If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Само искам да попитам всички, които критикувате компанията един въпрос :
1. Ако все пак след месец, година или 5 години се вкара само един наистина ключов клиент - бензиностанция или хранителна верига или дори магазин за дрехи на национално ниво ще спрете ли веднъж завинаги да говорите как прихода от реализиран оборот чрез използване на SAVECARD е твърде малък ?
И тогава ще ли е SCI компания, която не може да функционира без да продава франчайз пакети или ще е компания, която може да функционира единствено чрез оборот, реализиран от нейни клиенти с карти ?
2. Ако картите примерно след 3 години станат безплатни изведнъж и се окаже, че в България съществува карта, която дава отстъпка в огромен брой търговски обекти и е безплатна дали тогава компанията, издател на картата ще е пирамида или ще е уникално добре измислен проект ?
3. Докато плюете явно не забелязвате какво се случва, а то е , че все по-ключови обекти се включват , към момента основно в големите градове, скоро и в по-малките. Все още ли трябва да слушам тъпотии, че заведения като Experia, Broadway, Extreme / за неграмотните едни от топ заведенията в гр.Пловдив / и още куп от най-елитните ресторанти / Класик, Буено , Уникато , Монро / , са някакви дупки, в които никой не ходи, тъй като са твърде скъпи. Еми да има и скъпи заведения, защото има и хора, които могат да си позволят да ходя там . Събуей даже не го коментирам, то е ясно, че дори и собственика да е БП няма как да си прави каквото си иска и това го знае всеки, който през живота си е чувал думата франчайз - там има железни договори и правила, спуснати от компанията майка SUBWAY и гаранционни депозити от няколко стотинхиляди долара, които гарантират, че съответния франчайзингополучател няма да прави ходове, които не са съгласувани с централата- т.е. преди да се подпише такъв национален договор минава на задължително консултиране, но това го знаят само сериозни икономисти, каквито явно половината в този форум не сте. Е може да коментирате въпросните три, четири изброени заведения и те ли са дупки или може би сега ще напишете, че собствениците са БП ?
Дайте някаква аргументация защо такива обекти работят с SCI , след като компанията не струва и не се реализира никакъв оборот през картите ?
Забравяте факта, че Бизнес-структурата е доброволна и дали или не някой ще участва е право на личен избор и преценка дали може или не да се занимава с такъв вид бизнес.
Моля върлите критици на компанията да коментират точки 1 и 2 и да дадат смислена аргументация ако се случи един от тези два факта дали компания SCI ще продължи да се води пирамида и поради каква причина .
В някой от другите постове спомена за експанзия и понеже аз се причислявам към тази половина от несериозните, неграмотнтите бла бла икономЯсти у този форум, хайде да ни прочетеш грамотно ГФО-тата на този международен гигант и бъдещ конкурент джуджето Фейсбуук за последните няколко години и на база на тях да ни обясниш как така тази българска, иновативна компания, която редовно си плаща данъците, ще пробие на чужд пазар, ама ми е мнооооого любопитно, топката е в твоето поле, ти си!
Братко, не си струва да си износваш ставите на пръстите да убеждаваш невярващи зомбирани същества ! Правя подарък за теб днес с тази снимка, на празника на великия съботник.
Ха,хахаха Черкезов, зомбираните сте вие бе Къде изчезна младежа коко11, че той внесе малко свежа "мисъл" тук?
Ооо неграмотнико БП! То като си БП какъв ли друг да си? Пак ще сте пирамида унуфри. От какъв зор оборотът навъртян в магазините се смята за оборот на пирамидата? Мен ако питаш се гледа приходът от отстъпки, като оборот на пирамидата. Я ми покажи нагледно как аз с карта купувам репички за 5 лв и спестявам да речем 50 стинки, та как точно 5тя лв минават за оборот на пирамидата! Искам да опишеш счетоводно операцията! За 50 тя стинки ми е ясно.
Мерси предварително, ако не знаеш какво да отговориш, просто си спомни някое от ученията на пастора и дай му 50 лв за бизнес ден! ( това си е оборот на пирамидата )
Човека е икономист, много моля такива елементарни въпроси да не задаваш!
Доста коментари съм получил на моя пост, радвам се за което .
