IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератор с турбина с летящи крила

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ах нетърпеливковци такива по два коментара почнахте да пишете , хем си задавате въпросите хем и си отговаряте хора на самообслужване.

Съвременната вятърна енергетика дори не е формулирала като понятие параметрите на идеалният ветрогенератор и идеалната перка. Кунчев вятърна технология не само е помислила но с тази идея е потърсила решение на перка която, отнема енергията от вятъра и предава въртящия момент без да това ри кострукцията. Фронталните сили тука са много по малко и за това свидетелства видеото на перката с рамена от тел при силен вятър , нормално трябваше да огъне телчетата , при голямата перка видео 21 се евижда че пилона е слаб и се крепи само на две гуми

КВТ е създала своя независима концепция докато съвремените ветрогенератори са скалъпили съоръжения чиито параметри са срам. Поддържат равномерна характеристика на номинална мощност едва от 16 м/с до 24 м/с.( тотално извън работният диапазон) ЗА това работните часове са толкова малко, че се оползотворява едва до 30 % в офшорките( крайбрежните зони), а при нас под 10 % кво да говориме едно безумие подплатено с бляскави реклами.

КВТ е един шедьовър на човешкото мислене зад, които стоят хора разработващи цялостни компютърни системи и контролери периферия със собствен софтуер управляващ професионални ЦНЦ машини. Дори разработените идеи са трудни за рабиране като функицоналност о тпрофесионалисти, да не говорим как работят
    Last edited by ORKY; 03.01.2013, 14:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
      Кънчо се събуди и готов е да се труди. Абе Кънчо, пиша ти за трети път: Спри да използваш думи, чието значение не знаеш!

Хомогенен означава еднороден като състав. Думата която търсиш е ламинарен, но това е част от отричаната от тебе хидродинамика.

Жалък, неграмотен и устат...
      +10 Грамотният, /не/жажалък и /не/устат ORKY , като дойде време да се изхвърля, като чекия на мокър пясък - пръв на първите. Виж, да защити изобретението си с нещо, пред което и боговете да замълчат /факти?/ - никакъв го няма.
      Та, кой е жалък, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
        Не ми се вярва, че няма ветромер в момента! Ако няма, ще му го купя и ще му го изпратя в колет. Ето обещавам пред всички мишкунци. Само след като учредим командитно дружество с конкретно посочена отговорност на всеки, ще направя каквото и да е било действие. Подробностите на лични на изобретателя. Когато перките станат хиляди, мога да те поканя в някой от круизните ми кораби да поговорим приятелски на чаша "Луи ХІІІ, какво те възспираше и защо изпитваше панически страх от иновацията?

Лорде, ама извинявай, дееееее!

Никой не е казвал, че Кънчо е ЧАК толкова тъп, за да учреди с теб командитно дружество! Ама ти съвсем го изкара, че трева пасе!

Моля, моля - Кънчо НЕ ПАСЕ трева, за да създава с теб командитно дружество - това си го запиши с големи букви и не го забравяй никога.

/ама какво ли пък му пречи - след като вземе парите, които бленува - Кънчо да изчезне към ЮАР, а ти да си преобразуваш Командитното - в Еднолично?/
        Не забравяй да ни уведомиш - сагата ще е интересна... и много поучителна.
        If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
          Повечето обаче не определят дали вятъра е хомогенен неща ОТ които тия пичове нямат понятие защо трябва , не ме кефят

Взимаш прах/ пепел или листа хвърляш ги нагоре и определяш на колко метра ще отидат за една секунда тактувайки си на всяка секунда като всеки музикант гледаш стрелката на секундомера. Така виждаш има ли завихрения хомогенност и още други неща

Жалък неграмотен и устат е най лошата комбинация за мъж.
          Кънчо се събуди и готов е да се труди. Абе Кънчо, пиша ти за трети път: Спри да използваш думи, чието значение не знаеш!

Хомогенен означава еднороден като състав. Думата която търсиш е ламинарен, но това е част от отричаната от тебе хидродинамика.

Жалък, неграмотен и устат...

Коментар

• Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
            Лорде радвам се за моралната подкрепа . НЕ ми трябват парични подкрепления остави ги. Едно време хората не са мерили с ветромери вятъра, но са конструилари мелници и то от дърво работещи по 40- 50- г Има поне 10 варианта си направиш анемометър да определиш скростта на вятъра. Точното определяне е безмислено тя се мени по няколко пъти в секунда.

.Повечето обаче не определят дали вятъра е хомогенен неща ОТ които тия пичове нямат понятие защо трябва , не ме кефят

Взимаш прах/ пепел или листа хвърляш ги нагоре и определяш на колко метра ще отидат за една секунда тактувайки си на всяка секунда като всеки музикант гледаш стрелката на секундомера. Така виждаш има ли завихрения хомогенност и още други неща

4 "бисер": "Повечето не определят дали вятъра е хомогенен!" - такова понятие в техниката наистина чувам за първи път "хомогенен вятър"!!!

