IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Saveway / SCI - мнение? (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
    Това се нарича финансова пирамида, не просто кофти сделка. И е незаконно!
    Много мразя да изпадам в ситуация да защитавам нещо, в което не вярвам, но ти просто говориш наизуст.

Покажи ми текста в наказателния кодекс, където е незаконно да продаваш правото за продажба на продукт или услуга срещу комисионна, която е процент от привлечените суми.

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
      Казвал съм и преди, SCI не е пирамида. Заблуда - да, секта - може би, но не и пирамида. Сделката е проста - даваш 50 лв., имаш карта за отстъпка. Даваш 3000 лв., можеш да зарибяваш други хора и да взимаш по 15% от техните 3000 лв. + процент от евентуалното им потребление.
      Това се нарича финансова пирамида, не просто кофти сделка. И е незаконно!
      Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Да не умира темата!

NaskoM поздрави за анализа! Хареса ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от NaskoM Разгледай мнение
          Цитат: Планът описва възможните реакции към SCI, а една от тях е: “Това е една от онези пирамидални схеми...” Това за нещастие са зле осведомени хора, които за още по-голямо нещастие не осъзнават, че са зле осведомени. Твърди са в позицията си и не искат да бъдат убеждавани в противното. Дори не е необходимо да спорите с тях.”
          Коментар: Аз съм един от тези нещастни хора и се гордея с това. Всички, които смятат, че SCI не е пирамида, са инструктирани да не спорят с мен.
          Казвал съм и преди, SCI не е пирамида. Заблуда - да, секта - може би, но не и пирамида. Сделката е проста - даваш 50 лв., имаш карта за отстъпка. Даваш 3000 лв., можеш да зарибяваш други хора и да взимаш по 15% от техните 3000 лв. + процент от евентуалното им потребление.

Дали е добра сделка или лоша сделка е едно на ръка, но го няма момента с рухването - ако в един момент спрат да влизат нови членове, структурата може да продължи да съществува във времето, колкото и да са малки приходите (защото никой не е обещавал твърд процент възвращаемост, а процент от евентуалното потребление и такси).

Коментар

• Да не умира темата

Преди време пуснах един „литературен” анализ на бизнес плана на SCI. По принцип предпочитам да чета из форумите, но все пак ето продължението. Току виж пък някой се замислил.

АНАЛИЗ НА БИЗНЕС ПЛАНА НА SCI – ВТОРА ЧАСТ

Цитат: Планът препоръчва откриването на нова банкова сметка, защото „това е важно условие за поддържането на добро счетоводство и ще ви бъде от помощ, когато трябва да плащате данъците си”.
            Коментар: Данъци? Какви данъци? Нали се хвалеха, че са заобиколили законодателството и не плащат данъци! БПтата какви данъци плащат и на какво основание? Е, фараоните винаги могат да си измият ръцете: „Нали сте чели книжката, там пише, че трябва да си плащате данъците”

Цитат: ... ще бъдете толкова доволни от постигнатите резултати, че ще продължите да се занимавате с изграждането на този бизнес до края на живота си.
            Коментар: Е, това вече е обещание за дълголетие на т.нар. компания. С интерес следя залаганията за момента на срутване. Вярвам, че това ще се случи преди края на моя живот.

Цитат: „ПОСВЕЩЕНИЕ Аз................ поемам следните ангажименти към себе си:” Следват 14 точки, някои от които ще коментирам по-обстойно.
            Коментар: Някой да е гледал филми, в които показват сбирки на анонимните алкохолици? „Аз.....................признавам, че съм зависим от алкохола, той е мой враг и ще се боря с него” или нещо подобно. Там също има списък от стъпки, само че май бяха 12. SCI доразвиват идеята.

Цитат: „Аз ще бъда пример за изграждане на нова култура на потребление, използвайки SaveCard всекидневно в търговските обекти на SCI.”
            Коментар: Разказаха ми как за да дава добър пример един БП отива в друг квартал (и прави разходи за пътни) и пазарува от хранителен магазин, в който въпреки отстъпката ще му излезе по-скъпо, отколкото ако си беше пазарувал от неговия квартален (да не говорим за Кауфланд). Защо?! Вярност към компанията. Така ми отговориха. Каква е логиката да се натискаш да купуваш нещо по-скъпо и да търчиш като гламав в името на „новата култура на потребление”? Да ви имам новата култура! Абсурдно е!

Цитат: „Аз ще стартирам бизнеса си с „Летящ старт” (достигайки до 80-100 човека с цел постигането на ранг Star, създавайки по този начин моментум на развитие).”
            Коментар: Първо – идея си нямам какво значи „моментум” в този контекст, ама не ми се търси в речник. Хванах идеята. Докато си още замаян трябва да излъжеш повече хора преди да ти е просветнало. Добрата новина е, че вече едва ли е възможно да намериш бързо дори 50 идиота.

