IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератор с турбина с летящи крила

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • До сега нямам инвеститор, с който да сме обсъждали във форум нещата.
    Когато пуснеш обява, че продаваш нещо, никой не ти се обажда да ти каже, че няма да го купи. Нямах представа ,че ивеститорите се редят във форумите да кажат, кога няма да ивестират както се получи тука.

    Пирамид знаеш ли защо не знаеш защо пада кпд с увеличаване на размерите на съоръжението защото има неща неписани в учебниците ,точно тях е разработила тази технология. За това и нямаш реална преценка какво ти е нивото , за да се произнасяш за други.

    АКО администраторката го е направила радвам се, че все пак попаднах на форум, в който мога да говоря свободно. Това е повече от букет цветя за форума
    Last edited by ORKY; 27.12.2012, 21:10.

    Коментар


    • ORKY, препоръчвам ти да подариш голям букет цветя на Amsterdamm, модераторката. Тя така те е харесала, че дори нормална критика счете за "лични нападки" и ми изтри поста - добре поне, че си е признала.
      А аз ще рискувам и отново ще споделя: Не правиш необходимото, за да привлечеш потенциални инвеститори, а направо ги отблъскваш. За другите /вече/ не се обзалагам но, сам не бих вложил нито лев при мераклия за финансиране, който не отговаря на добронамерено и добросъвестно зададени въпроси.

      Коментар


      • ORKY, с такова поведение, не заслужаваш дори моралната подкрепа, която неколцина от нас тук опитахме да ти дадем. Неграмотност в съчетание с наглост и мания за величие на пусто място не привличат, а отблъскват и най-навитите за потенциални инвеститори. Задаваме ти въпроси - старателно отбягваш всякакви отговори по същество. На какво отгоре някой трябва да се върже, тогава? понятие от метрология - нула. Очи да видиш, че повечето въздух минава през твоята "перка" като лъч през вакуум - нула. Доблест да приемеш, че имаш пропуски, смелост да си признаеш празнотите и желание да ги запълниш-отново, нула.
        И?
        В години на криза живеем, човече. ОценИ, поне, че изобщо се занимаваме с теб. Ако ли не - не знам, опрАвяй се сам.

        Коментар


        • Ми добре.....
          На една презентация се задават въпроси.....не се щипят госпожици........
          Пробвай другаде - бих препоръчал "БГ Мама.".....

          Коментар


          • Момчета , когато говоря с някой му споменавам името. Когато искам пари от някой му го казвам директно. Някъде да съм се обръщал към вас? Споменах, че тъся инвеститор, но не съм ви казал къде? А акълни взимам само по време на комуникация с грамотни хора. Диретни предложения като акъл не приеамам. Каквото сте дали вземете си го ( изтриите си коментарите поне) и не се чувствайте задължени да пишете в тази тема.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
              Pyramid Нормалната етика не ми позволява да коментирам колега.Съжалявам само, че изобщо ти отговарях. В БГ даването на акъл и оплюване на колега е безплатно начинание, защото е безполезно , но пък носи лично удоволстие .Аз няма да падна до такава самоирония. Когато някой сам не може да прецени въможностите си обикновенно бърза да дава акъл и преценки без да му го е искал някой.

              Някой хора обаче вече са се възползвали да поодкрадът от тази технология или поне да взаимстват . На тях обаче никой не им дава акъла направи 2 или 10 киловатово съоръжение.Направили са едно съоръжение реално като моето и клип .

