Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся пазар за дървена дограма и мебели
Collapse
Заключена.
X
X
-
Моето непрофесионално мнение е, че дървената дограма все повече губи пазарите си. Това е по много причини, някои от които (без да претендирам за изчерпателност):
- силната реклама на новите производства, която е близка до логиката на голяма група от хора, които притежават средствата, за да си позволят подмяна на дограмата в жилището си,
- новото строителство разчита преди всичко на новите профили, които не са дървени - (напр. ПВЦ) - са и с по-малка себестойност, но и поддържането им е много по-леко, което НЕ изисква почти ежегодно боядисване, особено, ако дограмата е подложена на въздействието на атмосферните влияния,
- възможности за по-добро уплътняване, предвид факта, че с времето дървото претърпява деформации (измята се), свързани с отделяне на останали минимални количества вода в дървесината, независимо от предварителните му обработки и сушене, като последното не дава гаранции за липса на остатъчна влага,
- не на последно място - ежедневно може да се види край контейнерите за смет подменена именно дървена дограма, факт е, че не съм виждал още друг вид изхвърлена дограма, освен дървената.
От друга страна, не бих препоръчал и насочване към производството на кошери. Големите пчелари (с над 50 кошера), обикновено имат и техниката, а и сръчността да си правят сами ремонтите, но много от тях и сами си изработват кошерите, като са приели условно една от конструкциите като "печеливша" и са направили с времето някои "подобрения", които имат за ноу-хау и не биха го споделили с околните. В действителност, това може да е само едно внушение, но то им е достатъчно и е половината от успеха...
Колкото да звучи подигравателно, май в ковчезите има най-голямо "бъдеще" за дървенията, особено ако човек се сработи с някоя добре рекламирана, денонощно поддържаща офисите си - погребална агенция, която задължително има "представителства" на видно място...
Както и да е, всеки има свои доводи при развиването на бизнеса си, а като е налице и началният капитал - нещата намират решението си.
Успехи!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнениекошери правих се себе си тази година ама зимата умряха всички пчели,които имах.Той цеха е в едно село на 40 км от Сливен.
Ще разпитам в София за кошерите.Той моя познат има опт на 50 години е .Аз на мен ми е интересно затова почнах Приеха ме Транспортно строителство в УАсг ама не ми хареса у го зарязах исках арх ама не ме приеха ама тая година пак ще пробвам ,4е 40 стотни не ми стигнаха да вляза
П.П. Пчелите винаги се зазимяват в достатъчно количество мед в кошера. Ако искате да се занимавате с пчели Ви препоръчвам да си купите книгата на Венер за пчеларството.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеГлей ся Vabo,
Явно не ставаш за пчелар. Ама ако си добър дърводелец - все ще можеш да направиш хубави кошери и с малко маркетинг - добри продажби
има хляб в пчеларството в България и ще има нужда от кошери!!!в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Коментар
-
Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнениедървена дограма
Два на един без комин. С това застаряващо население ще има хляб в тая дейност.
За Черкезов 1 бр аз ще платяНе спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
私は最高のトレーダーだ
Коментар
-
Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнениекошери правих се себе си тази година ама зимата умряха всички пчели,които имах.Той цеха е в едно село на 40 км от Сливен
Явно не ставаш за пчелар. Ама ако си добър дърводелец - все ще можеш да направиш хубави кошери и с малко маркетинг - добри продажби
има хляб в пчеларството в България и ще има нужда от кошери!!!remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеVabo,
дървена дограма ще продаваш като почне строителството ....
а дотогава - що не се преорентираш към нещо друго - примерно пчелни кошери!!!
Говоря сериозно - преди една седмица ходих до една фабрика (по-скоро работилница) в Костинброд - бяха затрупани с поръчки за седмици напред!!!
Сезона за тази година си го почти изтървал - ама вместо да се мъчиш с тази дървена дограма, направи си чертежи, зоготовки и се подготви за догодина!!!
аре пък ако изкараш някой лев от този ми съвет ще почерпиш
Ще разпитам в София за кошерите.Той моя познат има опт на 50 години е .Аз на мен ми е интересно затова почнах Приеха ме Транспортно строителство в УАсг ама не ми хареса у го зарязах исках арх ама не ме приеха ама тая година пак ще пробвам ,4е 40 стотни не ми стигнаха да влязаLast edited by vabo_2008; 09.07.2011, 21:00.в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Коментар
-
Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнениедървена дограма
дървена дограма ще продаваш като почне строителството ....
а дотогава - що не се преорентираш към нещо друго - примерно пчелни кошери!!!
Говоря сериозно - преди една седмица ходих до една фабрика (по-скоро работилница) в Костинброд - бяха затрупани с поръчки за седмици напред!!!
Сезона за тази година си го почти изтървал - ама вместо да се мъчиш с тази дървена дограма, направи си чертежи, зоготовки и се подготви за догодина!!!
аре пък ако изкараш някой лев от този ми съвет ще почерпишremember remember the fifth of november
Коментар
-
Търся пазар за дървена дограма и мебели
Имам машини и цех малък,но не мога са си намеря постоянен пазар. Цеха е малък 2 работника аз и един приятел правим шкафове и дървена дограмав Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализТагове: Отмаркиране на всички
Коментар