Цитат: „Аз ще държа себе си отчетен пред спонсорската си линия относно поставените си цели и постигнатите резултати”
            Скрита цел: Точка специално измислена, за да държат новите БПта под контрол и да не им позволят да избягат от влиянието на пастора.

Цитат: „Аз ще посещавам и участвам във всички събития на SCI...”
            Превод: „Ще кихам редовно по 50-100-300 лв. за събития, които не струват и половината от тези пари, за да пълня джоба на пастора...”
            Продължение на цитата: „...ще водя нови хора, ще помагам с каквото е необходимо, ще идвам навреме, ще заемам първите места и ще се обличам професионално”.
            Обяснение: Вече знаем къде можем да видим БПтата на едно събитие – те са длъжни да заемат първите места! Длъжни са също така да водят рибки и да им замазват очите, като демонстрират ентусиазъм и благополучие. Изненадах се, че „професионалното облекло” е изрично включено. На много наитина богати и успешни хора не им пука чак толкова как са облечени, но тук въпросът е да се „покаже” колко сме „богати и успешни”. Разчитат на заслепението от скъпия костюм, което обаче действа само временно и то при по-наивни и неопитни рибки.

Цитат: „Аз ще поддържам високо ниво на интегритет (ще говоря истината, ще подпомагам околните, ще изпълнявам обещанията си.)”
            Коментар: Сериозно?! Пасторът сам нарушава това правило. Многократно обещанията (за голяма хранителна верига в мрежата, за световна експанзия...) бяха нарушавани, но някои хора все още чакат вдъхновени.

Наблюдение: Страничката завършва с дата и подпис, а после пише, че едно копие от нея трябва да се даде на спонсора. Нещо като тържествено вричане във вечна вярност предполагам. Цялата работа ми лъха на секта, сори. По-нататък има и други подобни бланки, например с целите, които също се дават на спонсора. Ако той знае целите и мечтите ти, ще му е по-лесно да те ръчка. Логично.

Цитат: „Един средностатистически човек, който следва бизнес системата на SCI може да постигне финансова независимост за период от 2 до 4 години.”
            Коментар: Откъде знаят? Първо на първо четири години още не са минали. Как така обещават, че средностатистическите членове ще са финансово независими след това? Да са правили статистическо проучване? Да имат други доказателства? Колко от членовете на пирамидата вече са финансово независими? И по-важното – те средностатистически ли са или тъкмо напротив – те са хората на върха?

Цитат: „Правилно стартиране Една от вашите цели е в първия месец на стартиране да достигнете ранг Star. Това са двама лично спонсорирани от вас БП...”
            Коментар: Без коментар.

Цитат: „Попълнете списъка с контакти, съдържащ най-малко 100 имена”
            Коментар: Много държат този списък да включва абсолютно всички, които познавате. По техни сметки приятелите, съседите и роднините трябва да са поне 100-200 имена. Трябва да включите също „всички, които познавате на име Георги”, „любимата си сервитьорка”, някой „който наскоро е отказал цигарите”, друг „който ви продаде каравана”, някой които „живее на отсрещната страна на улицата”, вашия кум, предишния ви шеф, човек „ходил с вас на море”, някой „подавач на цветя” и прочие. Честно – ако ми се обади човек, с който от години не подържам връзка аз няма да повярвам, че вчера ме сънувал и решил да ме направи богат и независим. А вие?

Цитат: Планът описва възможните реакции към SCI, а една от тях е: “Това е една от онези пирамидални схеми...” Това за нещастие са зле осведомени хора, които за още по-голямо нещастие не осъзнават, че са зле осведомени. Твърди са в позицията си и не искат да бъдат убеждавани в противното. Дори не е необходимо да спорите с тях.”
            Коментар: Аз съм един от тези нещастни хора и се гордея с това. Всички, които смятат, че SCI не е пирамида, са инструктирани да не спорят с мен.

Цитат: „Впускате се в кариера, изпълнена с предизвикателства, приключения и растеж. В SCI не се вижда край на хоризонта, а едно продължително пътуване на личностно развитие. Имате еднопосочен билет далеко от „Омагьосания кръг”. Директен полет към живота на вашите мечти...”
            Коментар: Когато нещо е прекалено хубаво, за да е истина... ами не е истина, съжалявам. Не отричам, че звучи чудесно. Явно авторите са гледали твърде много американски филми, а и вярващите също.

Дълго стана, съжалявам, ако съм отегчил някого. Ще ви дам само един съвет – мислете!