              Да открадеш нещо което не знаеш никога няма да проработи само ще съсипеш идеята на автора.
              Ето ви един клип на патентовано нещо като моето ,човека също търси инвеститор що неидете да го посъветвате и него какво да прави.
              http://www.youtube.com/watch?v=693ZVQE09WY
              Ха сега де! Дошъл си да искаш и търсиш съвет за инвестиция, даваме ти някакво мнение, което може да не съвпада с твоето, но пък точно това не ти дава някакво особено право да се правиш на ощипана госпоица и да ни обвиняваш, че те плюем и изпитваме задоволство от това.
              Посочи, конкретно с какво съм те оплюл, в мнението по-долу, дали да е 10, 2, или 20 кв. Ами все ми е тая колко киловати ще го правиш. Прави там, пробвай и т.н.
              Ако щеш, приеми го и като безплатно проучване на пазара - постването ти тук, защото така или иначе, като се появиш на някакъв панаир с джаджата, ще трябва, да го обясняваш вичко това и на по-големи баламаурници. Както е казал Боко такъв е матряла
              Така, че недей се пени ами си върши работата с по-малко приказки. Много нещо докачлив го даваш. Можеше просто да отговориш с данни и доказателства на тези които те питат, съвсем добронамерено и щеше да постигнеш по-голям ефект. Многократно по-голям, така., че да се надяваме че си научил нещо полезно и от това. Иначе с нищо няма да се различаваш от това което си написал за другите. Ако искаш вярвай, ако искаш -не ! (що ли си губя и аз времето ... май ще е за последно в тая темица)

              Коментар


              • Ахаааа сега вече стана ясно! Сценария е : "Ти на мен акъл не ми давай - пари ми дай!" И ако вземем да задаваме много НЕУДОБНИ въпроси, на които не можеш да дадеш КОМПЕТЕНТЕН отговор - ставаме ЛОШИ и НЕДОБРОНАМЕРЕНИ инвеститори. Трябва просто да повярваме на идеята, а? Е мерси! На един друг чиляк повервахме, че ще ни оправи за 800 дни и той така хубаво ни "оправи", че още не можем да си седнем на задниците.
                Айде баста!

                Коментар


                • Pyramid Нормалната етика не ми позволява да коментирам колега.Съжалявам само, че изобщо ти отговарях. В БГ даването на акъл и оплюване на колега е безплатно начинание, защото е безполезно , но пък носи лично удоволстие .Аз няма да падна до такава самоирония. Когато някой сам не може да прецени въможностите си обикновенно бърза да дава акъл и преценки без да му го е искал някой.

                  Някой хора обаче вече са се възползвали да поодкрадът от тази технология или поне да взаимстват . На тях обаче никой не им дава акъла направи 2 или 10 киловатово съоръжение.Направили са едно съоръжение реално като моето и клип .

                  Да открадеш нещо което не знаеш никога няма да проработи само ще съсипеш идеята на автора.
                  Ето ви един клип на патентовано нещо като моето ,човека също търси инвеститор що неидете да го посъветвате и него какво да прави.
                  http://www.youtube.com/watch?v=693ZVQE09WY

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    Орки,

                    за зелената енергия може да се изпишат хиляди мнения и пак да има какво да се изяснява. Приеми, че без въпросните дотации този сектор нямаше да го има или щеше да е толкова дребен и незначителен, че никой нямаше да го брои за енергетика. С времето тези дотации намаляват и ще намаляват с развитието на технологията и респективно падането на производствените цени на перки, солари и тн...

                    постоянно громиш перките , че не били зелени...верно, че не са много зелени но знаеш ли какво точно значи ВЕИ и дали вътре се съдържа думата зелен....идеята е по-дълбока.

                    очаквам до 10 години сектора ВЕИ да започне да се развива без помощ от държавата (по-високи изкупни цени)


                    По отношение на твоя проект - не знам какво значи аксиален генератор нито какво е летящо или кацнало крило...но знам какво е работещ проект, който генерира приходи за инвеститорите.

                    Къде ти е работещ модел примерно 10Kw който да е работил в продължение на поне година и да е доказано генерирал определено количество енергия ...при точно описани производствени разходи....

                    до колкото разбрах има една перка дето ако искам мога да дойда и да я возим с ремарке до доказване на супер яките и качества..... НЕСЕРИОЗНО Е!

                    не се сърди, а започвай да правиш спретнат модел от до и води преговори с БАН или накой ТУ да го бучнеш на тяхна територия .... и не ми излизай с общи лафове, че технологията така може да се крадне ...никой няма да види какво имаш под корпуса на генератора, а схема на перките....еми в нета си качил маса клипчета....


