IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Световната Финансова Революция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето тук например се вижда, че са направили точно това. Може да се търгува например за виртуалната валута на играта "Second life".
    http://bitcoincharts.com/markets/
    http://bitcoincharts.com/markets/virwoxSLL.html
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Фискалистов, много си далеч от същността на биткойнс. Твоят "замисъл" е замисъл за поредната виртуална измишльотина в стил зинга, фармвил, уоркрафт и прочие виртуални долари или точки. Това може да се направи от всеки форум и админа да щракне с пръсти и да ти присвоява по 2 точки за всеки смислен пост. След това да си организира борса където участниците да си обменят виртуалните пари срещу истински и с тези виртуални пари да си купуват разни привилегии в съответния сайт... ТОВА НЕ Е ОНОВА. Става въпрос за коренно различна концепция!
      Не не, знам какво е основното за биткойновете, просто казвам, че това е още една функция, която могат да изпълняват. Идеята е , да можеш да си прехвърляш парите от зинга покера примерно, в биткойнс, а от там в каквото друго искаш - примерно някакви вип услуги от някой сайт, или дори някоя "истинска валута". Защо не и двете функции наведнъж?
      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
        Точно това идентифицирах като основно предизвикателство когато замислях схемата.
        Фискалистов, много си далеч от същността на биткойнс. Твоят "замисъл" е замисъл за поредната виртуална измишльотина в стил зинга, фармвил, уоркрафт и прочие виртуални долари или точки. Това може да се направи от всеки форум и админа да щракне с пръсти и да ти присвоява по 2 точки за всеки смислен пост. След това да си организира борса където участниците да си обменят виртуалните пари срещу истински и с тези виртуални пари да си купуват разни привилегии в съответния сайт... ТОВА НЕ Е ОНОВА. Става въпрос за коренно различна концепция!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
          Идеята е интересна, но реализацията и зависи преди всичко от масовостта и.
          Точно това идентифицирах като основно предизвикателство когато замислях схемата. В крайна сметка, стигнах до заключението, че е изключително важно да обвържеш новата валута с някаква много търсена, дори по-възможност недостъпна иначе, стока или услуга. Това е ключово за дългосрочния успех на проекта. Също идеята ми беше постепенно да се създаде достатъчно ликвиден пазар за обмяна чрез виртуална валута на всякакъв вид точки, "злато", рейтинг и т.н., тоест да се унифицират всички виртуални "стоки", за които може да има някакъв интерес. Не знам, това май също са го направили "колегите" ми вече? Или вървят в тази посока. Би следвало, според мен, да се търси сътрудничество с facebook, от там със сигурност има потенциал за голямо развитие.
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
            Е, добре, какъв е проблемът в данъчната декларация да сложат: "Доходи от биткойнс" и данък 30% - примерно.
            А какъв е проблема да попълниш в графата цифрата НУЛА? Който не вярва, нека провери! Данък 30% от НУЛА колко е?

Няма как някой да знае за колко биткойнс си купил една кола ако търговеца от който си я купил не каже. А няма и как някой да разбере за колко биткойнс един търговец е продал тази кола ако самият купувач не каже!

Единственият контрол в момента става чрез банките. Не напразно дори разплащанията в брой забраниха, само и само да контролират кой колко харчи и съответно кой колко печели! С новата валута необходимостта от паразитни институции като банките отпада. Драматично ще се увеличи производителността на труда!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Е, добре, какъв е проблемът в данъчната декларация да сложат: "Доходи от биткойнс" и данък 30% - примерно. И ако си купил нова кола да ти цъфне данъчния и да те пита, абе, ти декларира ли си биткойнсите, а, а?
              Няма лесно да се отървем от формата на управление наречено държава. Явно обаче по целия свят на робите взе да им писва.

Коментар

• Да кажем че подобен род пари, успеят да вземат значителен дял от паричните трансакции в бъдеще. Честно казано смятам че е напълно възможно ако говорим за хоризонт от десетилетия. Тогава какво се получава. конкретно този вид има заложен много бавен ръст на нарастване на количеството от пари. Което при увеличаване на търсенето всъщност ще води до дефлация - до увеличаване на стойността на отделната паричната единица. Което обаче води до стимули за събиране на подобни пари, а не за харченето им. което пък ограничава използването им и в крайна сметка ги изтласква от пазара.