Да се връщаме към вятърните мелници, когато нашите деди не са познавали други начини за изкарване на част от прехраната си, е все едно да отричаме съществуването на съвременна авиация, чудно защо пък тая днешна авиация не е била позната за дедите ни с вятърните мелници?

Горният ми пример вероятно трудно ще бъде разбран от Кънчо. Затова, специално за него ще дам различен пример: Кънчо, ако в днешната Формула 1 - до един съвременен болид, примерно тоя http://www.pik.bg/maklaran-predstavy...na-31-yanuari/ , та, Кънчо - ако до тоя болид поставим първият автомобил http://www.dw.de/%D0%B8%D1%81%D1%82%...%BB/a-14770714

Та, сега, Кънчо, моля те кажи на всички, в едно скоростно състезание, кое от двете превозни средства би могло да развие по-висока скорост?

И втора питанка имам към теб, разбира се: дали ако техниката е вече изпреварила с повече от век постиженията на първите ИСТИНСКИ изобретатели, то - век след истинските - според разни самозванци човечеството трябва да се връща отново, за да доказва несъвършенствата на вятърните мелници?

...вероятно за някои хора днес да е необходимо да се върнат и в каменната ера, за да си смелят дневната дажба...
            Last edited by зарата; 03.01.2013, 11:26.

Коментар

• Орки,

според мен трябва да носочиш енергията си в мелничарския бизнес. Вижда се, че имаш огромен потенциал.

и понеже пак ще подскочиш като ущипана госпожица да те питам конкретно:

колко и какъв метал ще е необходим за изработката на перка с размах на крилете (летящите) 20 метра. Каква площ ще имат крилата и какво ще се случи с тях при пориви на вятъра със скорост 110-130 км/ч

това е нещо нормално за нашите ширини (би трябвало да са оразмерени за повече)
              понеже ще си много зелен и рециклируем остава перката да е от стомана и алумин

та интересно е да споделиш едно изчисление, а колегите дето са вещи в материята да коментират тогава..

очакваме сметка (приблизителна)
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Лорде радвам се за моралната подкрепа . НЕ ми трябват парични подкрепления остави ги. Едно време хората не са мерили с ветромери вятъра, но са конструилари мелници и то от дърво работещи по 40- 50- г Има поне 10 варианта си направиш анемометър да определиш скростта на вятъра. Точното определяне е безмислено тя се мени по няколко пъти в секунда.

.Повечето обаче не определят дали вятъра е хомогенен неща ОТ които тия пичове нямат понятие защо трябва , не ме кефят

Коментар

Не ми се вярва, че няма ветромер в момента! Ако няма, ще му го купя и ще му го изпратя в колет. Ето обещавам пред всички мишкунци. Само след като учредим командитно дружество с конкретно посочена отговорност на всеки, ще направя каквото и да е било действие. Подробностите на лични на изобретателя. Когато перките станат хиляди, мога да те поканя в някой от круизните ми кораби да поговорим приятелски на чаша "Луи ХІІІ, какво те възспираше и защо изпитваше панически страх от иновацията?
                  Хубаво ще е да те видим на такъв кораб, Лорде. Ама нека първом се убедиш, че не те търкаля, а? После да няма "ама той ме измами". Пази си интересите, да може да се усмихваш без гримаси - досега, този юнак НИКАКВИ доказателства, че има икономически смисъл да се влее в него, не е дал.

Коментар

• Мъжка дума Лорде. Очаквам Кънчо да се похвали с новата си продобивка.

Коментар

Дааа, лорде ко стана? Гузен негонен бяга, а? Къде видя да оценявам финансовото ти състояние? Погледнах ти последните мнения където сам се хвалиш кога си купувал и понеже това е много след дъното, ясен си ми.
                      А какво имам или нямам касае единствено мен А ти, като по думите ти се един голям инвеститор какво чакаш? Коя цена ще падне? Кънчо пари няма, има една сглобена от боклуци перка дето по думите му струва 100 лева . Като си чел линка към темата на младомо който дадох, не видя ли там, че наш Кънчо реве че няма 40 лв да си купи ветромер. Е спонсорирай момчето де, аз понеже нямам, как беше, а "пукнат лев" ще седя отстрани и ще люпя семки

Коментар

• Дааа, лорде ко стана? Гузен негонен бяга, а? Къде видя да оценявам финансовото ти състояние? Погледнах ти последните мнения където сам се хвалиш кога си купувал и понеже това е много след дъното, ясен си ми.
                        А какво имам или нямам касае единствено мен А ти, като по думите ти се един голям инвеститор какво чакаш? Коя цена ще падне? Кънчо пари няма, има една сглобена от боклуци перка дето по думите му струва 100 лева . Като си чел линка към темата на младомо който дадох, не видя ли там, че наш Кънчо реве че няма 40 лв да си купи ветромер. Е спонсорирай момчето де, аз понеже нямам, как беше, а "пукнат лев" ще седя отстрани и ще люпя семки