                    РАБОТЕЩ МОДЕЛ искаме и те признаваме, че си направил нещо по-ефективно от големите имена в бизнеса. Тогава няма да имаш проблем да събереш милиони примерно за инвестиция в завод, патенти и тн.
                    Според мен не нужно дори да е 10 кв. Нека да се пробва с по-малко работещо парче желязо, например за 2 кв и домашни шир-потреби. Ем и първоначалния капитал ще е нисък. После като се види, че дава яко тоци ще се появят и кандидат-инвеститори за голямата лапаница. То не става така: от вратата - за краката, макар, на почти всеки може да му се иска

                    Коментар


                    • ORKY, много се палиш. Попитах те няколко прости неща - оказа се, не си бил тук някого да учиш. Изля много жлъч върху сектора /за някои неща имаш право/ но, не даваш доказателства за здравина, надеждност, наистина НИСКА цена и т.н. Оказа се, простички неща от аеродинамиката не са ти ясни, оказа се, не отчиташ енергията, свободно преминаваща между крилата ти и оста на /твоята/ турбина, а обясняваш някакви си проценти, дето не знаем, как си ги "мерил". Дори терминът ти е хлабав, да не говорим, подозирам сериозни пропуски в метрологичното ти обезпечение. Помолих нещо някак да скицираш, по-разбираемо да обясниш - ни дума, ни вопъл. Най-много, още веднъж да ми се нахвърлиш и да обера парата ти за всички "неправди", които си преживял...
                      Извини ме но, изобщо не изглеждаш достоверен, друже. Виж, за шаман на някое племе ескимоси, може и да те вземат.

                      Коментар


                      • Кънчо, стига с този пропелер! На английски пропел означавам задвижвам, а самата дума пропелер се използва само за самолети или лодки!

                        Пиша ти за втори път: НЕ използвай думи, чието значение не знаеш!
                        Last edited by lidmon; 27.12.2012, 11:10.

                        Коментар


                        • Орки,

                          за зелената енергия може да се изпишат хиляди мнения и пак да има какво да се изяснява. Приеми, че без въпросните дотации този сектор нямаше да го има или щеше да е толкова дребен и незначителен, че никой нямаше да го брои за енергетика. С времето тези дотации намаляват и ще намаляват с развитието на технологията и респективно падането на производствените цени на перки, солари и тн...

                          постоянно громиш перките , че не били зелени...верно, че не са много зелени но знаеш ли какво точно значи ВЕИ и дали вътре се съдържа думата зелен....идеята е по-дълбока.

                          очаквам до 10 години сектора ВЕИ да започне да се развива без помощ от държавата (по-високи изкупни цени)


                          По отношение на твоя проект - не знам какво значи аксиален генератор нито какво е летящо или кацнало крило...но знам какво е работещ проект, който генерира приходи за инвеститорите.

                          Къде ти е работещ модел примерно 10Kw който да е работил в продължение на поне година и да е доказано генерирал определено количество енергия ...при точно описани производствени разходи....

                          до колкото разбрах има една перка дето ако искам мога да дойда и да я возим с ремарке до доказване на супер яките и качества..... НЕСЕРИОЗНО Е!

                          не се сърди, а започвай да правиш спретнат модел от до и води преговори с БАН или накой ТУ да го бучнеш на тяхна територия .... и не ми излизай с общи лафове, че технологията така може да се крадне ...никой няма да види какво имаш под корпуса на генератора, а схема на перките....еми в нета си качил маса клипчета....


                          РАБОТЕЩ МОДЕЛ искаме и те признаваме, че си направил нещо по-ефективно от големите имена в бизнеса. Тогава няма да имаш проблем да събереш милиони примерно за инвестиция в завод, патенти и тн.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                          Коментар


                          • Аз говоря за проблемите на съвремените пропелери, не защото съм гледал клипове, а защото имам конкретни данни и знания за тях. Когато някой оценява моето съоръжение по-клипа и дори не иска да се съобрази с логиката на човека, който го е измислил не мисля, че има смисъл да го убеждавам. Съоръжението е мобилно може да се закачи на платформа теглена от кола и да се тества от хора, които са заинтересовани.
                            Това обаче е най- мащабната коренно различна зелена технология основаваща се на собствени принципи и концепция за реализация.

