Първоначално изпратено от navy
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
SCI - мнение?
Collapse
Заключена.
X
X
-
Вчера Пикадили ми върна 8 лева като отстъпка от пазаруването ми...
Това са си чисти 10% от верига супермаркети...
Без да се занимавам с глупости
Лично аз си мисля, че картите като идея за отстъпки и прочее са отживяла работа.
Картата единствено като средство за плащане! Рано или късно...Търсенето на доказателства за вярата е... безверие...
Коментар
-
Анничка бягай мила докато можеш.
Ти наистина ли си вярваш че можеш да изкараш пари от СЦИ вместо от нови балъци???
Та нали самия регламент е че ако не привличаш нови членове ти отпада бонуса от отстъпки?????
Поправи ме ако греша но тук не говорим за франчайзинг !!!!! Да си чула някой собственик на франчайз бензиностанция да му вземат бизнеса ако не привлече нови партньори????
Не разбирам какво се обясняваш тук и се мъчиш да изглеждаш като "нормална бизнесдама"
За мен ти си просто поредния възползвал се от простодушието на хората измамник.
---------------------------------------------------------------------------
СЦИ=ПИРАМИДА
Коментар
-
Първоначално изпратено от sotd Разгледай мнениеИмейла ти го има в профила ти в страницата на СКИ, само не се сещам за какво може да ми потрябва.
Относно банката - не съм сигурен моя работа ли е да ви препоръчвам, намерете си я сами
На мен лично тайничко ми се иска СКИ накрая да излезе читава структура, въпреки сектантските й корени. Не пиша за първи път какво може да се направи, за да станат нещата легитимни - т.е. такива, каквито твърдят организаторите, че са.
Не за друго, а заради децата, които са се излъгали да дадат по 3000 лева. За един абитуриент или първа година студент това са много пари, той вероятно е взел пари назаем, за да влезе в далаверата. Не ми харесва, че единствения начин да ги възстанови е да набута свои приятели и роднини. Това активно действа за подменяне на ценностите на младите българи - "върни парите, дето си взел назаем, роднините и приятелите нямат значение". Поставянето на парите над семейството е пагубно и колкото повече млади хора го правят, толкова повече ще се обезличаваме като нация и ще затъваме в блатото на средноевропейщината.
И така ако някой ден представител на политическа партия "СКИ" (съкратено от "Социална Консуматорска Инициатива") внесе законопроект - всеки гражданин, навършил 18 години, е длъжен да има събрани 3000 лв., за да стане БП, ще знам, че нещата са вече окончателно загубени.
Ще го доразвия кратко, когато правиш продукт той трябва да е първокласен - т.е. да покори света или 20-30% от него.
Не може продукта ти да е насочен само навътре - балансът е много е тънък.
По статистика риска да фалираш един проект вътре ( ограбвайки близките си ) е равен на риска да фалираш световен проект.
П.П. Понеже тия са нагли, съм им казал 20к на час и като ме поканят ще им кажа как се прави световен модел, защото този не е такъв.
В крайна сметка т'ва са само 7 "бизнес" партньора пушечно месо. Ако не беше тая наглост - щях да им помогна безплатно.
Но ми е смешно някой да ми казва - Хората милиони губят - ти ся за 3 хилки ли си?
Или лафчета от типа: Вие сте цървули, па ние сме баровци.
П.П.П. Показва груба некомпетентност по видовете мрежов маркетинг, които съществуват в света и как се прави световен бизнес.
Т'ва не е МЛМ в класическото му определение, а присвоено кат' лафчетата за корпорация, фрайчайз, крак, мотика и прочие.
Не се помага на някого, който излиза от позиция на силата да те прави на фрост първо, за да ти окраде активите.
Писах ( мисля преди година ) - поисках маркетинговия план само да го погледна, който се оказа тайна като от Формула 1 пазен и им казах ще им помогна, но къде мога да го видя?
После го качиха, ама кел файда - щот' маркетинговия план на всяка компания мрежов маркетинг стои качен + общите условия, които имат към момента.
А, на моя милост са му минали десетки хиляди маркетингови планове през ръцете и ги пръскам с поглед за 10 мин. точно - като мога да коментирам къде е слабо, къде е добре и т.н.
Затова се базикам с Милото, че да изнесеш административни разходи от маркетнговия план като бъдещ проблем на мрежата си под формата на осигуровки ще им взвриви системата един ден и затова като погледнах тогава как им е "сглобката" преди година им казах, че мрежата им ще фалира лятото на 2013 г. - а компанията зимата, освен ако не я продадат със задълженията на някой неграмотен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Анна Митева Разгледай мнениеМожеш ли да ни препоръчаш банка с която да си партнираме? Може и на лични да ти дам имейла си.