Почвам да отговарям :
Paula_12 благодаря ти, че за разлика от повечето не влизаш в полемика на обиди, а се опитваш да изразиш мнение. Напълно съм съгласен с теб, че е добре паричния поток, реализиран от Savecard да се увеличи. Защо ти се струва толкова нереално да се реализират 35 милиона. Аз точно затова ти написах, че ако има една единствена верига нещата ще изглеждат по следния начин. 40 000 картодържатели, от които примерно 20 000 активни , всеки от тях дава по 100 лева за бензин например на месец, това са колко - 2 милиона лева на месец . Всеки от тях харчи по 50 лева в заведение на месец и по 20 лева за някакви други дрънкулки - какво става 20 000 по 70 лева - 1,4 милиона на месец - общо за година какво имаме 3.4 млн. на месец или - 40,8 милиона. Естествено това е хипотетична ситуация, просто обяснявам, че не изглежда толкова невъзможно да се реализира сериозен оборот предвид големия брой картодържатели. Все пак те са 40 000 + , аз ти правя аритметика при 1/2 от тях. Т.е. ако се осигури възможност всеки с карта да има къде да похарчи средно по 170 лева оборота ще е ок според твоята логика. Е искам да попитам, тъй като малко си противоречиш , тогава паричния поток ще е по-голям от този, от привличане на нови БП, но структурата на развитие на компанията ще е същата . Е тогава ще е или няма да е финансова пирамида и ще има ли или няма да има излъгани ?
Виж на едно мнение сме, просто аз гледам в перспектива, която според мен е реална, а според вас е нереална - да се хване сериозен обект. Тук вече е безпредметно да се спори дали и кога ще се хване верига и дали тя ще е бензиностанции или хранителни стоки или дрехи. Каквото и да е на мен не ми се струва нереално дори към момента да се похарчат 170 на месец , това за мен е едно излизане с компания на бар или ресторант.
Ооо неграмотнико БП! То като си БП какъв ли друг да си? Пак ще сте пирамида унуфри. От какъв зор оборотът навъртян в магазините се смята за оборот на пирамидата? Мен ако питаш се гледа приходът от отстъпки, като оборот на пирамидата. Я ми покажи нагледно как аз с карта купувам репички за 5 лв и спестявам да речем 50 стинки, та как точно 5тя лв минават за оборот на пирамидата! Искам да опишеш счетоводно операцията! За 50 тя стинки ми е ясно.
Мерси предварително, ако не знаеш какво да отговориш, просто си спомни някое от ученията на пастора и дай му 50 лв за бизнес ден! ( това си е оборот на пирамидата )
Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Сега си седя допивайки ракияката си и мисля:
Защо цялата фамилия да се мъчи да прави бизнес в България, при положение че всички са срещу нас?! Групировки, политици, медии, обществено мнение,църкви, разни измислени пиарки?
Е сега говорих с една приателка от Италия, тя ме навива да ходим на СПА минерален хотел, 4 звезден хотел, 6 басейна, пълен пансион, 5 дни и нощи = 200 евро. Представете си при тези смешни цени и с картита на СЦИ колко много оборот ще се прави!
Ами мисла си защо фамилията не закрие бизнеса тук и да се използва натрупания финансов и кадрови ресурс да се инвестира в страната известна със свойте други фамилии, маргаритата и синята кръв?
Едно ново начало, където ще оценят потенциала на корпорацията и не напоследно място Италия е най-духовната страна в света с най-вярващите хора!
Мисля си че италянците като искренни христяни ще оценят факта че директора на корпорацията е Пастор завеждащ две църкви с отлична репутация сред протестанската общност в България и Европа.
Ммм, чудесно!!! Изнасяйте се!! Там ще ви посрещнат в 0 звезден хотел, пълен пансион, за няколко годинки на топло
Сега си седя допивайки ракияката си и мисля:
Защо цялата фамилия да се мъчи да прави бизнес в България, при положение че всички са срещу нас?! Групировки, политици, медии, обществено мнение,църкви, разни измислени пиарки?
Е сега говорих с една приателка от Италия, тя ме навива да ходим на СПА минерален хотел, 4 звезден хотел, 6 басейна, пълен пансион, 5 дни и нощи = 200 евро. Представете си при тези смешни цени и с картита на СЦИ колко много оборот ще се прави!
Ами мисла си защо фамилията не закрие бизнеса тук и да се използва натрупания финансов и кадрови ресурс да се инвестира в страната известна със свойте други фамилии, маргаритата и синята кръв?
Едно ново начало, където ще оценят потенциала на корпорацията и не напоследно място Италия е най-духовната страна в света с най-вярващите хора!
Мисля си че италянците като искренни христяни ще оценят факта че директора на корпорацията е Пастор завеждащ две църкви с отлична репутация сред протестанската общност в България и Европа.
Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Доста коментари съм получил на моя пост, радвам се за което .
Почвам да отговарям :
.
Братко, не си струва да си износваш ставите на пръстите да убеждаваш невярващи зомбирани същества ! Правя подарък за теб днес с тази снимка, на празника на великия съботник.