Ще се случи като при последната емисия на сребърни долари в САЩ. Въпреки че монетните дворове секат сребърни долари на поразия те просто не стигат до пазара защото при наличие на инфлация на хартиените пари, всъщност се получава дефлация на сребърните долари. И хората само ги събират, не ги използват за плащане. В края на краищата САЩ се отказват да секат сребърни долари като нормална монета за обръщение.

Колкото и цинично да звучи единствения начин една парична единица да се ползва за плащане, когато съществува в обръщение и друга парична единица която се обезценява е и първата да се обезценява.

Другия основен проблем с валута която постоянно преживява дефлация спрямо друга валута която също е в обръщение че никой няма да иска да взима дългове в първата. А отново, макар и цинично дълговете са това което правят икономиката да върви гладко. Те пренасят в настоящето очакванията за бъдещето.

Ако приемем че една подобна валута наистина преживее в бъдеще значителна популярност, то това може да се случи само ако в нея е заложен инфлационен, а не дефлационен механизъм. Но тъй като пък няма как да се вкара като правило инфлационен механизъм който да действа при всички ситуации, всъщност ще се получи отново дискреционно управление на паричното предлагане - или с други думи традиционна централна банка, действаща по човешко усмотрение а не по правила.

Коментар

• Първоначално изпратено от cloud Разгледай мнение
                  То лесно да се откачиш, ама какво става с тези дългове към централните банки
                  Който каквито дългове има към различни банки да си ги плаща! Аз такива нямам. И не съм съгласен да се обезценяват спестяванията ми в банките само и само да се помага на взелите кредити да си ги погасяват защото иначе банките щели да фалират... Който е бил спекулант да си плаща за загубите. А спекулантите са както сред тези вземали кредити така и самите банки раздавали кредити на куцо и сакато само и само да си докарат коледни бонуси.

Първоначално изпратено от cloud Разгледай мнение
                  Кой ще ти плаща лихвата по депозита?
                  Проблемът е че и сега никой не ще да плаща... Банките постоянно увеличават ножицата между плащаните по депозити и вземаните по кредити лихви за да компенсират загубите от увеличаващата се маса на несъбираеми кредити! Мислят си че няма къде да бягаме... Наивници!

Коментар

хахаха... да се откачиш от матрицата винаги е било незаконно... хахах

Стига толкова. Баста. Не смятам да работя повече за копелдаците, а те по цял ден да мислят какви законни и финансови пирамиди да създават за да ми присвоят труда с книжните си пари! Тая свърши!
                    То лесно да се откачиш, ама какво става с тези дългове към централните банки, ако всеки почне по нова схема - кой ще ги амнестира така да се каже. Те си текат всеки месец, както лихвата по депозита ти?
                    Кой ще ти плаща лихвата по депозита?

Коментар

Отвори НКто и може би и други валутни закони, веднага ще изникне нещо за такава дейстност че ще е незаконна - ново платежно средство - без регулация?
                      хахаха... да се откачиш от матрицата винаги е било незаконно... хахах

Стига толкова. Баста. Не смятам да работя повече за копелдаците, а те по цял ден да мислят какви законни и финансови пирамиди да създават за да ми присвоят труда с книжните си пари! Тая свърши!

Коментар

Фирмата си работи по схемата по която си е работила винаги... Въпросът е, че заплащането е с други пари. Заплаща се по електронен път както в момента е с кредитни карти или с пейпал:
                        https://en.bitcoin.it/wiki/Merchant_Howto

Една от прелестите е, че се преминава към пряка демокрация. Плащането на данъци няма да е задължение, а дарение. Ти сам решаваш кога и колко да дариш на държавата... Защото държавата по никакъв начин не знае колко пари имаш за да те обложи.

Лично аз не виждам защо да плащам за тази армия. Никой не ме е питал като ги изпраща в Ирак, Афганистан или покрай бреговете на Либия... харчейки стотици милиони за чужди на българския национален интерес цели!

Нищо добро не съм видял и от полиция. Слухтят ме, следят ми кореспонденцията. Коли са ми крали. Апартаментите са ми разбивали и обирали. Едно пръстенче от обраното не са възстановили. Пълна нула... Ето защо ще им плащам толкова данъци, колкото аз реша че заслужават!!!
                        Отвори НКто и може би и други валутни закони, веднага ще изникне нещо за такава дейстност че ще е незаконна - ново платежно средство - без регулация?