                            Зелената енергия отдавна се е превърнала в октопод, тя е вкарала в страната съоръжения за милиарди, които са нерентабилни да изплатят цената си и хората ще им ги плащат.Това е насилствено ограбване на държавата, защото тези съоръжения са чужди. Такива средства са съизмерими с вътрешния продукт на държавата са държава в държавата и те са обсебили телевизии , евроопейскиструктури които отпускат средства за раработки , лицензи и всичко . Те не дават и няма да дадът шанс нито на разработки на аксиални генератори , нито на тази технология , защото тя е за енергиина независимост. Енергията е пари и власт над хората за това държат да я вкарат в мрежата, където загубите достигат дори 30 % понякога.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнение
                              Много добре си формулирал проблема.ВЕИ тата са се превърнали в банков инструмент,оптимизациите и прогреса са им последна грижа.След като нямаме петрол, ефективна администрация.а имаме дебилизираста образователна система, шанса за печалба е само в иновациите.Конкретната Ви конструкция не мога да анализирам,но сте осазнали закостенялостта на инженерите,смляни от "глобалните пари"
                              Не отричам залитането по определени видове ВЕИ-преобразователи /защото, точно източниците НИКОЙ не може да установи/.
                              Съгласен съм, и че основно ги използват схватливи люде да помпат парици от изкукали БАМки.
                              А не точно инженерите са закостенели. Закостеняло е "мисленето" на инвесторската "класа", която подминава наистина доста читави моменти, увлечена по една МОДА, каквато сега са "онези" перки. "Лошите, с намаляващото КПД" .
                              Но, думите на ORKY са думи, докато не бъдат подкрепени с нещо като компетентност, например. ДОСЕГА, слушам само твърдения, които мигновено олекват, подложени дори на елементарен анализ. Това, че приемам част от критиките е, защото наистина проблеми в бранша има но, не тези проблеми биха направили системата му добра, а нейните качества. до момента, потвърждения не наблюдавам, само думи.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
                                Pyramid
                                генератора ми първо измуква повече енергия от единица квадратен метър работна площ.( като се има в предвид че останалите стигат под едва 1 %) при 4 5 м/с моят има към 8 % грубо съм го мерил защото нямам условия меря го на открито. Голямата площ на крилата води до това понеже са съсредоточени в края на перката а въртящият момент е силата по рамото.Голямата площ дава по голяма сила , а това че са в края на перката по голямо рамо.

                                Второ технологията постига с евтина кострукция до 20 пъти по голяма работна площ без да е необхдим голям ел генератор да спира перката поради ефикасното и бързо регулиране. ПО голямата площ води до толкова повече енергия , .
                                Има един минус по ниските обороти водят до загуби в редуктора, но те са едва 3 4 пъти .
                                За това може да даде до десетки пъти повече енергия от аналозите си при по ниските скорости на вятъра около средната за страната където са и наймногото работни часове Проблема е как да издържи при буря всички могат да постигнат останалото, но последното само тази технология. Без него всичко отива по дяволите.
                                Колко ще ти струва да обясниш по-подробно? питам за Н-ти път. Дадох пример по-долу - сам прикачих картинка - има ли нещо общо?
                                Голямата площ на крилата води до това понеже са съсредоточени в края на перката а въртящият момент е силата по рамото.
                                показва, че ВЪТРЕ, от "крилата" към центъра, /където няма крила/ вятърът, както е вял, така си и вее. Тази енергия просто я пропускаш и твърдиш за "към 8% кпд". Съжалявам, много рехаво го даваш. Навил си си на пръста за диаметър-рамо-момент и-толкова. А не знаеш как се казва механичната ти предавка, щото ТЯ НЕ Е РЕДУКТОР. Това ти го гарантирам. Цяла поредица "случайни" пропуски в твоите твърдения ми подсказва системно непознаване на физиката и - извинявам се - не виждам доказателства за бодряшките ти твърдения. Без достоверни цифри /а не "към Х %, мерил съм го" /, не мога да приема каквото и да е. Без издържан протокол от изпитанията с указани измервателни прибори, клас на точност, методика на измерване, систематизиране информация по грешките /поне три вида/ и условията за провеждане на експеримента и нещо, което да гарантира повторяемост на резултатите, думите и дори анимациите мога да приема за илюстрация но, за основа при вземане инвестиционно решение - не. В никакъв случай. Казването не е като доказването.

                                Коментар

                                Working...
                                X