Attached Files
Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Иначе цитираш оправданията които те наливат по презентации, само неинтелигентен човек ще се хване на тези напълно неуместни сравнения. Заплатите (по трудов договор) са гарантирани от закона, колежите не ти дават работа а образование, разбираш ли колко неуместно е сравнението?
[QUOTE=Koko11;1059542887]Доста коментари съм получил на моя пост, радвам се за което .
Почвам да отговарям :
Paula_12 благодаря ти, че за разлика от повечето не влизаш в полемика на обиди, а се опитваш да изразиш мнение. Напълно съм съгласен с теб, че е добре паричния поток, реализиран от Savecard да се увеличи. Защо ти се струва толкова нереално да се реализират 35 милиона. Аз точно затова ти написах, че ако има една единствена верига нещата ще изглеждат по следния начин. 40 000 картодържатели, от които примерно 20 000 активни , всеки от тях дава по 100 лева за бензин например на месец, това са колко - 2 милиона лева на месец . Всеки от тях харчи по 50 лева в заведение на месец и по 20 лева за някакви други дрънкулки - какво става 20 000 по 70 лева - 1,4 милиона на месец - общо за година какво имаме 3.4 млн. на месец или - 40,8 милиона. Естествено това е хипотетична ситуация, просто обяснявам, че не изглежда толкова невъзможно да се реализира сериозен оборот предвид големия брой картодържатели. Все пак те са 40 000 + , аз ти правя аритметика при 1/2 от тях. Т.е. ако се осигури възможност всеки с карта да има къде да похарчи средно по 170 лева оборота ще е ок според твоята логика. Е искам да попитам, тъй като малко си противоречиш , тогава паричния поток ще е по-голям от този, от привличане на нови БП, но структурата на развитие на компанията ще е същата . Е тогава ще е или няма да е финансова пирамида и ще има ли или няма да има излъгани ? Ако приемем, че това се случи, поне по дефиниция СЦИ може би няма да е пирамида. Тоест може би няма да бъде определена от закона като такава.Макар че 50-те процента са по-скоро един минимум.Излъгани пак ще има. Въпроса е обаче, защо това не се е случило? СЦИ картодържателите не са малко на брой, пък сте на светлинни години от числото, което си посочил по-горе? Дали защото ви липсва верига, дали защото компанията инвестира цялото си време и усилия в зарибяване на БП, защото от там идват големите пари, не знам ....... Не е толкова интересно, че още липсва верига, след 4 години на пазара, интересно е защо няма да получите така чаканата верига. Да разгледаме веригите от близо: На първо място по оборот през 2012 е Кауфланд. Кауфланд няма да се присъедини, защото е дискаунтер, дискаунтерите предпочитат да не участват в програми за лоялност, защото предлагат продукти на толкова ниски цени в сравнение със конкурентите, че просто избиват рибата, и тая история с картите не им е нужна особено. Същото важи и са Лидл. Доколкото съм чувала това е политика на целия концерн и се налага във всички държави Била и Метро агират в друга ценова категория, но те си имат свои програми за лоялност. Освен това имиджът на компанията е толкова противоречив, че те просто няма да се навият ......
2. По отношение на твоя проблем с бизнес пакетите първо искам да подчертая дебело, че има бизнес пакет , който струва 50 лева - той ти позволява ако някой твой приятел иска да си купи карта ти да печелиш от неговите покупки за времето на съществуване на компанията. Отделно този пакет, който вие по някаква причина отъждествявате единствено с картата Ви дава достъп до над 1500 обекта , а от около 20 дни и до малък засега брой ваучерни оферти. Отделно този пакет реално може да се ползва и за дребен бизнес - той ви позволява да сте независим дистрибутор на карти - УНИКАЛНО. Само за 50 лева получаваш право да продаваш продукт, който освен , че получаваш по 10 лева на всяка продажба получаваш и 0.5% докато съществува компанията от потреблението на човека, на който си го продал или препоръчал. Да приемем, че зарибя 5 човека и си избия 50 лв, картата ми излиза безплатно, което не е лошо, така хората се мотивират да разпространяват картите. Защо тогава са нужни БП-тата? И нещо много по важно: Ако имаме мин. 5000 БП и 40000 картодържателя, от които 35000 не са БП, това означава, че всеки БП е продал по макс 7 карти !!!! Голям бизнес въртят, чак са се преуморили от толкова усилена дистрибуторска дейност! Това е абсурдно !!! А 85-те стотинки, които печеля от 170-те лв. оборот на хората под мен няма да ги коментирам.