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
              Мнного сте зле всичките. Това е виц който измислих след 3 големи текили.
              Ти си цар на празните приказки, не се опитвай да им предадеш смисъл, защото се получава словоблудство

Коментар

Ами, той вица ти като рекламата с Катерицата... - краден

В лудницата идва объркал адресите агитатор на БСП и започва да чете лекция пред болните.
                - Успехите на правителството на Орешарски. . . Благоденствието бележи. . . Расте доверието на международната. . . Подменихме негодните. . .
                Всички възторжено аплодират, само един си стои тихо в ъгъла. Агитаторът пита:
                - А вие защо не ръкопляскате?
                - Аз? Аз съм санитар.

Коментар

• Първоначално изпратено от briko Разгледай мнение
                  Пак ще ти дам пример, за да ме разбереш. Това което си написал е все едно аз в понеделник да започна работния си ден в офиса на конкуренцията без да съм разбрал,къде се намирам. Сещаш ли се колко сте зле всичките участници в тези секти/пирамиди/ ????
                  Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Посред бизнес ден в столицата (Кенпински), идва объркал адресите агитатор на карти Бене и започва да чете лекция пред Бизнес Партньорите.
                    - Успехите на кликата на Божинова. . . Благоденствието ни дава свежа кръв и бележи ръст при нас. . . Расте доверието в западните покрайнини. . . Подменихме недоходоносните Бизнес Партьори и ще копира мо та мо бизнес плана на СЦИ за следващите 200г. . .
                    Всички възторжено аплодират изразявайки освободеното си чувство за хумор, само един си стои тихо в ъгъла. Агитаторът пита:
                    - Аз? Аз съм п-р Петров и мога да ви пляскам от тука до Бургас и обратно само със силата на мисълта си!
                    Пак ще ти дам пример, за да ме разбереш. Това което си написал е все едно аз в понеделник да започна работния си ден в офиса на конкуренцията без да съм разбрал,къде се намирам. Сещаш ли се колко сте зле всичките участници в тези секти/пирамиди/ ????

Коментар

Посред бизнес ден в столицата (Кенпински), идва объркал адресите агитатор на карти Бене и започва да чете лекция пред Бизнес Партньорите.
                      - Успехите на кликата на Божинова. . . Благоденствието ни дава свежа кръв и бележи ръст при нас. . . Расте доверието в западните покрайнини. . . Подменихме недоходоносните Бизнес Партьори и ще копира мо та мо бизнес плана на СЦИ за следващите 200г. . .
                      Всички възторжено аплодират изразявайки освободеното си чувство за хумор, само един си стои тихо в ъгъла. Агитаторът пита:
                      - Аз? Аз съм п-р Петров и мога да ви пляскам от тука до Бургас и обратно само със силата на мисълта си!
                      Чичо Тони, алкохола на прощава на никого. Трябва да не пипаш клавиатурата когато си пиян

Коментар

Този съвсем изтрещя

Коментар

• Посред бизнес ден в столицата (Кенпински), идва объркал адресите агитатор на карти Бене и започва да чете лекция пред Бизнес Партньорите.
                          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            нисшата на бедните и пазарна нисша на Глобул имат ли нещо общо с висшата класа?
                            Нищо общо. Ако търсиш сравнение с древните Елини и Спартанци, няма такова нещо. Признак на нисш старндарт е използването на Глобул като компания, даже ме е срам че пиша името им, по този начин имам чувството че омърсявам без да искам SCI.

Коментар

Грабо нарочно сме ги оставили да консумират и запълват нисшата на бедните, които не могат да си позволят финансово нашите карти които са за средната и висшата класа.
                              За пример мога да направя удачно сравнение с МТЕЛ.
                              Когато бяха лидери на пазара, те нарочно отстъпиха пазарна нисша на Глобул, за да може бедните хора в България и те да говорят по мобилни телефони. Така сега прави и СЦИ, отново пример за човечност.
                              До тук с приликите. МТЕЛ в най-добрите си години правеше годишен ръст от 25%, а СЦИ годишен ръст от 3000%.
                              Осъзнайте се, спрете се и се учете се от СЦИ, ние сме върха на сладоледа.
                              нисшата на бедните и пазарна нисша на Глобул имат ли нещо общо с висшата класа?

Коментар

Грабо нарочно сме ги оставили да консумират и запълват нисшата на бедните, които не могат да си позволят финансово нашите карти които са за средната и висшата класа.
                                За пример мога да направя удачно сравнение с МТЕЛ.
                                Когато бяха лидери на пазара, те нарочно отстъпиха пазарна нисша на Глобул, за да може бедните хора в България и те да говорят по мобилни телефони. Така сега прави и СЦИ, отново пример за човечност.
                                До тук с приликите. МТЕЛ в най-добрите си години правеше годишен ръст от 25%, а СЦИ годишен ръст от 3000%.
                                Осъзнайте се, спрете се и се учете се от СЦИ, ние сме върха на сладоледа.

С всяко писание ставаш все по-забавен. Схема на Понци да е сравняваш с Мтел . До тук съм разобедил няколко човека да не ви се връзват на глупостите и са ми благодарни. За

Коментар

Working...
                                X