Коментар

Имам предвид, че човек или фирма реши да работи по тази схема, няма да има време да работи и за пари.
                          Фирмата си работи по схемата по която си е работила винаги... Въпросът е, че заплащането е с други пари. Заплаща се по електронен път както в момента е с кредитни карти или с пейпал:
                          https://en.bitcoin.it/wiki/Merchant_Howto

Първоначално изпратено от cloud Разгледай мнение
                          Пари са нужни за да си плащаш общите данъци - кой ще издържа армията, полицията?
                          Една от прелестите е, че се преминава към пряка демокрация. Плащането на данъци няма да е задължение, а дарение. Ти сам решаваш кога и колко да дариш на държавата... Защото държавата по никакъв начин не знае колко пари имаш за да те обложи.

Лично аз не виждам защо да плащам за тази армия. Никой не ме е питал като ги изпраща в Ирак, Афганистан или покрай бреговете на Либия... харчейки стотици милиони за чужди на българския национален интерес цели!

Нищо добро не съм видял и от полиция. Слухтят ме, следят ми кореспонденцията. Коли са ми крали. Апартаментите са ми разбивали и обирали. Едно пръстенче от обраното не са възстановили. Пълна нула... Ето защо ще им плащам толкова данъци, колкото аз реша че заслужават!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                            Не и в сегашния им вид, който между другото никъде не е казано че трябва да е вечен и да сме подвластни винаги на него! ;-) То и самото заглавие на темата го показва. Идеята е интересна, но реализацията и зависи преди всичко от масовостта и. Не е лошо все пак да се помисли и анализират предимствата и недостатъците, ако има от вторите де...
                            Ами както колегата казва, че всичко ще е скрито без отчетност и данъци - откъде пари за държавните издръжки - или няма да има и държави, както си сегашната парична система?

Коментар

Имам предвид, че човек или фирма реши да работи по тази схема, няма да има време да работи и за пари. Пари са нужни за да си плащаш общите данъци - кой ще издържа армията, полицията? А и текущите нива на задължения, ако всеки почне по тази схема да кажем с мобилните компютри които всички носим и т.н., от къде и кой ще работи за пари за да се връщат вече взетите кредите? (ако работиш за тези коинс, знаи не работиш за пари)
                              Не и в сегашния им вид, който между другото никъде не е казано че трябва да е вечен и да сме подвластни винаги на него! ;-) То и самото заглавие на темата го показва. Идеята е интересна, но реализацията и зависи преди всичко от масовостта и. Не е лошо все пак да се помисли и анализират предимствата и недостатъците, ако има от вторите де... Еволюцията на човешкото съзнание винаги е вървяла ръка за ръка с развитието на технологиите, така че няма нищо нелогично в появата на такъв проект, и то точно в момент от развитието на световната икономика като този, в който се намираме в последните години.
                              Last edited by kev; 02.06.2011, 00:26.

Коментар

Може да плащаш каквото си пожелаеш. Дори и в момента има борси на които можеш да ги продаваш и купуваш срещу каквато валута си пожелаеш.

Лично аз малко съм озадачен от въпросите на хора за плащане на данъци, които никой не им ги е търсил. При биткойнс, никой освен теб самия не знае какви суми имаш в портфейла. Ако всяка трансакция криптираш с индивидеален обществен/личен ключ няма как някой друг освен теб да знае, освен разбира се ако не дадеш на някой личния си ключ!

А едва ли ще се намери някой толкова глупав че да го дава на данъчните, които дори няма откъде да знаят че такъв ключ за някаква неизвестна трансакция съществува!

Всичко е толкова перфектно като концепция и изпълнение та чак е страшно...
                                Имам предвид, че човек или фирма реши да работи по тази схема, няма да има време да работи и за пари. Пари са нужни за да си плащаш общите данъци - кой ще издържа армията, полицията? А и текущите нива на задължения, ако всеки почне по тази схема да кажем с мобилните компютри които всички носим и т.н., от къде и кой ще работи за пари за да се връщат вече взетите кредите? (ако работиш за тези коинс, знаи не работиш за пари)

Коментар

Working...
                                X