Оттам нататък има пакет за 600 лева , 1800 лева и 3000 лева. Никой не те кара да си купуваш пакет за 3000 лева, както и никой не те кара да си купиш в Глобул или Мтел абонаментна програма за 60 лева на месец. Това е лична преценка. Аз имам приятел, който си купи пакет от 600 лева и основно разпространява карти. За една година има двама или трима БП под него и прави около 150-200 лева на месец. Не виждам нищо измамно в това да дадеш 600 лева и после да получаваш по 150-200 лева на месец допълнително. Така, че не проумявам защо си се хванала / Paula / за тези 3000 лева и само тях повтаряш, пакети има от 50 до 3000 лева според това кой какво точно иска да прави в компанията . Казах го вече и пак ще го кажа, в такива структури губещите са много повече от тези които печелят. Иначе се радвам за твоя приятел, че не е от тези хора.
Докторе, защо не си в Петра в Йордания?! Най-светлите сред най-светлите са там и май са те зарязали, а
Чух от моя приятел, че по-великите сред БП-тата тръгнали уж на обучение в Австрия, за да им промотират излизането на SCI на международния пазар, обаче преди това като бонус ги закарали в Йордания и сега щели да спят с бедуинско племе в пустинята... Това съвсем сериозно.
Чудя се дали наистина ще има излизане в чужбина или този бонус е, за да се зашеметят достатъчно и да не питат по въпроса Непрекъснатото натрупване на изненади, шарения и шумотевица започва да ми прилича на отвличане на вниманието. Да видим...
Напук на всички песимисти и критици, да ще има експанзия в чужбина и останалия свят. СЦИ е марка, колкото и да се гърчите и да не си го признавате заедно с онзи бене десанчик Божиновица.
Докторе, защо не си в Петра в Йордания?! Най-светлите сред най-светлите са там и май са те зарязали, а
Чух от моя приятел, че по-великите сред БП-тата тръгнали уж на обучение в Австрия, за да им промотират излизането на SCI на международния пазар, обаче преди това като бонус ги закарали в Йордания и сега щели да спят с бедуинско племе в пустинята... Това съвсем сериозно.
Чудя се дали наистина ще има излизане в чужбина или този бонус е, за да се зашеметят достатъчно и да не питат по въпроса Непрекъснатото натрупване на изненади, шарения и шумотевица започва да ми прилича на отвличане на вниманието. Да видим...
"На Briko мога да кажа, че това дали даден обект решава да се включи или не повярвай ми не променя неговата търговска политика изначално. Нали не си представяш, че като се включи един топ ресторант в SCI той на следващия ден променя цялото си меню и вдига цените с 15% . Това е смешно и нереално. Това е допълнителен канал за привличане на клиенти, не основен канал за доходи за търговците. Това е и водещата причина някой търговец да пожелае да работи със SCI - опцията да получи допълнителен поток от клиенти . Не виждам защо даден обект да не иска да отдели 2-3-5 % от печалбата от потенциални клиенти, които иначе просто няма да му влезнат в обекта, а ще отидат в конкурентния, защото той не е такъв циганин и си позволява да даде 5% за да се рекламира. Логиката ти е глупава, никой нямал интерес. Все пак живеем в пазарна икономика. То ако ставаше така намаляш цените и ти е пълен обекта всички щяха да са милионери по твоята логика. Колко било просто само.. ми те не знам защо хората изобщо рекламират бизнеса си... просто да свалят цените и готово ."
"1. Ако все пак след месец, година или 5 години се вкара само един наистина ключов клиент - бензиностанция или хранителна верига или дори магазин за дрехи на национално ниво ще спрете ли веднъж завинаги да говорите как прихода от реализиран оборот чрез използване на SAVECARD е твърде малък ?
И тогава ще ли е SCI компания, която не може да функционира без да продава франчайз пакети или ще е компания, която може да функционира единствено чрез оборот, реализиран от нейни клиенти с карти ?
2. Ако картите примерно след 3 години станат безплатни изведнъж и се окаже, че в България съществува карта, която дава отстъпка в огромен брой търговски обекти и е безплатна дали тогава компанията, издател на картата ще е пирамида или ще е уникално добре измислен проект ?"
Първо ти копирам отговора и следващото копие е на въпроса ти.
По точка едно искаш отговор за голяма верига супермаркети, бензиностанции и т.н. и за това ти обясних, защо ТЕ никога няма да се включат във вашата игра, не съм говорил за ресторанти и барове и т.н. защото въпросът ти не беше за подобен вид търг. обекти.
Точка 2ра е също много важна, търговията на дребно е най-сложния занаят и той ти е неясен.Говориш за 2-3-4-5% Т.О. това е смешно като стойност за отстъпка в търговията на дребно.
Имаш ли представа, кой е най-важния фактор за определяне на цена на стока и извличане на възможно най-голямата печалба от продажбата и ?
Коментар