Относно банката - не съм сигурен моя работа ли е да ви препоръчвам, намерете си я сами
На мен лично тайничко ми се иска СКИ накрая да излезе читава структура, въпреки сектантските й корени. Не пиша за първи път какво може да се направи, за да станат нещата легитимни - т.е. такива, каквито твърдят организаторите, че са.
Не за друго, а заради децата, които са се излъгали да дадат по 3000 лева. За един абитуриент или първа година студент това са много пари, той вероятно е взел пари назаем, за да влезе в далаверата. Не ми харесва, че единствения начин да ги възстанови е да набута свои приятели и роднини. Това активно действа за подменяне на ценностите на младите българи - "върни парите, дето си взел назаем, роднините и приятелите нямат значение". Поставянето на парите над семейството е пагубно и колкото повече млади хора го правят, толкова повече ще се обезличаваме като нация и ще затъваме в блатото на средноевропейщината.
И така ако някой ден представител на политическа партия "СКИ" (съкратено от "Социална Консуматорска Инициатива") внесе законопроект - всеки гражданин, навършил 18 години, е длъжен да има събрани 3000 лв., за да стане БП, ще знам, че нещата са вече окончателно загубени.Last edited by sotd; 07.07.2013, 23:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sotd Разгледай мнениеГениална, гениална, колко да е гениална - историята на Diner's club е доста популярна. Всъщност всички мрежи за кредитни разплащания действат с абсолютно същата тактика - в началото уж водят клиенти, после ако се изключиш - клиентите щели да се махнат. Те обаче имат една съпътстваща услуга (уреждане на разплащането), от която малко или много търговеца има полза.
Каде е вашата полза за търговците?
Ще почнете да им водите клиенти, ако почнете наистина да продавате карти.
От 30000 клиента на СКИ отписваме 6000 БП. От останалите 24000 отписваме поне една трета, защото картите са им изтекли. От останалите 16000 отписваме половината, защото те не ги ползват и не са дали пари за тях, а светли БП са им ги дали само да не загубят права по общи условия.
Или остават 8000 картодържателя. На кой магазин точно ще вдигнете оборота с великото си потребителско общество от 8000 карти плюс 6000 милионера?
Ако Станчо и пастора сменят правилата и стимулират светлите бизнес-партньори да продават карти вместо да привличат нови франчайзионери, тогава признавам, нещата може да се променят и търговците да преглътнат факта, че работят със сектанти.
Другия път, по който можете да се развиете легално, е сейф-картата да стане кредитна карта (по подобие на Diner's club), но за там ще ви трябва подкрепата на някоя светла протестантска банка.В SCI знаем, че бизнес предложението, от което всеки се нуждае, трябва да бъде семпло, пленяващо и акумулиращо бърза финансова печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Анна Митева Разгледай мнениеЩе си отстъпва печалбата защото му водим нови клиенти, които ще му заведат други нови клиенти, от които може би няма да имаме никакъв финансов интерес ако те нямат наши карти. Тоест, ще ни прескочат, без да се отчетат при нас с комисион. Ние не сме благотворителна организация, безплатно да им водим клиенти. Всички трябва да си плащат за този шанс, да имат човеко поток. Именно тук е една от генилните концепции на компанията.
Каде е вашата полза за търговците?
Ще почнете да им водите клиенти, ако почнете наистина да продавате карти.
От 30000 клиента на СКИ отписваме 6000 БП. От останалите 24000 отписваме поне една трета, защото картите са им изтекли. От останалите 16000 отписваме половината, защото те не ги ползват и не са дали пари за тях, а светли БП са им ги дали само да не загубят права по общи условия.
Или остават 8000 картодържателя. На кой магазин точно ще вдигнете оборота с великото си потребителско общество от 8000 карти плюс 6000 милионера?
Ако Станчо и пастора сменят правилата и стимулират светлите бизнес-партньори да продават карти вместо да привличат нови франчайзионери, тогава признавам, нещата може да се променят и търговците да преглътнат факта, че работят със сектанти.
Другия път, по който можете да се развиете легално, е сейф-картата да стане кредитна карта (по подобие на Diner's club), но за там ще ви трябва подкрепата на някоя светла протестантска банка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sotd Разгледай мнениеА какво ще кажеш за типичния американски синдром, който се казва "What's in it for me?". Всеки икономически агент има основна цел да максимизира печалбата си.
Ако вие вдигнете оборота на търговеца, т.е. му докарвате НОВИ клиенти, тогава печалбата му в абсолютен размер ще се повиши, нали така?
Ако обаче оборотите му седят същите, откъде-накъде търговеца ще ти отстъпва от печалбата си, която ще реализира и без теб?В SCI знаем, че бизнес предложението, от което всеки се нуждае, трябва да бъде семпло, пленяващо и акумулиращо бърза финансова печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Анна Митева Разгледай мнениеИсках да кажа че не искат да разделят печалбата с нас. Типичен балкански синдром. Сега като спрат да им идват нашите клиенти, ще се усетят че са направили фатална грешка.