Коментар

Не ми е подчинен и няма за какво да го инструктирам. Той е свободен непризнат изобретател и такива хора трябва да се насърчават и да ги замерят с пари. От всички тук дето претендирате да сте технически грамотни инженери, не видях нито един да предложи някаква препоръка за подобряване на действието и ефективността на перката, а само критики по български затова как тя е неефективна.
                          Спомням си, че ти също ми показа едно изобретение, макар, че го представи като не твое. То ми се стори по-малозначително от това на ORKY, но също много полезно и практично. Хайде направи си експеримент, постни го тук и разкажи за неговата полза и гледай как хиените ще те разкъсат. В случая искам да ти подскажа, че ти си една от хиените. Нямах такова мнение за теб преди......
                          Припомни ми, моля те, изобретението, за което съм ти писал. Това-за да вляза отново в час и, евентуално, да се осъзная като "хиена". Ако ВНИМАТЕЛНО четеш, обаче, какво ти пиша, ще видиш "подопечен" а не "подчинен", две различни неща. Исках да подкрепя този ентусиаст, а, вместо това, пръв отнесох обидите, ако се върнеш седмица назад. Зададох въпроси, да мога да разбера, какво точно умно нещо е открил ORKY но, той досега, така нищо не илюстрира и току приплюва, пъне се, драпа...Никакви дори наченки на компетентност, а само голи твърдения - съжалявам но, такъв не бих къпал в пари, докато не се докаже. "Критикува" за лакомия и стремеж към голям междуремонтен пробег на агрегатите и ред други грехове. Където приемам-приемам но, не мога да бъда непочтен и да приема на вересия куп празнословия, сещаш се...
                          "Хиена". Хищник, колективен играч...или яка захапка? Как го дешифрираш?
                          Last edited by Pyramid; 02.01.2013, 22:15.

Коментар

.... АЗ СЪМ СИГУРЕН, ЧА КЪНЧЕВ ЩЕ УСЪВЪРШЕНСТВА ТЕХНОЛОГИЯТА, ЩЕ Я ПАТЕНТОВА И ЩЕ БЪДЕ УСПЕШЕН ИНОВАТОР В БГ. А ти ще си останеш сред морето лаици лаещи единствено по форумите дървени философи[/B]

Лорде, аз съм по-сигурен и от теб:
                            1. Кънчо няма да патентова "технологията", по простата причина, че той иска да докопа нечии пари, а за патентоването - трябва сам здраво да се изръси. Дори да се изръси здраво, сам той разбира, че няма възвращаемост от нещо, което е качено в нета, за да прелъже някого и прибере нечии пари в тоя момент.
                            2. Лорде, знаеш ли, че идеите и новите неща, за които е получен патент - са в пъти повече от ония, за които има производители. По тая причина много патенти - така си стоят с номерчето, но това не прави хората, които са си харизали парите - иноватори - нито в България, нито на други места по земните кълбета ...
                            3. Лорде, знаеш ли, че смисълът на нещо, което е новосъздадено - е съвсем различен и не е получаване на патент?
                            Лорде, аз също почнах да зацепвам, че си от екипа на инвестора и с темата опитвате да провокирате интереса на околните. Тъпо и комично е, обаче, ако се залага на нечия некомпетентност, за да се вдига посещаемостта, защото нивото на форума според мен пада.
                            Ако това се търси, то в темата няма и помен от дискусия.

Коментар

За да бъде признат някой за изобретател трябва да е изобретил нещо. А тук такова няма. Прочети пак мненията, току виж си разбрал нещо.

П.П.: Лорде, пишман инвеститоре, най-изгодно да си купиш имот беше през 91 и 97, а не 94 и 2002. Както и всеки един момент когато купуваш под стойност и правиш пари. Жалко, че и това няма да разбереш.
                              Я па тоя лидмон!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              Представи си, че през 91-ва съм бил още в казармата, а 97-ма вече бях придобил един имот на който цената му спадна едва с 2К талера ,преди да почне да расте отново. През 2002-ра съм получил възможност да купя. Преди това нямах такава, ти какво инвестираш когато нямаш пукнат лев? И от 2002-ра до края на 2008-ма цената беше само нагоре. През 2007-ма и през 2009-та също имам изгодни покупки, ама сега не ми се обяснява, поради това, че ти в момента се опитваш да продаваш на краставичар краставици! Май се засегна, че нищо конструктивно не можахте да предложите вие техно умовете на гениялния ОРКУ. Съжалявам за което!
                              Last edited by Лорда; 02.01.2013, 22:09.

Коментар

• За да бъде признат някой за изобретател трябва да е изобретил нещо. А тук такова няма. Прочети пак мненията, току виж си разбрал нещо.

П.П.: Лорде, пишман инвеститоре, най-изгодно да си купиш имот беше през 91 и 97, а не 94 и 2002. Както и всеки един момент когато купуваш под стойност и правиш пари. Жалко, че и това няма да разбереш.

Коментар

Working...
                                X