друга критика към трудовете на своя сънародник. „Персонажът трябва да може да хване зрителя от театъра за ръката и да го заведе където пожелае. Но къде ме водят твоите персонажи? До дивана в дневната и обратно, защото те няма къде другаде да отидат”.

                        Въпреки това обаче Чехов е смятан за един от най-великите драматурзи и за ненадминат майстор на краткия разказ.

                        Антон Павлович Чехов е руски писател и драматург, по професия е лекар. Роден е през 1860 г. За 26 години творчество създава около 900 произведения. По неговите думи медицината е неговата съпруга, а литературата – любовница. Умира през 1904 г. от туберкулозно възпаление, което го мъчи почти през целия му живот.
                        …………………………….
                        *Пьотр Гнедич (1855-1925) е известен руски прозаик, драматург, преводач, историк на изкуствата, театрал и режисьор.
                        Last edited by Кисимов; 16.11.2013, 20:30.

                        Коментар


                        • Вратица

                          Публичното Вратица АД - Враца (4VR) беше останало с отрицателен собствен капитал, в него останаха дълговете и е обявено в несъстоятелност, но същевременно се пръкна Вратица Враца АД, изцяло собственост на дъщерните на Доверие ОХ компании, което си просперира http://www.vratitza.com/ Доста хитър ход и разпространена практика у нас.
                          Last edited by Кисимов; 29.10.2013, 12:09. Причина: допълнение

                          Коментар


                          • Паралелни дружества и светове

                            Подготовката на първата руска мисия към Юпитер - 'Лаплас' ще започне през 2014г, това е съобщил съветника на ръководителя на Роскосмос Виктор Ворон.

                            "През следващата година ще започнем подготовка на много амбициозния проект 'Лаплас' , предназначен за изучаване на спътник на Юпитер"- е казал Ворон , в изказване на конференция в Института по космически изследвания на РАН.
                            По рано руските учени планираха създаване на модул за кацане за спътника на Юпитер - Европа , сега се работи по вариант за сонда за друг спътник - Ганимед.
                          Working...
                          X