Ако вие вдигнете оборота на търговеца, т.е. му докарвате НОВИ клиенти, тогава печалбата му в абсолютен размер ще се повиши, нали така?
Ако обаче оборотите му седят същите, откъде-накъде търговеца ще ти отстъпва от печалбата си, която ще реализира и без теб?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sotd Разгледай мнениеА това е една от най-големите истини, изричани някога от Черкезов.
Търговците нямаше да се отказват, ако СКИ наистина им увеличаваха чувствително оборота. Те обаче се отказват, защото оборота им е същия, а имат един паразит повече и както Д-р Черкезов-Митев правилно отбелязва - печалбата им пада.
Ако си позволя да се изразя именно в неговия стил: ежедневно в централата на СКИ се получават десетки предизвестия за прекратяване на договорите от страна на светлите търговци.В SCI знаем, че бизнес предложението, от което всеки се нуждае, трябва да бъде семпло, пленяващо и акумулиращо бърза финансова печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Анна Митева Разгледай мнениенай.вероятно защото са смутени от това че им пада печалбата когато нашите клиенти им правят оборот.
Търговците нямаше да се отказват, ако СКИ наистина им увеличаваха чувствително оборота. Те обаче се отказват, защото оборота им е същия, а имат един паразит повече и както Д-р Черкезов-Митев правилно отбелязва - печалбата им пада.
Ако си позволя да се изразя именно в неговия стил: ежедневно в централата на СКИ се получават десетки предизвестия за прекратяване на договорите от страна на светлите търговци.Last edited by sotd; 07.07.2013, 18:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Анна Митева Разгледай мнениеКакво значение има, важното е че с подобни инициативи се вдига нивото на България пред света.
Защо не вземете да санкционирате чалга клубовете в Пловдив които тормозят еженощно най-космополитните хора в страната ни?
Митев-Черкезова, аз питах Maria_, тя май е по в час. Говоря за това: http://news.plovdiv24.bg/441212.html
Въпросът е по-скоро принципен - защо СКИ ООД даже не са поискали разрешение, след като са били задължени съгласно местните наредби? Или вярно - СКИ са над такива подробности като закони, наредби и прочее. Като не ни е удобно, ще променим не само ЗЗП, ами и Наредба №1 на община Пловдив, нали така?
Само си представям картинката как пасторчето се изправя пред общинския съвет...
Коментар
-
Първоначално изпратено от sotd Разгледай мнениеОтново зомбито разчита на дълги обяснения, които няма кой да чете. Очаквах отговор "да" или "не", наистина.
Я кажи сега за глобата, дето Община Пловдив ви наложи заради шума, дето го вдигнахте на Dream Night-а. Колко ви глобиха?
Защо не вземете да санкционирате чалга клубовете в Пловдив които тормозят еженощно най-космополитните хора в страната ни?В SCI знаем, че бизнес предложението, от което всеки се нуждае, трябва да бъде семпло, пленяващо и акумулиращо бърза финансова печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Анна Митева Разгледай мнениеЗа пръв път го чувам, най.вероятно защото са смутени от това че им пада печалбата когато нашите клиенти им правят оборот.
Големи бисери ей
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maria_ Разгледай мнениеЧиято основна цел не е продажбата и потреблението на стоки/ услуги? Няма да коментирам, няма пак да обяснявам за лоялните карти и достъпа до определени услуги, не само аз, още 10 човека са го обяснявали, ако имаш интерес връщай се назад и чети. Ти продаваш франчайз , независимо харесва ви или не , и както във всяка една компания занимаваща се с франчайз първо печелиш от продажбата му, а след това от потреблението свързано с него. Бизнес модела на компанията не нарушава този закон, не нарушава нито един закон, не според мен, според юристите. Ако някои се счита за толкова морален гражданин и смята, че има нещо незаконно и може да го докаже - вървете при компетентните органи, кого чакате? И не в най-скоро време ще се разширява мрежата в Европа, а януари 2014, има подписани договори с търговски обекти. Съжалявам, че някой ви е информирал некадърно, съжалявам, че някой се е опитал да трупа дивиденти на ваш гръб, но това е МЛМ компания - не се покриват нормативи, за да можеш да започнеш , възможно е да има някои които се опитва да минава между капките, но компанията не е виновна за това, нито пък тези, които работят съвестно и не подлъгват никои, за това нека да поддържаме добрия тон и да се въздържаме от излишни епитети.
Я кажи сега за глобата, дето Община Пловдив ви наложи заради шума, дето го вдигнахте на Dream Night-а. Колко ви глобиха?
Коментар
Коментар